Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci ve physique mužů (I.)
- rozhovory před Arnold
Classic Europe 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2016 - 23. - 25. 9. 2016, Španělsko
Češi před Arnold Classic Europe:
bikiny: Karolína Tlustá • Andrea Moleková • Jana JeřábkováKlára ŠturmováEva Havelková (video) • bodyfitness: Aneta Brožková • Jana Cocherováphysique: Radim MahovskýMichal Kulštejn (video) • Jan ŠvecPanos PlangesisMilan KolářPavel Nožička kulturistika: Pavel BeranPavel ČervinkaJan ZapletalLukáš Brunclík • Luboš Chmelenský • Radek VítekJozef FurinMilan Bodlák • Pavel Bretšnajdr • Martin Kasal • Jan Turek • Ján Jankovčin • klasika: Lumír Štefek
Před Arnold Classic Europe:
nominace
Z ACE očima závodníků, rozhovory:
Info z Arnold Classic Europe:
prezentacevýsledky a foto (I.) - 2 medaile! výsledky a foto (II. a III.) - medaile!
kompletní výsledky s body

Nominační sraz závodníků před Arnold Classic Europe 2016
Ve dnech 22. až 26. září se ve španělské Barceloně už tradičně koná Arnold Classic Europe, jedna z největších evropských soutěží v kulturistice a fitness. Na amatérskou část soutěže bude spolu se státními trenéry a zástupci SKFČR vyrážet také 26 našich závodníků, kteří se budou snažit získat ty nejlepší příčky mezi evropskou elitou.

V tomto článku Vám představíme první tři ze šesti závodníků ve physique mužů, kteří na "Arnolda" zamíří. Níže najdete rozhovory s Panosem Plangesisem, Pavlem Nožičkou a Milanem Kolářem. Chybět nebudou ani fotografie jejich aktuálních forem. Všichni závodníci se na Arnold Classic Europe nominovali na nominačním srazu na začátku září. Přejeme všem hodně úspěchů a děkujeme za rozhovory i poskytnuté fotografie!


jménokategorie
Panos Plangesis physique mužů do 178 cm
Pavel Nožička physique mužů do 181 cm
Milan Kolář physique mužů do 181 cm


Panos Plangesis

Vybrané úspěchy:

International Austria Cup 2016 - 3. místo v kategorii physique mužů nad 178 cm
Olympia Amateur Spain 2016 - 10. místo v kategorii physique mužů do 178 cm
Mistrovství ČR 2016 - 3. místo v kategorii physique mužů do 182 cm
Diamond Cup 2016 - 6. místo v kategorii physique mužů do 178 cm

Před soutěží Arnold Classic Europe jste soutěžil i na rakouském klání International Austria Cup. Jak hodnotíte své umístění? Jste s ním spokojený, nebo mohl být výsledek i lepší?

V první řadě bych rád poděkoval redakci Ronnie.cz za nabídku rozhovoru. Nemůžu říci, že s umístěním na Austria Cupu (3.místo) nejsem spokojený, získat jakoukoliv medaili na mezinárodní soutěži beru jako úspěch a udělalo mi to velkou radost. Čekal jsem lepší výsledek, ale vážím si názoru rozhodčích a zcela respektuji jejich posouzení. Co se týče formy, tak s tou jsem byl spokojený.


Panos Plangesis na
International Austria Cup 2016

Jak letos soutěž probíhala? Od českých závodníků jsem totiž slyšel četné stížnosti na organizaci minulých ročníků. Běželo tentokrát všechno hladce?

Myslím si, že soutěž letos probíhala celkem hladce, s organizací problémy nebyly, nastupovali jsme podle uvedeného harmonogramu.

Dal Vám Austria Cup nějaký impuls nebo inspiraci k tomu, co změnit nebo na čem zapracovat? Nebo Vás medaile utvrdila v tom, že Vaše cesta je správná?

Stále se snažím pracovat na celkovém projevu na pódiu a prezentaci. Medaile mě namotivovala a rád bych úspěch zopakoval a přivezl z Barcelony třeba nějakou další. (úsměv)

Měl jste čas hodnotit své soupeře? Jsou, jak se říká, "nebezpeční"? Spousta z nich bude zřejmě pokračovat na Arnold Classic Europe, Vy se tak s nimi ve Španělsku na pódiu opět setkáte.

Každého závodníka na všech soutěžích, které jsem absolvoval, plně respektuji. Na podrobnější a bližší hodnocení závodníků na Austria Cupu jsem bohužel moc času neměl. Troufám si říci, že na Arnoldovi bude konkurence ještě větší, ale už se moc těším.

Předpokládám, že začátek své podzimní soutěžní sezóny tedy hodnotíte kladně.

Ano, podzimní sezóna pro mě začala velmi pozitivně a doufám, že se mi podaří na nějakém dalším závodu medailové umístění zopakovat.

Na Vašich výsledcích je vidět, že se neustále zlepšujete. Po začátcích v roce 2015 jste letos byl bronzový na mistrovství republiky. Jak se Vaše postava vyvíjela a měnila od chvíle, kdy jste se rozhodl závodit ve physique mužů?

Děkuji za pochvalu. Od doby, co soutěžím, se snažím váhu udržovat plus minus stejnou. Myslím si, že jsem dosáhl lepší separace a zkvalitnění svalových partií. Upřednostňuji kvalitu a tvrdost svalů před objemem. Snažím se celoročně udržovat male množství podkožního tuku.

S jakým cílem na Arnold Classic vyrážíte? Jaké umístění byste rád získal?

Vím, že konkurence na Arnoldu bude velká, určitě bych si přál vybojovat finále, a pokud se mi podaří získat jakoukoliv medaili, budu nadmíru spokojený.

Jako kvalitního závodníka se Vás chci zeptat - jaký je recept na úspěch ve physique? Bodujete na soutěžích hlavně díky postavě, nebo je tajemství úspěchu spíše v charismatu a prezentaci na pódiu?

Dle mého názoru je svalový rozvoj mé postavy na kategorii physique dostačující. Na prezentaci na pódiu jsem také hodně zapracoval. Řekl bych, že úspěšný závodník v kategorii physique musí dobře vypadat i se příjemně prezentovat.

Zmiňujete, že cvičíte už zhruba 20 let. Co Vás po takové době kondičního cvičení přivedlo k soutěžení? Dalo by se říct, že jste soutěživý typ?

K soutěžení mě přivedl de facto vznik kategorie physique, která se mi hodně zalíbila, a rozhodl jsem se dlouholeté cvičení nějak využít. Jsem zdravě soutěživý typ, snažím se připravit na závod co nejlépe, ale respektuji konkurenci a nemám problém uznat, že soupeř může být lepší.

Některé soutěže preferují ve physique mužů spíše svalnaté závodníky, zato jiné preferují atletičtější typy. Co se očekává od závodníků na španělském Arnoldu? Co budou rozhodčí preferovat?

Těžko říci, netroufám si odhadnout, jaký typ závodníka budou rozhodčí preferovat, ale podle mých zkušeností na mezinárodních soutěžích více bodují svalnatější závodníci, kteří jsou konkurenceschopní v profi soutěžích na americké scéně. Sám jsem zvědavý, jaký typ závodníka letos na Arnoldu uspěje.

Pohled na physique mužů se postupně vyvíjí a mění. Dá se vysledovat nějaký trend? Podle čeho se řídíte Vy, když budujete tu "ideální" postavu na soutěž?

Trendem je podle mého názoru svalnatější závodník, který se může porovnávat se závodníky z USA v profi lize. Já dávám důraz na separaci svalů, vyrýsovanost a úzký pas. Snažím se působit na pódiu pozitivně a sebevědomě.

Souvisí Vaše znalosti kardiologa s tím, že celoročně jezdíte intenzivní kardio?

Ano, souvisí, kardio aktivita je velice prospěšná pro kardiovaskulární systém a mým cílem je v první řadě být zdravý, proto kardio nevynechávám ani v zimě. Jezdím ho celoročně bez ohledu na to, jestli se připravuji na závody.

Po španělském Arnoldu se připravujete na EVLS. Jak se na soutěž v Praze těšíte a jaký výsledek očekáváte?

Na EVLS v Praze se velmi těším, možnost prezentovat se na domácím pódiu je pro mě úžasnou příležitostí a zároveň i velkou výzvou. Hodně mých přátel mě přijde podpořit, a proto doufám, že se mi podaří co nejlépe umístit. Úspěchem by pro mě bylo se dostat před domácími diváky do finále. Byl by to neskutečný a nezapomenutelný zážitek.

Děkuji Vám a přeji hodně úspěchů!


Panos Plangesis na International Austria Cup 2016

Panos Plangesis před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Pavel Nožička

Vybrané úspěchy:

Smartlabs Cup 2015 - 1. místo v kategorii kondiční physique mužů nad 179 cm
Kubík Fitness Classic 2015 - 7. místo v kategorii kondiční physique mužů nad 178 cm

Můžete se na úvod čtenářům Ronnie.cz představit a říct i něco o sobě?

Nejprve bych chtěl pozdravit všechny čtenáře a fanoušky Ronnie.cz. Jmenuji se Pavel Nožička a pocházím z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Je mi 24 let. Cvičím od střední školy, ale byl to spíše takový boj, protože jsem nevěděl vůbec nic o posilování, ani o stravě. (smích) Ale časem, když se tomu člověk věnuje, zajímá se, čte a zkouší na sobě, co a jak funguje, tak se pak z toho tápání stává taková velká závislost, která Vás žene dál a dál, abyste se pořád zdokonaloval a dělal to co nejlépe to jde. (úsměv)


Pavel Nožička před Arnold Classic Europe 2016

S jakými pocity odjíždíte do Španělska? Jste spokojený s tím, jak se Vám povedla příprava?

Jsem nadšený, že nominace dopadla dobře a bylo mi umožněno účastnit se tak prestižní soutěže, jako je Arnold Classic Europe. Reprezentovat Českou repeubliku v tomhle sportu byl můj sen. Startovat mimo ČR pro mě bude hlavně obrovská zkušenost. Příprava probíhala podle plánu. Bylo to o něco jednodušší něž ta první příprava, protože už víte, co vás čeká. Dokážete se na to připravit o něco lépe. Udělám vše pro to, aby to bylo co nejlepší!

Jak těžké je skloubit soutěžní přípravu a zaměstnání?

Můj názor je takový, že pokud člověk chce a jde si za tím, tak dokáže všechno! Proto je jedno, jestli člověk pracuje jako zedník anebo sedí v kanceláři. Je to jenom na něm, ale určitě není lehké, když někdo dělá 12 hodin denně manuálně, pak musí jít cvičit a do toho všeho držet stravu.

Naposledy jste závodil na podzim 2015, takže jste měl skoro celý rok na přípravu. Jak jste se za tu dobu zlepšil, na čem jste zapracoval?

Ano, soutěžil jsem na podzim roku 2015, chtěl jsem i jaro 2016, ale potřeboval jsem si odpočinout a radši jsem tedy volil možnost se pořádně připravit na podzim 2016. Snažil jsem se nabrat pár kil svalů a více je propracovat. Nejvíce jsem se zaměřil na ramena, vršek hrudníku a paže.

Jaké máte plány po Arnold Classic? Chystáte se i na další podzimní soutěže? Uvidí Vás diváci i na domácích pódiích?

Po návratu z Arnold Classic bych chtěl startovat v Praze na EVLS, pak se uvidí.

Kdo patří mezi Vaše idoly ve physique mužů, ať už z domácí, nebo světové scény?

Nejvíce se mi líbí stavba Sergiho Constanceho, to je takový můj největší idol.

Komu byste chtěl za podporu a pomoc v přípravě poděkovat?

Nejvíce bych chtěl poděkovat rodině , která mě neskutečně podporuje, přítelkyni, která snáší všechny ty nálady spojené s dietou, Honzovi Zapletalovi, který mi pomáhá s přípravou, kamarádům a lidem, co mi fandí a podporují mě. Dále pak celému týmu Infitness, kde cvičím. Vychází mi ve všem vstříc. A děkuji také Vám za rozhovor. (úsměv)


Pavel Nožička - aktuální forma před Arnold Classic Europe 2016

Zpět na přehled


Milan Kolář

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2016 - 2. místo v kategorii physique mužů do 182 cm
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2016 - absolutní vítěz kategorie physique mužů
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - 1. místo v kat. physique mužů do 182 cm

Můžete se čtenářům Ronnie.cz představit a říct jim také něco o sobě?

Zdravím všechny fanoušky a čtenáře stránek Ronnie.cz. Mé jméno je Milan Kolář a jsem závodníkem v kategorii physique mužů. Je mi 24 let a závodím zatím pouze jeden rok. Mezi mé dosavadní úspěchy patří absolutní vítězství na mistrovství Moravy a Slezska a 2. místo na mistrovství České republiky.


Milan Kolář na letošním mistrovství ČR

Svou soutěžní kariéru jste začal letos na jaře a hned jste získal titul absolutního mistra Moravy. Na mistrovství republiky jste pak byl stříbrný. Zopakujete teď tyto úspěchy i na mezinárodním pódiu?

Určitě to bude těžké zopakovat, zvlášť na tak prestižní soutěži, jako je Arnold Classic, ale doufám v co nejlepší umístění.

Jaké jsou Vaše další cíle ohledně budování postavy? Co byste chtěl změnit a zlepšit? Jak vypadá Váš "ideál", co se týče soutěžní postavy?

Určitě s mým trenérem Ondrou Kmošťákem pracujeme na zlepšení prsou, zad, užším pasu a celkovém projevu, který je hodně důležitý u závodníka ve physique. Jako ideální soutěžní postavu hodnotím široká ramena a úzký pas.

Jaké další soutěže tento podzim plánujete?

Kromě zmíněné soutěže Arnold Classic Europe se ještě připravuji na EVLS Prague Amateur.

Mohl byste čtenářům přiblížit Váš obvyklý trénink? A protože se traduje, že závodníci ve physique mužů necvičí nohy, rád bych se zeptal - co Vy a trénink nohou?

Můj trénink se během objemové přípravy zakládá na systému NDTV, který praktikujeme s Ladislavem Jankovičem. Teď u konce přípravy se trénink skládá převážně ze supersetů s vyšším počtem opakování a hodně kardia. U tréninku nohou musím uznat, že dříve jsem je nezařazoval tak často jako teď. Určitě stále na téhle partii pracujeme a zlepšujeme ji, aby postava a muskulatura vypadala celkově dobře.

Komu byste chtěl za přípravu a pomoc poděkovat?

Určitě bych chtěl v první řadě poděkovat za velkou podporu mé rodině a přítelkyni. Dále bych vyzdvihl mého trenéra a zkušeného profesionálního sportovce Ondřeje Kmošťáka a extra třídu ve výživě Ladislava Jankoviče, v neposlední řadě děkuji i Vám za rozhovor.


Milan Kolář na Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2016

Zpět na přehled


Foto:
www.ifbb-austria.at / Silvia Schober



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 53 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie