Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (II.) - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Závodnice v bikiny fitness
(I.) - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Závodnice v bodyfitness a wellness fitness: rozhovory před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Závodnice ve physique - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Milano 2017
Italský Milán bude 24. - 25. listopadu hostit další ze série podzimních Diamond Cupů, na kterém ve dvoudenním maratonu vystoupí nespočet závodníků v kategoriích kulturistika, klasická kulturistika, physique mužů, bodyfitness, bikiny fitness žen, physique žen a wellness fitness žen.

V Miláně se hraje o hodně - o 24 IFBB Elite profi karet a tisíce eur jako prize money pro vítěze vybraných kategorií. Z České republiky se na soutěž chystá celkem 28 reprezentantů, se kterými jsme v minulých dnech vydali mnoho předsoutěžních rozhovorů. Dnes si je můžete přečíst se závodnicemi v bikiny fitness Simonou Harabaszovou, Andreou Molekovou, Adélou Uhrovou a Pavlínou Valigurovou. S Lucií Jakešovou, která nastoupí v bikiny fitness masters, si můžete přečíst rozhovor pořízený již před rumunským MS juniorů a masters.

Nezbývá než doufat, že naši zástupci dovezou co nejvíce medailí a profi karet!

jménokategorie
Simona Harabaszová bikiny fitness do 162 cm a bikiny fitness juniorek
Andrea Moleková bikiny fitness do 162 cm
Adéla Uhrová bikiny fitness do 164 cm
Pavlína Valigurová bikiny fitness do 166 cm
Lucie Jakešová bikiny fitness masters

Simona Harabaszová

Vybrané úspěchy:

BFC Adel Cup 2016 - 1. místo v bikiny fitness do 164 cm
FitBalance IFBB Czech International Cup 2016 - 3. místo v bikiny fitness do 164 cm

Někteří čtenáři Vás znají z nedávného videologu, mohla byste se i tak představit a říct něco o Vaší soutěžní historii?

Jsem Simona Harabaszová, je mi 20 let a soutěžím velmi krátce. Mám za sebou jednu soutěžní sezónu, kdy jsem se loni zúčastnila podzimních soutěží Partners Cup, BFC Adel Cup a FitBalance IFBB Czech International Cup, kde jsem obsadila čtvrté, první a třetí místo.

Ve společném videologu s Ondrou Kmoštákem jste zmínila, že máte na podzim v plánu Diamond Cup v Aténách. Nakonec jedete do Milána. Co Vás vedlo k této změně? Týden přípravy navíc?

Ano, plánovali jsme to, protože Ondrovým stylem je vždy využít formu na více soutěžích. Vzhledem k tomu, že cesta do Atén vycházela nákladněji a Ondra není spokojen s mou formou, přesněji tedy s množstvím svalové hmoty, rozhodli jsme se soustředit pouze na jednu soutěž, kde si budu moci zasoutěžit i v juniorské kategorii. Porovnám své síly s evropskou konkurencí a pravděpodobně se utvrdím, že je potřeba trošku přibrat.

S jakým umístěním budete spokojená?

Haha, je mi tlučeno do hlavy, že na soutěž se musí jet vždy vyhrát. (smích) Samozřejmě by to bylo krásné, ale stojím nohama na zemi, a proto jsem si dala za cíl dostat se do finále.

Jak vypadá Váš trénink a jídelníček těsně před soutěží?

Je to jednoduché, ranní kardio na lačno 40 minut, odpoledne silový trénink. Držím vysokou bílkovinu a nízké sacharidy, které určujeme hodně pocitově. Zkrátka vše podle Ondrovy přípravy. Žádný tréninkový plán, žádný jasně stanovený jídelníček, prostě učit se poslouchat své tělo, učit se rozeznat, kdy tělo opravdu potřebuje zvýšit příjem energie a kdy jen já mám zoufale na něco chuť.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat za pomoc v přípravě nebo tréninku?

Děkovat budu až po soutěži, teď jsem v dietě, protivná a všichni mě ser*u. (smích)

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Simona Harabaszová před IFBB Diamond Cup Milano 2017

Zpět na přehled


Andrea Moleková

Vybrané úspěchy:

Partner Cup 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 168 cm + absolutní vítězství
Beautiful and Strong 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 168 cm + absolutní vítězství
EVLS Prague Amateur 2017 - 3. místo v bikiny fitness do 166 cm

Andreo, pokud se nepletu, tak závodit jste začala vloni na jaře. Jak zatím hodnotíte své úspěchy a na který závod vzpomínáte nejraději?

Ano, začala jsem v roce 2016 mezinárodním závodem Diamond Cup na Slovensku, kde jsem se chtěla srovnat se špičkou této kategorie, a myslím si, že mě dostatečně motivoval na moji druhou soutěž ve španělské Barceloně (Arnold Classic Evrope), kde jsem obsadila krásné šesté místo. Letos jsem na stejné soutěži dosáhla na třetí místo, pro mě je tento závod absolutně nejlepší evropská událost jak mezinárodním obsazením, tak prestižností.

V krátkém sledu se chystáte na Diamond Cup do Milána a na MS žen ve fitness (s týdenním rozestupem). Na kterou soutěž si věříte více?

Snažím se v přípravě dosáhnout co nejlepší formy na jakýkoliv závodech.

Na podzim za sebou máte krásné úspěchy - 2x třetí místo na mezinárodní soutěži, 2x první místo na domácí půdě. Jaké místo byste chtěla vybojovat v Miláně?

Děkuji. Přesněji je to třikrát třetí místo mezinárodně a třikrát první místo před domácím publikem. A jelikož je to soutěž, tak letím do Milána vybojovat co nejlepší umístění.

Po Arnold Classic máte možnost zažádat si o Elite profi kartu, využijete této příležitosti? Co říkáte na rozdělení profesionální divize a která Vám osobně přijde sympatičtější nebo lepší?

Této možnosti zatím nevyužiji. Stále nejsem spokojena se svým progresem (to asi nikdo nikdy). Až se mi moje forma bude líbit, tak nastane ten pravý čas. Elite Pro je úplně na začátku a právě se vyvíjí a myslím si, že to bude časem kvalitní divize profíků. IFBB Pro mě láká už z toho důvodu, že je to prestižní a rozjetá profesionální soutěž. Rozhodně zatím IFBB Pro, ale vše ukáže čas.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat za pomoc v přípravě nebo tréninku?

Chtěla bych především poděkovat za podporu Kátě Kočvarové, která vlastní super fitko Xfitness, kde se můžu připravovat a kde mám absolutně vše, co k přípravě potřebuji, včetně finanční podpory na mezinárodní soutěže. Dále mému trenérovi a příteli Martinovi Dvoro.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Andrea Moleková na podzim 2017

Zpět na přehled


Adéla Uhrová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2017 - 2. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2017 - 2. místo v bikiny fitness juniorek do 164 cm
IFBB Diamond Cup Greece 2017 - 4. místo v bikiny fitness do 160 cm

Adélo, zatím jste naposledy startovala na GP PEPA Opava a teď Vás čekají závody na Diamond Cupu v Řecku a následně v Miláně. Jak jste byla spokojená s formou a s jakými ambicemi na soutěže odjíždíte ?

Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Ano, jak už jste zmínil, naposledy jsem startovala na GP PEPA Opava, kde jsme s formou byli spokojeni, protože byl vidět velký progres od předešlé jarní sezóny. Na Diamond Cupy vyrážíme s mým trenérem Vladimírem Pajičem, se kterým se budeme snažit ukázat co nejlepší formu a pokusit se tak konkurovat kvalitně připraveni zahraničním závodnicím.

Udělala jste v průběhu letošní sezóny nějaké změny v dietě nebo tréninku a mohla byste čtenářům přiblížit Váš tréninkový a stravovací režim?

Můj tréninkový a stravovací plán jsme s trenérem měnili každý týden podle toho, jak se forma vyvíjela. Malé změny byly ve stravě, kde jsme přidali tuky a sacharidy. V tréninkovém plánu jsme zařadili více silových tréninků.

Už víte, na jakých dalších závodech Vás uvidíme? Jaké máte ještě plány?

Diamond Cup v Řecku (pozn. redakce: Adéla vybojovala pěkné 4. místo) a v Miláně budou mé poslední závody této sezóny. Další pak plánujeme příští podzim.

Jak plánujete po soutěžní sezóně odpočívat a na co se nejvíce těšíte?

Po sezóně se chci věnovat především přípravě na maturitu a následné přijímací zkoušky na vysokou školu, takže pro odpočinek moc času nezbude. Plánujeme reverzní dietu, na kterou se opravdu těším. Nejvíc na pestrost stravy a větší sílu u tréninků.

Chtěla byste na závěr někomu poděkovat za pomoc v přípravě nebo tréninku?

V první řadě bych chtěla poděkovat svému trenérovi, který to se mnou nemá vůbec lehké. Dále patří obrovský dík mému sponzorovi MaxxWin Nutrition, kterého jsem získala na základě výsledků z jarní sezóny. Následně bych chtěla poděkovat škole za možnost studovat podle individuálního vzdělávacího plánu a samozřejmě rodině, příteli a kamarádům, kteří jsou pro mě obrovskou psychickou podporou.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Adéla Uhrová na Partner Cup 2017

Zpět na přehled


Pavlína Valigurová

Vybrané úspěchy:

MS juniorů a masters 2017 - 1. místo v bikiny fitness juniorek nad 166 cm
GP Fitness Brno 2017 - 1. místo v bikiny fitness do 168 cm

Před 14 dny jste byla v Rumunsku na MS juniorů a masters. Jaké si ze soutěže vezete dojmy?

Rumunsko je divoká země a takové jsou i zážitky z mistrovství světa. Neproběhlo to úplně dle mých představ, ale i přes všechno jsem si odvezla to nejcennější, a to titul juniorské mistryně světa nad 166 cm.

Svou juniorskou kategorii na MS jste tedy vyhrála. Na jaké umístění v kategorii žen si na Diamond Cup Milano věříte?

To je těžká otázka. Netuším, jaké závodnice budou na Diamond Cupu startovat, ale chtěla bych dosáhnout co nejlepšího umístění.

V rozhovoru před 14 dny jste uvedla, že MS bude Vaše poslední letošní soutěž. Po vítězství jste názor asi přehodnotila...

Ano, přehodnotila. Opět je to šance se postavit mezi ty nejlepší a nabrat další zkušenosti na mezinárodních závodech. Po konzultaci se Slávkem a Honzou Cahou jsme došli k závěru, že by bylo dobré formu nechat ještě vygradovat a neukončovat mistrovstvím světa závodní sezónu. Sama jsem zvědavá, v jaké formě se teď ukážu.

Jaké máte plány na příští rok, co se týče soutěží?

Tento rok je již poslední, kdy můžu startovat jako juniorka, na jaře mě čeká kategorie žen. Budu se i nadále připravovat a podle toho, jak se vše bude vyvíjet, rozhodnu se, kam chci směřovat. Děkuji za rozhovor. (úsměv)

Také děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Pavlína Valigurová na GP Fitness Brno 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie