Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování. Názory, které větší část čtenářů považuje za kvalitní:
Nesvar vsech `receptu`... korenici smesi, kolikrat plne soli a sracek.
To ano, proto je dobré číst si složení (v tomto třeba není žádný glutamát nebo cukr apod.). Osobně si ale myslím, že když člověk normálně nic jiného nesolí, tak ta trocha soli v koření občas neuškodí. Většina lidí pak ale tu sůl dává do všeho - od rýže až po zeleninu, to si myslím že je větší problém.
Predpokladam, ze budete autorka :) Samozrejme pokud jde o smes kvalitni a vidim, kolik v ni je soli, upravim pak sul kterou pridavam bokem.
Nicmene si myslim, ze v receptu je nutne uvest jednotlive slozky korenici smesi/marinady! Sama preci uznate, ze kdyz pujdete do obchodu a nebudou tam mit koreni od Vitany, budete muset hodne premyslet, jake jednotlive zakladni koreni koupit.
Ve Vasem pripade bych `Grilovaci cesnekove koreni` odhadl sul/kmin/paprika (klasicky gril) + cesnek... Ale ze se jedna o cesnek/cibuli/petrzelovou nat/zazvor by me opravdu nenapadlo.
Děkuji za připomínku a omlouvám se, příště budu chytřejší ;-)
Kapie vypadá úplně jinak než klasická paprika, kterou tam máte, navíc žlutá kapie se víceméně neprodává vůbec, takže asi trochu chybička.
Tak my teda těmhle paprikám říkáme odjakživa kapie s tím, že kapie jsou na rozdíl od papriky sladké (viz. wikipedie - Paprika - Pálivá forma papriky se označuje jako chilli paprička, nepálivá jako kapie).
Hodnocení: +2 myš Kapie je skupina kultivarů druhu paprika setá, která se vyznačuje tím, že je sladká (nepálivá). Další odlišností od nich je větší velikost. Vyskytují se v různých barvách, od zelené přes žlutou až po červenou. :-)
A když zadáme do stredy Gůgla `kapie žlutá`, ejhle co nám vyjede za obrázky! ;-)
přesně, takže chybka tam není :-)
|