Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Závodnice v bodyfitness a bikiny fitness - rozhovory před International Austrian Championship 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIAN CHAMPIONSHIP 2017 - 30. 4. 2017, Rakousko
Češi před International Austrian Championship:
Petr Richtár Jiří HeřmanTomáš VykydalPatrik ŠerýRadka DubeneckáMichaela KrálováKlára Moravcová
Michaela HemmerováEva Havelková • Pavlína Štouračová • Marek SviridovIurka Ciubotaru • Jakub Šmucr
Info z International Austrian Championship:
výsledky a fotografie

Oblíbená zahraniční soutěž, na kterou každé jaro míří spousta českých závodníků, se uskuteční i letos. Pro závody IFBB International Austrian Championship 2017, které se budou konat 30. dubna v rakouském Welsu, byl pro Českou republiku stanoven maximální počet 15 závodníků. Ve Welsu se představí naši kulturisté, klasičtí kulturisté, bodyfitnessky i bikiny fitnessky, stejně jako závodníci i závodnice kategorie physique.

Jako každý rok jsme naše závodníky, kteří mají spadeno na rakouské cenné kovy, oslovili, abychom Vám mohli nabídnout jejich rozhovory. V úvodním článku se dozvíte, jak se na soutěž chystaly bikiny fitnessky Michaela Králová, Klára Moravcová, Michaela Hemmerová a Eva Havelková a bodyfitnesska Radka Dubenecká. V posledních dnech před závodem se k nim připojila místo Petra Bílka, který měl původně startovat, také Pavlína Štouračová. Všem přejeme hodně štěstí!

jménokategorie
Radka Dubenecká bodyfitness + bodyfitness masters
Michaela Králová bikiny fitness do 163 cm
Klára Moravcová bikiny fitness do 169 cm + bikiny fitness juniorek
Michaela Hemmerová bikiny fitness juniorek
Eva Havelková bikiny fitness nad 169 cm
Pavlína Štouračová bikiny fitness nad 169 cm


Radka Dubenecká

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech mužů a žen 2017 - 3. místo v bodyfitness
FitBalance IFBB Czech International Cup 2016 - 3. místo v bodyfitness masters

Radko, letošní sezónu jste zahájila už 16. dubna na mistrovství Čech. Jak se Vám tam dařilo a jak jste spokojená s výsledkem?

Na začátek bych chtěla pozdravit čtenáře Ronnie.cz. Ano jarní sezónu jsem odstartovala na mistrovství Čech, kde jsem se umístila na nádherném 3. místě. Takové krásné umístění jsem vůbec nečekala a s výsledkem jsem maximálně spokojená.


Radka Dubenecká po zisku bronzové medaile na
Mistrovství Čech mužů a žen 2017
Díky Vašemu umístění Vás uvidíme ještě také na mistrovství České republiky, které se koná týden před soutěží v Rakousku. Troufáte si odhadnout, jak se Vám tam bude dařit? (MČR se již odehrálo, pozn. red.)

Mám-li být upřímná, nedokážu svoje šance vůbec odhadnout a už nyní jsem nervózní. (úsměv) To víte, všechny závodnice jsou nádherné a rozhodnout musí být pro rozhodčí velice těžké. Samozřejmě se budu snažit o co nejlepší umístění a dám do toho vše. (Radka nakonec na MČR obsadila 8. místo, pozn. red.)

Jak jste byla spokojená s letošní přípravou? Udělala jste v ní oproti loňsku nějaké změny?

Letošní příprava byla pro mě asi pohodovější, protože jsem v objemové části nenabrala tolik do tuku a snažila jsem se nabírat kvalitněji. Bohužel to šlo pomalu, ale není kam spěchat, člověk hlavně musí být v pohodě. Ve stravě to byla asi ta největší změna, protože ji mám z určitých důvodů jinak postavenou. V tréninkové části jsem využila a zúročila to, co mě naučil díky jeho zkušenostem trenér Martin Novotný, za což jsem mu nesmírně vděčná. Vyloženě tréninkový plán nemám, protože pracuji na směny, které jsou různé, takže vždy v neděli podle směn naplánuji tréninky na následující týden.

IFBB International Austrian Championship bude Vaší první zahraniční soutěží. Proč padla volba právě na tyto závody?

Závody jsem si vybrala hlavně z toho důvodu, že jsou poblíž. Víte, já nerada cestuji. (úsměv) A Rakousko mě vždy lákalo.

Chtěla byste někomu poděkovat za podporu nebo pomoc v přípravě?

Touto cestou bych chtěla poděkovat hlavně rodině, která to nemá se mnou jednoduché. (úsměv) Pak Fitness Station Radlice v Praze, kde pracuji na recepci a trénuji, za podmínky, jaké mi vytváří, svým kolegům za trpělivost. (úsměv) Infinity Fitness Český Brod, kde mám možnost trénovat, a Fitness Club Kolín, kde také trénuji, za podporu v poslední fázi. Dále svým klientům, kteří mi fandí a podporují mě. Petrovi Richtárovi z Golem's Gymu Kutná Hora za kontrolu formy, Martinu Novotnému z Fitness při CVČ Most za to, co mě naučil a předal mi, a za podporu a dodání odvahy na mistrovství Čech. Romaně Renzové, závodnici physique žen, za finální pomoc ve stravě.


Radka Dubenecká na Mistrovství Čech mužů a žen 2017

Zpět na přehled


Michaela Králová

Vybrané úspěchy:

Grand Prix Ronnie.cz 2016 - 7. místo v kondičním bikiny fitness do 162 cm
Grand Prix Ostrava 2016 - 8. místo v kondičním bikiny fitness do 166 cm

Michaelo, loni jsme Vás viděli na soutěžích vůbec poprvé. Jak se Vám podařilo od loňska na Vaší postavě zapracovat? Jste spokojená s progresem?

Ano, v loni na podzim to pro mě byla premiéra v bikiny fitness. Od loňska se mi podařilo nabrat trošku těch svalů a celkově s trenérkou vylepšit postavu. S progresem jsem spokojená, ale určitě je pořád co zlepšovat. Určitě chci nabrat více hmoty na zádech a ramenou.

International Austrian Championship bude Vaším prvním zahraničním vystoupením. Jak se před závody cítíte? Jste nervóznější, nebo závody berete stejně jako ty domácí?

Cítím se dobře. Samozřejmě nervóznější jsem, ale jedu si to tam užít a moc se těším, jaká tam bude atmosféra a konkurence.

Co je pro Vás v předsoutěžní přípravě nejtěžší?

Nejtěžší? Tak teď jste mě zaskočil. (smích) Ani popravě nevím. Já to prostě miluji a nedokážu říct, co je nejtěžší. I když asi ty chutě na sladké, které jsem nikdy v minulosti neměla, ale v přípravě se Vám opravdu chutě úplně poblázní a máte chuť na to, co jste dříve vůbec neměli rádi.

Máte v bikiny fitness nějaké oblíbené závodnice, ať už v profi, nebo mezi amatérkami?

Hodně sleduji Evu Havelkovou, která do Rakouska také jede, pokud se nemýlím, Sabinu Plevákovou a samozřejmě také mou trenérku Michaelu Hemmerovou.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Určitě bych chtěla v první řadě poděkovat mé trenérce Michaele Hemmerové, příteli, kamarádům, rodině a také Dream Body Fitness, ve kterém cvičím. Je to vlastně takový můj druhý domov.


Michaela Králová na Mistrovství Čech mužů a žen 2017
a na aktuální fotografii

Zpět na přehled


Klára Moravcová

Vybrané úspěchy:

FitBalance IFBB Czech International Cup 2016 - 5. místo v bikiny fitness do 172 cm
BFC Adel Cup 2016 - 3. místo v bikiny fitness do 172 cm
Partners Cup 2016 - 3. místo v bikiny fitness nad 168 cm

Kláro, v loňské sezóně jste byla, co se závodění týče, nesmírně aktivní. Kolika soutěží jste se zúčastnila a jak jste byla s loňskou sezónou spokojená?

Zúčastnila jsem se šesti soutěží. Byla jsem velice spokojena, a to jak s formou, která vyšla podle představ, tak s výsledky. Samozřejmě se našly nedostatky a chyby, kterých jsem si vědoma. Nejvíce mě potěšil bronz z Partners Cupu a Adel Cupu a následně dvě pátá místa na mezinárodním FitBalance.


Klára Moravcová na FitBalance
IFBB Czech International Cup 2016
Na jakých soutěžích Vás ještě letos uvidíme? Na kterou se těšíte nejvíc?

Uvidíte mne na juniorských mistrovstvích u nás, a to ve dvou kategoriích. Chci využít poslední šance startovat za dorost. Na tyto soutěže se také velice těším.

Kde vidíte své silné a slabší stránky? Kolik času věnujete nácviku prezentace?

Moje silná stránky jsou zadek a nohy, které mi rostou, i kdybych nechtěla. Naopak slabinou jsou ramena. Jinak je mou slabou stránkou právě pózing, tedy prezentace, ale mohu říci, že jsem na ní denně tvrdě pracovala. Doufám tedy, že bude vidět zlepšení. Tuto přípravu jsem popravdě nevěděla, zda dokončím, protože jsem po podzimní sezóně za krátký čas hodně nabrala. Po nástupu do další diety tělo začalo stagnovat a nereagovalo na nic. Jsem tedy sama zvědavá na finální formu. Takže pro Vás přikládám jen foto zadní pózy (fotografie č. 4, pozn red.) a zbytek bude překvapení.

Využíváte služeb trenéra nebo trenérky, nebo se připravujete sama?

Já jsem vždy byla takový amatér ve stylu "vše sama". V této přípravě jsem pod vedením Radovana Čepka (trenér týmu Vision Nutrition), kterému jsem vděčná za to, že se mne ujal. Pro Austrian Championship jsme rozhodli jako pro soutěž rozjezdovou a chceme si ji hlavně užít, nic neočekáváme. Vrcholovou formu plánujeme až na mistrovské soutěže u nás.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Chtěla bych poděkovat mému trenérovi a firmě Vision Nutrition, která se o mne tuto sezónu stará. Pak především mé mamince, díky jejíž podpoře každou sezónu zvládnu. Dále rodině a kamarádům, kteří snáší mé nálady a stavy. Petrovi Richtárovi a jeho Golem's Gymu, kde mohu trénovat. A nakonec všem mým fanouškům a lidem, kteří mi fandí a podporují mne. Děkuji a snad Vás nezklamu.


Klára Moravcová na FitBalance IFBB Czech International Cup 2016
a na aktuální fotografii

Zpět na přehled


Michaela Hemmerová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR dorostu a juniorů - 2. místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2016 - 2. místo v bikiny fitness juniorek nad 164 cm
GP Zbýšov 2016 - 1. místo v bikiny fitness žen nad 168 cm

Michaelo, co se Vám líbí právě na kategorii bikiny fitness, ve které závodíte?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. (úsměv) Na bikiny fitness kategorii jako takové se mi líbí samozřejmě sportovní postava, ale zároveň zachování veškeré ženskosti v kombinaci s prezentací na pódiu. Překrásné třpytivé plavky, boty, líčení... Jednoduše vše, co k této kategorii patří se mi moc líbí, a já jsem se v ní našla.


Michaela Hemmerová v jarní sezóně 2016
Jak velký je v bikiny fitness rozdíl mezi juniorskými a ženskými kategoriemi? Může být juniorka úspěšná i mezi ženami, aniž by muselo jít o nějakou hůře obsazenou soutěž?

Ať už je to jakákoli kategorie, v našem sportu je vše o vytrvalosti. Samozřejmě že vypadá lépe tělo, které dře v posilovně 10 let, než to, co cvičí rok. Na druhou stranu je mnoho závodnic z řad juniorek, které jsou velmi úspěšné mezi ženami. Rozdíl v úrovni na soutěžích určitě je a je znatelný, ale jsou i juniorky, které dokážou být rovnocennými soupeřkami i pro ženské kategorie.

Na jakou partii se na trénincích nejvíc těšíte? Jaký je Váš nejoblíbenější cvik? Cvičíte raději sama, nebo se sparing partnerem?

Moje nejoblíbenější partie jsou určitě záda a ramena. Bohužel jsem už v této přípravě s těmito partiemi, řekla bych, na hranici toho, abych nebyla "už moc", takže je cvičím méně a s daleko menšími váhami, než by se mi líbilo. Naopak driluji nohy, co to jde, protože tam zaostávám. Nejoblíbenějším cvikem na záda jsou určitě mrtvé tahy a shyby, na ramena pak military press a veškeré tlakové cviky. Občas mám ráda nasadit si sluchátka, zavřít se jen do svého světa se svým tréninkem a plně se soustředit, ale trénink se sparingem je zase o něčem jiném, takže pokud je to člověk, který drží tempo, raději si zatrénuji s parťákem. (úsměv)

Jak odhadujete svoje umístění v Rakousku? Jakou čekáte konkurenci?

Nikdy neodhaduji svoje umístění na soutěžích, protože nikdy nevím, jaká přijede konkurence a jak se zrovna já budu rozhodčím líbit. Samozřejmě se budu prát o to nejlepší umístění, jaké dokážu. Je to můj první start za hranicemi a upřímně vůbec netuším, co mě v mé kategorii čeká za soupeřky. Trenér mi zakázal sledovat veškerou konkurenci, takže se soustředím sama na sebe a alespoň mě nic nestresuje. (smích)

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Určitě je mnoho lidí, kteří si zaslouží mé díky, zejména rodina, která mě velice podporuje na dálku. Příteli a zároveň trenérovi děkuji za objektivní oko a všechny rady. Týmu Dream Body Fitness Kladno, které mi dává to nejlepší zázemí, a partě lidí ze značky Muscle Style, díky které mám ty nejkrásnější závodní plavky. (úsměv)


Michaela Hemmerová před International Austrian Championship 2017

Zpět na přehled


Eva Havelková

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Malta 2017 - 3. místo v bikiny fitness nad 172 cm
IFBB Diamond Cup Greece 2016 - 1. místo v bikiny fitness
EVLS Prague Amateur 2016 - 2. místo v bikiny fitness nad 172 cm
International Austria Cup 2016 - 2. místo v bikiny fitness nad 169 cm

Evo, jak se Vám líbila soutěž na Maltě a jak jste byla spokojená s Vaším umístěním?

Moc zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz! Soutěž byla v krásném prostředí hotelu Hilton, všechny kategorie včetně té mojí (bikiny fitness nad 172 cm) byly velmi kvalitně obsazené, a proto si velmi vážím bronzové medaile, kterou jsem na Maltě vybojovala! Jsem v pozici, kdy věřím a jdu za příčkou nejvyšší, ale je potřeba také sportovně uznat kvalitu soupeřek a pogratulovat k tomu, že byly o něco lepší. Motivuje mě to do dalších týdnů na formě ještě pořádně zapracovat! Co se týká samotné soutěže, tak se mi kromě prostředí luxusního hotelu moc líbila stage, tu pořadatelé vyzdobili krásně. (úsměv) Naopak se absolutně nezvládal předepsaný harmonogram, a tak jsem šla poprvé na pódium až kolem desáté večer, což po celém dni čekání a bez vody nebylo úplně ideální. I forma se postupně trochu zhoršovala, ale všechny jsme měly stejné podmínky, takže se určitě nechci vymlouvat. (úsměv)

Před soutěží na Maltě jste uvedla, že Vám dlouho stagnovala forma, než jste si udělala dostatek času pro sebe. Jak jste si to zařídila s pracovními povinnostmi před Rakouskem?

Prakticky pokračuji v režimu profesionálního sportovce, jinak to na této úrovni a v této fázi sezóny nejde, pokud tomu chcete dát maximum. Naštěstí mám pochopení od klientů a velkou podporu od přítele a sponzorů.

Jak vypadají Vaše tréninky? Absolvujete je většinou sama, s partnerem, sparing partnerem, nebo snad s trenérem?

Je to mix toho, co jste uvedl, minimálně jednou týdně mám trénink a kontrolu formy s mým trenérem Slávkem Vinogradovem, na kterém mi většinou úplně odpálí nohy a zadek. Velmi ráda trénuji i s přítelem, to nám ale nevyjde vždy, je hodně pracovně vytížený, takže si užíváme každý společný trénink o to víc. (úsměv) Většinu dní začínám ranním kardiem, kdy šlapu hodinu na StairMasteru. Poté následuje i silový trénink.

Úspěšně pracujete jako osobní trenérka. Co Vás na této práci baví nejvíc? Připravujete také někoho na soutěže? Jak vypadá Váš typický klient?

Baví mě hlavně to, že pomáhám svým klientkám a klientům žít aktivnější a šťastnější životy. Není to jen o cvičení a jídle, ale často se tím celkově nastartují a jejich život nabere nový směr. (úsměv) Aktuálně mám ve svém týmu několik nadějných děvčat, které připravuji na závody v bikiny fitness, tři z nich na aktuální jarní sezónu. A jak vypadá můj typický klient? Trénuji více ženy, které ve mně snad vidí i motivaci. Nechtěla bych je ale "házet do jednoho pytle", ke každému se snažím přistupovat individuálně, každý má své cíle, možnosti a schopnosti.

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Chtěla bych moc poděkovat mému životnímu parťákovi Jakubovi, skvělému trenérovi Slávkovi a partnerům, díky kterým je příprava vůbec realizovatelná. Patří mezi ně naše vlastní firma Vitalbox - nejchutnější krabičková dieta, díky které nemusím trávit hodiny v kuchyni a vše mám perfektně připravené, Nutrend - výborné sportovní doplňky na pálení tuků, ochranu svalové hmoty, imunity apod., které každý den používám, Sallut design - šijí nejkrásnější závodní plavky a mají perfektní přístup ke klientům, a Salon Yes VIP, kde mi poskytují perfektní péči včetně prodloužení a zahuštění vlasů.


Eva Havelková před International Austrian Championship 2017

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie