Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice masters
- rozhovory před mistrovstvím Evropy 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2016 - 4. - 8. 5. 2016, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Michaela Mazáčová • Andrea Horňáková • Yuliya ArkhiyereyevaNikola MatoušováBarbora Votavová
Karolína Machová • Eliška DombkováDaniela BečkováLenka TrčkováMarkéta TůmováMarcela Blechtová
bodyfitness:
Pavla PranspergerováArleta KrausováJana BolomováKateřina Fantováphysique: Lenka Jandová • Margita ZámolováRadek SvobodaVyacheslav ArkhiereevViktor Minářkulturistika: Vojtěch Trnka
Pavel FantaRadek ČejkaMilan BodlákVladimír Dvořák • Jiří Rohan • Vladimír Štěpánek klasika: Lukáš Bína
Lukáš TopinkaJan Páleníčekpáry: Kateřina FantováPavel Fanta
Před ME:
nominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 2 medaile! den 3 + fotoden 4 + foto
tréninkkompletní výsledky s bodyVIDEOREPORT
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima K. a P. Fantových
Milan Bodlák

Španělská Santa Susanna bude ve dnech 4. až 9. května hostit letošní mistrovství Evropy federace IFBB, kterého se opět zúčastní i početná česká reprezentační výprava. Do té patří také závodníci nastupující v kulturistice mužů masters, jež Vám dnes blíže představujeme prostřednictvím předsoutěžních rozhovorů.

jménokategorie
Pavel Fanta kulturistika masters od 40 do 49 let do 90 kg + smíšené páry
Radek Čejka kulturistika masters od 40 do 49 let nad 90 kg
Milan Bodlák kulturistika masters od 60 do 64 let
Vladimír Dvořák kulturistika masters od 60 do 64 let
Vladimír Štěpánek kulturistika masters nad 65 let
Jiří Rohan kulturistika masters nad 65 let

Pavel Fanta

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Evropy 2015 - 14. místo v kult. mužů masters od 40 do 49 let do 90 kg
Mistrovství České republiky 2015 - 2. místo v kult. mužů masters od 40 do 50 let
Mistrovství Čech 2015 - 4. místo v kulturistice mužů do 90 kg

Pavle, po roce je před Vámi opět vystoupení na mistrovství Evropy. Vloni jste se probojoval z eliminace do semifinále, ale postup do finálové šestky Vám unikl. S jakým cílem pojedete na šampionát letos?

Má loňská účast na mistrovství Evropy byla pro mě bezpochyby velmi cennou zkušeností, která - jak pevně věřím - přispěje ke splnění mých letošních cílů a očekávání. Právě všechny tyto loňské zkušenosti jsem v maximální možné míře využil v plánování letošní strategie. A protože má životní, ale i soutěžní filosofie říká, že je především důležité, abych byl já sám lepší (analogicky má forma, můj výkon lepší), než jsem byl v minulém roce - je můj cíl pro letošek jasný. Jsem připravený bojovat minimálně o účast ve finále, kdy právě pro tuto příležitost velmi zodpovědně pracuji na své volné sestavě a mé finálové sebeprezentaci.

V čem byste byl rád, aby Vaše forma byla tentokrát jiná nebo lepší proti té loňské?

Poučen z mistrovství Evropy 2015, kde na rozdíl od vrcholných domácích soutěží nebylo úspěšné umístění až tak závislé na maximální (někdy absolutní) vyrýsovanosti závodníka, chystám svou formu pro letošek plnější, zcela určitě ne tolik vyrýsovanou, soustředím se více na udržení potřebného objemu především v mých méně silných partiích. Právě v tomto ohledu jsem loni oproti mým soupeřům ve stejné váhové kategorii ztrácel úplně nejvíc. Kvůli absolutní vyrýsovanosti se mi nepodařilo udržet potřebný objem až do samotného soutěžního dne, protože mé tělo bylo již velmi vyčerpané předchozími superkompenzacemi a na velkém evropském pódiu jsem tak působil subtilněji.

Na mistrovství Evropy byste měli s manželkou nastoupit také v soutěži párů. Jak se zrodila myšlenka nastoupit v této kategorii? A jak náročné je pro start v ní dobře sladit volnou sestavu?

Pavel a Kateřina Fantovi v zákulisí
mistrovství České republiky 2016 (foto: Josef Adlt)

Snad každý ryzí kulturista s respektem a úctou hledí zpět do minulosti, do nezapomenutelné historie světové kulturistiky, kdy hlavně v 80. letech byla tato kategorie velmi populární. Tak snad každý takový kulturista by svou soutěžní kariéru rád doplnil i o účast v této esteticky výjimečné, párové disciplíně. Výjimkou nejsem ani já a i můj zatím nesplněný sen byl nastoupit na pódium i s partnerkou v kategorii smíšených párů. V mém případě se mi poštěstilo - snad jako bonus - že mou partnerkou v této disciplíně je i má životní partnerka a můj tréninkový sparing partner v jedné osobě - má manželka Kateřina.

Možnost startovat v párech nám zkomplikovaly ale změny v soutěžních pravidlech IFBB (resp. SKFČR), kdy v roce 2013 zanikla kategorie ženské kulturistiky a s ní i de facto kategorie smíšených párů. Až následně IFBB umožnila startovat ve smíšených párech i ostatním ženským kategoriím. Pro mou ženu, v té době závodnici v kategorii bikiny fitness, však znamenala účast ve smíšených párech i nutnost přechodu do vyšší ženské kategorie, tedy do bodyfitness. Jinak by podle našich domácích pravidel se mnou v páru startovat nemohla.

O to náročnější naše příprava do páru byla - Katka se musela naučit kompletně nové pózování nejen pro bodyfitness, ale i pro páry dle kategorie ženské physique (pro semifinálové porovnávání), vše jsme museli sladit dohromady společně, abychom na pódiu působili přirozeně a přesto kompaktně. Stejně tak se musíme pokusit v maximální možné míře sladit a načasovat naši formu, což je při naší zcela odlišné genetice docela oříšek. Já jím, když Katka hladoví... Katka jede kardio a já vařím, prostě typický manželský pár v přípravě. (úsměv) Pózing a sestavu trénujeme každou volnou chvilku, nejen ve fitku, ale i doma v obýváku, který jsme pro tento účel dočasně změnili v taneční sál, ale všechno tohle nás moc baví a užíváme si i tu samotnou cestu, celou naši přípravu.

Evropský šampionát by měl být Vaší první letošní soutěží. Plánujete závodit i na některých dalších kláních?

Pavel Fanta v zákulisí
mistrovství České republiky 2016 (foto: Josef Adlt)

Zde si dovolím informace opravit, neboť mojí první letošní soutěží, na kterou jsem se velmi zodpovědně a na sto procent chystal (včetně superkompenzace, nácviku pózingu, pečlivého ladění finální formy a strategie, včetně nových pózovacích plavek a investice do nástřiku atd.), bylo právě mistrovství České republiky v Čelákovicích - kategorie smíšených párů.

Vzhledem k tomu, že jsme v této kategorii nakonec neměli soupeře, setkáváme se dnes velmi často s vnímáním, že naše účast byla něco "navíc", neplánovaná a celá naše několikaměsíční příprava na republiku a na následnou nominaci na mistrovství Evropy je tak vlastně velmi zlehčována. Opak je pravdou - přípravu na novou kategorii jsem bral stejně vážně jako svou vlastní sólovou kategorii, byli jsme připraveni nejen se prezentovat v novém světle, ale především bojovat o co nejlepší umístění, protože i na české kulturistické scéně známe z historie velmi kvalitní smíšené páry, které by nám byly rozhodně důstojným soupeřem, takže jsme i případný souboj s nimi určitě nepodceňovali. Ani samotná nominace na prestižní šampionát, jako je mistrovství Evropy, není jak známo samozřejmostí a státní trenéři členy reprezentace pečlivě vybírají. I to byl důvod, proč jsem se na mistrovství republiky, kde probíhala současně i nominace na evropský šampionát, musel nachystat na sto procent.

Další soutěže na domácí scéně jsem pak pro tuto soutěžní sezónu záměrně nenaplánoval, abych mohl kvalitně pracovat na své formě pro mistrovství Evropy (viz má odpověď u první otázky). V tomto roce bych se pak rád ještě zúčastnil červnové Olympia Amateur Spain v Marbelle a pak již zahájím přípravu na podzimní sezónu, kde mě velmi láká několik obrovských výzev jako amatérská soutěž na EVLS Prague Showdown a mistrovství světa 2016.

Je někdo, komu byste chtěl touto cestou poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

V této soutěžní sezóně pro mě bylo asi nejcennějším zjištěním, že já a má manželka Kateřina jsme silná dvojka, která se přes všechny možné nepřízně osudu může spolehnout stále jeden na druhého, a že právě společně dosáhneme všeho, co se dřív zdálo jako nemožné. Proto jsme se v této sezóně spolehli především sami na sebe, na své zkušenosti, na své pocity, náš "šestý smysl" a děláme přípravu srdcem a tak, jak nás to těší nejvíc. Z toho důvodu patří mé poděkování vlastně nám oběma. :)

Ale rozhodně nemohu zapomenout na několik výjimečných lidí, kteří pro nás oba moc znamenají a kteří nám nečekaně, ovšem velmi ochotně nabídli pomocnou ruku, když bylo potřeba - tedy státní trenérka Zdena Razýmová (ladění naší předsoutěžní formy, naší párové prezentace, volné sestavy), návrhář a make-up artist Pavel Filandr (majitel firmy Filandr Wear) - který nám věnoval na míru vyrobené soutěžní plavky jak pro mistrovství ČR, tak i na mistrovství Evropy 2016, profesionální fotograf Josef Adlt, který nám hodně pomohl s naší prezentací a který je pro nás velkým motivátorem a dobrým přítelem, a v neposlední řadě i úspěšný reprezentant ČR v kulturistice, náš kamarád Tomáš Mach, kterému patří náš dík za jeho odbornou pomoc a podporu v přípravě. Všem moc děkujeme!


Pavel a Kateřina Fantovi v zákulisí mistrovství České republiky 2016

Foto: Josef Adlt



Radek Čejka

Vybrané úspěchy:

BFC Cup 2015 - absolutní vítěz v kulturistice mužů
Mistrovství světa 2008 - 7. místo v kult. mužů masters od 40 do 49 let nad 90 kg
Mistrovství světa 2008 - 9. místo v kulturistice mužů nad 100 kg
Mistrovství Čech 2001 - absolutní vítěz v kulturistice mužů

Radku, naposledy jste závodil v červnu na Olympia Amateur Spain v Torremolinos. Jak dlouho jste po soutěži odpočíval a kdy jste se znovu naplno pustil do přípravy na letošní sezónu?

Na tuhle soutěž nevzpomínám rád. Nepovedlo se mi odvodnění, tak jsem byl na pódiu jako kompars. :( Po soutěži jsme s rodinou několik dní zůstali a udělali si kratší dovolenou. Upřímně řečeno jsem s letošní sezónou nepočítal. Nechával jsem tomu volný průběh. Rok je pryč a já díky novému zaměstnavateli mohu znovu závodit. Ale abych odpověděl… Přípravu jsem začal vlastně na Nový rok a sám jsem zvědav, co z toho vyleze. (úsměv)

Dočetl jsem se, že od konce února zkoušíte jíst bez lepku. Jak to zatím funguje? Cítíte se díky tomu lépe?

Radek Čejka při vítězném startu na BFC Cupu 2015
(foto: Jaroslav Trnka, Ronnie.cz)

Delší dobu jsem měl problémy s trávením a nikdo mi nebyl schopen určit diagnózu. Alergii na lepek nemám, tak prý je zbytečné ho nejíst. Používal jsem mléčné bakterie, trávicí enzymy, vlákninu a bylinky, které mi měly pomoci, ale pořád to nebylo ono. Vlastně ze „zoufalství“ jsem zkusil jíst bez lepku a je mi dobře. Opravdu se mi ulevilo. Bakterie a vlákninu používám stále, ale ten rozdíl s lepkem a bez je obrovský. Poruším to jen ve volných dnech. Tatranka bez lepku prostě není Tatranka. (smích) Jinak mne to nijak neomezuje. Pečeme doma bezlepkový chléb, perník, bábovku atd. Je to dražší, ale za tu změnu, kdy nebolí břicho, to stojí.

Nedávno jste se také zmínil, že pro Vás díky rozběhnutému metabolismu není jednoduché přijít na to, kolik jídla sníst. Máte takto rychlý metabolismus od začátku kariéry? Jak jste mu svůj jídelníček přizpůsoboval v probíhající dietě?

Pro mne je můj metabolismus prokletí. Někdo by to naopak bral jako dar. Já nikdy nežil pro jídlo. Vlastně se nedokážu ani „přežrat“ tak, aby mi bylo špatně. Mám záklopku, stejně jako s alkoholem. V dietě prostě nikdy nepočítám bílkoviny. Málokdy jdu pod 1 kg masa za den. Letos jsem pravidelně jedl 700 - 900 g mletého hovězího - samozřejmě syrového. Nemusí se to moc kousat a je to dobře stravitelné. Možná, že ten rychlý metabolismus není metabolismus, ale tasemnice z masa. (smích) Někdy jsem vážně měl a mám ten pocit. V některých tzv. volných dnech, kdy jsem měl pocit, že jsem vyjedl cukrárnu a závodní jídelnu, jsem se těšil na druhý den, až se zvážím. Snad každý, kdo by snědl to, co já, by měl nějaký ten kilogram nahoře. Já naopak 1 - 2 kg shodil.

Zjednodušeně řečeno jsem do sebe cpal bílkoviny, co to šlo, a podle chuti dával sacharidy. Řekl bych, že to bylo rozmezí 200 - 500 g sacharidů. Někdy jsem masa měl plné zuby, ale nešel jsem pod 500 g. V tyto dny jsem snědl i 3 až 4 sáčky piškotů + rýži. Také jsme dost často chodili na sushi. Prostě žádné velké počítání. (úsměv)

Pomalu se blížíte k horní hranici Vaší věkové kategorie od 40 do 49 let. Vnímáte to před startem na takové soutěži, jakou je mistrovství Evropy, jako nevýhodu?

Ani ne. Jasně, že bych byl rád, kdyby mi bylo třicet, ale už nic nenadělám. (úsměv) Jsem rád, že nemám žádné větší zdravotní problémy, nic mne nebolí a stará zranění se neobnovují. Ťukám na dřevo. (smích) Na dalších soutěžích půjdu do kategorie mužů.

Kdo Vám letos v přípravě pomáhá a podporuje Vás? Komu byste chtěl touto cestou poděkovat?

Jednoznačně mé neskutečné DĚKUJI patří majitelům firmy A care, a. s., kde pracuji. Paní Marii Brejchové, panu Ing. Jánu Dudovi a Matěji Dudovi. Bez toho, co mi poskytli a poskytují, bych nesoutěžil a neužíval si nejen každý den přípravy, ale i běžného života. Všichni neskutečně obohacují můj život. DĚKUJI MOC.

Zpět na přehled


Milan Bodlák

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2016 - 2. místo v kult. mužů masters od 60 do 64 let
Mistrovství Evropy 2014 - 3. místo v kulturistice mužů masters od 60 do 65 let
Mistrovství České republiky 2014 - 3. místo v kulturistice mužů do 82,5 kg
Mistrovství Evropy 2013 - 1. místo v kulturistice mužů masters od 60 do 64 let
Mistrovství Evropy 2012 - 1. místo v kulturistice mužů masters nad 60 let

Milane, ve Vaší kategorii od 60 do 64 let patříte už k nejstarším závodníkům na pódiu. Jak moc je obtížné držet krok s o několik let mladšími závodníky?

Samozřejmě se každý rok objevují noví soutěžící, kteří dosahují věku nad 60 let. Bohužel, každý rok je příprava náročnější, ale jsou borci starší než já, kteří jsou velmi dobří. Takže vymlouvat se na věk je alibismus.

Milan Bodlák na mistrovství ČR 2016
(foto: Tino Kuskunis, Ronnie.cz)

Ve zmíněné kategorii nastoupíte i na nadcházejícím mistrovství Evropy. S jakým cílem na šampionát pojedete?

Na každé závody jedeme s cílem uspět co nejlépe. Mistrovství Evropy je prestižní soutěž. Bojovat o umístění určitě budu. Vždy jsem chtěl mít nějakou tu velkou medaili IFBB. Dnes mi chybí jedna stříbrná, abych měl dvě kompletní sady. Reálné to nevidím, ale bylo by to hezké.

Pokud se nemýlím, v příštím roce budete moci závodit už v kategorii nad 65 let. Plánujete si napřesrok i tuto kategorii vyzkoušet?

Letos je to 45 let, co jsem poprvé stál na pódiu v juniorské kategorii. Příští rok už mi zbývá jen ta poslední kategorie před smrtí. Samozřejmě, jestli budu jen drobet zdráv, tak do toho půjdu.

Držíte se v posledních letech stále stejného modelu závěrečné přípravy, nebo nějak experimentujete, co se týká manipulace se sacharidy a vodou?

Vyzkoušel jsem toho už hodně. Málokdy se stalo, že stejná příprava vyšla stejně. Tak koukám do zrcadla a podle vizáže upravuji stravu a intenzitu cvičení.

Je někdo, komu byste chtěl poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Poděkovat musím jako vždy mé přítelkyni Ireně a celé mé rodině. Oni musejí snášet vrtochy nenormálního staříka.

Zpět na přehled


Vladimír Dvořák

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2016 - 1. místo v kult. mužů masters od 60 do 64 let
Kulturistická soutěž o Putovní pohár časopisu Tréner 1978 - 1. místo v kulturistice mužů nad 179 cm
Mistrovství Čech 1978 - 7. místo v kulturistice mužů nad 179 cm

Vladimíre, na současné scéně přeci jenom nepatříte k příliš známým tvářím, ale pokud se nejedná pouze o shodu jmen, tuším, že závodíte již od sedmdesátých let. Je to tak? Prosím, přibližte našim čtenářům trochu Vaši soutěžní historii a vyjmenujte některé úspěchy, kterých si obzvlášť ceníte...

Zdravím čtenáře Ronnie.cz, pokusím se v několika větách přiblížit svoji soutěžní historii. Posilovat jsem začal v sedmnácti letech v roce 1973 na střední škole, kdy jsem si vybudoval svoji posilovnu na půdě domu, kde jsme bydleli. Veškeré informace jsem čerpal z časopisu Tréner, který vycházel jednou měsíčně. V tomto časopise bylo jen několik stránek o kulturistice, kdo pamatuje tyto časy, ví, o čem píši.

Cvičil jsem nejdříve sám, pak jsem s podobně zaměřenými chlapci trénoval podle tréninku tehdejších mistrů světa, kopíroval jsem tréninky a myslel, že budu jako oni. Tréninky byly dlouhé kolem tří hodin a série už nedokáži dnes spočítat. V té době nebyl nikdo, kdo by nám poradil s tréninkem a stravováním. Mysleli jsme, že čím déle a více budeme trénovat, tím to bude lepší. Co se týče stravování, tak to byl tvaroh, mléko, vajíčka - prostě klasika.

Vladimír Dvořák na soutěži v roce 1989

V roce 1974 jsem vstoupil do tehdy založeného oddílu kulturistiky Baník Most a začal cvičit více systematicky u trenéra Ctibora Pavlíka. První závody jsem absolvoval v roce 1975, byl to okresní přebor v Kadani, kde jsem skončil už nevím přesně jak, ale s postupem na oblastní přebor v Děčíně. Získal jsem svoji první medaili za 3. místo. Vzpomínám si, že byl v té době povinný bench-press, vytlačil jsem asi 110 kg.

Po návratu z vojny v roce 1977 jsem začal znova trénovat o rok později, v roce 1978 jsem získal 1. místo na oblastním přeboru a postoupil na mistrovství Čech, které se konalo v Jihlavě. Obsadil jsem 7. místo, vzpomínám si, že jsem při porovnávání stál uprostřed mezi Lojzou Pekem a MUDr. Veselým. Lojza vážil 110 kg a MUDr. Veselý vážil 127 kg, já asi 82 kg. Tak si asi umíte představit moje pocity. Na podzim jsem absolvoval pohárové soutěže, nejlépe dopadla ta na Slovensku v Lučenci, kde jsem v závodě o Pohár časopisu Tréner v nejvyšší kategorii získal 1. místo. V dalších pohárovkách jsem byl shodně dvakrát třetí. Jednalo se o Velkou cenu Ostravy a Velkou cenu uranových dolů v Příbrami.

V dalších letech, 1979 - 1980 jsem získal tituly oblastního přeborníka, na mistrovství Čech to bylo 9. a 10. místo. Znovu cvičit jsem začal v roce 1984, střídavě jsem získával titul přeborníka kraje, nebo skončil na 2. místě. Poslední závody jsem absolvoval v roce 1989, kdy jsem skončil 3. na oblastním přeboru. Na dlouhé roky jsem se odmlčel, netrénoval. Nakonec si mne kulturistika znovu našla a já začal v létě 2012 lehce posilovat. Postupně jsem zvyšoval tréninkové dávky, začal se stravovat, jak se kulturista má. Váha začala stoupat, dostal jsem se na 97 kg v roce 2015. Ale byl to samý tuk a to jsem nechtěl, upravil jsem si stravu, snížil na minimum tuky a zvýšil intenzitu a počty tréninků.

To už se mi blížilo šedesát let a viděl jsem v Praze v letech 2013 a 2014 poprvé závody masters a potkal staré známé, se kterými jsem kdysi soutěžil. Od toho okamžiku jsem věděl, že do toho půjdu. Definitivní rozhodnutí padlo v lednu 2016, to jsem vážil 87 kg. Domluvil jsem se s Martinem Novotným - známe se dlouhá léta, že budu startovat za jeho Fitness při CVČ Most. Zvýšil jsem tréninkové dávky, zkrátil přestávky mezi sériemi, utáhl ještě více stravu a výsledek se nečekaně dostavil. Získal jsem 1. místo v kategorii masters 60 - 64 let a postup na mistrovství Evropy.

Je před Vámi start na mistrovství Evropy. S jakým cílem na šampionát jedete?

S jakým cílem jedu na mistrovství Evropy - neznám soupeře mimo Milana Bodláka. Vůbec netuším, kdo tam bude, ale chci bojovat a získat co nejlepší umístění.

Mistrovství republiky, kde jste zvítězil v kulturistice mužů masters od 60 do 64 let, a mistrovství Evropy dělí tři týdny. Jak se během nich dá ještě zapracovat na formě? Byl byste rád, aby ve Španělsku byla Vaše forma ještě v něčem jiná, než tomu bylo na „republice“?

Mojí snahou je dosáhnout plnějších svalů, na republice jsem byl zbytečně dehydrovaný, váha by mohla být o 2 - 3 kg vyšší.

K Vašim současným výstavním partiím patří hrudník. Bylo tomu tak vždy? Jak Váš současný trénink hrudníku vypadá?

Co se týče mého tréninku na hrudník, nikdy mi nedělal problémy, to je asi ta genetika. V současnosti cvičím hrudník, tedy prsní svaly, dvakrát týdně. Zvykl jsem si používat multipress na 30 stupních pro zhruba 6 až 8 sérií po 12 až 8 opakováních. Dalším cvikem je tlak na 45 stupních 4x 10, přístroj peck-deck 4x 15 a kliky na bradlech 3x 15.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Rád bych touto cestou poděkoval svým kolegům z práce, kteří mi u příležitosti šedesátých narozenin finančně pomohli se suplementy stravy. Dále děkuji Jirkovi Ohnoutkovi za jeho pomoc na mistrovství republiky, kde se o mne staral jako kouč a podporoval mne. Poděkování patří Edovi Harbichovi za jeho pomoc při mixu hudby na volnou sestavu, mému synovi Tomášovi a přítelkyni Mirce za její výdrž se mnou. Dále děkuji majitelům fitnessu Relax na Praze 13 za výborné podmínky v tréninku. A na závěr děkuji Martinu Novotnému za finální rady v závěru mé přípravy.


Vladimír Dvořák v přípravě
na letošní mistrovství Evropy (28. dubna a 1. května 2016)

Zpět na přehled


Vladimír Štěpánek

Vybrané úspěchy:

Mistrovství České republiky 2016 - 2. místo v kulturistice mužů masters nad 65 let
Mistrovství Evropy 2015 - 3. místo v kulturistice masters mužů nad 65 let
Mistrovství světa 2010 - 8. místo v kulturistice mužů masters nad 60 let
Mistrovství Evropy 2010 - 3. místo v kulturistice mužů masters nad 60 let
Mistrovství České republiky 2010 - 1. místo v kulturistice mužů masters nad 60 let

Vladimíre, vloni jste se zmínil, že byste letos po mistrovství Evropy mohl ukončit soutěžní kariéru. Platí to stále? Bude pro Vás evropský šampionát opravdu představovat loučení se soutěžním pódiem?

Loni po Evropě jsem prohlásil, že končím se soutěžením, ale letos jsem se rozhodl, že to ještě zkusím, protože jsem důchodce, a tak volný čas vyplňuji tréninkem. Na krmení labutí mám ještě čas.

Vladimír Štěpánek na mistrovství ČR 2016
(foto: Tino Kuskunis, Ronnie.cz)

S jakým cílem do Španělska pojedete?

Protože konkurence je kvalitní a závodníků více, tak se spokojím s finálovým umístěním do šestého místa.

Mistrovství republiky, kde jste vybojoval druhé místo v kulturistice mužů masters nad 65 let, a mistrovství Evropy dělí tři týdny. Jak se během nich dá ještě zapracovat na formě? Byl byste rád, aby ve Španělsku byla Vaše forma ještě v něčem jiná, než tomu bylo na "republice"?

Na republiku jsem přijel víceméně se zúčastnit, protože zde proběhla nominace na Evropu. Věřím, že forma na Evropě bude lepší a že budu kvalitnější a ostřejší.

Přibližte prosím ve stručnosti našim čtenářům, jak v přípravě na závody vypadají Vaše tréninky. Kolik dnů v týdnu trénujete a jaký typ tréninku preferujete?

Trénuji šestkrát týdně, dvoufázově ráno jednu hodinu a odpoledne také jednu hodinu. Na partii cvičím 20 sérií a v sérii 10 opakování s těžší vahou a dobrou technikou. Po Evropě bych měl velké přání natočit s Ronnie.cz motivační video pro seniory.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc či podporu v letošní přípravě?

Předem děkuji mé přítelkyni Míle za pomoc a morální podporu v tvrdé dietě a Michalu Šidíkovi a Bohuslavu Mládkovi za odbornou radu. Sponzorům zatím poděkovat nemohu, protože žádné nemám.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie