Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness (II.)
- rozhovory a formy
před Loaded Cup 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


LOADED CUP 2016 - 25. - 27. 3. 2016, Německo
Češi před Loaded Cup:
Anželika KiričenkováDaniela HalásMonika TaxováYuliya ArkhiyereyevaAndrea Siváková
Barbora VotavováHana Dostálová • Michaela Vlnasová • Veronika Szalay • Kateřina Lašáková • Markéta Tůmová
Petra DrahotováVeronika ŽižkováTomáš PrášekPetr GubániVyacheslav Arkhiereev • Jiří Novotný
Stanislav Balvín • Šimon PešekRoman Širlo (video) • Petr VogelJan ZapletalJiří Baďura • Jakub Spurný
Info z Loaded Cup:
výsledky a fotografie - 3 medaile!


Početná výprava českých závodníků se chystá na nadcházející soutěž Loaded Cup, která se v termínu 25. - 27. března uskuteční v německém městě Bochum.

V dnešním článku pro Vás máme přehled závodnic bikiny fitness výškových kategorií do 166 a do 169 cm. Celkem jich je pět a níže najdete příspěvky těch, které si našly čas na zodpovězení našich otázek. Článek o závodnicích nižších výškových kategorií bikiny fitness jsme Vám na našem webu nabídli již včera.


jménokategorie jménokategorie
Andrea Siváková do 166 cm Barbora Votavová do 166 cm
Hana Dostálová do 166 cm Michaela Vlnasová do 169 cm
Veronika Szalayová do 169 cm


Andrea Siváková

Vybrané úspěchy:

Bikini Fitness & Men´s Physique World Cup 2014 - 4. místo v bikiny fitness do 166 cm
Partners Cup 2014 - 3. místo v bikiny fitness do 164 cm
Grand Prix Fitness Brno 2013 - 3. místo v bikiny fitness

Andreo, pokud se nemýlím, naposledy jsme vás mohli vidět na soutěžním pódiu na Bikini Fitness & Men´s Physique World Cup 2014 a loňskou soutěžní sezónu jste vynechala. Jaký byl důvod soutěžní přestávky?


Andrea Siváková - aktuální forma
před Loaded Cup 2016
Ano, přesně tak. Naposledy jsem soutěžila ve Španělsku na World Cupu. Pote jsem udělala přestávku a nerada bych se k tomu vracela, měla jsem k tomu své soukromé důvody.

Kategorie bikiny fitness zaznamenala v uplynulých letech poměrně dynamický vývoj. Jaký trend podle vás v současné době vládne a jakou formu chystáte na Loaded Cup?

Upřímně, minulý rok jsem bohužel moc nesledovala a ani jsem nepředpokládala, že se na prkna kdy vrátím. Takže vím jen, že byla změna předepsaných póz. A že tento rok jsou pózy opět jiné. :) Trend bikin se každým rokem mění a vyvíjí. Rozdíl mezi profi bikinami a amatérskými bikinami je zatím stále patrný. Mně osobně se líbí třeba Ashley Kaltwasser a dle mého by právě takto měla vypadat bikina. Avšak každá z nás jsme jiná, jedinečná, s jinými plusy a minusy. Takže zrovna posuzovat tuto kategorii je velmi těžké.

Na Loaded Cup, jako na moji první soutěž jarní sezóny, se chystám s více svalíky, než jsem měla na mé poslední soutěži před rokem. S mojí trenérkou Lídou Čížovou jsme zapracovaly na zádech, ramenech a zadečku.

Jak probíhala vaše předsoutěžní příprava? Prozraďte něco o tréninku a dietě.

Má předsoutěžní příprava probíhá zřejmě podobně jako u většiny soutěžících. Navýšily jsme kardio trénink a přidaly na intenzitě tréninků. Zkrátka dřina a odříkání. Ale k tomuhle sportu to prostě patří a nezvládne to úplně každý. :)

S jakými ambicemi odjíždíte na Loaded Cup a jaké další soutěže budou následovat?

Na Loaded Cup odjíždím s tím, především si to tam užít na maximum a vydat ze sebe vše, abych dosáhla co nejlepšího výsledku. Následovat bude mistrovství Čech v Kutné hoře a nějaké další pohárovky. Vše se bude odvíjet od aktuální formy a také názoru mé trenérky. Té bych tímto chtěla strašně moc poděkovat za vše, co pro mě dělá, a především za její nekonečnou trpělivost, kterou se mnou má. :) Také bych chtěla poděkovat mé rodině a nejbližším přátelům, kteří mě podporují, jak jen to je možné, a zvládají všechny mé "stavy". Protože vím, že kdyby jich nebylo, tak se na prkna už nevrátím. Dále děkuji všem, kteří mi fandí a drží palce, a Ronnie.cz za umožnění tohoto rozhovoru a přání úspěšného startu.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na nadcházejících soutěžích!

Zpět na přehled


Barbora Votavová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství světa ve fitness 2015 - 8. místo v bikini fitness žen do 166 cm
Partners Cup 2015 - absolutní vítězka v i bikini fitness žen
Atrium Flora Grand Prix 2015 - 1. místo v bikini fitness žen
Fitness Mania Classic I. - absolutní vítězka v bikini fitness žen

Máte za sebou, řekl bych, velice úspěšnou soutěžní sezónu 2015, ve které jste vybojovala řadu prvních míst na pohárových soutěžích a na podzimním mistrovství světa ve fitness jste zůstala jen krůček před postupem do finálové šestky. Jak jste si soutěžní sezónu užila a jaké zážitky jste si odnesla ze soutěží?


Barbora Votavová - aktuální forma
před Loaded Cup 2016
Moc děkuji. Zážitky jsou neskutečné a nezapomenutelné. Hodně jsem dřela a mistrovství světa bylo skvělým závěrem sezóny. V mé kategorii bylo asi 38 závodnic a všechny byly nádherné. Cílem bylo se dostat do semifinálové patnáctky. A to se mi splnilo. Osmé místo je pro mě velikým úspěchem.

Pokud se nemýlím, na Loaded Cupu budete startovat poprvé. Proč padla volba právě na tuto soutěž a které další soutěže budou následovat?

Ano, poprvé. Závod jsme vybraly společně s trenérkou a myslím, že to bude další fajn zážitek. Konkurence bude velká, ale budeme bojovat. Jede nás velká parta a budeme spolu na závodech trávit celé Velikonoce a věřím, že si závod užijeme, ať to dopadne jakkoliv. Dále se chystám na mistrovství Čech a pak podle umístění se uvidí. :)

V předchozích rozhovorech jste zmínila, že cvičení je pro vás hezký doplněk, ale prioritou jsou rodina a práce. Daří se vám ve stejném duchu stále připravovat na závody? Je příprava s přibývajícími zkušenostmi nyní snazší, nebo do ní naopak vkládáte více energie?

Ano, určitě. Máme nyní nového člena rodiny, pejska Bruna, a stále se snažíme expandovat s manželem v našem společném podnikání. Příprava na jarní sezónu byla asi tou nejtěžší. Jsou věci, které až tolik neovlivníte, a každá další dieta je náročnější. Na druhou stranu už člověk alespoň ví, na co a jak jeho tělo reaguje.

Prozraďte něco o vaší předsoutěžní přípravě, ať už o dietě, nebo o tréninku. Máte někoho, kdo vám radí a předává zkušenosti?

Mám senzační trenérku Lídu Čížovou, která mi radí s dietou i tréninkem, nicméně trénuji sama. Hodně jsem se teď soustředila na trénink nohou, a protože nemohu zvedat váhy, které bych chtěla, musely jsme s Lídou hledat nějaké kompromisy. No a výsledek brzy uvidíte. :)

Kdo vás v letošní přípravě nejvíce podporoval?

Mimo manžela, který mě podporuje každou sezónu, a mojí trenérky, která bývá často i psycholožkou, bych strašně moc chtěla poděkovat firmě Musclesport. Celý rok jsem dostávala doplňky, které jsem využívala hlavně v přípravě, ale i spoustu dobrot (na které se těším, až bude po dietě). Navzájem se podporujeme i s děvčaty z našeho "Lída týmu", sdílíme nové zkušenosti a navzájem se motivujeme a hecujeme. Jsme skvělá parta!

Děkuji za rozhovor a přeji úspěšný start letošní soutěžní sezóny!

I já moc děkuji a Všem závodníkům i nezávodníkům přeji mnoho splněných snů!

Zpět na přehled


Hana Dostálová

Vybrané úspěchy:

Grand Prix Čáslav 2015 - 1. místo v bikini fitness žen do 168 cm + absolutní
Partners Cup 2015 - 2. místo v bikini fitness žen do 168 cm
BFC Adel Cup 2015 - 2. místo v bikini fitness žen do 166 cm
Fitness Mania Classic I. - 2. místo v bikini fitness žen do 170 cm

Pokud se nemýlím, čtenáři Ronnie.cz vás zatím mohli poznat jako finalistku řady pohárových soutěží prostřednictvím fotogalerií a videozáznamů na našem webu, ale rozhovor s Vámi si nyní mohou přečíst poprvé. Zkuste se proto čtenářům představit a prozradit něco o sobě.


Hana Dostálová v přípravě na Loaded Cup 2016
Když jsem začínala chodit do fitness centra, obdivovala jsem holky, které se věnovaly bikini fitness, a snila jsem o tom, že budu vypadat jednou jako ony. Když se v životě do něčeho pustím, snažím se to dělat na 110 %. A ani tohle nebylo výjimkou. Již rok a půl poté, v roce 2014, jsem absolvovala hned čtvery závody, ze kterých jsem si odnesla tři první místa a jedno třetí. Tyto prvotní úspěchy mě motivovaly makat na sobě dál. Na soutěžní prkna jsem se vrátila na podzim roku 2015, kde jsem získala tři stříbrné medaile a na soutěži v Čáslavi jsem si vybojovala dokonce i svoji první absolutku.

Ve fitness hraje vedle cvičení klíčovou roli zdravá a kvalitní strava, ve které jsem se úplně našla. Miluji vaření, pečení a nebojím se experimentovat při vytváření vlastních receptů.

Do Prahy jsem se přestěhovala po maturitě kvůli studiu na VŠE, které mám dnes již úspěšně za sebou. V průběhu studia jsem si otevřela kosmetický salon, ve kterém i sama pracuji.

V minulém roce jste startovala, tuším, na sedmi soutěžích. Jak náročná byla soutěžní sezóna, jak jste spokojená s výsledky a jaké zážitky jste si ze soutěží odnesla?

Ano, v průběhu jednoho měsíce jsem sice absolvovala sedm závodů, které pro mě byly vyčerpávající, ale vzhledem k tomu, že jsem s přípravou začala v předstihu, tak jsem byla dostatečně připravená, a to jak fyzicky, tak psychicky. Každá soutěž je vždy náročná, ale závodění mě natolik pohltilo, že mě naopak nabíjí neskutečnou energií. Mým cílem bylo probojovat se do finále, což se mi na všech soutěžích povedlo, takže jsem celkově s výsledky spokojená.

Prozraďte něco o své předsoutěžní přípravě. Kdo vám s přípravou pomáhá a od koho čerpáte rady a zkušenosti?

Po celou dobu, kdy se věnuji bikiny fitness, spolupracuji s trenérkou Lídou Čížovou, které na 100 % důvěřuji. Jsem za její rady a pomoc neskutečně vděčná.

Kategorie bikiny fitness se od svého vzniku rychle vyvíjí a trendy se mění. Jak by podle vás měla vypadat ideální závodnice v téhle kategorii?

Je pravda, že se kvalita závodnic s každou sezónou zvyšuje. Všechny na sobě tvrdě makají a chtějí se posouvat dál a dosahovat tak lepších výsledků. Dle mého názoru jde u závodnice bikiny fitness především o dokonalou symetrii a vyvážení křivek těla. Závodnice by měla mít svalový základ, protože to není jen o tom být hubená, ale na druhou stranu ani velikost svalů není rozhodujícím faktorem. Za nejdůležitější považuji dokonalou harmonii mezi souměrným tělem, finální úpravou závodnice a její perfektní prezentací. Měla by z ní na pódiu vyzařovat ženskost, ladnost a zdravé sebevědomí.

Jak jste spokojená s dosaženou formou před Loaded Cupem a s jakými ambicemi na soutěž odjíždíte?

Předešlé dvě sezóny jsem s přípravou začínala hodně dopředu a už měsíc před začátkem sezóny jsem byla připravena a v naprostém klidu. Vzhledem k tomu, že teď z podzimní sezóny pokračuji rovnou jarní, tak je mnohem méně času v "mimosoutěžním období" na objemovou přípravu a zlepšování formy. S trenérkou jsme se rozhodly využít maximum možného času a začít s předsoutěžní dietou jen pár týdnů před závody. Nicméně dnes jsme s mojí formou naprosto spokojené a uvidíme, co ještě přinese nadcházející týden a s ním spojená superkompenzace.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na soutěžním pódiu!

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 77 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie