Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Video: Dexter Jackson
10 týdnů před Mr. Olympia 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Šestačtyřicetiletý americký profesionální kulturista Dexter Jackson je zde s dalším videem ze své přípravy na letošní ročník Mr. Olympia. Legendární závodník, jenž se Olympie zúčastní už po sedmnácté v kariéře, se na soutěži, která se odehraje 16. a 17. září v Las Vegas, bude snažit navázat na fantastické vystoupení z loňska. Tehdy se zde stal nejvýraznějším konkurentem obhájce titulu Phila Heatha. Z klání si nakonec odnesl druhé místo, což představovalo jeho nejlepší výsledek od vítězství ze sezóny 2008.

Dexter Jackson na Arnold Classic Africa 2016

Nový snímek, v němž Dexter snad každým svým slovem či pohybem potvrzuje, že jako velký šampión vystupuje nejenom na pódiu, ale i mimo něj, má tři hlavní části. V první se 7. července, přibližně deset týdnů před konáním Mr. Olympia 2016, věnuje v Gold´s Gymu ve Venice pod vedením svého dlouholetého trenéra Charlese Glasse tréninku ramen. Jackson se v doprovodném komentáři k tréninku, do nějž tentokrát zařadil některé cviky, které dlouhou dobu vynechával, svěřuje i s několika podrobnostmi ze svého současného kulturistického života.

Vysvětluje například to, že skutečnost, že vynechal březnové Arnold Classic a závodil až v květnu na New York Pro a Arnold Classic Africa, mu umožnilo dobře se zotavit po loňské sezóně, což mu nyní dává šanci v posilovně tvrději trénovat. Zabývá se také otázkou svého odchodu do kulturistického důchodu, když říká, že až jednou pověsí soutěžní plavky na hřebík, chce, aby to bylo nadobro. Na to se ale ještě necítí, nevidí důvod, proč by končil, když je aktuálně druhým nejlepším kulturistou na světě.

O svůj názor na borce, jenž se při každém ze svých šestnácti dosavadních startů na Mr. Olympia dokázal probojovat do první desítky, se ve videu podělil i zmiňovaný trenér šampiónů a účastník Mr. Olympia 1984 Charles Glass. Ten uvedl, že Dexter letos na Olympii bude stoprocentně zase o něco lepší než vloni.

V prostřední části videa se s Jacksonem, jenž má na kontě také rekordních pět vítězství z Arnold Classic, vydáte k holiči, ale i k němu do bytu, kde se zdržuje během svých pobytů v Kalifornii. Zde Vás Dexter provede svým ranním kardio tréninkem, při němž si, jak zdůrazňuje, rotoped nastavuje na nejnižší možný odpor, protože použití vyššího se negativně projevuje na plnosti jeho stehen. Kardio přitom i na základě doporučení George Faraha, který mu pomáhá s přípravou, nedělá s cílem pálit kalorie, ale pouze proto, aby podpořil svůj apetit k jídlu. Pak následuje příprava snídaně. Pokud jste o tom u tak úspěšného kulturisty snad dosud pochybovali, pak uvidíte, že i šampión formátu Dextera Jacksona si vaří sám.

Poslední úsek přibližně půlhodinového snímku se pak odehrává opět v Gold´s Gymu, kde Dexter tentokrát absolvoval trénink hamstringů.


Dexter Jackson 10 týdnů před Mr. Olympia 2016


Video:
www.youtube.com



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

03.08.23:32Seazer - Ten pásek na roznožování byl TOP!
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie