Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Barbora Votavová - rozhovor a aktuální forma před International Austria Cup 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


INTERNATIONAL AUSTRIA CUP 2015 - 20. 9. 2015, Rakousko
Češi před International Austria Cup:
Stanislav BalvínDavid Fechtner • Vlastimil Kalaš • Petr HřebecDavid Brecher • Jakub Šmucr
Vyacheslav Arkhiereev • Kateřina LašákováBarbora Votavová • Margita Zámolová
Info z International Austria Cup:
výsledky a fotografie - 7 medailí!fotografie II.
Z Austria Cup očima závodníků, rozhovory:
M. Zámolová očima B. Votavové

Jak jsme Vás již informovali, v neděli 20. září 2015 se v rakouském Leobenu uskuteční letošní ročník soutěže International Austria Cup. V loňském roce byla pro zástupce České republiky tato soutěž velmi úspěšná, když se jim podařilo získat hned 12 medailí. Na soutěžním pódiu této mezinárodní akce se letos představí i Barbora Votavová, která bude startovat v kategorii bikiny fitness do 169 cm.


Představte se prosím krátce našim čtenářům a prozraďte něco o sobě.

Jmenuji se Barbora Votavová, za měsíc oslavím 26. narozeniny a žiju v Plzni. Sportů jsem vyzkoušela od malička dost, přes krasobruslení, balet, sportovní gymnastiku až k bikiny fitness. Už od mala jsem byla tedy vedena k disciplíně a odhodlání. A právě o odhodlání a postoji je sport.

Jak vypadala vaše cesta k soutěžnímu bikiny fitness a vůbec k posilování jako takovému?

Jak jsem psala již v minulém článku na Ronnie.cz, žádné ambice soutěžit jsem neměla. Potřebovala jsem shodit nějaké to kilo na svatbu a odreagovat se při učení. Posilování mě začalo strašně bavit a výsledky se dostavily relativně rychle. To mě samozřejmě povzbudilo ještě víc. V tu dobu jsem si všimla, že existuje kategorie bikiny fitness, a začala na sociálních sítích sledovat holky, jako jsou Nikola Weiterová, Sabina Pleváková, Adenike Endtová a další. Rozhodnout se nebylo vůbec jednoduché, ale moje oblíbené motto zní: "Nelituj toho, co jsi udělal, ale toho, co jsi neudělal." A tak jsem na podzim 2014 šla na první závody.

Prozraďte něco o vaší předsoutěžní přípravě - tréninku, dietě a obecně tréninkové filosofii, jaké se držíte.

Tréninky a příprava obecně, to je "něco navíc". Na prvním místě je má rodina, má práce a cvičení je ten hezký doplněk. Trénuji 4 - 5x týdně, podle volného času. Cvičím teď supersérie, kdy momentálně střídám ramena a nohy a záda, prsa a nohy. Nohy jedu lehké váhy a hodně opakování. U ostatních partií opak.

Co se diety týče, začala jsem zhruba posledním týdnem v srpnu. Ze začátku to nešlo dolů tak rychle jako na jaře, což mě trochu stresovalo, ale po zhruba 14 dnech se váha konečně hnula. :) Nejhorší jsou chutě na čokoládu a donutky, ale jsem jen člověk, a když přede mě postavíte kostičku čokolády, tak ji pravděpodobně sním. Mou filosofií je tedy cítit se dobře a v pohodě, a pokud by mě diety a tréninky měly víc stresovat, tak to dělat nebudu.

Jaký je podle vás ideální prototyp závodnice v bikiny fitness?

Jako první mě napadá slovo "pokora". Závodnice by měly být přirozeně krásné a především pokorné. Domnívám se, že je to pak strašně poznat na jejich prezentaci na pódiu. Takto na mě působí např. Sabina Pleváková. Já osobně nemám žádný konkrétní vzor, dispozicemi se mi ale líbí například Alla Semenova nebo Olga Viazmetinova.

Jaké jsou vaše ambice pro nadcházející soutěž a s jakým umístěním budete spokojená?

Samozřejmě bych se ráda probojovala do finále, ale zatím vůbec netuším, jaká bude účast. Nejvíc se těším na ten chaos kolem. Mazání, cukrování, cestu s mojí trenérkou Lídou Čížovou a s Kačkou Lašákovou a celkově na atmosféru na závodech. Je to vlastně má první soutěž v zahraničí (do Maďarska na FitBalance IFBB International Cup jsme na jaře nakonec kvůli autonehodě nedojeli). Jsem zvědavá na pózování a prezentaci holek mimo ČR.

Kdo vás v přípravě nejvíce podporuje, ať už materiálně, nebo morálně?

Materiálně se podporuji sama. Boty, plavky, barvy, cesty, to vše je velmi finančně náročné, ale hodně pracuji, tak se to dá zvládnout. :) Doplňky stravy mi zajišťuje firma Musclesport, které velice důvěřuji, a to jak v kvalitě, tak chuti, protože např. jejich karamelová kaše nebo proteinové polévky jsou bezkonkurenční. Morálně mě podporuje rodina, zejména můj manžel, který mi například zakazuje sladké v dietě a hlídá mě. Kamarádi určitě také, ale občas se najde někdo, kdo vám bude tvrdit, ať už toho konečně necháte, že svaly nejsou pro holky, apod., ale to si člověk nesmí brát nikdy osobně.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 124 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie