Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

David Ulbricht - rozhovor a forma před IFBB President Santonja Cup 2018

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


IFBB PRESIDENT SANTONJA CUP 2018 - 22. - 24. 3. 2018, Řecko
Češi před President Santonja Cup:
David Ulbricht (video) • Michal KomosnýJitka Vorlová • Luboš Kvasnička

Info z President Santonja Cup:
z místa dění - 3 medaile!kompletní výsledky s body

Z President Santonja Cup očima závodníků:
D. Ulbricht


Pro závodníky v kulturistice a fitness nyní přichází doba, kdy se na soutěžních pódiích ukáže, zda jejich zimní příprava byla dostatečná a šla správným směrem. V rámci soutěže IFBB President Santonja Cup, která proběhne v termínu 22. - 24. března 2018 v řeckém městě Nafplio, si otestují svou formu i čtyři čeští závodníci. V kategorii klasická kulturistika mužů nad 180 cm se představí David Ubricht.

Davide, stříbrná medaile, kterou jste získal loni v listopadu v Miláně, Vám po době, kdy se nedařilo úplně podle představ, zřejmě zase vlila novou krev do žil. Jak se nově získaná motivace odrazila v kvalitě zimní přípravy?

Přesně tak. Po úspěchu v Miláně jsem měl ještě větší chuť závodit. Když jsem slezl z pódia, padaly i takové názory, že jsem měl svou kategorii vyhrát. V tu dobu jsem to bral spíše jako lichotku a byl jsem s výsledkem nad rámec spokojený a jsem i teď. Po příletu domů jsem měl čas vše v klidu vstřebat. Prohlédl jsem si fotografie z pódia, podíval se na bodové ohodnocení a pravdou je, že jsme s vítězem byli opravdu natěsno, a to právě po stránce bodové, což je pro mě zásadní informace a zároveň důležitá zpětná vazba od rozhodčích.

Další přípravu jsem zahájil 1. ledna 2018, a tím pádem začal i striktní dietní režim. Leden pro mě byl ale velmi krkolomný. Ani ne, že by bylo tělo unavené, ale nějak jsem se nemohl naladit na správnou notu. Nejvíce unavená byla psychika a musím se přiznat, že podvědomě se mi moc nechtělo sklouznout do toho předzávodního tréninko-dietního nepohodlí, které je vždy zapotřebí. A právě kvůli tomu se ani forma nevyvíjela podle představ. Uvědomil jsem si to a nakonec jsem si to v hlavě dokázal srovnat, přeřadil jsem na druhý rychlostní stupeň a zdá se to být zase dobré.

Říká se, že tělo musíte pořád překvapovat, dávat mu nové impulsy. Zkoušel jste přes zimu něco nového nebo něco jinak?

Já si nemyslím, že by se jednalo o něco nového. Plánovaní jídla a tréninkových intenzit atd. upravujeme podle toho, jak si tělo, respektive forma žádá. Přizpůsobujeme hlavně jídlo - podle toho, jak aktuálně tělo reaguje. Někdy se mu dá klid ve smyslu vyšších denních kalorií a někdy je potřeba mu zase ubrat. Tréninky jedu hodně na pocit a tréninkové volno přizpůsobuji také právě svému pocitu. Neexistuje totiž žádný univerzální plán na přípravu, protože organismus není vždy ve stejné kondici, jako tomu bylo například před čtvrt rokem. Pro přípravu do řeckého Nafplia to u mě platí dvojnásob, jelikož jsem tělo nenechal pořádně odpočinout.

Relativně nově spolupracujete na své přípravě s Katkou Kyptovou. Jak moc to ovlivnilo nebo pozměnilo styl přípravy, na který jste byl zvyklý?

Katka vložila do mé přípravy obrovský cit právě pro plánování jídla. Má velmi zkušené oko a dokáže posoudit, jakou změnu je aktuálně zapotřebí udělat, aby se fazóna stále zlepšovala. Jsem přesvědčený, že má neuvěřitelný cit pro timing. Právě timing stravy je pro mě obrovským benefitem, který mě posunul dál.

Proč jste si vybral ke spolupráci právě Katku? Někteří muži by možná měli problém být koučováni ženou...

Někteří muži možná ano, ale to je tak nějak jejich problém. Já mám výhodu v tom, že se už několik let snažím vyhýbat klasickým osobním lidským slabostem, jako jsou například nezdravě vysoké ego, křivda, závist, ješitnost, přehnaná hrdost, zakomplexovanost, zbytečný stres, a dalším "věcem", které mě mohou tak akorát brzdit - a to já samozřejmě nechci. Naopak se snažím soustředit na pozitivitu. Jsem přesvědčený o tom, že pokud budeme trpět jednou slabostí za druhou, nikdy to nikam nemůžeme dotáhnout. Jak v osobním životě, v profesním životě, tak i v životě sportovním. Sleduji prostřednictvím internetu a časopisů "svět úspěšných lidí". Dělám si vždy takovou "analýzu" sám v sobě - ve své psychice a snažím své myšlení rozvíjet pozitivním směrem. Ve skutečnosti nevím, jak na tom přesně jsem, ale myslím si, že jsem snad na dobré cestě. Být stále lepším člověkem je pro mě důležité. Mám zato, že podobně naladěná je i Katka a myslím si, že jsme si vzájemně sedli. To byla odpověď na to, proč nemám problém spolupracovat se ženou. O tom, že je Katka mistrem v oboru, není zapotřebí spekulovat.

V jednom z loňských rozhovorů pro Ronnie.cz jste uvedl, že pokud nechcete, aby Vám v klasické kulturistice ujel vlak, musíte zapracovat na větším svalovém rozvoji. Podaří se Vám už na soutěži President Santonja Cup startovat s o něco větší závodní váhou než na poslední soutěži?

Ono už v Miláně jsem byl skoro na limitu. Dnes 13. března, kdy píšu tyto řádky, jsem měl ranní tělesnou hmotnost 92,9 kg. Forma se zatím nezdá být horší než před Milánem. Aktuálně jsem úplně bez sacharidů, uvidíme, jak bude tělo reagovat v tomto a následujícím týdnu. Jedna věc je jasná, jsem těžší než před Milánem. Zároveň si jsem vědom, že se musím trefit do svého hmotnostního limitu. Asi to bude ještě těžké, ale to nevadí, mám to rád, a proto to dělám. Důležité je, aby na prezentaci proběhlo vše hladce, hlavně při měření výšky a vážení, to je pro mě někdy trošku mírný stres, který ale ihned po prezentaci opadne. Nerad bych stahoval hmotnost ještě v Řecku. Není zapotřebí zbytečně zmatkovat, ještě je času dost a mám za zády Katku, která to pohlídá, takže v tomto směru jsem v absolutní psychické pohodě. Vím, že se na ni mohu 100% spolehnout, a to je pro mě další obrovský benefit.

Dříve jste také zmínil, že krizovou částí přípravy pro Vás bývá závěrečné odvodnění, které má negativní dopad na svalový objem. Máte s Katkou vymyšleno, co s tím?

To už je právě dávno zapomenutá historie. V Miláně byla postava plná a svaly byly na mé poměry hlubší než kdy dříve. Bylo to super a věřím, že teď to bude ještě o něco lepší. Dělám pro to opravdu maximum. Pro mě je prioritním cílem přiletět do Řecka ve všech směrech lepší než do Milána (lepší forma, lepší pózing, lepší volná sestava a lepší celkový dojem). Když se mi vše podaří, pak už je to jen na rozhodčích, jak mě ohodnotí.

Proč jste si jako první soutěž v roce 2018 vybral právě President Santonja Cup?

Je to jednoduché. Byla to pro mě nejbližší soutěž, na kterou jsem se reálně mohl kvalitně připravit, tak aby byl čas vše vyladit. Formu člověk neudělá z týdne na týden a už vůbec ne, když se o Vánocích u stolu opravdu nefláká. (smích)

Dle mých informací byste se měl zřejmě po řeckých závodech objevit i na soutěži IFBB Diamond Cup Malta, je to tak?

Můj start na Maltě je stále s otazníkem. Rád bych se zúčastnil, ale zároveň si to nechci slibovat, protože bych tam nerad letěl jen z nějakého principu, že jsem si to slíbil. Uvidím, jak se budu cítit po Řecku. Když se nebudu cítit, tak nepoletím, ale to platí i opačně. Pokud bude vše OK, zúčastním se. Jasný cíl je aktuálně řecké Nafplio a na nic jiného se zatím nechci soustředit.

V Řecku budu aktivní na sociálních sítích, zejména na Instagramu. Pokud bude prostor, budu točit Insta Stories ze zákulisí, prezentace i samotných závodů. Veškeré dění okolo mé osoby a mého denního režimu je možné sledovat na mém osobní Instagramu. Kdo má zájem, je samozřejmě zván. (úsměv)

Nakonec mi, prosím, dovolte poděkovat lidem v mém nejbližším okolí za podporu, trpělivost a toleranci. Oni ví, o čem mluvím. Děkuji Vám všem do jednoho, mockrát, vážím si toho a všem vynahradím čas, kterého teď moc nemám. Díky ještě jednou! A moc děkuji Ronnie.cz za zájem, bez Vás bych nemohl poděkovat těm všem lidem takto veřejně.



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie