Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bodyfitness a bikiny fitness - rozhovory před Olympia Amateur England 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Již tento víkend se odehraje v Liverpoolu další ze série amatérských Olympií. Jedná se již o čtvrté klání! Tentokrát nese název Olympia Amateur England a v termínu od 30. října do 2. listopadu na ní dostanou příležitost závodníci z celého světa. K soutěži i tentokrát odcestuje několik sportovců z České republiky.

V tomto článku se zaměříme na závodnice kategorií bodyfitness a bikiny fitness. Jak již bývá zvykem, položili jsme všem několik otázek, níže si tedy můžete přečíst něco o jejich aktuálních předsoutěžních pocitech, o trénincích a dalších plánech.


jménokategorie
Michaela Růžičková bodyfitness do 168 cm
Daniela Bečková bikiny fitness do 172 cm
Silvie Beránková bodyfitness do 163 cm
Veronika Zubačová bodyfitness do 163 cm


Michaela Růžičková

Vybrané úspěchy:

MS ve fitness 2014 - 5. místo v bodyfitness žen do 168 cm
Arnold Classic Europe 2012 - 6. místo v bodyfitness žen do 168 cm
MS žen a fitness mužů 2012 - 3. místo v bodyfitness žen do 168 cm
GP Fitness Vyškov 2012 - 1. místo v bodyfitness žen nad 164 cm
ME žen a fitness mužů 2012 - 5. místo v bodyfitness žen do 168 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2012 - 1. místo v bodyfitness žen nad 164 cm
Mistrovství Moravy a Slezska 2012 - 1. místo v bodyfitness žen nad 164 cm

Naposled jsi závodila loni na MS, proč byla tak dlouhá pauza a co tě přimělo vybrat si Olympii v Anglii a následné MS?

Dlouhá pauza? Tentokrát jsem vynechala jen jaro. :) Moje záda na tom ještě nejsou tak, abych jela jednu sezónu za druhou. Musím jim vždy dát čas na srovnání a regeneraci a taky chvilku "normálně" žít a pracovat. Taky je pravda, že mi pocitově víc vyhovuje připravovat se na podzimní soutěže a Anglie se mi kromě jiného líbila termínem. Je 14 dní před MS, takže si můžu zase "osahat" pódium, projít si jednu superkompenzaci a pak budu mít ještě chvilku na dotažení formy. Alespoň tak, jak to půjde.

Liší se nějak tato tvá příprava od těch předchozích, nebo se držíš "osvědčeného receptu"?

Nijak zvlášť se neliší, ale je pravda, že oproti loňskému roku jsem musela přitvrdit, protože jsem reagovala pomaleji. Takže jsem s dvoufázovým tréninkem musela začít dřív a i dieta je přísnější. V tomhle ohledu může být každá příprava opravdu hodně odlišná.

S kým svou přípravu a tréninky konzultuješ, kdo ti nejvíce pomáhá?

Zůstávám věrná, takže opět Mirek Gottvald a Zdenka Razýmová, kterým patří moje velké poděkování za jejich čas a trpělivost. A určitě bych chtěla moc poděkovat za úžasnou podporu Petře a Jirkovi Schäferovým. A o to víc Pétě, která mi chystala výborné jídlo, protože si vůbec nedokážu představit, jak bych to bez ní časově zvládala.

Co ti dává motivaci dodržet tak přísný režim, zatnout zuby a makat, i když bys to třeba nejraději "zabalila"?

Nevím, jak to správně popsat. V momentě, kdy se rozhodnu, že začíná příprava, tak se mi asi všechno přepne a "zabalit to" mě nenapadá. Asi nejdůležitější je mít ten sport rád a vědět, proč to člověk dělá.

Máš vyhlídky do budoucna, co se týče nejen soutěží, nebo spíše necháváš vše plynout a neplánuješ moc dopředu?

Z nějakého velkého plánování už jsem vyléčená.:) Teď je pro mě nejbližší vyhlídka Anglie a MS v Maďarsku. A potom rehabilitace. Ale je pravda, že už se moc těším na volno a Vánoce s rodinou na Moravě. Určitě se budu hodně věnovat našemu novému fitku ve Vysočanech. A co přinese rok 2016, to se nechám překvapit. :)


Michaela Růžičková

Foto:
Pavel Felcán

Zpět na přehled


Daniela Bečková

Vybrané úspěchy:

Nathalia Melo Classic 2015 - 1. místo v bikiny fitness žen nad 168 cm
Olympia Amateur Spain 2015 - 1. místo v bikiny fitness žen nad 169 cm
Mistrovství Evropy 2015 - 12. místo v bikiny fitness žen do 172 cm
Partners Cup 2014 - 1. místo v bikiny fitness nad 164 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2013 - 4. místo v bikiny fitness nad 168 cm

Na vašich posledních soutěžích jste brala zlaté medaile, jak vás toto namotivovalo na nadcházející soutěž? Jaké máte ambice a čeho byste zde ráda dosáhla?

Moje ambice jsou samozřejmě být co nejlepší a neustále se výkonnostně posunovat. Myslím, že každý sportovec by měl mít určitou dravost a chuť být co nejlepší a překonávat sám sebe. Nastavit si limity, pokořit je a nastavit si další. Čeho bych ráda dosáhla? Baví mě sledovat, jak se forma vyvíjí a posunuje sezónu od sezóny, a samozřejmě mě také baví vítězit, ale náš sport je nevyzpytatelný a těžko měřitelný, takže chci být co nejlepší, uděláme pro to, co je v našich silách, a zbytek je v rukou rozhodčích.


Daniela Bečková na Olympia Amateur Spain 2015
Vaše tréninky mohou čtenáři sledovat ve videolozích, ale prozraďte, jak vypadá aktuální skladba vašeho tréninku a váš dietní režim? Zaměřili jste se s trenérem na nějaké konkrétní partie, které třeba chcete doladit, nebo jedete celé tělo stejně? Co teď ve stravě převažuje a jak je pro vás "těžké" zvládat dietu a tvrdé tréninky?

Moje forma je v podstatě hotová, teď už ji dotahujeme tak, aby byla líbivá na pódiu. Jinak tréninky mám momentálně podle toho, jak reaguje tělo, takže se to dost mění. Jezdila jsem kruhové tréninky vyšší intenzity, ale nyní jsme se opět vrátili ke klasickému dělenému silovému tréninku. Vláďa vždy reaguje na to, co aktuálně říká forma. Co se týče diety, tělo už je dost unavené z předchozích sezón, takže tahle pro mě byla jedna z nejtěžších, navíc skloubit rodinu a práci není úplně jednoduché, ale manžel mi 100% pomáhá a zvládli jsme to. :)

Co ještě plánujete na letošní podzim? Budete ještě někde soutěžit?

Olympia v Liverpoolu je moje poslední soutěž tento rok a pak je potřeba nechat tělo chvilku oddechnout a ráda bych se také věnovala rodině a práci. Moc se těším na Vánoce a plánujeme se začít věnovat trénování a klientům i v Praze. Takže toho bude hodně nového a náročného, ale věřím, že to zvládneme.

Na co se těšíte nejvíce po skončení soutěžní sezóny? Plánujete nějaký konkrétní odpočinek? Jakým způsobem nejraději relaxujete?

Nejvíc na Vánoce, na pečení cukroví s mou malou holčičkou a na to, že budu moct všechnu tu podporu a dřinu, co mi manžel věnoval během přípravy, teď vrátit já jemu. Mně ke štěstí maximálně stačí rodina, dobré jídlo a hodně spánku, jiný relax ani není potřeba.

Foto:
www.eastlabs.sk

Zpět na přehled


Silvie Beránková

Vybrané úspěchy:

Olympia Amateur Europe 2015 - 8. místo v bodyfitness žen do 163 cm
Arnold Classic Amateur 2015 - 22. místo v bikiny fitness žen do 163 cm

Jak jste si užila start v domácím prostředí na amatérské Olympii v Praze? Jak se vám soutěž líbila a jak jste s výsledkem a celou svou prezentací zde spokojená?

Závody byly velmi dobře organizované, vše probíhalo dle plánu. Bohužel nemohu říct, že bych si to užila na 100 %, necítila jsem se nějak dobře, ale jinak jsem s 8. místem docela spokojená, byly to moje druhé závody v kategorii bodyfitness mezi opravdu velkou a zkušenou konkurencí.

Měla jste pár dní volnější režim, nebo jste pokračovala v trénincích a dietě?

Ano, měla jsem asi dva dny volný režim, kdy jsem si opravdu dopřála, na co jsem měla chuť, trénovat jsem začala ihned od pondělí a stejně tak najela na dietu.

Pokračujete ve stejném duchu, nebo jste se rozhodla něco změnit, aby byla dosažená forma ještě lepší? Jaké ambice na tuto soutěž máte?

Nějaké menší změny proběhly ve stravě, kdy mi trenér přidal více sacharidů, doufám, že forma bude o něco plnější než v Praze. Ambice? Chtěla bych se určitě umístit, co nejlépe to půjde, ale vše ukáže až samotný závod.

Bude vaše podzimní sezóna ještě zahrnovat nějaké soutěže, nebo si již "naordinujete" odpočinek a budete se chystat na jaro dalšího roku?

Olympie v Anglii bude můj poslední závod v této sezóně, pak si určitě udělám alespoň týden nebo 14 dní úplné volno a vrhnu se zpět do režimu a trénování, uvidím, zda nevynechám jarní sezónu, abych mohla více zkvalitnit a nabrat ještě nějaké svaly, tím pádem bych se ukázala až na podzimních závodech.

Velmi děkuji všem svým fanouškům za podporu, také trenérovi Daliboru Hájkovi a mé rodině, že to se mnou vydržela i v těch šílených náladách. :)


Silvie Beránková před Olympia Amateur England 2015

Zpět na přehled


Veronika Zubačová

Vybrané úspěchy:

Nathalia Melo Classic 2015 - 3. místo v bodyfitness do 168 cm
MČR mužů, žen a párů 2015 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
MČR mužů, žen a párů 2015 - 3. místo v bodyfitness masters nad 35 let
MČR mužů, žen, párů a masters 2014 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2013 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm

Další úspěchy:

Mistr. Čech mužů a žen 2014 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm + absolutní
Mistr. Čech mužů a žen 2013 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm
Mistr. ČR mužů, žen, párů a masters 2012 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm
Mistr. ČR mužů, žen, párů a masters 2011 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm + absolutní
Mistr. Čech mužů a žen 2011 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm + absolutní
Mistr. Čech v kulturistice, bodyfitness a fitness žen 2006 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm
Soutěž v kondiční kulturistice mužů a fitness žen 2002 - 1. místo ve fitness žen

Jak se na soutěž těšíte a s jakými ambicemi tam pojedete?

Na soutěž se moc těším! Je to poprvé na amatérské Olympii a vím, že to bude velkolepá show a bude také velká konkurence. Ambice si velké nedělám, nemám to ráda, člověk je pak zklamaný a zbytečně frustrovaný. Na Evropě jsem se ani jednou za 5 let nedostala do finále, a tudíž tady bych si to moc přála, takže to je můj úkol, ale když to nevyjde a budu vědět, že ty, co se tam dostaly, byly lepší, nezbyde mi nic jiného než uznat, že prostě byly lepší. Také si uvědomuji, že názory různých rozhodčích se prostě kříží a nemusí se každému líbit to samé, i když jsou nějaká pravidla, přesto je to oko, co rozhoduje... A každý má jiný vkus.

Nejdůležitější je, aby v tomhle sportu nehrála hlavní roli politika, jinak vše se dá spolknout. Jdu si to tam užít, atmosféra bude určitě super a bude to má druhá soutěž v Anglii, takže těch posledních pár dní dám do toho maximum, ať je co ukázat. A ostatní nechám na osudu. :)

Nedávno jste získala bronz na soutěži v Irsku, jakým způsobem teď udržujete formu? Jak trénujete a na co se zaměříte v jídelníčku?

Na Nathalia Melo Classic to bylo moc pěkné překvapení, nečekala jsem to, i když jsem doufala, že udělám nějaký hezký výsledek. Člověk nikdy neví, dokud není na pódiu a neporovná se, jak opravdu vypadá. Byla jsem moc ráda, že jsem dosáhla na pěkné 3. místo a hlavně měla možnost se porovnat s vítězkou Arnold Classic a Olympia Amateur Europe - Italkou Doinou Gorun. Když pak člověk vidí, že až tak velké rozdíly tam nejsou, trochu ho to nakopne a dodá motivaci a víru.

Co se týče trénování, nic moc jsem opravdu neměnila, vzhledem k omezeným možnostem kvůli zádům si toho moc na výběr nemůžu dovolit. Ale snažila jsem se přidat nějaké cviky na hýždě, kick-back s lanem, ale jen lehkou váhu, jelikož i to mi občas vadí na spodní záda. Někdy si dám výpady, ale maximálně 5kg jednoručky a 5 sérií o 10 opakováních na každou stranu - jednak zase ta záda a stehna mi už opravdu rostou snad jen z pohledu na činky. :) Pořád se soustředím na ramena, střed zad a břicho a hamstringy.

Jídelníček jsem moc neupravovala, ale jelikož jsem měla méně času než obvykle, snažila jsem se být více opatrná, co se týče sacharidů a tuků. Dá se říct, že jsem měla na pořádnou přípravu tak 10 týdnů. Přes léto jsem cvičila dvoufázově, když to šlo, a hlídala si, abych moc nejedla. :) Strašně jsem si oblíbila tvaroh a cottage sýr, takže to mi pomohlo držet chutě na uzdě. Smíchat to s proteinem a pár lupínků a jahod - mňam! Vím, že hodně lidí v dietě vynechává mléčné výrobky, ale tvaroh bez tuku, co tu v Anglii mají, je podle mě v dietě lepší varianta než se přecpávat masem, které už nemůžu ani vidět. Samozřejmě tak dva týdny před závody už ho musím vynechat a nahradit třeba rybou.

Chystáte se teď na podzim ještě na další soutěže, nebo se pak už budete soustředit na přípravu na jaro příštího roku? V minulém rozhovoru jste zmínila i sportovní důchod - ještě o něm uvažujete? :)

Tohle budou bohužel poslední závody v tomto roce - není dovolená ani finance. Prakticky mám volno jen den před závody a makám celý týden na superkompenzaci. Jinak to nejde. Letos nezbyla dovča ani na Vánoce, takže se těším na leden, až pojedu domů a udělám si náhradní Vánoce a Silvestr. :) Běžná práce vám umožní jen normální počet dnů dovolené a je opravdu těžké to rozdělit mezi dovolenou v ČR u rodičů a závody. Bez sponzorů si člověk moc vyskakovat nemůže.

Důchod by teď tělo bralo, ale ta hlava a sportovní a závodní duch vyhrávají. :) Co budu chystat na jaro, ještě nevím, původně jsem měla naplánováno vyhrát tento rok 5. titul a pak závodit už na jiných soutěžích než mistrovství, přenechat to mladším, ale jelikož se to nepovedlo, možná se vrátím a zkusím to splnit, pak bych naplánovala něco kolem stejného termínu, i když Evropa to asi nebude. Ty 4denní šampionáty jsou strašně "utahané" a sen, abych někdy vyhrála a slyšela českou hymnu, je asi nad moje reálné možnosti. Uvidíme, co bude. Možná jaro vynechám a budu se soustředit na podzim, teď opravdu nevím...

Co je pro vás nejlepší formou relaxace a na co se nejvíce těšíte po skončení závodní sezóny?

Nejlepší relax? Tak určitě spánek... Čím jsem starší, tím víc ho miluju. :) Jako dítě jsem si říkala, jaká je to nudná činnost, ale teď? Jakmile vstanu, už se nemůžu dočkat, až si zase lehnu. To zní strašně nudně, že? :) Ale jinak mám-li čas, ráda ho trávím s přáteli nebo jdu do kina, také nesmím zapomenout na čas s přítelem, který mě vídá jen pár minut ráno, když přijdu z noční a on jde na ranní, a pak hodinu v posilovně. Takže jeden den volna společně, kdy teď musím 2x denně cvičit, je vzácnost, málokdo by to toleroval. Na co se nejvíce těším? Asi na dovolenou s rodinou, už se nemůžu dočkat. A na chleba s máslem! :)


Veronika Zubačová před Olympia Amateur England 2015

Foto:
č. 1 - 3 - Roman Knedlík
č. 9 - František Zámola

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie