Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bodyfitness - rozhovory před International Austria Cup 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIA CUP 2017 - 17. 9. 2017, Rakousko
Češi před International Austria Cup:
Martin LešenarStanislav BalvínTomáš Zeman • Patrik Šerý • Robert KovaříkJosef Prokeš
Lenka Myslivcová • Kristýna DobrovolskáAnželika KiričenkováLucie VajsováJana Jeřábková
Jiřina Ročeňová • Alena Krůtová • Jitka VorlováRadka Dubenecká • Martina Crlová
Info z International Austria Cup:
výsledky a fotografie
Z Austria Cup očima závodníků, rozhovory:
Anželika Kiričenková

Závodnice v bikiny fitness před International Austria Cup 2017
Závodnice v bikiny fitness juniorek před International Austria Cup 2017
Podzimní sezóna pomalu startuje a první z řady mezinárodních závodů, kam se chystá početnější skupina českých závodníků, je za dveřmi. Osmý ročník International Austria Cupu se koná již tuto neděli a během celého dne se ve Vídni představí celkem 16 českých soutěžících. Zatím jsme Vám přinesli rozhovory se závodnicemi bikiny fitness (ženy a juniorky) a nyní si můžete přečíst, co nám před soutěží na sebe prozradily závodnice v bodyfitness Jitka Vorlová a Radka Dubenecká. Na soutěži se představí také Martina Crlová, a to v kategorii wellness fitness.

jménokategorie
Jitka Vorlová bodyfitness
Radka Dubenecká bodyfitness a bodyfitness masters
Martina Crlová wellness fitness


Jitka Vorlová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství světa juniorů a masters 2016 - 2. místo v bodyfitness juniorek
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2016 - 2. místo v bodyfitness juniorek

Loňským rokem jste završila juniorskou kariéru druhým místem na mistrovství světa juniorů v Dominikánské republice. Jak s odstupem času hodnotíte tuhle juniorskou část? Budete chtít dosáhnout stejných úspěchů i mezi ženami?

S odstupem času mám při sledování videa z MS juniorů stále husí kůži a jsem vděčná, že jsem se mohla podívat přes půl světa a završit juniorskou část touto skvělou soutěží s tak dobrým umístěním. V kategorii žen bude náročné závodnicím konkurovat, ale už v loňském roce jsem si to několikrát zkusila a vím, že pokud na soutěž půjdu dobře připravená, nemusím být zklamaná z žádného výsledku.

Po poslední soutěži jste zmínila, že si dáte nějaký čas od soutěžení pauzu, nakonec Vám to vydrželo jen pár měsíců. Jaký byl návrat do předsoutěžní přípravy?

Těch pár měsíců pauzy a vynechání jarní sezóny mi moc prospělo. "Plánujeme proto, abychom byli schopni improvizovat," říká můj táta. Díky tomu, že mám v partnerovi neuvěřitelnou podporu, jsem se do toho zase mohla opřít. A trenérce udělal můj dřívější návrat také radost. S dietou jsem začala včas a za tu chvíli odpočinku jsem přibrala zase o něco méně než v dřívějších "off-season", takže i když teď už zažívám krušné časy, přechod do diety byl až na absťáky na cukr bezproblémový. (úsměv)

V rozmezí 12 dnů budete soutěžit na Austria Cup, Arnold Classic Europe a EVLS, což znamená hodně cestování. Máte s podobnými přesuny zkušenosti? Jak řešíte logistiku a hlavně přípravu na ACE a EVLS?

S několika soutěžemi za sebou zkušenost mám, ale s cestováním, které je s tím letos spojené, zatím ne. Svému tělu naprosto důvěřuji a budeme se řídit aktuální formou. Bude to určitě znamenat větší sebekázeň po každé soutěži, ale právě na to se celý rok připravuji. (úsměv)

Chystáte se na podzim na nějaké další soutěže?

Před létem jsem měla podzim pěkně rozplánovaný, ale už teď se některé věci změnily, a tak to zatím nechávám otevřené. Vše se bude odvíjet od výsledků na těchto třech soutěžích, formě a únavě.

Chtěla byste někomu poděkovat za podporu v přípravě a tréninku?

Je to můj přítel Petr Hůrka, který by si zasloužil zlatou medaili za to, jakou se mnou má trpělivost. Bez něj by tenhle sen nemohl být skutečností. Trenérka Lída Čížová je pro mě jako druhá rodina a díky přípravám pod jejím vedením jsem se toho o sobě a svém těle hodně naučila. Rodina, přátelé, ti všichni při mně stojí a našla jsem i nového "velkého brášku", který posunul trénink nohou na úplně jinou úroveň, a oba věříme, že to bude na pódiu vidět. (úsměv) A na závěr bych chtěla poděkovat Taurus Fitness Store, který mi pomáhá se zviditelnit a podporuje mě i v přípravě na ACE.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Jitka Vorlová před International Austria Cup 2017

Zpět na přehled


Radka Dubenecká

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Ostrava 2017 - 2. místo v bodyfitness masters
FitBalance IFBB Czech International Cup 2016 - 2. místo v bodyfitness masters

Radko, na jaře jsme Vás mohli vidět na sedmi domácích soutěžích. Jak svou formu a prezentaci zpětně hodnotíte? Na čem jste od té doby nejvíce zapracovala?

Nejdříve bych chtěla pozdravit čtenáře portálu Ronnie.cz a Vás, pane redaktore. Koukám, že o mně máte informace, ale abych to upřesnila, byla jsem na šesti soutěžích, ta sedmá byla zrušená. Jak hodnotím svou formu a prezentaci? Abych byla upřímná, tak ani nevím, ale to víte, člověk je věčně nespokojený, vidí se jinak a hlavně je stále co zlepšovat. Snažím se zapracovat na deltech (ramena), protože se mi líbí, když má žena ramena. Potřebuji zlepšit i celkově spodní část těla.

Během posledních dvou let jste startovala na mnoha soutěžích, teď jedete na svou druhou zahraniční, opět do Rakouska. Jak se těšíte? Přípravu jste měla stejnou jako na jarní sezónu, nebo jste se na zahraničí "více snažila"?

Ano, máte pravdu, když už se snažím dostat do formy, tak si vybírám více soutěží. Začala jsem závodit v roce 2014 na podzim a od té doby jsem byla na jednadvaceti soutěžích. V Rakousku jsem startovala na jaře 2017 poprvé, moc se mi tam líbilo a já si přála se tam vrátit. (úsměv) Přípravu mám pokaždé jinou, záleží na tom, jak mé tělo reaguje, ale ve 48 letech je stále těžší se dostat do formy, navíc v přípravě (7 týdnů do první podzimní soutěže) jsem měla zlomeninu palce a to mě zbrzdilo o 5 týdnů, kdy jsem nemohla zatěžovat nohu a jet tréninky intenzivně, takže vše doháním. (úsměv)

V krátkém sledu Vás čekají Austria Cup a EVLS. Chystáte se na podzim na další soutěže?

Vy na mě prozradíte všechno. (úsměv) Na podzim se kromě zmíněných soutěží chystám i na tři pohárové soutěže.

Jak vypadal Váš tréninkový plán a jídelníček před Austria Cupem a EVLS?

Jelikož pracuji na směny a nepravidelně, tak si tréninky přizpůsobuji tak, abych odcvičila všechny partie v týdnu, a ty, na kterých se snažím hodně zapracovat, cvičím v týdnu dvakrát. Někdy musím v době volna odcvičit dokonce dvoufázovku. Můj jídelníček se skládal hlavně z masa, bílků, vajec, zeleniny a zdravých tuků. (úsměv)

Chtěla byste někomu poděkovat za podporu v přípravě a tréninku?

Ráda bych poděkovala své rodině, kamarádům a přátelům, kteří mi fandí a sledují mě. Pak dvěma přátelům, kteří mi umožnili a umožní start na velkých soutěžích, protože bez jejich podpory bych to nezvládla. A samozřejmě za podporu v práci Fitness Station Radlice, kde pracuji.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Radka Dubenecká před International Austria Cup 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie