Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Vladimír Štěpánek a Daniel Minster: rozhovory s bronzovými medailisty mistrovství Evropy 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2015 - 13. - 18. 5. 2015, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Andrea HorňákováNikola CihlářováAdéla StorzerováMaria PomerantsevaKateřina FantováKarolína TlustáMarkéta Tůmová • Tatsiana Hertsyk • Yuliya Arkhiyereyeva • Michaela Vlnasová • Valerie PeršinaJana JeřábkováDaniela BečkováLucie Urbanovábodyfitness: Veronika ZubačováMilena KoudelkováLucie KoumarováLucie JakešováAnna Vaculíkováphysique: Marek KavinaOndřej KmošťákViktor MinářRichard BiškoMiroslav KadlecEva Horňáková • Blanka Lovasová • Lenka Ferenčukovákulturistika: David Příkop • Petr Havlík • Matěj RyšavýLuboš KoumalMarek VomáčkaRadek ČejkaMilan BodlákVladimír ŠtěpánekDaniel Minster klasika: Jakub PrchalPavel FantaEmil Boarfitness: Jan Páleníček • Lenka Červená
Před ME:
sraznominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 1 medaile! den 3 + foto - 1 medaile!
den 4 + foto - 2 medaile!kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
Vladimír Štěpánek a Daniel Minster
Adéla StorzerováDavid Příkop
VIDEOREPORT fotogalerie

Mistrovství Evropy 2015
- kompletní výsledky s body
Mistrovství Evropy 2015: zprávy z místa dění!
Mistrovství Evropy 2015
- videoreport Slávka Vinogradova

Španělská Santa Susanna v polovině května hostila letošní supermistrovství Evropy, které zahrnovalo Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy ve fitness a Mistrovství Evropy juniorů a masters. Šampionátu se zúčastnila také početná česká reprezentační výprava, jejíž členové nakonec dosáhli na pět medailí.

Bronz si z jihu Evropy odváželi Vladimír Štěpánek (kulturistika mužů masters nad 65 let) a Daniel Minster (kulturistika vozíčkářů), jichž jsme se na dojmy ze závodů zeptali v následujících rozhovorech.


Vladimír Štěpánek

Vladimír Štěpánek na mistrovství Evropy 2015

Vladimíre, na mistrovství Evropy jste cestoval se snem získat medaili. To se vám podařilo. Jste s bronzem spokojený, anebo jste v průběhu soutěže doufal i v ještě lepší výsledek?

Na mistrovství jsem odjížděl s touhou získat bronz a to se mi splnilo. Soupeři byli kvalitnější, s bronzem jsem opravdu spokojený.

Při pohledu na fotografie z loňského a letošního mistrovství Evropy se zdá, že se vám letos podařilo na pódium přinést ještě lepší formu. Cítíte to stejně?

Myslím si, že jsem se za rok trošku zlepšil a forma se podařila načasovat na den závodů.

V našem předsoutěžním rozhovoru jste se zmínil, že se jedná o vaše poslední mistrovství Evropy. Platí to stále? A pokud ano, budeme vás vídat dále alespoň na pódiích domácích soutěží?

Jak se říká, nikdy neříkej nikdy, ale především bude záležet na zdraví a finanční pomoci od sponzorů. Příští rok bych se připravil pouze na mistrovství Evropy a tím bych ukončil závodní kariéru.

Jak se vám líbí současný formát mistrovství Evropy, kdy jsou tři šampionáty sloučeny do jednoho? Vyhovuje vám to, anebo byste spíše uvítal samostatné mistrovství Evropy jen pro juniory a masters, jak tomu bývalo kdysi?

Šampionát je velice náročný, ale všichni mají stejné podmínky.

Chtěl byste touto cestou poděkovat někomu za pomoc v přípravě nebo třeba i za podporu během vlastní soutěže?

Především chci poděkovat své přítelkyni Míle, která mi pomáhala v přípravě stravy a byla mou morální podporou, tréninkovým partnerům Lubošovi a Jitce, trenéru a sponzorovi panu Peškovi z Chotěboře a sponzorům panu Jakešovi, panu Krenkovi a městu Habry, ve kterém jsem se narodil a kde nyní bydlím.


Vladimír Štěpánek na mistrovství Evropy 2015


Daniel Minster

Dane, po zlatu a stříbru z předcházejících sezón jste letos na mistrovství Evropy přidal bronz. Jak jste spokojený s výsledkem i formou?

Tak sbírka medailí je úplná, takže z mé strany spokojenost. (smích) Ne, teď vážně, výsledek jiný být ani nemohl, když se vedle vás postaví tělesně postižený s jiným handicapem a s dokonalým břišním svalstvem, tak tomu se s poraněním míchy nedá konkurovat. Co se týče druhého místa, tam byl holt borec vyrýsovanější, což já nebyl. Co se týče mé formy, spokojen jsem nebyl a chyboval jsem já sám v dietě. Ne že bych zhřešil v jídle, to bych si nedovolil, ale očividně k mému poměru svalstva jsem to přehnal s bílkovinami, zbytečně jsem jích dával hodně. Tím pádem se mi nepodařilo dosáhnout větší čistoty a tvrdosti, na loňském mistrovství České republiky byla forma rozhodně lepší. Jak řekl sám státní trenér Tomáš Bureš, byl to krok zpět. A bohužel mu musím dát za pravdu.

Daniel Minster na mistrovství Evropy 2015

Vloni jsme se v rozhovoru právě po mistrovství Evropy dotkli toho, že by nebylo špatné rozdělit závodníky v kulturistice vozíčkářů do více skupin podle úrovně poranění. Předpokladem pro to je samozřejmě širší základna závodníků, nicméně letos se problém toho, že všichni sportovci s tělesným hendikepem závodí v jedné kategorii, projevil naplno. Není to přeci jenom poněkud deprimující, když vítěz vozík v běžném životě nepotřebuje a na soutěži jej použije jen proto, že to předepisují pravidla? Vždyť startovací čára v podobě tréninkových možností je úplně někde jinde...

Pravda je, že tréninkové možnosti a rozsah použití cviků jsou rozdílné. Tady platí, že čím nižší postižení, tím víc cviků, což se rovná dokonalejší a vypracovanější postava. Pomalu si zvykám, že to jiné nebude. Byl by nesmysl rozdělit tři závodníky do více skupin, to raději ať je to tak, jako tomu bylo doposavad. Na druhou stranu mě tahle situace nakopla k tomu, abych více zapracoval na vršku těla a opravdu jej více vypracoval do detailu.

Platí stále, že by vaší příští soutěží mělo být podzimní mistrovství světa?

Ano, stále platí, že bych se letos chtěl připravit na mistrovství světa. S přípravou začnu již teď na konci května, a to pod vedením Toma Bureše a Standy Pešáta. Ovšem jestli se ho opravdu zúčastním, to rozhodne až místo konání a v neposlední řadě také finance.

Jaká zlepšení byste příště na pódium rád přinesl?

Momentálně mám obrovskou motivaci, díky tomu, co jsem předvedl na mistrovství Evropy ve Španělsku. To se prostě nesmí opakovat! Takže teď je na to půl roku, abych formu přiblížil aspoň trochu svým představám. Myslím, že by to neměl být problém, tedy pokud se do toho nevloží nečekané zdravotní problémy.

Chtěl byste touto cestou poděkovat někomu za pomoc v přípravě nebo třeba i za podporu během vlastní soutěže?

Určitě ano. Mé poděkování patří všem, kteří mne podpořili, ať už formou suplementů do diety, anebo finanční částkou na cestu do Španělska. Rodině, která mne v tomto sportu podporuje, a taky kamarádům sparing partnerům, kteří mi pomáhali při trénincích. Ještě jednou těm všem patří mé poděkování.


Daniel Minster na mistrovství Evropy 2015


Kulturistika vozíčkářů na mistrovství Evropy 2015


Foto a video:
www.eastlabs.sk



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie