Zdravý životní styl je dneska v kurzu, tak se není čemu divit, že zdravá strava je skoro všude. To je i případ této závodní série. Ono vlastně nejde ani o závodní sérii, jako o jeden běh v roce. Nejžhavější novinkou je nový typ závodu, který Vám pořádně zavaří! Pořádá se na jaře mezi mikulovskými vinicemi.
Na to, aby se mohl závodník přihlásit, potřebuje zdravotní průkaz a prokazatelnou, minimálně dvouletou praxi v gastronomii. Trasa je dlouhá cca 15 km, je na ní deset překážek a závodníci se musí poprat s 600metrovým převýšením. Závod se nechal asi hodně inspirovat sérií Spartan Race a jejich Hurricane Heatem. Závodník musí na start dorazit s batohem, který mimo jiné obsahuje: zápalky, deset vajec, pánvičku, hrnec, nůž, lžíci, sůl, pepř a pár dalších nutností.
Po úspěšném absolvování překážky dostane závodník „odměnu“ v podobě třeba lososa, batátů, koriandru, rýže apod. Po poslední překážce před cílem musí rozdělat oheň a ze získaných ingrediencí a obsahu svého batohu musí připravit co nejlepší menu pro dvě osoby. Teprve s hotovým a naservírovaným jídlem smí překročit cílovou pásku. Tím ovšem závod nekončí. Jeho kulinářské dílo musí ohodnotit porota, která poté přidělením bodů rozhodne o vítězi. Jak vidíte, klání je vpravdě extrémní!
A kdo bude v porotě? Nepůjde o žádná neznámá jména. Například Martin Dejdar, Zdeněk Pohlreich či Saskia Burešová.
Po vyhlášení výsledků bude uspořádána ochutnávka ze soutěžních menu a proběhne hlasování o překážkového sympaťáka.
Neváhejte, registrace je možné provádět pouze do konce dubna 2017!
Akce se samozřejmě budu účastnit, i když tentokrát jako divák a fanoušek, takže o report ze závodu nebudete ochuzeni a jako bonus přidám vítězný recept. Máte se na co těšit!