Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

První a čtvrté místo přivezli čeští CF atleti z European Championship 2018

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Jelikož CrossFit nemá sezónu a "mimosezónu", do závodů se naskočilo hned od prvního měsíce nového roku. Na soutěž European Championship pořádanou 27. ledna v anglickém hrabství Essex se vypravili se svým trenérem Karlem Polzerem i dva čeští atleti - Lucie Drahošová a Filip Valouch. Ze Spojeného království si nakonec česká výprava přivezla jedno první a jedno čtvrté místo.

Pro ženskou členku týmu Lucii Drahošovou, která se CrossFitu věnuje od začátku roku 2016, byl závod European Championship vůbec prvním individuálním závodem. "Lepší pozdě než nikdy," směje se Lucka a přiznává, že nebýt kouče, na závod by se nikdy nepřihlásila.

Právě absence zkušeností z podobných akcí byla pro Lucku při jejím debutu největší potíž. "Bylo pro mě obtížné správně načasovat warm-up před workoutem, protože od okamžiku, kdy jej přestavili, jsem měla jen 10 minut, než jsem šla závodit. Problém jsem měla i s určením správné strategie pro workout."

Kombinace 2., 3. a 4. workoutu, které na sebe bez pauzy navazovaly, ovšem sportovkyni potěšila. Lucie je totiž spíš vytrvalostní typ a delší intervaly jí sedí.

WOD 2: maximum na 3 opakování hang clean - časový limit 3 minuty
WOD 3: AMRAP 3 minuty - 12 pistols, 6 bar muscle-ups / pull-ups
WOD 4: AMRAP 3 minuty - 1x lano, 6 burpees over bar

Celkově čtvrté místo v kategorii Scaled je pro závodnického nováčka určitě úspěch. Co na její výkon a celkový potenciál říká její trenér? "Lucka má dobrý kondiční základ, ze kterého těží, a přestože má občas problém se správným čtením tréninku a na všechno se dvakrát ptá, je šikovná, rychle se učí a dovede mé rady převést do praxe. Co se týče jejího výkonu na European Championship, myslím, že neprodala úplně všechno, co měla natrénováno. Výraznou roli sehrálo to, že šlo o její první závod, což se nejvíc projevilo v prvním WODu. Když z ní pak nervozita opadla, začala dokonce závodit," říká na adresu své svěřenkyně s úsměvem Karel Polzer.

Mužský zástupce českého týmu Filip Valouch na britský závod v mužské kategorii Scaled vyhrál. Nutno ale říct, že tento atlet je již mnohem ostřílenější závodník než jeho týmová kolegyně. Filip začal s CrossFitem v roce 2014, a i když měl od března 2016 rok a půl tréninkovou pauzu, stihl před European Championship absolvovat pět týmových závodů a šest individuálních. Co Filipovi ještě chybí k tomu, aby se mohl účastnit soutěží mezi elitou? "Je to vzpírání. Filip už se sice hodně zlepšil, ale přece jen v silových disciplínách vůči elitní kategorii pořád trochu zaostává," říká trenér Karel Polzer. Ovšem vzhledem k tomu, že dle trenéra je Filipovou silnou stránkou odhodlání, může se toto brzy změnit.

Každopádně závod v Británii si český závodník užil. Vůbec nejvíc si vychutnal workout, který, ač jen sedmiminutový, byl nejdelším workoutem soutěže. A dlouhé workouty má Filip dle svých slov nejradši. "Workout navíc obsahoval toes to bar, to je jeden z mých nejoblíbenějších cviků. Věděl jsem, že tady musím rozhodnout a workout vyhrát. A povedlo se."

WOD
časový limit 7 minut

40x mrtvý tah - 60 kg
30x shoulders to overhead - 30 kg
20x squat - 40kg sandbag
max effort toes to bars

A jak závod hodnotí trenér Karel Polzer, který sám jako atlet viděl mnoho soutěží, a tak může srovnávat? "Závod jako takový se mi líbil. Obrovský plac, kde najednou závodilo 30 atletů, působí krásným dojem. Takhle velký závod má být pro atlety zážitkem a to se také stalo. Přece jen postavit se na jedno závodiště s atlety z Regionals, to se nestává každý den."



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 73 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie