Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice
juniorů - rozhovory před International Austria Cup 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIA CUP 2016 - 11. 9. 2016, Rakousko
Češi před International Austria Cup:
Tomáš VykydalPanos PlangesisMarek KavinaMarcela SľúkováEva HavelkováPatrik ŠerýPetr Šidlo
Lukáš JanoušekAdam PivoňkaDavid UlbrichtDominik Fujtík • Vlastimil Kalaš • Libor Kousal • Jan Turek
Ondřej Pírek
Info z International Austria Cup:
výsledky a fotografie - 9 medailí!
Z Austria Cup očima závodníků, rozhovory:
očima Evy HavelkovéPanos PlangesisJan Turek

Kdo pojede na International Austria Cup 2016?

V rakouském St. Pöltenu se 11. září odehraje pohárová soutěž International Austria Cup 2016. Tato soutěž je každoročně mezi českými sportovci velice populární a nejinak je tomu i letos, kdy se zde představí hned 15 našich závodníků a závodnic. Své zástupce budeme mít i v kategorii kulturistiky juniorů, kde budou o co nejlepší umístění usilovat Petr Šidlo a Lukáš Janoušek. Oba tito závodníci nám ochotně poskytli rozhovor, za což jim děkujeme a přejeme, aby po neděli odjížděli z Rakouska spokojení.


jménokategorie
Petr Šidlo kulturistika juniorů
Lukáš Janoušek kulturistika juniorů


Petr Šidlo

Vybrané úspěchy:

International Austrian Championships 2012 - 1. místo v kategorii juniorů open
Mistrovství Moravy a Slezska 2011 - 1. místo v kategorii juniorů nad 77 kg
Mistrovství České republiky 2010 - absolutní mistr v kategorii staršího dorostu
Mistrovství Moravy a Slezska 2010 - absolutní mistr v kategorii staršího dorostu
Mistrovství České republiky 2008 - absolutní mistr v kategorii mladšího dorostu


Petře, vy jste naposledy závodil před 3 lety v roce 2013. Teď se připravujete na International Austria Cup. Proč ta dlouhá pauza a co vás přimělo se k soutěžení vrátit?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Ano, naposledy jsem závodil v roce 2013, ještě jsem se připravoval na sezónu 2014, ale nebylo to ono, nějak jsem "vyprahl" a potřeboval pauzu. Našel jsem si přítelkyni a začal se věnovat jiným věcem. Jenže mi soutěžní kulturistika moc chyběla, a proto jsem se letos rozhodl vrátit k závodění, chytl jsem ten správný impuls pro věc a opět mě to naplňuje na 100 %. A jelikož je to můj letošní poslední juniorský rok, tak by byla velká škoda toho nevyužít.

V roce 2012 jste v Rakousku na International Austrian Championships získal v kulturistice juniorů 1. místo. S jakým umístěním byste byl spokojený tentokrát?

Letos chci startovat ve dvou kategoriích - jak v juniorech, tak i v mužích. Samozřejmě člověk vždy odjíždí s těmi nejvyššími ambicemi, ale nikdy nevíte, na koho narazíte a kdo bude vaším soupeřem. Juniorskou kategorii bych chtěl vyhrát. V mužích budu v nejtěžší váhovce a už teď vím, že mým soupeřem bude například Honza Turek, což je závodník obrovských kvalit, takže velký respekt vůči němu. No uvidíme, jak to celé dopadne.

Jak probíhala celá příprava na závody? Pomáhal Vám s ní někdo? Bylo něco jinak, než když jste závodil před 3 roky?

Příprava probíhala víceméně dobře, občas byly nějaké problémy a pořád jsou, ale to patří ke každé přípravě. Člověk se nesmí vymlouvat. Pokud něco chcete, je jedno, jaké jsou překážky. Jinak celou přípravu jsem si řídil sám, už to tak dělám hodně dlouho, řídím se instinktem svého těla. Takže jak stravu, tak trénink i suplementaci si dělám vše sám a ano, zkouším různé nové principy jak v tréninku, tak i ve stravě.

Co bylo pro mě velice příjemné v této přípravě, že jsem cca dva a půl měsíce před závody začal trénovat se skvělým sparingem, respektive sparingpartnerkou, kterou byla Zlata Bubeníčková. Myslím, že tréninky se posunuly úplně o několik levelů nahoru, jelikož pokud oba máte stejný cíl a stejnou mentalitu, dáváte do toho úplné maximum a je to pak opravdu bomba! Bohužel se jí přihodilo nepříjemné zranění, tak jí alespoň přeji brzké uzdravení. A tak teď opět trénuji sám, ale závody už jsou, dá se říct, za dveřmi, takže se snažím i sám z každého tréninku dostat maximum.

Jakou plánujete závodní váhu a jak se bude lišit od vašeho posledního vystoupení?

Na mých posledních závodech jsem měl 95,5 kg. Letos mám, troufnu si říct, ve stejné kvalitě dva týdny před závody 111 kg. Na pódiu bych chtěl mít minimálně 105 kg po odvodnění, takže očekávám plus minus 10 kg nahoře od posledních závodů, s čímž jsem hodně spokojený.

Máte letos v plánu ještě nějaké další závody?

Ano, hlavní závody, na které se chystám, jsou EVLS Prague Amateur v kategorii juniorů nad 75 kg. Původně jsem chtěl jet do Španělska na evropský Arnold Classic, ale když se naskytla tahle příležitost, tak dám raději přednost domácím závodům.


Petr Šidlo na International Austrian Championships 2012

Zpět na přehled


Lukáš Janoušek

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2014 - 2. místo v kategorii staršího dorostu
Mistrovství Moravy a Slezska 2014 - 1. místo v kategorii staršího dorostu
Smartlabs Cup 2013 - 1. místo v kategorii dorostu

Lukáši, vy jste závodil naposledy ještě ve starším dorostu v roce 2014, kde se vám dařilo velice dobře. Je to poprvé, co budete závodit v juniorech? Proč jste si vybral právě soutěž v Rakousku?

Ano, moje poslední soutěže byly v dorostu, letos je to poprvé, co budu soutěžit v juniorech. Mezi dorostem a juniory jsem si dal roční pauzu, protože jsem potřeboval přibrat co nejvíce svalové hmoty, abych se v juniorech až tak moc neztrácel. Já jsem měl jít soutěžit už na jaře, ale kvůli zdravotním problémům, které mě postihly v dietě, jsem musel přípravu ukončit. Chtěl jsem ale tento rok určitě soutěžit, a proto jsem vybral teď soutěž v Rakousku - i proto, že jsem chtěl zkusit závody v cizině.

Plánujete se zase zúčastnit také mistrovských nebo pohárových soutěží u nás?

Momentálně nedokážu říct, chtěl bych si trochu odpočinout, protože tento rok mám za sebou už dvě diety. Sice byla jedna nedotažená, ale i tak. Nejspíš bych zase soutěžil příští rok v Rakousku, jestli se mi tam zalíbí. Možná také pak tady v České republice na pohárových soutěžích.

V jednom z článků o vás jsem se dočetl, že jste se dříve kromě závěrečné fáze přípravy připravoval sám, je tomu tak i letos?

Ano, na první tři soutěže jsem se připravoval sám. Občas mi pomáhal Filip Šteflovič, který mi dělal takové to druhé oko. (úsměv) Letos je tomu tak, že jsem oslovil Milana Obořila, který předvádí za poslední dva roky velké pokroky. Proto jsem ho oslovil, aby mi pomohl s přípravou, jelikož se potřebuji posunout zase o další level dál a přiučit se nové věci. Tímto bych mu chtěl poděkovat za pomoc. (úsměv)

Závodil jste v dorostu, teď nastoupíte v juniorech. Myslíte, že budete chtít dál pokračovat i v mužích? Máte nějaké konkrétní cíle, které byste si chtěl v kulturistice splnit?

Když to zdraví dovolí, tak určitě chci nadále pokračovat v soutěžení. Konkrétní cíle určitě mám, chtěl bych se jednou podívat na Arnold Classic nebo amatérskou Olympii (Praha, Španělsko), možná i někdy do Las Vegas. (smích)

Máte v kulturistice nějaké oblíbené závodníky nebo vzory? Kdo nebo co vás motivuje?

Určitě mám, z České republiky jsou to například Milan Obořil, Vojta Koritenský nebo Milan Šádek. No a ze zahraničí je to určitě Phil Heath. Největší motivací pro mě osobně je, abych se posouval stále dál a hlavně nestál na jednom místě.


Lukáš Janoušek na MČR staršího dorostu 2014

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie