Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Ohlédnutí za čtvrtečním
děním na Mr. Olympia 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Mr. Olympia 2015
- velký předsoutěžní
speciál (I.)
Mr. Olympia 2015:
fotografie z prezentace!
Mr. Olympia 2015
- velký předsoutěžní
speciál (II.)
Olympia 212 Showdown 2015: fotografie z prezentace!

V americkém Las Vegas od středy probíhá letošní Olympia Weekend, který po léta představuje vrcholnou událost sezóny pro závodníky nastupující v profesionální divizi IFBB. Pro sportovce, kteří v rámci akce absolvují start na Mr. Olympia a Olympia 212 Showdown, celý Olympia Weekend začal už ve středu, kdy byla na programu prezentace. Na tu pak ve čtvrtek navázala očekávaná tisková konference a poté se odehrálo i tradiční setkání závodníků s fanoušky.

Právě za čtvrtečním děním na Olympia Weekendu se, jak bývá v posledních letech zvykem, nyní ohlédneme prostřednictvím těch nejzajímavějších informací i fotografií, které v místě konání akce pořídili naši kolegové z partnerského slovenského webu EastLabs.sk.


Tisková konference účastníků Mr. Olympia

Zatímco vloni se tisková konference odehrávala v duchu slovní přestřelky mezi Philem Heathem a Kaiem Greenem, letos jedním z témat byla neúčast druhého ze zmíněné dvojice. Právě Greenovi pořadatelé totiž neumožnili k soutěži nastoupit poté, kdy jim na rozdíl od všech ostatních nedoručil podepsaný kontrakt, jímž by svůj záměr startovat na Olympii v souladu se stanovenými pravidly formálně potvrdil.

Otázky neúčasti Kaie Greena se bezprostředně na začátku tiskového setkání dotkl také moderátor akce Bob Cicherillo, jenž uvedl, že ačkoliv by si přál, aby za tím bylo něco více, důvod Greenovy neúčasti je velmi jednoduchý. I dle jeho informací Kai zkrátka nepodepsal kontrakt, ačkoliv jej měl k dispozici minimálně tři měsíce, a to je příčinou, proč jej pořadatelé nenechají závodit. Dodal, že Greenovo rozhodnutí nezbývá než respektovat, a poté se již se svým tradičním kolegou pro moderování tiskové konference Dennisem Jamesem věnoval čtyřiadvaceti závodníkům, kteří k Mr. Olympia 2015 nastoupí.


Mr. Olympia 2015 - fotografie z tiskové konference


To nejzajímavější z tiskové konference a předsoutěžních rozhovorů

Phil Heath

Jako první v rámci tiskové konference dostal slovo obhájce loňského vítězství z Mr. Olympia Phil Heath. A úvodní otázka samozřejmě nemohla mířit jinam než k tomu, že jeho největší soupeř z posledních třech sezón Kai Greene na soutěži závodit nebude. Phil uvedl, že jednou z prvních věcí, na které pomyslel, když se zprávu o Greenově neúčasti dozvěděl, bylo, že Kai zklamal fanoušky. Dodal, že není na něm, aby spekuloval nad důvodem, proč Greene smlouvu nepodepsal. On sám to podle svých slov udělal už někdy v dubnu a podpisem svou účast na Mr. Olympia stvrdili i všichni ostatní v sále, protože jsou to podle jeho názoru profesionálové a chtějí na Olympii být.

Phil Heath na tiskové konferenci účastníků Mr. Olympia 2015
Na zajímavou otázku, kdo by podle něj na soutěži zvítězil, pokud by se on sám nezúčastnil, uvedl, že pravděpodobně Dexter Jackson, který má letos na kontě vítězství ze dvou velkých soutěží.

Se spoustou informací se Heath svěřil i v jednom z předsoutěžních rozhovorů. Uvedl, že na rozdíl od loňska je zdravý a chtěl by to na pódiu prokázat. S Hanym Rambodem se letos zabývali tím, jaký vzhled jeho postavy by měl být tím nejlepším, přičemž se rozhodovali mezi formou z Mr. Olympia 2011 a 2013. Nakonec se přiklonili k "přifouknuté" verzi Phila Heatha z roku 2011, kdy se Heath podle svého názoru prezentoval nejvyváženější postavou. To by rád zopakoval, přičemž je však v současnosti mnohem mohutnější.

Dexter Jackson

Právě zmiňovaný Dexter Jackson na tiskovce hovořil o tom, že se před soutěži cítí velmi jistě, stejně jako tomu bylo v roce 2008, kdy zde zvítězil. Jako jeden z mála se s humorem sobě vlastním netajil, že mu nikterak nevadí, že Kai závodit nebude. Dexter také v souvislosti s tím, že profesionální rozhodčí Lee Thompson v těchto dnech oznámil svůj záměr spustit vlastní kulturistickou organizaci (objevují se zatím ničím nepodložené spekulace, že by do ní mohl Greene přestoupit), podpořil NPC a IFBB. Uvedl, že jak NPC, tak i IFBB zde budou navždy, a vzpomněl, že právě IFBB mu pomohla k tomu, aby se vymanil z nuzných poměrů a stal se hvězdou.

Mimořádně zajímavý byl také rozhovor, který brzy šestačtyřicetiletý Jackson poskytl bývalému špičkovému profesionálovi a současnému reportérovi magazínu Muscular Development Shawnu Rayovi. V tom se Dexter pochlubil, že je o nějakých 4,5 kg mohutnější než vloni. Dodal, že věk je jenom číslo a klíčem k tomu, aby si dokázal držet výkonnost i ve svých letech, je jíst čistě i během objemové fáze přípravy. Důležitý je podle něj také trénink, v němž v posledních sezónách spoléhá na pomoc Charlese Glasse. Zatímco na jaře Jackson naznačoval, že se okamžik, kdy pověsí soutěžní plavky na hřebík, nezadržitelně blíží, krátce před Olympii, zdá se, neměl na odchod do kulturistického důchodu ani pomyšlení. Uvedl že má skvělé zaměstnání, v němž pracuje pouze hodinu pět dnů v týdnu, a není ještě připraven odejít. Svěřil se, že si užívá, co dělá a ani po konci kariéry nikdy nepřestane trénovat. V této souvislosti si v žertu neodpustil drobné popíchnutí padesátiletého Raye, jemuž s úsměvem ve tváři řekl, že nechce dopadnout jako on (měl na mysli formu a fyzičku) a v jeho věku možná ještě bude soutěžit.

Branch Warren na tiskové
konferenci účastníků Mr. Olympia 2015

Dennis Wolf

Na tiskové konferenci se svěřil, že jeho plánem pro letošní Olympii je vyvinout tlak na Phila Heatha. Podle svých slov se cítí jistě a cítí, že přišel jeho čas. Již dříve se v rámci probíhajícího Olympia Weekendu zmínil, že jeho objemová fáze přípravy byla plná vzestupů a pádů, ale posledních několik týdnů bylo skvělých. Zda se mu podařilo dosáhnout zlepšení, na kterých pracoval, se podle jeho názoru uvidí až na pódiu.

Shawn Rhoden

Shawn Rhoden během svých prvních hodin v Las Vegas hovořil o tom, že je zde, aby se stal čtrnáctým vítězem Mr. Olympia. Od loňského roku jel v přípravě na plný plyn s cílem neopustit soutěž bez sošky Sandowa (tradiční trofej pro vítěze Mr. Olympia).

Mamdouh Elssbiay

Mamdouh Elssbiay krátce před Olympií zaujal zlepšenou angličtinou. V té se svěřil, že si je vědom toho, že vloni jeho forma nebyla perfektní, ale slíbil, že letos tomu bude jinak. V těchto hodinách přibližně 141 kg vážící Egypťan uvedl, že ačkoliv o něm všichni hovoří v souvislosti s tím, že bude největší na pódiu, v pátek večer během semifinále všichni uvidí, že je také nejvyrýsovanější. Na otázku, kolik soupeřů o víkendu na pódiu porazí, odpověděl, že všechny.

Branch Warren

Branch Warren znovu zopakoval, že se letos nikterak nestaral o to, jak funguje kvalifikace na Mr. Olympia prostřednictvím umístění v žebříčku a na Olympii chtěl postoupit přímo díky vítězství. To se mu podařilo triumfem z Europa Atlantic City Pro. V souvislosti se svým startem na letošním Olympia Weekendu mluvil o tom, že by samozřejmě chtěl zvítězit, úspěchem pro něj nicméně bude i to, pokud se na pódiu představí v životní formě.

William Bonac

Nizozemský kulturista si krátce před Olympií pochvaloval úzkou spolupráci s trenérem Neilem Hillem i celou přípravu a pokroky, kterých v ní dosáhl. Letos by měl na Mr. Olympia závodit o 4 až 5 kg mohutnější než vloni a doufá minimálně v umístění v první desítce.

Dallas McCarver

Dallas McCarver na tiskové
konferenci účastníků Mr. Olympia 2015

Čtyřiadvacetiletý Dallas McCarver se netají, že účast na Olympii je pro něj splněným snem a je šťastný, že zde může být. Uvedl, že nemá co ztratit a i kdyby skončil poslední, pravděpodobně stále bude tím nejšťastnějším závodníkem na pódiu. Přemítal na tím, že nikdy nevíte, co přinese zítřek, a šanci zúčastnit se Mr. Olympia si zkrátka nechtěl nechat ujít, protože se nemusí opakovat. Od California Pro, kde se k účasti na Mr. Olympia 2015 kvalifikoval, se mu podle jeho slov podařilo dosáhnout podstatných zlepšení, když vylepšil slabší kvadricepsy, záda i celkovou svalovou hustotu. Před prezentací se jeho hmotnost při výšce 183 cm pohybovala kolem 125 kg. Na pódium by mohl nastoupit asi o 2,5 kg lehčí.

Steve Kuclo

Steve Kuclo se na rozdíl od Wings of Strength Texas Pro, kde den před závody onemocněl, nyní podle svých slov cítí skvěle a je stoprocentně připraven. Na soutěži chce být v životní formě. Ocenil, že je na Olympii několik nových tváří, a uvedl, že je na čase, aby právě tyto nové tváře rozvířily stojaté vody.

Juan Morel

Juan Morel se podle svých slov od loňské sezóny hodně zlepšil. Jeho postava by měla být kompletnější a proti své poslední účasti na Olympii nabral přes 4 kg svalů. Hovořil o tom, že miluje, co dělá, miluje trénink a v posilovně je bez ohledu na fázi své přípravy pokaždé dvakrát denně.

Max Charles

Přibližně 180 cm vysoký Max Charles prozradil, že by ke své první Olympii měl nastoupit s nějakými 121 až 122 kg. Chtěl by na pódium zároveň přinést lepší formu, než tomu bylo na jeho poslední soutěži.

Cedric McMillan

Cedric McMillan byl jedním z těch, kteří se před soutěží nepouštěli do žádných odhadů jejich umístění. Zmínil se pouze, že jeho cílem je prezentovat jeho vlastní vizi kulturistiky.

Victor Martinez

Cílem zkušeného závodníka je podle jeho slov přijít na pódium lepší než vloni a přiblížit se tak nejlepším kulturistům na soutěži.

Mohamad Bannout na tiskové
konferenci účastníků Mr. Olympia 2015

Roelly Winklaar

Celkový vítěz Arnold Classic Amateur z roku 2009, jenž mimochodem při tiskové konferenci působil poněkud unaveně, mluvil o tom, že se při neúčasti Kaie bude chtít každý posunout o příčku výše a on v tomto ohledu není výjimkou. Jeho cílem je umístění v první šestici.

Jonathan Delarosa

Zmínil se, že věří, že letošní rok na Olympii pro něj bude lepší než ten loňský, kdy byl při svém premiérovém vystoupení na soutěži přeci jenom ještě poněkud nervózní.

Essa Obaid

Svěřil se, že kvůli vážné nemoci své manželky přestal na nějakou dobu trénovat a z nuly do stoprocentní formy se během několika měsíců dostal jen díky podpoře majitele kuvajtského Oxygen Gymu Badera Boodaie.

Johnnie Jackson

Johnnie se podle svých slov díky tomu, že se k účasti na Mr. Olympia dokázal kvalifikovat vítězstvím, cítí skvěle. Netají se, že možnost zúčastnit se Mr. Olympia a být porovnáván s těmi nejlepšími, je pro něj vždy ctí. Uvedl, že od ledna spolupracuje se specialistou na předsoutěžní přípravu Chrisem Acetem, který s jeho postavou dokázal udělat doslova zázrak.

Fred Smalls

Jeden ze svěřenců George Faraha během tiskové konference uvedl, že je nadšený, že letos vybojoval své první profesionální vítězství. Na Olympii se chce bavit a zatímco v předchozích letech se klání účastnil s obavami o to, zda je dost dobrý, letos si věří. Cítí, že má šanci na dobrý výsledek.

Mohamad Bannout

Bratranec vítěze Mr. Olympia z roku 1983 Samira Bannouta i na tiskovou konferenci k letošní Olympii přišel s ortézou, která mu pomáhá držet končetinu pohromadě od doby, kdy si vloni v listopadu zpřetrhal vazy v koleni. Zmínil se, že je velmi šťastný, že na Mr. Olympia může být, a uvedl, že je na sebe hrdý, protože se na soutěž připravoval bez pomoci jakéhokoliv sponzora.

Robert Piotrkowicz

Polský kulturista byl před soutěží stručný a omezil se vlastně pouze na konstatování, že na Mr. Olympia bude v životní formě.


Olympia Weekend 2015 - setkání závodníků s fanoušky


Foto:
www.eastlabs.sk



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

18.09.22:36ironfighter - ????
18.09.20:48NIKEOS - Great. Díky 😜+1
18.09.20:17dzordn2 - Ano, přímý přenos bude :-). Veškeré dostupné informace k n..
18.09.20:11NIKEOS - Ahoj, nevíte někdo kde bude možno sledovat online přeno..
18.09.19:43hawkeye - *88* *88* *88* a já blbec to nesledoval a mám ho v tipovač..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 83 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie