Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Jiří Vilímek - rozhovor a aktuální forma před Malta Grand Prix 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


Věk:37 let
Výška:181,5 cm
Mimosoutěžní váha:96 - 97 kg
Soutěžní váha:89 - 90 kg

Jiří Vilímek, závodník v klasické kulturistice a nyní ve physique, již také naplno vstoupí do letošní soutěžní sezóny. Aktuálně je před ním první start, a to na na mezinárodní soutěži Malta Bodybuilding and Fitness International Grand Prix 2016, která se bude konat již tuto neděli 24. dubna. Dále se přesune do USA, kde ho čeká 14. května Florida Grand Prix. V souvislosti s jeho startem jsme Jiřího vyzpovídali v krátkém předsoutěžním rozhovoru, který je doplněn o fotografie jeho aktuální formy a také například snímky z tréninku během pobytu v USA v roce 2014, který absolvoval před svým startem na NPC Titans Grand Prix (kde získal 3. místo) ve věhlasné posilovně Gold´s Gym ve Venice pod dohledem legendy Mika O´Hearna. Co má Jiří na letošek ještě v plánu, čemu se věnuje kromě posilování a jaký je jeho aktuální jídelníček? To a mnohé další se dočtete níže. Na konci článku najdete také video z Jiřího přípravy na tyto dvě zahraniční soutěže.

Vybrané úspěchy:

MS ve fitness 2015 - 5. v kategorii smíšených párů (společně s Michaelou Růžičkovou)
Olympia Amateur England 2015 - 7. ve physique mužů do 182 cm
NPC Titans Grand Prix 2014 - 3. místo ve physique mužů
FitBalance IFBB International Cup 2014 - 4. ve physique mužů nad 178 cm
Arnold Classic Europe 2013 - 4. ve physique mužů nad 178 cm
International Austrian Championships 2012 - 4. v klasické kulturistice mužů nad 180 cm

Jiří, naposled jste startoval na loňském MS ve fitness. Co je u vás od té doby nového?

Začal jsem studovat dálkově druhou vysokou školu, tudíž se věnuji studiu. Vrhl jsem se do zkoušek a víkendy jsou zcela nabité vypracováváním úkolů do školy a plněním jiných pracovních povinností. Se svým týmem ve Fitness Victory rovněž pracujeme na několika projektech, kterým je potřeba se plně věnovat. Jsou to mimo jiné aktivity s dětmi, mládeží, seniory a se sportovci jiných sportovních odvětví, spolupracujeme s největšími kapacitami u nás v rámci Lékařské fakulty UK. Spustili jsme další projekt Proměny, kdy plníme lidem jejich sen o vysněné postavě. Pravidelně pořádáme odborné semináře, kurzy a sportovní akce, které jsou u nás velmi oblíbené (Victory Cup, boot camp, Night Run, pobyty na horách, sportovní den pro děti i dospělé aj.). Já osobně pomáhám s marketingem nově vznikajícím či neperspektivním fitness. Dále se změnilo to, že jsem si po závodech nedával pauzu a po mistrovství světa jsem se vrhl do dalších tréninků a přípravy na jarní soutěže.

Z jakého důvodu jste si vybral právě tyto zahraniční soutěže? Uvidíme vás i na soutěžních pódiích v ČR? Jaké máte vůbec další plány pro letošní sezónu?

Jeden z důvodů je můj největší úspěch i zážitek v podobě 3. místa z Kalifornie v USA, kde jsem měl možnost nasbírat spoustu zkušeností. Průběh soutěže a atmosféra mě natolik nadchly, že moje další kroky směřovaly na podobnou soutěž Grand Prix Florida, kterou spojuji s dovolenou a pracovními povinnostmi a obchodním jednáním. Musím si soutěže dopředu plánovat a jsou to většinou 2 - 3 v sezóně, a proto Malta je jednou z nich, protože je co nejblíže soutěži v USA. Také jsou to jediné volné víkendy v mém nabitém programu, kdy jsem to všechno mohl skloubit dohromady. Pravděpodobnost jedné soutěže v ČR se mi nabízí, ale nemůžu teď potvrdit na 100 %. A tím jsou pro letošní sezónu soutěžní ambice vyčerpány.

Jak jste spokojen s vývojem své formy a jaké máte na soutěže ambice?


Jiří Vilímek - aktuální forma před Malta Bodybuilding and Fitness International Grand Prix 2016
S formou jsem každý rok spokojenější. I když to zatím nepřináší lepší umístění. Dělám vše pro to, aby má prezentace na pódiu byla stále lepší. Zlepšit jsou potřeba prsa poznamenaná zraněním a poškozením prsního svalu, poté ramena a detail zad. Soutěžím, protože jsem závodník, a v celé přípravě dělám maximum pro co nejlepší výsledek. Nevyjíždím na soutěže to jenom zkoušet, ale jezdím vybojovat pro Českou republiku co nejlepší umístění. Za první trojku bych byl moc rád a prolomil už mou "tradici" 4. míst. :)

Nastiňte nám podobu svých tréninků a celkově předsoutěžního režimu i ve stravě. Kdo vám v přípravě pomáhá?

Aktuální režim a jídelníček:

- ráno po probuzení: vitamín C, spalovač, šálek kávy
- kardio trénink: 30 - 40 minut
- snídaně: 300 ml bílků, 100 g ovesných vloček (smícháno a podáváno v podobě placky)
- svačina: 150 g masa (hovězí/krůtí), 60 g rýže, zelenina
- oběd: 150 g masa (hovězí/krůtí), 60 g rýže, zelenina
- suplementace před tréninkem: BCAA + L-glutamin + caffeine + synephrine
- trénink
- suplementace po tréninku: WPC 80 protein, BCAA
- svačina: 200 g masa (hovězí/krůtí), zelenina
- večeře 1: 200 g masa (ryba), zelenina
- večeře 2: 300 ml bílků + 1 odměrka Whey Isolate protein

V předsoutěžním období trénuji každý den a neděli mám volnou, tedy systém 6+1 plus dle formy přidávám ranní kardio nalačno. Tréninky jsou tvrdé, náročné a do poslední chvíle cvičím s těžkými váhami. Jezdím buď s lehkou dopomocí, nebo shazované série. Malinko jsem ubral s extrémně těžkými váhami na dřep a mrtvý tah, abych udržel úzký pas a celkovou symetrii postavy. Velkou oporou v tréninku, ale i životě je můj kamarád a sparingpartner Mirek Fukes. Víme, co jeden od druhého očekávat, a můžu se na něj ve všem na 100 % spolehnout.

Jak nejraději relaxujete v náročném období a co je pro vás nejtěžší si odpírat v jídelníčku?

Na odpočinek mi už moc času nezbývá, protože máme doma dvě velmi aktivní děti, se kterými se rozhodně nenudíme. Jsem rád i jenom za chviličku, kdy můžu vypnout u dobrého filmu. Relax je pro mě i slunce a pobyt u moře. Jinak ze všeho nejraději vařím a mám rád, když můžu pozvat své přátele a uvařit jim menu o několika chodech. V jídle nemám žádný problém, za ty roky už jsem tak vycvičený, že se dokážu ovládnout. Spíše při mém náročném programu mi chybí příjem sacharidů a ke konci přípravy je už znát vyčerpání a únava.

Chtěl byste závěrem někomu poděkovat, nebo něco vzkázat čtenářům Ronnie.cz?

Rád bych poděkoval Mirkovi Fukesovi, Martinovi Čusovi, Lukášovi Pudilovi, Janě Šnejdarové, Honzovi Čapkovi, Michalu Komosnému, Mgr. Petře Řehořkové, prof. MUDr. Vítkovi, Dr. Rychnovskému za jejich cenné rady, pomoc i podporu. Děkuji své ženě Kamile za její trpělivost a příkladnou péči o naši rodinu, která mi umožnila plně se věnovat přípravě. Všem lidem, kteří mě podporují celou přípravu a stojí při mně.

Rád bych vzkázal čtenářům Ronnie.cz, že jsem si vědom, že kulturistika a fitness všeobecně je jeden z nejnáročnějších sportů, co se týče celé roční přípravy. Žádný jiný sport nevyžaduje tolik úsilí a odříkaní. Můžu to osobně posoudit, protože mezi moje přátele patří olympionici či jiní vrcholoví sportovci, ale v našem sportu je mnohem těžší uspět, byť podporován, než například v atletice, biatlonu, hokeji, fotbalu… Neztotožňuji se s názory některých lidí (a kulturistů zvlášť) zatracovat kategorie bikiny fitness a physique. Svým způsobem vnesly do tohoto sportu nový vítr. Je malicherné řešit velikost trenýrek, svalnatost nohou a obouvat se do nich, zda cvičí méně, či více. Otevírají se nové možnosti, i díky této kategorii se široká společnost více zajímá o kulturistiku a tím i o cvičení a zdravý životní styl, který lidi stále více přitahuje. Dnes oproti minulosti jsou jeviště plná, haly vyprodané, a když budeme při sobě držet, navzájem se podporovat, můžeme v tomto sportu společně hodně věcí dokázat.


Jiří Vilímek


Jiří Vilímek - příprava na Malta a Florida Grand Prix 2016




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 99 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie