Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Lepek - strašák dnešní doby?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Výživa

Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.
 

Hodnocení: 0
nabla128k
Vloženo: 06:29:51, 12.08.2016 | profil autora
Díky za článek. LLíbí se mi velká hloubka podrobností, i když nejsem odborník vůbec na nic z toho, ale stejně to bylo zajímavé. Dneska se podle mě vytváří bezlepkový hype a přitom většina lidí ani neví co to je a kouká jestli je bez lepku i balená voda...

Hodnocení: 0
LuckyLU
Vloženo: 10:53:29, 09.08.2016 | profil autora
Doporucuji všem přečíst knihu Zdrava střeva, kde je srozumitelne a laicky napsáno, ze většina potravinovych intoleranci je otázkou spatne střevní mikroflory, se kterou lze skvele pracovat. Problem neni lepek, ale způsob zpracování prvotnich surovin obsahujících lepek. Uz jste nekdy viděli Asiata s celiakii nebo intoleranci na lepek? Nebo někoho z rozvojových zemi? Přitom seitan a mouka je častokrát to jedine, co jedu.

Hodnocení: 0
Waffels
Vloženo: 02:35:57, 10.08.2016 | profil autora
Netvrdím, že nemáte pravdu ohledně střevní mikroflory a zpracování obilovin ale V Asii se celiakie popřípadě citlivost na lepek vyskytuje prakticky stejně jako v západním světě, Čína je například v přepočtu na obyvatele na podobných číslech jako USA. Argumentovat potom rozvojou zemí v tématu ohledně výživy je úlně vedle.

Hodnocení: 0
toupa
Vloženo: 09:25:38, 09.08.2016 | profil autora
Ahoj, máte někdo tip na nějaké výživově hodnotné těstoviny? Zkoušel jsem na měsíc vyřadit lepek a přešel na kukuřičné. Teď už jsem u nich zůstal, ale tak nějak si říkám, jestli je zrovna kukuřice to pravé. Jestli opravdu není ta durum nebo celozrnná pšenice lepší.

Nějaké zkušenosti, jiné alternativy? Díky

Hodnocení: 0
daymoon
Vloženo: 05:23:43, 09.08.2016 | profil autora
Já si vybírám a pečivo téměř nejím. Jím ho sváteční četností. Vyhovuje mi to a cítím se lépe. Každý si může najít svůj směr a stačí to jen vyzkoušet.

Hodnocení: 0
sk
Vloženo: 14:35:55, 08.08.2016 | profil autora
ten clanek mi prijde dost tendencni a pri jeho cteni jsem mel pocit, ze kazdy druhy clovek trpi Celiakii. Pritom u nas je ten pomer cca 1:200-250.

Hodnocení: 0
mia.cw
Vloženo: 14:46:48, 08.08.2016 | profil autora
Celiakií nikoliv, ale neceliakální nesnášenlivost lepku je čím dál častější

Hodnocení: 0
sk
Vloženo: 15:13:05, 08.08.2016 | profil autora
no tohle jednak nikdo presne nevi a navic uz vznikly pochybnosti, ze za neceliakalni glutenovou sensitivitu muze primo lepek, pripadne jenom lepek

Hodnocení: 0
mia.cw
Vloženo: 15:46:38, 08.08.2016 | profil autora
Co se týká počtu lidí s nově se manifestující neglutenovou senzitivitou, tak ten u nás v ČR roste (alespoň podle přibývajících pacientů, co k nám příjdou do nemocnice s potížemi, ale diagnostika na celiakii je negativní). Pochybnosti vznikají neustále, to však neznamená že to automaticky mění situaci. Pokud by v neglutenové senzitivitě na lepek nehrál roli lepek, tak by nedocházelo k lepšení celkového stavu pacientů po jeho vyřazení ve stravy. Samozřejmě lepek sám za to nemůže - není spouštěč, ale negativní činitel. Tím spouštěčem je narušení sliznice tenkého střeva (operace, stres, kouření,...), ostatně jak jsem psala v článku.







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie