Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bodyfitness
- rozhovory před mistrovstvím Evropy 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2016 - 4. - 8. 5. 2016, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Michaela Mazáčová • Andrea Horňáková • Yuliya ArkhiyereyevaNikola MatoušováBarbora Votavová
Karolína Machová • Eliška DombkováDaniela BečkováLenka TrčkováMarkéta TůmováMarcela Blechtová
bodyfitness:
Pavla PranspergerováArleta KrausováJana BolomováKateřina Fantováphysique: Lenka Jandová • Margita ZámolováRadek SvobodaVyacheslav ArkhiereevViktor Minářkulturistika: Vojtěch Trnka
Pavel FantaRadek ČejkaMilan BodlákVladimír Dvořák • Jiří Rohan • Vladimír Štěpánek klasika: Lukáš Bína
Lukáš TopinkaJan Páleníčekpáry: Kateřina FantováPavel Fanta
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 2 medaile! den 3 + fotoden 4 + foto
tréninkkompletní výsledky s bodyVIDEOREPORT
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima K. a P. Fantových
Milan Bodlák

Závodnice v bikiny fitness (I.) před mistrovstvím Evropy
Závodnice v bikiny fitness (II.) před mistrovstvím Evropy
Závodníci v kulturistice masters před mistrovstvím Evropy 2016
Příští týden se ve španělské Santa Susanně bude ve dnech 4. - 8. května konat evropský šampionát v kategoriích fitness a kulturistiky, utkají se také junioři a masters. Česká republika bude mít na prestižním klání opět početné zastoupení, v kategoriích bodyfitness budou její barvy hájit Pavla Pranspergerová v bodyfitness do 158 cm, Arleta Krausová v bodyfitness do 163 cm, Jana Bolomová v bodyfitness do 168 cm a Kateřina Fantová v kategorii bodyfitness masters 35 - 44 let, která vystoupí na pódium také s Pavlem Fantou v kulturistice párů.

Níže naleznete rozhovory se všemi bodyfitnesskami, děkujeme, že si v nabitém režimu našly čas na zodpovězení našich otázek. Nechybí ani fotky jejich aktuálních forem a snímky z letošních mistrovských soutěží, kterých se zúčastnily.


jménokategorie jméno kategorie
Pavla Pranspergerová bodyfitness do 158 cm Jana Bolomová bodyfitness do 168 cm
Arleta Krausová bodyfitness do 163 cm Kateřina Fantová bodyfitness masters 35 - 44 let + páry


Pavla Pranspergerová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR 2016 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Moravy 2016 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm + absolutní
Mistrovství ČR 2015 - 4. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Moravy 2015 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm

Pavlo, pokud se nemýlím, ME 2016 bude vaším prvním zahraničním závodem. Jak jste spokojená se svou formou a jak si věříte na mezinárodní konkurenci?

Předně zdravím čtenáře Ronnie.cz. Je to tak, ME 2016 je můj první zahraniční start. Je jasné, že na formě je vždy ještě co zlepšovat. I teď na konci přípravy už vím, co bych chtěla dále vylepšit. Obecně jsem však s pokrokem od loňských prvních závodů spokojená. Netroufám si odhadnout, jaká bude forma v mezinárodní konkurenci, ale budu samozřejmě usilovat o co nejlepší výsledek. Velmi se těším na atmosféru mezinárodních závodů a doufám, že nasbírám cenné zkušenosti.


Pavla Pranspergerová na letošním Mistrovství ČR mužů (v klasické kulturistice a physique),
žen a párů 2016

Jak probíhá vaše příprava a jak nyní trénujete?

Celou moji přípravu vede skvělá trenérka a závodnice Petra Urbánková. Jelikož se mi podařilo v mezisoutěžním období přibrat v objemu 12 kg, tak jsem začala dietit už v půlce ledna. Musím říct, že je tato příprava zcela jiná než ta loňská. Trochu změna v dietě, trochu změna v tréninku, ale především změna v mém vnímání celého procesu. Obecně je to ale vcelku klasický model sacharidových vln a intenzivních tréninků se supersériemi a spousta HIITu.

Co je pro vás největší motivací, abyste vydržela náročný režim přípravy a diety?

Motivace je docela potvora, jak jsem letos zjistila. Člověk prostě má kolikrát chuť se na to vykašlat, hlavně v situaci, kdy ví, že bude ještě hůř. Jak fyzicky tak psychicky. Když to na mě přijde, tak mi bývá velkou oporou manžel. A když není nablízku, tak prostě přežiju den s myšlenkou, že zítra bude určitě líp.

Plánujete letos po ME absolvovat i nějaké další soutěže?

Evropou pro mě jarní sezóna končí. Jaké budou další plány na podzim či dál, zatím nevím. O tom budu přemýšlet až s plným pupíkem po závodech. :)

Chtěla byste někomu touto cestou poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Určitě bych ráda poděkovala trenérce Peťce za kompletní přípravu a nejen to. Manželovi Jiřímu za neuvěřitelnou trpělivost a velkou oporu, co v něm mám. Nesmím zapomenout na celou rodinu, která vše prožívá se mnou, a také díky za skvělé zázemí mému domovskému fitku InCore Fitness Brno.


Pavla Pranspergerová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Foto: Vladan Bureš - PhotoVladan.net

Zpět na přehled


Arleta Krausová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2016 - 3. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2016 - 3. místo v bodyfitness do 164 cm

Mohla byste se na úvod představit a říci něco o sobě?

Jmenuji se Arleta Krausová a dělám kondiční trenérku v Medea Fitness. Dříve jsem boxovala a nyní jsem se začala věnovat bodyfitness.


Arleta Krausová na letošním mistrovství Čech
Jak probíhá vaše příprava a jak nyní trénujete?

Příprava je náročná, ale zvládám ji, jsem zvyklá na tvrdé tréninky a i na dietu, ale musím podotknout, že je to určitě náročnější psychicky. Ať už kvůli monotónnosti tréninků (myslím v porovnání s těmi boxerskými), nebo co se týče stravy. Nyní trénuji systémem 6+1. Tréninky jsou stále tvrdé, ale snažím se je zvládnout do hodiny, proto občas jedu dvoufázově.

Jaká fáze soutěžní přípravy je pro vás nejsložitější?

No, asi ta poslední a mezi soutěžemi. A to hlavně proto, že se člověk snaží ještě vytřískat z formy maximum, ale ne na úkor svalové hmoty, což je náročné nejen fyzicky.

Jakých dalších soutěží byste se chtěla ještě zúčastnit v letošním roce?

To uvidím po ME, bude záležet na formě a financích.

Chtěla byste někomu touto cestou poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Ano, určitě. Za skvělé zázemí a podporu, bez které by to nebylo možné, vděčím Jaromíru Soukupovi, majiteli firmy Medea. Dále Ludvíku Pokornému a Margitě Zámolové za pomoc s tréninky a přípravou.


Arleta Krausová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Zpět na přehled


Jana Bolomová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Čech 2016 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm
BFC Extrifit Cup 2016 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství České republiky 2016 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství České republiky 2015 - 3. místo v bodyfitness nad 164 cm

Jano, pokud se nemýlím, ME 2016 bude vaším prvním zahraničním závodem. Jak jste spokojená se svou formou a jak si věříte na mezinárodní konkurenci?

Ano, ME 2016 bude pro mě první zahraniční závod a asi to bude znít jako klišé, ale je to pro mě čest, že jsem dostala možnost se zúčastnit a prezentovat na tak velké mezinárodní soutěži. Z ME bych si chtěla přivézt zkušenosti a přehled, jak takové mezinárodní závody probíhají, a hlavně zážitky. Těším se, jak uvidím na vlastní oči známé závodníky, které jsem zatím měla možnost jen vidět na stránkách časopisu. :) Jsem člověk který když něco dělá, tak do toho jde naplno, a proto se chci odprezentovat nejlépe. Odjet závody s takovou formou a vědomím, že jsem do toho dala vše. A aby především byla maximálně spokojená moje trenérka. Co se týče formy, jsem k sobě hodně kritická a snad nikdy nebudu sama se sebou spokojená. To je to, co mě posouvá dál a motivuje ještě více zamakat. Po každých závodech si prohlížím fotky, abych viděla, kde mám slabiny a na čem je nutno zapracovat. Snad každý z nás jede na závody s myšlenkou umístit se na co nejlepší příčce. Nemám tušení, kdo budou mé soupeřky, a proto bude pro mě hlavním cílem prezentace v co nejlepší formě. No a hodnoceni bude samozřejmě na porotě, zda se jim to bude líbit, nebo ne.


Jana Bolomová na letošním BFC Extrifit Cupu
Kolik hodin a dní strávíte v posilovně?

V období přípravy trénuji každý den ráno a večer, v průměru 3 - 3,5 hodiny denně. Záleží na rozložení tréninku a kolik času na trénink mám, hlavně ráno před prací. V "offseason" se snažím dávat jeden den v týdnu volno na regeneraci. Snažím se poslouchat své tělo, a pokud cítím, že tělo potřebuje na oddych dva dny, tak mu to dopřeji, a zase naopak, pokud vím, že mám energii a sílu v den volna, tak si trénink, kardio nebo jinou fyzickou aktivitu dopřeji. Přece jen, když je venku krásně, raději si vyrazím s přítelem na kolo, nebo si zajdu zaběhat do lesa a nadýchat se čerstvého vzduchu. Průměrně tam tady strávím mimo sezónu 2 hodiny denně.

Jaká fáze soutěžní přípravy je pro vás nejsložitější?

Každá fáze přípravy je pro mě něčím specifická. Tento rok jsem měla dost tvrdý jídelníček a začala jsem s dvoufázovým kardiem už na začátku února. I když kolikrát nebyla a není energie, člověku se motala hlava, byl psychicky vyčerpaný z práce, tak jsem věděla, že musím. Nic není zadarmo, a když chci mít formu, tak pro to musím udělat maximum. Vybrala jsem si tuto cestu sama, a proto si nestěžuji. :) O to je to potom krásnější pocit, když vím, že jsem překonala sama sebe a došla až do toho pomyslného cíle.

Jakých dalších soutěží byste se chtěla ještě zúčastnit v letošním roce?

Upřímně řečeno, zatím jsme to s trenérkou nekonzultovaly. Nicméně pro mě je teď priorita do příští soutěže udělat další progres a na to je potřeba nějaký čas.

Chtěla byste někomu touto cestou poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Obrovské poděkovaní patří mé nejlepší kamarádce a trenérce Katce Kyptové, která mě motivuje a je mi oporou 24 hodin denně, bez ní a její podpory bych na pódiu nikdy nestála. Mam velké štěstí, že mi věří. Pro mě je nepopsatelný pocit, když ji vidím se slzami v očích, když scházím z pódia a ona je na mě pyšná. Děkuji mému skvělému příteli Michalovi za to, že mě podporuje ve všech ohledech, i když jsem teď sem tam na zabití. Přátelské a skvělé Lídě Čížové za lekce pózování a cenné rady, bez kterých bych byla na pódiu jako kopyto. :) Dále děkuji své rodině a svým přátelům.


Jana Bolomová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Zpět na přehled


Kateřina Fantová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2016 - 5. místo v bodyfitness masters

Na ME jedete již podruhé, lišila se letos v něčem vaše příprava od té loňské?

Vzhledem k tomu, že jsem v letošním roce přestoupila z kategorie bikiny fitness do pro mě úplně nových soutěžních kategorií, se má příprava lišila úplně ve všem, tedy významně, a byla velmi náročná. Upřímně, čím dál častěji je pro mě velmi obtížné skloubit péči o rodinu, mé manažerské zaměstnání, rodinnou firmu a samotné soutěžení, což v naší kategorii masters řeší velmi podobně každý závodník nebo závodnice. V loňském roce jsem na ME startovala v kategorii bikiny fitness masters nad 35 let, což vzhledem k mému rozhodnutí startovat letos společně s mým manželem i v kategorii kulturistika smíšených párů nebylo možné (viz odpovědi mého muže v jeho rozhovoru). Navíc mi tato kategorie už ani nepřišla úplně vhodná k mému věku. Bikinky mají být svěží mladé dámy, mimo jiné i s bezchybnou pružnou pokožkou, což po dosažení určitého věku každé ženy už není reálné a já si toto samozřejmě uvědomuji a nemám problém si to přiznat. :) Když jsem se rozhodla startovat společně s mým manželem v párech, zjistila jsem navíc, že mi ani česká soutěžní pravidla toto neumožňují, pokud na stejné soutěži startuji i jako bikiny fitnesska. Bylo rozhodnuto a já si zvolila přestup do kategorie bodyfitness. Má jarní příprava tak zahrnovala kompletní přípravu závodnice kategorie bodyfitness, ale i závodnice ženského physique (pro mou účast v párech, kde žena pózuje dle pravidel ženského physique). V omezeném čase jsem tedy musela zvládnout dvě odlišná témata, pro mě úplně nová, tolik odlišná od bikiny fitness. V obou kategoriích jsem se premiérově představila na MČR 2016 v Čelákovicích, kde jsem v kategorii bodyfitness masters nad 35 let postoupila do finále a k mé velké spokojenosti hned obsadila 5. místo mezi zkušenými závodnicemi. Jak v bodyfitness masters, tak v párech jsme i úspěšně prošli nominací do reprezentace na ME, proto mě i na Evropě uvidíte v obou mých kategoriích - a nutno dodat, že se moc těším na oba moje starty a po bikiny fitness se mi ani nezasteskne. :) V tomto ohledu byl můj přestup do bodyfitness velmi dobrým krokem. Ještě jednou si dovolím odkázat na provázanost s odpověďmi mého manžela, který popisuje problematiku startu ve smíšených párech a naši společnou přípravu.


Kateřina Fantová na letošním mistrovství ČR
Jaké další plány máte pro letošní sezónu?

Po skončení soutěží v letošním roce se opět naplno vrhnu do další práce na naší rodinné značce Kako4Stage, čeká mě spousta zajímavých projektů v oblasti fitness a výživy, práce s mladými závodníky, ale i měsíční pracovní cesta do USA na přelomu roku. Takže ani po skončení soutěží to se mnou rozhodně doma rodina nebude mít snadné a nuda rozhodně nebude. :)

Jak často trénujete a jaký máte jídelníček?

V tomto ohledu plně spoléhám na koučink mého manžela, který můj tréninkový i stravovací plán flexibilně přizpůsobuje mé aktuální kondici a našim stanoveným cílům.

Jakých dalších soutěží byste se chtěla ještě zúčastnit v letošním roce?

Po návratu z ME uvažuji ještě v červnu nad startem na Olympia Amateur Spain v kategorii bodyfitness. A to především proto, abych se v mé nové kategorii co nejrychleji rozkoukala a nasbírala zkušenosti pro podzimní část sezóny roku 2016. Ve smíšených párech bychom s mým manželem rádi zúročili nasbírané zkušenosti z jarní sezóny a do podzimních startů odvedli na naší společné prezentaci ještě další kus pečlivé práce. Pro podzim 2016 bychom se pak rádi oba v ještě kvalitnější formě nominovali na mistrovství světa, protože právě kategorie smíšených párů je pro nás momentálně naší hlavní prioritou, nikoliv pouhou náhodou, jak v současnosti často slýcháme v našem okolí.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na nadcházejících soutěžích.

I já děkuji za rozhovor a na závěr si dovolím poděkovat několika výjimečným lidem, bez nichž by náš start v jarní části sezóny nebyl vůbec reálný a kteří nám podali pomocnou ruku, když bylo nejvíc třeba. Tou první osobou je státní trenérka Zdena Razýmová (ladění naší předsoutěžní formy, naší párové prezentace, volné sestavy), dále návrhář a make-up artist Pavel Filandr (majitel firmy Filandr Wear), který nám věnoval na míru vyrobené soutěžní plavky jak pro MČR tak i na ME, dále profesionální fotograf Josef Adlt, který nám hodně pomohl s naší prezentací a který je pro nás velkým motivátorem a dobrým přítelem, a v neposlední řadě i úspěšný reprezentant ČR v kulturistice a náš kamarád Tomáš Mach, kterému patří náš dík za jeho odbornou pomoc a podporu v přípravě. Všem moc děkuji.


Kateřina Fantová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2016

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 131 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie