Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Yuriy Sasyn - absolutní vítěz soutěže Street Hard Workout Battle 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

V sobotu 12. července 2017 v Chomutově dost pofukovalo a nebylo právě vedro, ale navzdory předpovědi počasí nepršelo. Co víc si mohli účastníci Street Hard Workout Battle 2017 přát. Areál Kamencového jezera, kde se soutěž konala, byl navíc velmi příjemným místem, jeho pečlivě uhrabaná písečná pláž tvořila bezpečné doskočiště pod hrazdami, a když vykouklo slunce, dostala hladina jezera světle tyrkysovou barvu, takže člověk snadno mohl nabýt pocitu, že je na břehu mořské laguny.

Kromě krásného místa pro konání akce se organizačnímu týmu podařilo zajistit i přímo hvězdné a pro závodníky motivační obsazení poroty. "Chtěli jsme porotu ze zahraničí, aby byla zcela nezávislá, a chtěli jsme také špičku světového street workoutu, což se nám rozhodně povedlo," říká spokojeně hlavní pořadatel Rostislav Vošický, který velmi ocenil i fakt, že každý z porotců měl zaplacené jen ubytování a letenku, ale práci v porotě zastávali všichni bez nároku na honorář, pouze z lásky k tomuto sportu.

Ze složení poroty byl nadšený i přední český workouter a člen pořádajícího týmu Street Hard Workers Yuriy Sasyn: "Porota na Street Hard Workout Battle 2017 byla opravdu světová, plná mých vzorů a já od každého jednoho jejího člena nabral spoustu rad i inspirace. Jaroslav Rutkovský mě už v loňském roce namotivoval na hefesto, což je velice obtížný prvek, Šimon Forrai mě v roce 2016 na battlu v Košicích naučil mou první třistašedesátku, Kallos Boterdael z Belgie mě zase dostal svým přátelským přístupem. Zvládli jsme se spolu bavit, i když on mluví jen francouzsky," říká se smíchem Yuriy a nezapomíná ani na další členy poroty. "Viktor Kamenov je neskutečný borec, ten mi poradil techniku maltese, Vladimir Sadkov mě ještě víc namotivoval do cvičení, takže jsem strašně rád, že jsem mohl všechny tyto osobnosti světového street workoutu osobně potkat, za což patří největší poděkování našemu trenérovi Rostislavu Vošickému.

A Rostislav Vošický si chválu opravdu zaslouží. Díky svým schopnostem a znalostem dotačních titulů se mu pro battle podařilo získat finanční podporu, o které si mohou akce podobného typu nechat jen zdát. Závod Street Hard Workout Battle 2017 podpořil Ústecký kraj a statutární město Chomutov, dalšími sponzory byli chomutovští patrioti, pro které byla dle slov Vošického podpora akce otázkou cti, prize money v hodnotě 10 000 Kč pro absolutního vítěze a soutěžní hrazdu nabídla firma Work4out, důležitým partnerem akce byla i Kulturistika.com, která závod podporuje již od jeho počátků.

Na letošním ročníku Street Hard Workout Battle se soutěžilo ve třech mužských váhových kategoriích - do 75 kg, 75 - 85 kg, nad 85 kg a v jedné společné kategorii žen. Nejobsazenější byla nejlehčí mužská kategorie do 75 kg, kde se v prvním kole představilo celkem dvanáct závodníků. Výběr osmi z nich pak postoupil do čtvrtfinále, do semifinále se už probojovali pouze čtyři soutěžící. Yuriy Sasyn se v semifinálovém battlu utkal s Patrikem Černým a druhou dvojící semifinále byli Markus Arbeit a Zdeněk Kraus. Do souboje o vítězství proti sobě ve finále stanuli "stájoví" kolegové Yuriy Sasyn a Zdeněk Kraus a bylo hezké sledovat, že i když byli v soutěži rivaly, tak se i tak během finálového battlu vzájemně povzbuzovali.

Vítězem kategorie do 75 kg se nakonec stal sedmnáctiletý Yuriy Sasyn, který si na konci dne připsal i absolutní vítězství napříč všemi kategoriemi. Mladý workouter si tak spravil chuť poté, co se na letošním MČR ve workoutu nedostal ani na bednu. "Jsme jen lidé a každý je ovlivnitelný... bohužel jsme v té době ještě neměl české občanství, což také možná sehrálo svoji roli," říká bez větší zloby ke svému umístění na MČR sportovec pocházející z Ukrajiny, ovšem zároveň dodává: "Se svým výsledkem na MČR jsem nesouhlasil, ale můj čas teprve přijde." Čas Yuriye Sasyna by mohl přijít už 9. září 2017, kdy bude tento závodník na battlu v Nitře bojovat o jeden ze svých snů, o postup na světový pohár.

Ve váhové kategorii 75 - 85 kg se představilo celkem devět závodníků, z nichž do semifinále postoupili čtyři, a to Adam Doskočil, Daniel Harlukiewicz, Filip Sláma a Stanislav Januszewski. V battlu o celkové vítězství v kategorii se ve finále potkali Adam Doskočil a Stanislav Januszewski, z nichž porota ocenila jako lepšího polského závodníka Stanislava. "Kluci z Polska přijeli až od Severního moře a velmi mile mě překvapili. V kategorii 75 - 85 kg vytvořili výraznou konkurenci a zaslouženě obsadili první a třetí místo," říká ke střední váhové kategorii Rostislav Vošický.

Velký respekt vždy vzbuzuje nejtěžší kategorie nad 85 kg, protože ve freestylu se opravdu každé kilo počítá. Co je těžké s váhou 75 kg, je při 85 kg ještě mnohem brutálnější. Není tedy divu, že v této váhovce startovali pouze tři soutěžící - Jiří Krob, Petr Skokan, vítěz své kategorie na MČR, a Jan Veseleňák, který byl se svou váhou 103 kg nejtěžším účastníkem celého battlu. Závodníci této kategorie se spolu utkali pouze ve dvou kolech, vítězství si zde vybojoval a své kvality potvrdil úřadující mistr republiky Petr Skokan, který se bohužel při svém posledním vstupu zranil a nemohl se tak zapojit do závěrečné soutěže o absolutního vítěze.

Jak tomu tak bývá, ani kategorie žen nebyla právě "přelidněná". Zastupovaly ji pouze čtyři účastnice, ovšem tři z nich byly již zkušené závodnice. A právě tyto tři dámy si mezi sebe rozdělily první tři místa. Vítězství z loňského roku obhájila Veronika Szaboová, která je i úřadující mistryní republiky a držitelkou českého ženského rekordu v olympijském šplhu, na druhém místě skončila Pavla Šulistová, vítězka letošního MČR, která koncem letošního července hájila české barvy na MS v Moskvě, třetí příčka patřila Kláře Čuříkové, která k workoutu přišla ze světa pole dance.

I když se na Street Hard Workout Battle 2017 závodilo jako o duši, zdaleka nešlo jen o soutěžní akci. Své umění zde předvedl v exhibičním vystoupení tým chomutovských parkouristů, velmi zajímavá a choreograficky zdařilá byla i vložená ukázka acro jógy a na hrazdách to žilo i mimo soutěžní bloky. O každé pauze mezi kategoriemi se zde scházeli workouteři, kteří si vzájemně ukazovali, jak na který trik, a byli k neutahání, jako kdyby se vůbec nebáli, že se moc vysílí do dalších soutěžních kol. V těchto volných chvílích mezi závodníky přicházeli i členové poroty, kteří také nedělali žádné tajnosti se svým know-how, navíc postrádali jakékoli hvězdné manýry a ochotně se nechali fotit s každým, kdo si o společné foto řekl. Nebyla tu cítit žádná rivalita, žádná nepřejícnost, žádné škatulkování podle toho, jak je kdo dobrý, pouze radost ze sdílení společné záliby, radost z workoutu.


Vítězové soutěže Street Hard Workout Battle 2017

Nejlepší výkony v kategorii do 75 kg
pořadí jméno
1. Yuriy Sasyn
2. Zdeněk Kraus
3. Markus Arbeit

Nejlepší výkony v kategorii 75 - 85 kg
pořadí jméno
1. Stanislav Januszewski
2. Adam Doskočil
3. Daniel Harlukiewicz

Nejlepší výkony v kategorii nad 85 kg
pořadí jméno
1. Petr Skokan
2. Jiří Krob
3. Jan Veseleňák

Nejlepší výkony v kategorii ženy
pořadí jméno
1. Veronika Szaboová
2. Pavla Šulistová
3. Klára Čuříková


Street Hard Workout Battle 2017 ve fotografiích




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 140 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie