Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bodyfitness a fitness - rozhovory a formy před Olympia Amateur Europe 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


OLYMPIA AMATEUR EUROPE 2015 - 2. - 3. 10. 2015, Praha
Psali jsme o Češích před Olympia Amateur Europe:
bikiny: Adéla StorzerováSabina KaderkováJana JeřábkováKarolína MachováMartina AbukhlalVeronika Wertheimová • Veronika Szalayová • Jana Slívová • Lucie Cahová • Michaela Masslová • Karolína TlustáVeronika WisiorkováSandra Bártovábodyfitness: Anna Vaculíková • Kateřina Harenčáková • Lucie JakešováLucie KoumarováVeronika ŽižkováSilvie BeránkováMargita Zámolováphysique: Miroslav KadlecNikola Cigolinov • Miroslav Juříček • Lukáš MacekJan JonášPanos PlangesisMarek Gerhardt • Daniel Müller • Aleš Bejr • Johannes Steger • Jakub VeselýPřemysl ChaloupkaMichal KulštejnFilip Šteflovič • Štěpán Ginzel • Richard Biško • Lukáš Bartošek • Petr Ouvín • Ondřej Kmošťák • Tomáš KejíkJakub CenekAleš LamkaLukáš Červený • Radim Mahovský • Sebastian Gunčík • kulturistika: Miroslav KalichJosef MalzerJaroslav PasekaVlastimil KalašJakub ŠubrtJan Šimušák • Michal Sitter • Jan Machač • Jan TomášekJiří VacekJozef FurinTomáš KhunDavid VyčítalRoman JurákRené GorolRichard Čada Luboš ChmelenskýPavel ŠerákMatěj Ryšavýfitness: Lenka Červená
Info z Olympie:
prezentaceonline report z místa dění
Před Olympií:
soutěž o vstupenky Češiharmonogram
pátek:
foto pódium I.foto pódium II.zákulisí I.zákulisí II.
sobota:
foto pódium III.zákulisí I. (s EVLS) • zákulisí II. (s EVLS)
kompletní výsledky s body a fotografie - 4 medaile! absolutky, sestavyvideozáznam ženyvideozáznam muži
od diváků I. od diváků II.
Eagles EVLS Cup: info
Z Olympie očima závodníků, rozhovory:
očima M. KulštejnaJana SlívováAdéla Storzerová

Kdo se bude prezentovat na Olympia Amateur Europe 2015?
Olympia Amateur Europe a EVLS Prague Pro 2015: harmonogram!

Prestižní amatérská Olympie bude stejně jako loni probíhat v pražské Tipsport Areně. Registrace závodníků se konala již od středečního dne, první závodníci se na soutěžní pódium postaví již v pátek ráno. Kdy nastupují další kategorie, se můžete podívat do časového harmonogramu, který jsme Vám přinesli v tomto článku. Počet startujících je veliký, jen z České republiky se na soutěžní pódium postaví skoro sedm desítek závodníků. Jejich seznam jsme Vám přinesli již zde.

V tomto článku naleznete přehled závodnic kategorie bodyfitness a fitness. Je jich celkem osm a níže jsou rozhovory s těmi, které si našly čas, aby se podělily o své dojmy z přípravy a fotky aktuálních předsoutěžních forem. Margota Zámolová startovala již na Arnold Classic Europe v Madridu a rozhovor s ní jste tak na našich stránkách mohli najít minulý týden.


jménokategorie jméno kategorie
Margita Zámolová bodyfitness do 163 cm Lucie Jakešová bodyfitness do 168 cm
Veronika Žižková bodyfitness do 168 cm Anna Vaculíková bodyfitness nad 168 cm
Lucie Koumarová bodyfitness do 168 cm Kateřina Harenčáková bodyfitness nad 168 cm
Silvie Beránková bodyfitness do 168 cm Lenka Červená fitness do 163 cm


Veronika Žižková

Vybrané úspěchy:

Sweden Grand Prix 2015 - 1. místo v bodyfitness do 168 cm
Loaded Cup 2015 - 6. místo v bodyfitness do 169 cm
Mistrovství ČR 2014 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství Čech 2014 - 4. místo v bodyfitness nad 164 cm
HI-TEC Nutrition GP 2013 - 4. místo v bodyfitness žen

Máte za sebou úspěšnou jarní sezónu, kdy jste na Sweden Grand Prix vybojovala zlato a na Loaded Cupu jste se probojovala do finále. Jaké máte ambice na tuto soutěž, která se odehraje před domácím publikem?

Ačkoliv Loaded Cup a Sweden GP byly krásné soutěže, tato má přeci jen o něco vyšší level a na soutěž dorazí ti nejlepší závodníci z celé Evropy. Navíc netuším, jaké budou požadavky rozhodčích, co budou upřednostňovat. Z mého úhlu pohledu vím, že jsem pro přípravu udělala vše, co bylo v mých silách, a nyní se chci co nejlépe odprezentovat, ideálně se dostat do top 6.

Jak jste od posledních soutěží pokračovala v tréninkovém režimu? Změnilo se něco ve vaší přípravě?

Po každé soutěži jsem měla touhu si odpočinout od činek a od tréninků na dva tři týdny, tentokrát ne. Pravidelně jsem trénovala takřka bez pauzy celé období až do poslední fáze přípravy na Olympii.

Zmínila jste, že vaší slabinou jsou hlavně nohy a zadek, jste nyní s nimi již více spokojená? Jak jste tyto partie trápila? Máte své osvědčené cviky, které na ně zabírají?

Je to čím dál lepší, ale uvědomuju si, že všechno chce čas a za půl roku se zázraky udělat nedají. Chce to pokoru, makat dál a ono se to jednou vyloupne. A cviky? Výpady, výpady, dřepy, předkopy, výpady… :) Ale samozřejmě můj trénink, ve kterém mi nyní pomáhal Tomáš Bureš, byl mnohem komplexnější a naučila jsem se mnoho inovací nejen na nohy, ale i na záda. Tak snad bude ten progres vidět i na pódiu.

Uvidíme vás letos na podzim i na domácích soutěžích?

Zatím nevím, závěr této přípravy je asi nejnáročnější ze všech, které jsem dosud měla, myslím, že to dle výrazu ve tváři jde již nějaký pátek poznat. Ale uvidíme po soutěži, teď mě v myšlení ovlivňují "nízké cukry".

Chcete závěrem někomu poděkovat nebo něco vzkázat čtenářům?

Chci poděkovat mé rodině, nejbližším přátelům a mému novému partnerovi za velký kus tolerance. Také mým kolegům v práci, kteří jsou ke mně aktuálně velmi shovívaví. Lidem, kteří mě podporují a líbí se jim mé fotky, což mě vždy potěší. Všem závodníkům, s nimiž se před soutěží vždy podporujeme a sdílíme pak atmosféru v zákulisí. Mému sponzorovi Pavlu Trampotovi a jeho PT Servisu a hlavně Tomášovi Burešovi, který opět vedl celou mou přípravu.


Veronika Žižková - aktuální forma před Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled


Lucie Koumarová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR 2015 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm, 2. v masters nad 35 let
Mistrovství Moravy a Slezska 2015 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm + absolutní
GP PEPA Opava, GP Fitness 2014 - 3. místo v bodyfitness
Mistrovství Moravy a Slezska 2013 - 3. místo v bodyfitness žen nad 164 cm
Golem Classic 2012 - 2. místo v bodyfitness žen
GP Ostrava 2012 - 1. místo v bodyfitness žen

Prozraďte nám, co je u vás nového a jak probíhá příprava?

Novinek je spousta, celá příprava proběhla úplně jinak, než jsem čekala. Můj trenér Stefano Capitanio rozhodl, že se zaměříme na objem. Přibrala jsem a dostala se na 70 kg. Já miluji těžké váhy, většinou dřep 120 kg, mrtvý tah 120 kg... Mám ráda zátěž. Nenávidím kardio, běžet mě nikdo nedonutí, ani kdyby na mě pustili psa... :)

Jak jste spokojená s formou a na jaké partie jste se zaměřovala v tréninku nejvíce?

Jsem strašný puntičkář a věčně nespokojená s mou formou, ale to určitě každý závodník. Já se vidím pořád malá, až když si jdu zkusit šaty nebo kalhoty, tak zírám, že zas tak malá nejsem, vzhledem k tomu, že se do ničeho nevejdu. :) Zapracovala jsem ještě více na nohách a zadku. Teď při rýsování za 4 dny 7 kg pryč - to jsou ty 3fázové tréninky a cukry na nule. Hrůza...

Jak se těšíte na soutěž na domácí scéně a kde vás ještě letos na podzim budeme moci vidět?

Líbí se mi závodit doma, mám moc ráda naše publikum, tento rok jsem se dobře bavila na republice a jsem nyní klidnější. Není to jako na světě nebo na Evropě, tam mám půlky stažené. :)

Na podzim jsem se rozhodla ještě pro závody před domácím publikem, a to GP PEPA Opava jako loni. Moc se mi tam líbilo. A zopakuji si také GP Fitness v Brně. Pak bude mistrovství světa v Maďarsku. Samozřejmě jestli to zdraví dovolí. Jsem velice "šikovná" na zranění. I tento rok jsem si dopřála nějakou tu nehodu... Bolestivé bylo, když se mi utrhl TRX a po letu 2 metry jsem přistála hlavou na železné tyči - hematom mi tlačil na oční nerv a na levé oko jsem viděla mlhu, měla otřes mozku, nějaké žebro naražené, zablokovaný krk a rameno... Ale mám zlatého fyzioterapeuta a osteopata a po dvou týdnech jsem byla jako nová. Samozřejmě jsem nepřestala trénovat.

Jak byste zhodnotila dosavadní sezónu?

Tento rok pro mě začal velice úspěšně. Absolutní prvenství na mistrovství Moravy, potom 1. místo na republice, v masters jsem tam byla druhá za Luckou Jakešovou, která je fantastická. Všechny holky, co jsem doposud poznala, jsou moc fajn. Děláme všechny, co můžeme, a tenhle sport prostě milujeme.

Komu byste chtěla závěrem poděkovat?

Mé poděkování patří opět hlavně Zdence Razýmové za její asistenci na soutěžích a za důvěru. Děkuji i trenérovi a mé dceři za trpělivost.


Lucie Koumarová - forma před Olympia Amateur Europe 2015


Zpět na přehled


Silvie Beránková

Vybrané úspěchy:

Arnold Classic Amateur 2015 - 22. místo v bikini fitness žen do 163 cm

Po Loaded Cupu je toto vaše další mezinárodní soutěž. Bude se navíc konat před domácím publikem. Jak se těšíte a jaké máte ambice?

Předně všechny čtenáře i fanoušky zdravím. Ano, těším se na tento závod velmi, ale je tam určitě i jisté napětí, ale to vše k závodění patří. Věřím, že mě přijdou podpořit rodina a kamarádi. Ambice - snažila jsem se pracovat co nejvíce na svých slabinách a vylepšit svoji formu zase o něco více než minulou sezónu, snad se tak i podařilo.

Přibližte nám svůj režim - tréninky, jídelníček... V minulém rozhovoru jste prozradila, že uvažujete o tom, že do svého doposud veganského jídelníčku zařadíte také živočišnou stravu, změnilo se tedy něco?

Režim mám téměř pořád stejný, ráno si dávám kardio, to dělám ale již několik let, už je to takové moje pravidlo. Většinou na něj chodím na lačno a potom teprve snídám. Trénink mám většinou v dopoledních hodinách, nejraději však hned ráno, kdy je ještě spousta energie a pak zbývá i více času na práci. Jídlo zůstává zatím stejné. Jen jsem navýšila příjem bílkovin. Celkově mám jídlo rozloženo po čas celého dne v menších porcích, což mi vyhovuje nejvíce.

Konzultujete svou přípravu s někým, nebo se spoléháte na sebe a své zkušenosti?

Ano, přípravu i tréninky konzultuji se svým trenérem Daliborem Hájkem. Do tréninků se snažím dát ale rozhodně i něco svého, také se snažím poslouchat své tělo.

Jaké další plány máte, ať už soutěžní, nebo nesoutěžní?

Další soutěžní zastávka by měla být v Anglii, ale to se vše ještě uvidí, nerada předbíhám. Mimo závodní plány se opět chci více věnovat klientům v oblasti výživy a tréninků, dále potom se vracím také k práci foodblogerky a celkově ke svému projektu Delicious fitfood. Jedná se o zdravá a vyvážená jídla, dezerty, pečivo, vše hand made a s charakterem, přípravu celodenního jídla pro lidi v oblasti fitness, ale i pro ty, kdo chtějí třeba změnu.

Chtěla byste závěrem někomu poděkovat, něco vzkázat čtenářům?

Ano velmi ráda bych poděkovala své rodině a kamarádkám za podporu a za to, že to se mnou vydrží v předsoutěžní dietě, což není vždy lehké. :) Také děkuji svému trenérovi za důvěru, rady a také za jeho trpělivost. Svým fanouškům a lidem, kteří mi fandí, také patří můj dík, jelikož je to pro mě také motivace, tak jako jsem já motivací pro ně. Děkuji!


Silvie Beránková - forma před Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled


Lucie Jakešová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR 2015 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm a masters nad 35 let + absolutní
Mistrovství Čech 2015 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm + absolutní
Mistrovství Evropy 2014 - 4. místo v bodyfitness do 168 cm
Mistrovství Čech 2014 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství ČR 2013, 2014 - 4. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Čech 2013 - 3. místo v bodyfitness do 164 cm

Již před letošním ME jste věděla, že budete závodit i na podzim, rozhodla jste se tedy podržet formu a setrvat v přípravě. Jak náročné to pro vás bylo a jaký režim jste měla?

Pro podzimní závody jsem se rozhodla již na jaře, takže po ME byla týden pauza a asi tři týdny volněji ve stravě, zhruba v půlce června jsme najeli s trenérem na režim ve stravě a nové tréninky, kde jsme změnily trénink nohou. Postupně jsme stravu upravovali a tréninky zvyšovali. Zaměřili jsme se hlavně na mou slabinu, což jsou ramena a záda. Tím, že byl člověk rozjetý od ledna, tak to nebyl takový šok a musím říct, že to snáším mnohem lépe než na jaře. Ještě zvládám pracovat... :)

Zaměřovala jste se v tréninku na nějaké partie, které bylo dle vás zapotřebí doladit? S kým svou přípravu konzultujete?

Jak jsem již zmínila, zaměřili jsme se hlavně na ramena a záda, tak snad jsme nějaký progres udělali. Již druhým rokem jsem pod vedením státního trenéra Martina Novotného. Kdo ho zná, tak ví, že on je top trenér u nás, pro mě je čest trénovat pod jeho křídly. Je to nejen úžasný trenér, ale i kamarád a vždy, když mi bylo nejhůř, naložil mi ještě víc. :) A dokázal mě rozesmát a vymačkat ze mě, co se dalo. Připravoval naše špičky a pod jeho vedením měli vždy závodníci úspěchy.

Postavíte se na pódium před domácím publikem, je to pro vás určitý závazek vzhledem k tomu, že byste třeba "doma" chtěla ukázat to nejlepší? Jak se celkově těšíte a jaké máte ambice?

Postavit se před domácí publikum je vždy těžší, je to alespoň pro mě závazek vůči lidem, kteří mi věří, podporují mě psychicky, ale i finančně, vydávají náklady na to, aby za mnou přijeli a podpořili mě. Takže by mi svědomí nedovolilo položit to před závody, nemohla bych se jim podívat do očí.

Těším se tak jako na každé závody, hlavně na lidi, se kterými nemáme možnost se vidět přes rok a jsme v kontaktu jen přes sociální sítě. Těším se, ale zároveň se bojím, protože Olympia je pro mě prestižní soutěž, takže mám strach, jako když jsem šla v roce 2013 na první závody. Asi každý má ambice se umístit co nejlépe, takže i já, ale jdu na závody vždy s pokorou vůči soupeřkám, takže nejdu s nosem nahoru a naříkám si, že vyhraji, protože nikdy nevíte, jací budou rozhodčí a co budou upřednostňovat. Příkladem je ME, kde jsem se umístila loni 4. a letos jsem byla 15. Nemyslím, že bych měla horší formu, prostě je to o lidech, takže jsem nohama na zemi.

Co byste chtěla říci na závěr?

Touto formou bych chtěla moc poděkovat trenérovi Martinu Novotnému, tomu nejlepšímu, bez něj bych nebyla tam, kde jsem. Dále příteli Martinu Kasalovi za podporu, firmě PB Služby za finanční podporu, bratrům Suljanovicům za zázemí a finanční podporu, manželům Bajerovým také za finanční podporu... Nemohu vyjmenovat všechny, ale pár jmen bych zmínila. Díky Petrušce a Janičce Martínkovým, Kačence Opatrné, Kačence Brunnerové, Evičce Schmiedové, Radce Strnadové, Leničce Leningdonové, Milce Koudelkové - to jsou lidi, kteří mi byli nejblíže, drželi mě nad vodou, utírali slzy a jeli se mnou i hodinu a půl kardio, aby mi to uteklo. Všem ostatním, klientům ze Star gymu a Fitness CVC - oni všichni vědí. Díky vám všem jsem to zvládla.


Lucie Jakešová - forma před Olympia Amateur Europe 2015

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 56 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie