Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Lukáš Topinka oceněn na galavečeru po Mistrovství světa mužů 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.
Názory, které větší část čtenářů považuje za kvalitní:
+5 hlasů deiw - Lukášovi to přeju, zaslouží si to do posledního centu *79*
+3 hlasy František_67 - V souvislostech příspěvků níže je dobré si uvědomit, že se..
+3 hlasy František_67 - Při vší úctě, píšete nepřesnosti.

1) IFBB Elite World R..

+2 hlasy Hockey1000 - Jiná dimenze to je, ale v pozitivním slova smyslu. Protože..
+2 hlasy PavelV - No a ještě jeden pohled na věc. Lukáš si mezi amatéry při..

Hodnocení: 0
Petr Prielozny
Vloženo: 23:03:30, 08.11.2017 | profil autora
Ja tedy myslim, ze ta odmena pro Lukase je dost slusna. Nepamatuju si pro amatery nikdy takovou odmenu. Lukas si to samozrejme za ty roky vyslouzil a tenhle sek nenahradi vsechny ty naklady za cely zivot, ale urcite ho to potesilo a docasne snad finacne pomohlo. Ted jeste potrebuju aby Pavlik Vacku dostal dobry prachy, aby mohl vzit familii na dovolenou.

Hodnocení: 0
DiamonD123
Vloženo: 00:51:50, 09.11.2017 | profil autora
Vždycky si říkám, že už nic nepřekonáš, ale vždycky to dokážeš

Hodnocení: +2
PavelV
Vloženo: 17:02:34, 08.11.2017 | profil autora
No a ještě jeden pohled na věc. Lukáš si mezi amatéry přišel na víc, než Tomáš Kašpar a Vojta Koritenský nezi profíky dohromady. Takže jednoznačně palec nahoru a doufejme, že to IFBB minimálně aspoň chvíli vydrží.

Hodnocení: -2
Seazer
Vloženo: 00:02:04, 08.11.2017 | profil autora
V souvislostech prispevků nize musim zareagovat. O jakych profesionalech to tady mluvite? Lukas Topinka startuje ve federaci mezinarodni IFBB. Jako takova ma svoji vlastni amaterskou ligu, jejiz vybrane uspesne zavodniky se rozhodla na zaklade urcitych kriterii povysit na tzv. Elite, pro ktere byla vypsana cela rada soutezi, kde zavodnici ziskavali body do rankingu se vznesenym nazvem a smesnymi cenami. Tito zavodnici mohou dale sice postoupit mezi Elite Pro, ale kdyz budu jen pro priklad parafrazovat ceny, ktere budou udeleny na jedne z jejich prvnich soutezi Diamond Cup Milano Pro, tak to dela pro viteze (!!!) kazde kategorie `astronomickych` 4500 eur. A za druhe misto 2500, coz je rovno te mnou kritizovane castky Topinky. Je to malo pro `amatera` (tohle slovo uz bych fakt asi nepouzival, je to preci jen mistr Evopy a Santonja mu dava aspon ten vzneseny titulek Elite) za jeho celorocni drinu, ackoliv `az` za 6. misto. A v tech vasich zminenych profesionalech je to jeste vetsi bida. Duvod, proc to kritizuji je ten, ze po splitu IFBB je tahle divize jedinou, ale vysoce potentni dojnou kravou Santonjovy odnoze. Hergot, tihle chlapi uz nemaji moznost prestupu ke SKUTECNYM profesionalum, ktere ma spolu s NPC pod sebou Manion, bude se jim dostavat minimalni medialni pozornosti, budou nuceni platit nejruznejsi startovni poplatky a na konci roku par z nich dostane sumu, ktera je tutove jeste nizsi, nez kolik musel stat ten jejich slavny galavecer. To je k smichu.

Hodnocení: -1
Seazer
Vloženo: 00:25:00, 08.11.2017 | profil autora
Jen pro zajimavost, at se zde nebavime jen akademicky. Startovni poplatek pro start ve Physique muzu na mnou jiz zminene soutezi v Milanu je 200 euro. Na mistrovstvi Evropy bylo letos pres 100 mens physiquu. Jelikoz jsou registracni poplatky na vetsine soutezi amaterske casti Santonjovy odnoze dost podobne, spocitejte si, kolik to vydela jen za ne. A to je jedna soutez. Na Evls soutezilo pres 130 bikin a kazda platila startovne 150 euro. Vitezka brala 4000. Ted jeste kam mizi penize sponzoru, vysilaci prava a miliony dalsich veci a proc z toho zavodnici nemaji vic?

Hodnocení: +3
František_67
Vloženo: 00:33:56, 08.11.2017 | profil autora
Při vší úctě, píšete nepřesnosti.

1) IFBB Elite World Ranking amatérských závodníků a Elite Pro soutěže profesionálních závodníků není jedno a totéž. Elite World Ranking nebyl vytvořen pro profesionální závodníky Elite Pro, ale pro závodníky amatérské. Celá řada nových soutěží byla vypsána pro Elite Pro závodníky.

2) Samozřejmě lze polemizovat, co je a není „směšná cena“, dovolím si ale tvrdit, že pro naprostou většinu českých sportovců jsou ceny vypsané třeba na Elite Pro soutěži Diamond Cup Milano Pro velmi hezké. Pro vítěze každé z pěti kategorií po 117.000 Kč, druhá místa 65.000 Kč, třetí místa 39.000 Kč, čtvrtá místa 26.000 Kč a konečně pátá místa 13.000 Kč. „Americká“ IFBB Pro má například pro profesionály muže ceny vyšší, jenže tady je několik podstatných rozdílů – pro evropské závodníky jsou nové Elite Pro soutěže mnohem dostupnější (především geograficky a tedy i nákladově), a je jich takto dostupných o poznání více. Navíc zmíněné ceny nerozlišují mezi kategoriemi, takže kulturista dostane tolik co bodyfitness závodnice. To se samozřejmě kulturistovi líbit nemusí, naopak bodyfitness závodnice bude nadšená.

3) Lukáš Topinka nebo jakýkoliv jiný závodník, který i kdyby vyhrál mistrovství Evropy nebo světa, má pořád status amatérského závodníka a to do chvíle, než požádá a je mu schválen status jiný. Takže i kdyby se věnoval jenom kulturistice, je to stále amatérský závodník. To slovo nelze zaměňovat se slovem „amatér“ jako „někdo, kdo něco neumí“. Zde má prostě úplně jiný význam. Tzn. plyne z toho, že peníze, které dostal, nejsou „za celoroční dřinu“, jsou to jen peníze navíc k jeho jiné práci. Protože je to amatérský sport, nejsou za něj sportovci placeni.

4) „Tihle chlapi nemají možnost přestupu ke skutečným profesionálům.“ Pletete se. Mají, velmi jednoduchou, dokonce v některých ohledech jednodušší, jak dříve. Půjdou na postupové soutěže „americké IFBB“ a kartu si vybojují. Nic víc není potřeba. Dříve to bylo podobné, jen s jinými soutěžemi, ztížené o mnohdy komplikované národní podmínky (slovenští přátelé by mohli vyprávět).

5) „Minimální mediální pozornost,“ to v tuto chvíli nikdo neví, jak se média zaměří na americkou a jak na evropskou IFBB. To uvidíme všichni časem. Zatím tedy minimálně v České republice změnu necítím, pozornost je upoutána na ty i ty.

6) 150 Euro za startovné na prestižní mezinárodní soutěži není tolik, pokud si člověk uvědomí a zná, jaké náklady jsou s pořádáním takové soutěže spojené. Tady je ale nutné i říct, že v tom je dost malá osvěta a lidé to neví, proto si pak třeba vy myslíte to, co píšete.

7) „Vysílací práva.“ Kulturistika není fotbal. Pokud chcete kulturistiku dostat do televize, platíte vy televizi. Ne opačně. Aby se dostala do televize na několik minut česká pohárová soutěž, musí pořadatel zaplatit desítky tisíc korun (mluvím o České televizi, ale podmínky u ostatních kanálů jsou podobné).

Hodnocení: 0
František_67
Vloženo: 00:35:02, 08.11.2017 | profil autora
Rád bych poprosil správce, zda-li by mohli doplnit k mému příspěvku odstavce, udělal jsem je tam, ale výsledkem byl „slitý“ text. Předem děkuji.

Stalo se. admin

Hodnocení: +3
František_67
Vloženo: 22:30:15, 07.11.2017 | profil autora
V souvislostech příspěvků níže je dobré si uvědomit, že se jedná o amatérský sport, takže sport ze své podstaty „pro zábavu“ a „jako koníček“, ne „jako zaměstnání“. Jiná věc je v profesionální lize IFBB, kde slovo „profesionální“ jasně odkazuje na finanční odměny pro sportovce. Pro paralelu můžeme jít třeba do českého fotbalu, kde je také mezi nižšími úrovněmi soutěží a vyššími jasný rozdíl – právě v tom, že v nižších si jde kluk zakopat po šichtě v normální práci, ve vyšší nedělá zpravidla nic jiného, než se věnuje sportu. Dělá ho profesionálně, jako své zaměstnání. Současný trend IFBB dávat finanční odměny i špičkovým amatérským závodníkům lze spíše chápat jako velmi vítaný bonus – a hlavně jako „něco navíc“, něco co rozhodně není samozřejmost. A i když se mi to samozřejmě líbí, protože každá podpora se klukům a holkám hodí, je to určitě dvousečná věc, protože to v negativním smyslu slova podpoří vnímání některých závodníků, kteří i dosud prohlašovali „vyhrál jsem a oni mi dali jen obyčejnej protein“, o to víc teď nabydou dojmu, že by měli dostat něco víc. Jenže neměli. Je to amatérský sport. Po zábavu. Jako koníček.

Hodnocení: -1
Seazer
Vloženo: 00:04:03, 08.11.2017 | profil autora
Paralela s fotbalem pobavila, kor od nekoho, kdo v tom ma hokej.

Hodnocení: -2
Seazer
Vloženo: 14:58:15, 07.11.2017 | profil autora
2500 euro v souctu pro mistra Evropy a 4. na MS jak jsem tu nedavno psal o odrbavani zavodniku physique, tak tohle je uplne nova dimenze

Hodnocení: +1
LaFontaine
Vloženo: 15:38:11, 07.11.2017 | profil autora
Zrovna v tomhle případě bere za to 6. místo v Elite žebříčku úplně stejné peníze jako 6. závodník ve physique.

Hodnocení: +2
Hockey1000
Vloženo: 18:41:15, 07.11.2017 | profil autora
Jiná dimenze to je, ale v pozitivním slova smyslu. Protože mluvíme o amatérským sportu, nikdo za něj peníze běžně nedostává a až donedávna takhle na soutěžích nedostával. Takže 65000 korun nebo kolik to je v přepočtu je naprosto něco úžasnýho a v amatérský kulturistice nevídanýho. O to víc když kouknu, kolik dostala místa před ním! A samozřejmě platí že Lukáš si to víc než zaslouží!!

Hodnocení: +1
Rybalka40
Vloženo: 19:57:03, 06.11.2017 | profil autora
Musím jen souhlasit. Zaslouženě Lukáš!

Hodnocení: +5
deiw
Vloženo: 11:37:07, 06.11.2017 | profil autora
Lukášovi to přeju, zaslouží si to do posledního centu .

Hodnocení: +1
Hockey1000
Vloženo: 11:03:12, 06.11.2017 | profil autora
Tyjo tak tohle je na amatéry hodně solidní!! .







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie