Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Petr Boar - rozhovor a aktuální forma před MS v klasické kulturistice mužů 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS V KLASICKÉ KULTURISTICE MUŽŮ 2015 - 5. - 9. 11. 2015, Španělsko
Češi před MS v klasické kulturistice mužů:
Boris Orava (videolog) • Petr Boar

nominace

Info z MS v klasické kulturistice mužů:
z místa děníprezentacekompletní výsledky s body VIDEOREPORT

Z MS očima naší reprezentace:
očima Borise Oravy


Nominační sraz závodníků před mistrovstvími světa

Benidorm, pobřežní město ve španělské provincii Alicante, už ve dnech 5. až 9. listopadu přivítá letošní Mistrovství světa v klasické kulturistice mužů, které se i letos odehraje za účasti českých závodníků. Členem naší reprezentační výpravy na Pyrenejském poloostrově znovu bude také Petr Boar, jenž na klání bude v konkurenci často výrazně mladších borců usilovat o vylepšení patnácté příčky, která mu na světovém šampionátu mezi muži patřila vloni.

Zkušeného závodníka, který má na kontě titul mistra světa v klasické kulturistice masters nad 50 let (2014) a titul mistra světa v kulturistice mužů masters nad 40 let nad 80 kg (2002), jsme v souvislosti s jeho nadcházejícím soutěžním startem ve Španělsku požádali o krátký rozhovor. Ten Vám nyní nabízíme níže.


Petře, je před vámi druhý start na MS v klasické kulturistice mužů v řadě. Vloni se vám vystoupení na této soutěži nevydařilo podle představ, když jste obsadil patnácté místo a vím, že letos se na světový šampionát připravujete s cílem předvést lepší formu a dosáhnout lepšího výsledku. S jakým umístěním byste byl spokojený a jak jste na tom s formou nyní, zhruba týden před závody?

Forma je letos lepší, ale to si myslíme všichni. Realita ve výsledku pak může být úplně jiná. Jen na okraj, vloni jsem v pase měřil 79 cm, letos mám 74 cm. Chci se dostat do finále. Nejhůře počítám 12. místo. Pokud dopadnu hůře, už nemám mezi muži co pohledávat.

Petr Boar - aktuální forma
před MS v klasické kulturistice mužů 2015

Do sezóny jste vstoupil na GP PEPA Opava, kde jste závodil ve sportovní kulturistice masters a klasické kulturistice mužů. S jakým cílem jste k soutěži nastoupil? Jednalo se o test formy před mistrovstvím světa?

Na Opavě jsem chtěl zvítězit v klasice mužů. Skončil jsem šestý. Katastrofa. Dle mého názoru byl vršek v podstatě maximálně do třetího místa, nohy jasně nejhorší z finalistů. V pátek jsem cukroval a pil jsem až do večera vodu, tak se to natáhlo a už to nestačilo odtéct. Obrysová symetrie, největší véčko, nejužší pas. Myslel jsem si, že skončím maximálně třetí. Porazil jsem ovšem šestého z loňského Mistrovství světa v klasické kulturistice mužů, kde jsem já skončil patnáctý. Tento Litevec vloni vážil jen tři čtvrtě kila pod limitem, letos mohl mít na Opavě maximálně jen o tři čtvrtě kila víc, jinak by nemohl závodit. Co k tomu víc dodat. Jak už jsem psal vloni, na fotkách finalistů mistrovství světa 2014 je vidět skoro u všech gynekomastie nebo vyvalené břicho. Letos Chorvat, který skončil na Opavě na třetím místě, měl obrovskou gynekomastii, a když se mu podíváte na symetrii, má takové komáří nohy a nedorýsovaný vršek. Není třeba více komentovat. Jediné co měl, byly excelentně vyrýsované nohy, toť vše, jinak hrůza, běs.

Co vše jste letos v přípravě proti loňsku změnil či udělal jinak?

Vynechal jsem stroje na záda a vrátilo se mi opět véčko jako zamlada. V podstatě jsem vynechal i všechny stroje na prsa a jel jsem klasicky s volnými činkami. Na nohy jsem zařadil po dvaceti letech čelní dřepy. Poslední tři týdny jsem opravdu držel dietu, jak se má. Vloni jsem trpěl obžerstvím až do posledního dne, viz loňský rozhovor. To byla krása.

Řadíte se už mezi padesátníky. Ozývá se tělo při a po trénincích více než v minulosti? Musíte nějak přibývajícím létům a třeba i opotřebení pohybového aparátu přizpůsobovat své tréninky?

Ne, cítím jak osmnáctiletý. Můj trénink na nohy vypadá takto: přednožování 2x 20 opakování, legpress 320 kg 3x 20 pomalu, znovu přednožování 2x 20, čelní dřepy 100 kg po 12 opakováních, 90 kg na 12 opakování, 80 kg na 15, pak znovu přednožování 2x 20 na maximum a teď bonbónek - legpress 160 kg na 90 opakování. Rád se potápím, můj osobní rekord je 41 metrů na nádech, freediving. Před osmi lety jsem obsadil 8. místo na mistrovství ČR masters v silniční cyklistice na 120 km v horském terénu. Vážil jsem 92 kg, tak to bylo v cyklistice mé maximum. S touto váhou není v lidských silách to posunout na lepší místo. Proto jsem se znovu vrátil ke kulturistice, a jak se ukázalo, udělal jsem správně. Zvítězil jsem na MS masters nad 50 let i nad 40 let, což se zatím v celé česko-slovenské historii masters nikomu nepodařilo. Jsem přesvědčen, že ani ve světové historii.

Závodit byste za několik týdnů opět měl i na Mistrovství světa juniorů a masters, kde budete v klasické kulturistice masters nad 50 let obhajovat loňské zlato. Kterému z obou nadcházejících světových šampionátů přikládáte větší význam a jak náročné podle vás bude držet formu až do poloviny prosince, kdy pro vás sezóna bude končit?

K tomu se vyjádřím až po výsledcích na mistrovství světa mužů v klasice.

Komu byste chtěl za pomoc nebo podporu v probíhající přípravě poděkovat?

Firmě Smartlabs děkuji za celoroční sponzorování veškerými suplementy již druhým rokem. Díky za finanční pomoc Zlatnictví U Oty v Pardubicích. Za psychickou podporu děkuji na prvním místě rodině, dále panu Polákovi a tréninkovému partnerovi panu Dorkovi. Děkuji, že můžu reprezentovat oddíl pana Pajiče.

Jen pro zasmání, za víc to ani nestojí. Jako dvojnásobný mistr světa v kulturistice a letošní účastník mistrovství světa mužů si musím platit plnou cenu permanentky v posilovně OK Gym Dubina Pardubice.


Petr Boar - aktuální forma před MS v klasické kulturistice mužů 2015




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

05.11.15:08LaFontaine - Tím posledním odstavcem to fakt zabil :D Naprosto ubohá po..-1
05.11.14:33Dincek - Kdyby alespoň závodil za klub OK Gym Dubina Pardubice.
05.11.13:31Jerry90 - Sebevědomí je hezká věc,ale toto?Z většiny rozhovoru se ší..+2
05.11.12:32Geolupos - Však to je v pořádku platit si permanentku, předpokládám ž..+1
05.11.11:32Som_v_nutricnej_ketoze - `...Jen pro zasmání, za víc to ani nestojí. Jako dvojnásob..+2
05.11.11:17thoth - A budu pořád lepší a skromnější, až se stanu nejlepším a n..+3
05.11.11:00humrak - Jeho sebevědomí bych chtěl mít. Na Opavě nejtlustší zadek ..+2
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie