Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jitka Vorlová - rozhovor a forma před IFBB President Santonja Cup 2018

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


IFBB PRESIDENT SANTONJA CUP 2018 - 22. - 24. 3. 2018, Řecko
Češi před President Santonja Cup:
David Ulbricht (video) • Michal KomosnýJitka Vorlová • Luboš Kvasnička

Info z President Santonja Cup:
z místa dění - 3 medaile!kompletní výsledky s body

Z President Santonja Cup očima závodníků:
D. Ulbricht


IFBB Diamond Cup Milano 2017 očima Jitky Vorlové
Jitka Vorlová ukončila loňskou sezónu vynikajícím úspěchem, když si z IFBB Diamond Cupu v Miláně přivezla bronz. Přes zimu na sobě tato energická závodnice ještě zapracovala pod vedením trenérky Lídy Čížové a nyní svoji novou formu předvede na soutěži IFBB President Santonja Cup, kde bude závodit v kategorii bodyfitness žen do 168 cm.

Jitko, Vy jste měla hodně náročnou podzimní sezónu 2017, absolvovala jste celkem osm soutěží. Byl odpočinek, který jste si mohla dopřát před započetím jarní přípravy, dostačující? A co z toho, co Vám normálně v přípravě chybí, jste si mohla dopřát?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz, podzim byl náročný a hodně důležitý. Pomohl mi přehodnotit spoustu věcí, které se závodů a přípravy týkají. V pauze před jarem jsem pokračovala v dolaďování nového přístupu ke stravování, proto pro mne teď není dieta nijak stresující. Po dlouhé době jsem si bez výčitek dopřávala ovoce a zdravé tuky v hojné míře. (úsměv) K tomu jsem si užívala více času stráveného v přírodě namísto ve fitku na páse. (smích)

Jak moc se změnila Vaše váha v mimosoutěžním období a nakolik jste se těšila zpátky "do režimu"?

Váhu se mi poprvé povedlo udržet plus minus 5 kilo nad soutěžní, takže dieta nastoupila až poměrně nedávno. A režim se mi také příliš nezměnil, až na několik jednotek kardio tréninku navíc. Moc jsem se těšila na to předsoutěžní očekávání. (úsměv)

Na čem jste během zimního období nejvíce pracovala? A jste spokojená s pokrokem, kterého se Vám podařilo do prvního závodu jarní sezóny 2018 dosáhnout? Kde vidíte největší zlepšení?

Pracovaly jsme na souměrnosti spodní a horní poloviny těla a rozšíření zad. Nakonec mi nejvíce pomohl trénink pózingu, kde je stále co zlepšovat. V tréninku jsem se zaměřila na zadek a snad jsem tam něco dotvarovala.

Připravovala jste se přes zimu standardním způsobem, nebo jste v tréninku vyzkoušela něco nového?

Stále se snažím zařazovat nové věci a přístupy. V tréninku i dietě. S partnerem a bráškou trénujeme na krev, ale je prostor i pro pohodové tréninky, kde se ladí detaily a váhy jdou stranou. Každý den se řídím tím, v jakém stavu je mé tělo a zda jsou svaly dostatečně zregenerované.

Tuším, že v loňském roce jste se připravovala pod taktovkou Lídy Čížové. Bude to tak i v letošním roce? Jakou formu pro letošní jaro chystáte?

I nadále spolupracuji s Liduškou, občas je ze mě na prášky, ale už patříme k sobě. Každé závody si žádají trochu jinou formu, často jsme hrály spíš na vysušenost. Teď mě čeká první soutěž sezóny, takže forma se bude s časem ještě zlepšovat. Potřebuji se rozsoutěžit, dát tělu jasný signál, že už jsem se dala zase do závodů.

Loňský podzim jste absolvovala osm soutěží, což se zdá hrozně moc. Bylo to skutečně příliš, nebo jste to zvládala v pohodě? Kolik soutěží chystáte v letošním roce?

Jeden by řekl, že mám velké oči, když jsme to plánovali. Hodně velkou roli sehrálo to, že soutěže v Německu nebyly finančně náročné a mohla jsem na nich pilovat formu a pózing. Jaro tak přívětivé není, takže ještě nemáme jasně dáno, kolik soutěží absolvuji. Chtěla bych být každý víkend někde, když by to bylo na mně... ale už teď mě brzdí.

Sezónu 2017 jste zakončila skvělým úspěchem - bronzovou medailí z Diamond Cupu Milano. Jaké jsou Vaše ambice pro letošní rok? Jaký by měl být Váš nejdůležitější závod roku 2018?

S bronzem na takové soutěži jsem byla velice spokojená, vždy dělám vše pro dobré umístění, ale soutěž si jedu především užít - no stress. Hlavními závody pro mne budou na jaře mistrovství Evropy a na podzim Arnold Classic Europe v Barceloně.

Chtěla bych v závěru poděkovat trenérce, Petrovi a velkému bráškovi. Mám štěstí, že je mám a že jsme jedna velká rodina! A Vám čtenářům přeji radost z každého progresu a vysněnou letní formu. (úsměv)



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie