Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v bodyfitness a fitness
- rozhovory a formy před mistrovstvím Evropy 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2015 - 13. - 18. 5. 2015, Španělsko
Češi před ME:
bikiny: Andrea HorňákováNikola CihlářováAdéla StorzerováMaria PomerantsevaKateřina FantováKarolína TlustáMarkéta Tůmová • Tatsiana Hertsyk • Yuliya Arkhiyereyeva • Michaela Vlnasová • Valerie PeršinaJana JeřábkováDaniela BečkováLucie Urbanovábodyfitness: Veronika ZubačováMilena KoudelkováLucie KoumarováLucie JakešováAnna Vaculíkováphysique: Marek KavinaOndřej KmošťákViktor MinářRichard BiškoMiroslav KadlecEva Horňáková • Blanka Lovasová • Lenka Ferenčukovákulturistika: David Příkop • Petr Havlík • Matěj RyšavýLuboš KoumalMarek VomáčkaRadek ČejkaMilan BodlákVladimír ŠtěpánekDaniel Minster klasika: Jakub PrchalPavel FantaEmil Boarfitness: Jan Páleníček • Lenka Červená
Před ME:
sraznominaceharmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 1 medaile!
den 2 + foto - 1 medaile! den 3 + foto - 1 medaile!
den 4 + foto - 2 medaile!kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
Vladimír Štěpánek a Daniel Minster
Adéla StorzerováDavid Příkop
VIDEOREPORT fotogalerie

Závodnice v bikiny fitness juniorek a masters před mistrovstvím Evropy 2015
Závodníci v kulturistice před mistrovstvím
Evropy 2015
Závodníci ve physique před mistrovstvím
Evropy 2015
Závodnice v bikiny fitness před mistrovstvím
Evropy 2015
V období 13. - 18. května bude probíhat ve španělské Santa Susanně supermistrovství Evropy pro rok 2015, které v sobě zahrnuje Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy ve fitness a Mistrovství Evropy juniorů a masters. Mezi českými reprezentanty nebudou chybět ani závodnice z kategorie bodyfitness, ani dva reprezentanti z kategorie fitness. Všem závodníkům, kteří se s námi podělili o své dojmy z předsoutěžní přípravy, děkujeme, jejich odpovědi a fotografie naleznete níže v článku. Pro lepší přehlednost jim byly položeny stejné otázky. Všem členům výpravy držíme palce, ať jim závody vyjdou tak, jak by si představovali.

1) Jak se dařilo v letošní předsoutěžní přípravě? Šlo vše tak, jak má, nebo se vyskytly nějaké komplikace? Jak jste spokojená s vývojem formy?

2) Co pro Vás znamená účast na letošním ME? Jedete si to na závody užít, nabrat další zkušenosti, či máte nějakou představu o konkrétním umístění?

3) Co vás čeká po návratu z ME - jaké jsou vaše plány na odpočinek či další plány do budoucna?

4) Komu byste chtěla poděkovat?

Podobně jako Maria Pomerantseva pak dostal poněkud odlišné otázky také Jan Páleníček, který uspěl na FitBalance IFBB International Cup v Maďarsku.


jménokategorie
Veronika Zubačová bodyfitness žen do 158 cm
Milena Koudelková bodyfitness žen do 163 cm bodyfitness masters 35 - 44 let
Lucie Koumarová bodyfitness žen do 168 cm bodyfitness masters 35 - 44 let
Lucie Jakešová bodyfitness žen do 168 cm bodyfitness masters 35 - 44 let
Anna Vaculíková bodyfitness žen nad 168 cm
Lenka Červená fitness žen
Jan Páleníček fitness mužů


Lucie Jakešová

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2015 - 1. místo bodyfitness do 164 cm + absolutní
Mistrovství Čech mužů a žen 2015 - 1. místo bodyfitness do 164 cm + absolutní
Mistrovství Čech mužů a žen 2014 - 2. místo v bodyfitness 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2013 - 3. místo v bodyfitness do 164 cm

1) Na letošní závody jsme se s trenérem Martinem Novotným začali připravovat již od září loňského roku, kdy jsme se hodně zaměřili na partie, které jsem vnímala jako velký nedostatek. Byla jsem hodně unavená z jarních závodů, tréninky byly těžké, jeli jsme objemovku a tahala jsem těžké váhy, do toho jsem měla nechuť k jídlu, ale vše jsem překonala. Od ledna jsem šla do diety a hned na začátku mě položila viróza, takže se dieta posunula. Bylo to celé takové unavené, bez stravy, ale nevzdávala jsem to. Do toho člověk pracuje, řeší starosti... To vám asi bere sílu víc, než když ležíte na lavici a zvedáte činky. Člověk když chce, tak zvládne hodně, jen si to musí srovnat v hlavě a nevzdat se. Čím více se blížila nominace na ME, tím více jsem měla strach, že nestihneme doladit formu. Podle fotografií jsem byla veliká, řekla bych skoro až do kategorie physique a ne bodyfitness. Trenér nařídil tvrdší tréninky a více aerobky, kdy jsem musela shazovat i svaly, abych byla do kategorie bodyfitness tak akorát. Bylo to nejtvrdší a nejtěžší období, kdy jsem jela 4 tréninky denně, vstávala v 5 hodin ráno, abych byla na šestou v posilovně a jela kardio, během dne dva silové tréninky a večer znovu kardio. Ke konci na nule sacharidů, bez zeleniny a jen 30 g bílkovin. Lidé, co cvičí, vědí, o čem je řeč. Ostatní si to neumějí ani představit. Unavuje vás jen dýchat, natož mluvit. Přesto jsem to nezabalila a nechtěla zklamat lidi, kteří mi věří a vkládají do mě vše, včetně trenéra, který si na mě udělal čas, kdykoliv bylo potřeba.

2) Jelikož jsem své první, pro mě prestižní závody absolvovala minulý rok, kdy jsem se jela na ME opravdu jen podívat, zjistit, jaká jsou kritéria pro posuzování formy a jaká je konkurence, tak tento ročník pro mě nebude novinkou. V předešlém roce byly mé ambice dostat se do 15 z celkového počtu dívek. Čím méně jsme si věřila, tím víc jsem byla přirozená a dostala se nejen do první patnáctky, ale i do finálové šestky a umístila se na 4. místě. Půl roku jsem ještě tomu nemohla uvěřit. Na letošní závody se těším. Těším se na všechny ty lidi, každému bych přála co nejlepší umístění, protože reprezentujeme naši zemi. Těším se na další zkušenosti a asi jako každý závodník by si přál co nejlepší umístění, tak ani já nejsem výjimkou. Ale stále je co zlepšovat a já jsem nohama na zemi, takže to nechám na rozhodčích. Každopádně udělala jsem maximum a forma se ještě stále ladí až do ME.

3) Po návratu z ME si dám chvíli odpočinek, určitě dle pokynů trenéra. Pokud zdraví dovolí a budou finance, tak se určitě připravím na podzimní závody, takže se budu snažit podržet formu, abych nemusela hodně shazovat, a vrhnu se do přípravy znova. Po podzimních závodech si odpočinu.

4) Vždy přemýšlím, komu bych chtěla poděkovat, abych na nikoho nezapomněla. V první řadě bych chtěla poděkovat státnímu trenérovi Martinu Novotnému, který mě neskutečně driloval. Nej bodyfitnesska Bára Benešová mi napsala, že mám toho nejlepšího trenéra a nikdo jiný by mě lépe nepřipravil. Musím s ní souhlasit, takže veliké díky patří jemu. Jeho zkušenosti, dovednosti, lidskost a přátelství mě nutily nevzdat to, když mi bylo na umření a měla jsem hlad, nemohla bych se mu podívat do očí...

Velké díky patří všem přátelům, kamarádům, kteří jsou od začátku přípravy se mnou. Oni sami vědí, kteří to jsou. Neskutečně mě podporovali a objali kdykoliv, když mi bylo nejhůř. Dále děkuji sponzorům - firmě FUTURE 21, s. r. o., společnosti PB služby, Zlatnictví Pyramida, AB studio Most a bratrům Suljanovicům, díky těm všem byla příprava snazší. Jim patří velké poděkování.

V neposlední řadě patří poděkování mému příteli a mé velké kulturistické ikoně Martinu Kasalovi, jeho rodině a mé mámě a nevlastnímu otci.


Lucie Jakešová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2015


Lucie Jakešová na Mistrovství České republiky mužů, žen a párů 2015

Zpět na přehled


Veronika Zubačová

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2015 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
MČR mužů, žen a párů 2015 - 3. místo v bodyfitness masters nad 35 let
MČR mužů, žen, párů a masters 2014 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2013 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm

Další úspěchy:

Mistr. Čech mužů a žen 2014 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm + absolutní
Mistr. Čech mužů a žen 2013 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm
Mistr. ČR mužů, žen, párů a masters 2012 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm
Mistr. ČR mužů, žen, párů a masters 2011 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm + absolutní
Mistr. Čech mužů a žen 2011 - 1. místo v bodyfitness do 160 cm + absolutní
Mistr. Čech v kulturistice, bodyfitness a fitness žen 2006 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm
Soutěž v kondiční kulturistice mužů a fitness žen 2002 - 1. místo ve fitness žen

1) Tahle předsoutěžní příprava probíhala vcelku pozvolna. Snažila jsem se cvičit kardio trénink po celý rok. Akorát v období Vánoc se začala ozývat záda, tak jsem měla pauzu. Jím zdravě i mimo sezónu, takže pouze vždy uberu z porcí. Tuhle přípravu jsem se rozhodla nedělat žádné sacharidové vlny nebo cyklování. Od Vánoc jsem postupně začala ubírat sacharidy, a pokud jsem neměla trénink, ubrala jsem ještě víc. Začínala jsem na 300 g sacharidů a postupně ubírala každý měsíc o 70 - 100 gramů. Poslední měsíc by tedy měl vyjít na 50 gramů, ale řídím se sama sebou, svým pocitem, takže mnohdy těch gramů bylo víc.

Zeleninu jsem si nepočítala - listová toho moc nemá a hlavně jsem chtěla mít vitamíny a vlákninu v přírodní podobě. Ubírání sacharidů bylo pozvolné a musím říct, že mi toto asi vyhovovalo nejvíc. Člověk samozřejmě musí vědět, jak to načasovat, a sledovat, jak to působí. Tuk jsem získávala z oříšků - ty mám moc ráda, proto pro mě bylo hodně těžké se jich vzdát, ale ubírala jsem také. Z 50 gramů na posledních 5 mandlí za den. Výsledek uvidím až na pódiu, snad ale bude stát za to. :) Komplikace, až na záda, s nimiž bojuji pořád, a koleno, nebyly. Snad jen pár chřipek, ale ideální přípravu nemá nikdo.

Musím přiznat, že nějaké vážení jsem moc nekontrolovala, jelikož se snažím i o nabírání svalů. V dietě navyšuji bílkoviny i na 170 gramů za den a mimo sezónu mám někdy dost málo, takže váha se do posledního měsíce pohnula snad jen o 2 - 3 kg. Víc než na váhu koukám, jak to vypadá. Přeci jen je to u fitnessek víc o transformaci těla. Pokaždé se snažím být kvalitněji připravená, tento rok jsem se soustředila na ramena, střed zad, hamstringy a zadek. Samozřejmě že to není ideální a někdy si říkám, že snad tu Niky neudělám. Ono mimo sezónu to jde vždycky lépe, je síla, energie a forma může gradovat. To ale neznamená, že třeba měsíc před závody tělo nezačne stagnovat a pak je těžké zjistit, co dál. Nejsem zastáncem bezsacharidových a beztukových metod, protože tělo pak nefunguje tak, jak má - metabolismus a hormony. I když má-li člověk málo času, nemá na výběr. Tohle bývá poslední řešení. Nehledě na to, co to pak po soutěži udělá s tělem, když se člověk normálně nají, ačkoliv třeba zdravě. Proto si myslím a většina se mnou bude souhlasit, že je hodně důležité být i v mimosoutěžní sezóně fit. On ten jojo efekt bude vždycky, ale měl by ustupovat. Po pár týdnech by se měl člověk cítit o pár kilogramů lehčí. Ale věřím, že když si člověk řekne, že nemusí, tak pak je dvojnásob těžké udržovat dietu. Ono má-li člověk 50/0 sacharidů na den a žádný tuk a takto vydrží měsíc nebo i déle, tak i toto málo mu stačí, aby přibral. I já s tím bojuji a vadí mi i těch 4 - 5 kg, ale pořád si říkám, že nejsem profík a pódiovou formu nejde mít u většiny závodníků celý rok.

2) Co se týče mistrovství Evropy, tak jsou to mé páté závody - to to letí! Byla bych moc ráda za finále, ale vím, jak to chodí. Prostě málo času pro rozhodčí a asi plno zvučných jmen. Trend se tak navýšil od roku 2006, kdy jsem na Evropě byla poprvé, že si někdy říkám, kam to spěje. Nedivím se, že bikiny jsou tak populární, jen je strašná škoda, že fitness sestavy už skoro nevidíme ani na velkých soutěžích. Přiznám se, že můj největší sen by bylo slyšet českou hymnu, na to často myslím a představuji si, jaký by to byl nádherný pocit. Ale vím, že na to, aby se to stalo, nestačí jen top forma, ale je potřeba i to štěstí, takže jedu si to tam užít a snad vyjde i počasí...

3) Co mne čeká? Regenerace páteře. :) Bylo by krásné nyní vyjmenovat další soutěže, ale bohužel bez sponzora je to cestování složité. Hledat sponzora v Čechách, když tam nežiju, není ideální, a hledat v Anglii, když tu nezávodím, také není ideální. Ale jak jsem se zmínila, myslím, že moje tělo bude rádo, když si uleví a naplánuju si něco na další rok. Pravděpodobně bych měla jít do sportovního důchodu, ale zatím si to nedokážu představit - nemít ten cíl a pevný bok, možná až uslyším tu hymnu. :)

4) Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi fandí a přejí mi to. Pomáhají už jen tím, že chápou, že nemám moc času na nic jiného. Děkuji především rodině, že jsou se mnou na všech závodech, a dvojčeti Pavle, která mi pomáhá, když nestíhám. Člověk je vděčný za každou malou pomoc v tom shonu. Práce, trénink, vaření, praní oblečení z tréninků a nákup jídla, úklid a zase znova dohromady. :) Zvláštní velké díky patří mé mamince, která nám všem třem dětem od malička říkala, ať si jdeme za svým snem, a to ať je jakýkoliv. Nikdy ať se nevzdáváme a jdeme si za tím. To ona nás od malička učila nevzdávat se. Takže, mamulko, děkuju!


Veronika Zubačová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2015


Veronika Zubačová na Mistrovství České republiky mužů, žen a párů 2015

Zpět na přehled


Anna Vaculíková

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen a párů 2015 - 2. místo v bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2015 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2014 - 3. místo v bodyfitness nad 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2014 - 2. místo v bodyfitness nad 164 cm

1) Moje letošní příprava pro mě byla oproti minulému roku o něco náročnější. V současné době jsem velmi pracovně vytížená - mám dvě práce. To je sice dobré v tom, že se nenudím, ale bohužel jsem horko těžko hledala čas na tréninky. Když jsem pak na začátku diety musela přidat ještě kardio, byl můj denní harmonogram už velmi napjatý. V podstatě můj den vypadal tak, že jsem vstávala odjížděla z domu v 6:15 a většinou se vracela nejdříve ve 20:30 hod. Což při dietě, intenzivních tréninkových jednotkách, lítání mezi dvěma pracemi a každodenním dojížděním 40 km do práce je celkem vysilující. Bohužel mám i nějaké problémy s pohybovým aparátem, takže tím to bylo také ztížené. Jinak se forma vyvíjela celkem obstojně, snažila jsem se vše udělat na 100 %.

2) Zúčastnit se ME bylo mým snem už dlouhou dobu, už jsem vlastně chtěla jet minulý rok, ale nakonec jsem ráda, že jsem si počkala a že jsem svoji postavu snad ještě oproti minulému roku o něco vylepšila. Především jsem moc chtěla zažít ten pocit, jaké to je, být na závodech v cizině. Nikdy jsem totiž nikde kromě ČR nebyla, takže se moc těším. A jestli mám představu o konkrétním umístění? Mám spíš sen, a to dostat se do finále, jenže člověk nikdy dopředu neví, jak se podaří poslední dny a jaká bude konkurence.

3) Plány do budoucna jsou pracovat, pracovat a pracovat. Bohužel ani nemohou být jiné. Musela jsem kvůli Evropě takzvaně rozbít prasátko, jelikož si všechno financuji sama. Takže pak budu muset zase něco vydělat. Také ještě budu řešit ty zdravotní problémy, můj ortoped doporučuje klid, a pokud nepomůže, tak operaci, tak budu mít asi vyloženě nucený odpočinek. :)

4) Chtěla bych poděkovat především své rodině, přítelovi a jeho rodině, svému trenérovi Michalovi Sitterovi, který se mnou měl strašně práce. :) Pak také můj velký dík patří mým kamarádům a známým, kteří to se mnou všechno vydrželi a neustále museli poslouchat, že mám hlad a jsem unavená. Dále moje velké díky patří mým klientům, bez kterých bych asi na ME vůbec nejela, a v neposlední řadě šéfovi, že mi povolil v práci tak trochu volnější režim a že má pro mě pochopení.


Anna Vaculíková - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2015


Anna Vaculíková na Mistrovství Čech mužů a žen 2015

Zpět na přehled


Lucie Koumarová

Vvbrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2015 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm
MČR mužů, žen a párů 2015 - 2. místo v bodyfitness masters nad 35 let
M. Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - 1. místo v bodyfitness nad 164 cm + absolutní
Grand Prix Pepa Opava 2014 - 3. místo v bodyfitness

Další úspěchy:

Grand Prix Fitness 2014 - 3. místo v bodyfitness
Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2013 - 3. místo v bodyfitness
Golem Classic 2012 - 2. místo v bodyfitness
Grand Prix Ostrava 2012 - 1. místo v bodyfitness

V přípravě se dařilo lépe, než jsem čekala, i když musím říct, že byla velice tvrdá. Změnila jsem trenéra, nyní se o mě stará Stefano Capitanio z Rimini. Já žiji v Terni v Itálii, takže pokaždé si dojedu na trénink a kontrolu formy 500 km, a když máte v přípravě nula cukrů, věřte, že je to náročné. Musela jsem změnit vše - styl tréninku, dietu. Měla jsem měsíc pětihodinové tréninky denně rozdělené na kardio, silový trénink a CrossFit. Do toho přidejme práci, jsem osobní trenérka ve fitku a učím kruhové funkční tréninky a vojenské. Někdy trávím ve fitku i 15 hodin denně. Miluji, co dělám, a dávám do toho vše. Naštěstí mám báječnou dceru, která mi pomáhá se vším a bez které bych to nezvládla. S formou jsem moc spokojená, hlavně s výsledkem na mistrovství Moravy a Slezska. Vyhrát kategorii i absolutku bylo fantastické! Slíbila jsem to mé dceři. Jinak bych se nemohla vrátit.Teď uvidíme, jak dopadne republika (pozn. red.: Lucie Koumarová získala 1. místo v bodyfitness nad 164 cm a 2. místo v bodyfitness masters nad 35 let). Na ME bych se chtěla vyvarovat chyb minulého roku. Je to pro mě komplikované, protože v době cukrování před soutěží pro mě není možné se stravovat v hotelu. Jsem alergická na lepek a nikl. A to je velký problém. Musím vařit jen v keramice nebo sklu, i příbory musí být keramické, nesmím zeleninu ani lepek. A v mém případě ani strava bez lepku mi nasedí, protože nesmím kukuřici, amarant a další kvůli niklu. Mohu jen rýži. Navíc nikl je i v kávě, v oříšcích, mandlích - je to problém při cukrování. Alergie je i na marmeládu, mléko, barviva, pektiny. Je toho moc. Ale to nevadí, je to další boj, uvidíme kdo s koho. Musím zlepšit pózování, o umístění se raději nevyjádřím dopředu. Po Evropě bych chtěla zkusit Olympii ve Španělsku. Pak příprava na podzim a svět. Chtěla bych poděkovat z celého srdce Zdence Razýmové, je jednoduše fantastická, mé dceři Giuliy, které se moc omlouvám, že ji nechávám pořád samotnou, není vůbec lehké mít mě blízko v přípravě. Dále Stefanovi za přípravu! Kdyby se ozval nějaký sponzor, bylo by to fantastické.


Lucie Koumarová - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2015


Lucie Koumarová na Mistrovství České republiky mužů, žen a párů 2015

Zpět na přehled


Milena Koudelková

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2015 - 3. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2015 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2013 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2013 - 1. místo v bodyfitness nad 35 let

Další úspěchy:

Mistrovství Čech mužů a žen 2014 - 3. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2013 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství Čech mužů a žen 2012 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2012 - 2. místo v bodyfitness do 164 cm
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2012 - 2. místo v bodyfitness masters nad 35 let

1) Letošní předsoutěžní příprava šla velice dobře ve srovnání s minulým rokem. Až do Velikonoc se mi vyhnuly jakékoliv virózy a chřipky. Pak se to sice pokazilo, ale i tak jsem s formou nadmíru spokojená.

2) Účasti na ME si velice vážím a doufám, že budu důstojně reprezentovat. Závody si určitě užiji a byla bych nadmíru spokojená s umístěním ve finálové šestce. :)

3) Po návratu ze Santa Susanny mám v plánu se hlavně tak na 2 týdny vyhnout fitku, nabrat síly, věnovat se rodině a alespoň jí trochu vynahradit čas, který jsem trávila v posilovně. Podle umístění na ME se rozhodnu, zda se budu připravovat i na podzimní soutěže.

4) Mé velké poděkování patří především manželovi a dětem, kteří mě moc podporují, novému trenérovi Martinu Novotnému a v neposlední řadě sponzorům Nutristar, Pro Holding CZ, Šmakoun a firmě Lasermed.


Milena Koudelková - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2015


Milena Koudelková na Mistrovství České republiky mužů, žen a párů 2015

Zpět na přehled


Jan Páleníček

Vybrané úspěchy:

MČR mužů, žen a párů 2015 - 1. místo v klasické kulturistice do 180 cm + absolutní
Mistrovství Čech mužů a žen 2015 - 2. místo v klasické kulturistice do 180 cm
MČR mužů, žen, párů a masters 2014 - 4. místo v klasické kulturistice do 180 cm
Mistr. Moravy a Slezska mužů a žen 2013 - 3. místo v klasické kulturistice do 180 cm

Další úspěchy:

FatZero Beauty and Fitness Cup 2013 - 1. místo ve fitness classic mužů
Aminostar Natural Cup 2013 - 1. místo v kulturistice mužů nad 178 cm
INBA European Championship 2013 - 1. místo ve fitness mužů
INBA Natural Olympia 2013 - 1. místo v kulturistice mužů
Aminostar - mezinárodní mistrovství ČR 2012 - 1. místo ve fitness mužů
INBA World Championship 2012 - 1. místo ve fitness mužů
Banskobystrická Grand Prix 2010 - 1. místo v kulturistice mužů do 180 cm
Aminostar Natural Cup Mikulov 2010 - 1. místo v bodyfitness mužů

Na nedávné soutěži v Maďarsku jste vybojoval úspěšné 3. místo. Jaké pro vás tyto závody byly, jaké dojmy, postřehy jste si přivezl z Maďarska domů a jak vy sám jste byl spokojený s vývojem formy?

S umístěním v Budapešti jsem byl velice spokojený. I když to byly moje první letošní závody, tak cesta na ně nebyla zrovna lehká. Hned za Prahou jsme havarovali a náš vůz byl v tu chvíli nepojízdný a na to vše jsme se ocitli v pražské nemocnici, kde jsme podstoupili nutná vyšetření. Zranění byla opravdu jenom lehká. Krvácející nos a lehce pohmožděná krční páteř, a tak jsem neztrácel naději. Věřil jsem, že do Budapešti dorazím. Naštěstí jsme nasedli spolu s Mirkem Kadlecem na poslední autobus do Maďarska a odcestovali. Přespali jsme v blízkém hotelu a druhý den šli do sportovní arény soutěžit. Akce to byla obrovská, součástí bylo sportovní expo. Co se týče soutěže, tak organizace byla katastrofální. Maďaři nám neposkytovali informace v angličtině a ani program nebyl jiný než maďarský. Takže jsme čekali a čekali, abychom neprošvihli naši kategorii. 3. místo v kategorii klasické kulturistiky nad 175 cm považuji za pěkný výsledek a s formou jsem byl spokojený.

Co pro vás znamená účast na letošním ME? Jedete si to na závody užít, nabrat další zkušenosti či máte nějakou představu o konkrétním umístění?

Na mistrovství Evropy budu soutěžit v mužském fitness. Těším se, až uvidím špičku fitness z Evropy. Kluky sleduji z videí a je to opravdová podívaná. Předvádí dokonalou akrobacii a to mě fascinuje. Sám jsem s fitness průpravou začal před 5 lety a velmi mi to obohatilo trénink. Věnuji se i klasické kulturistice a fitness se s tím dá krásně propojit. Bude to moje první zkušenost na mistrovství Evropy IFBB a představu o konkrétním umístěním nemám.

Co vás čeká po návratu z ME - jaké jsou vaše plány na odpočinek či další plány do budoucna?

Uvidím, jak se vyvine mistrovství Evropy a jaké z toho budu mít pocity. Následně se rozhodnu, jestli budu pokračovat o měsíc později na Evropských hrách v Baku. Evropské hry jsou pro mě velice prestižní záležitostí a byla by velká čest se zúčastnit. Od začátku jsem si stanovil cíle a myslím, že "vlak" je dobře rozjetý. Aktuální fotky z cest, soutěží a moji přípravu můžete sledovat na facebookovém profilu Jan Palenicek - IFBB Competitor & Fitness Trainer.

Komu byste chtěl poděkovat?

Poděkovat bych chtěl za firmě ICONICGYM, která mě obléká a podporuje v mnoha směrech. Děkuji Olomouckému kraji za finanční přispění na absolvování cesty do Španělska a dále mé rodině a přítelkyni za psychickou podporu před soutěžemi. Díky za zájem redakce Ronnie.cz, že se mohu podělit o zkušenosti z fitness.


Jan Páleníček - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2015


Jan Páleníček na Mistrovství České republiky mužů, žen a párů 2015

Zpět na přehled


Lenka Červená

Vybrané úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015 - 1. místo v bodyfitness do 164 cm
Aminostar Mezin. MČR 2013 v nat. kulturistice a fitness - 1. místo ve fitness figura žen
Aminostar Mezin. MČR 2013 v nat. kulturistice a fitness - 1. místo ve fitness classic
Aminostar Natural Cup 2012 - 1. místo ve fitness classic žen

Další úspěchy:

Aminostar European Championship 2009 - 1. místo ve fitness classic žen
Aminostar European Championship 2009 - 1. místo ve fitness figura žen
Miss & Mr. Fitness 2009 - 1. místo ve fitness žen
Aminostar Natural Cup 2008 - 1. místo ve fitness figura žen
vícenásobná mistryně a vicemistryně ČR ve fitness juniorek a žen
mistryně a vicemistryně světa ve fitness juniorek
mnoho titulů z kulturistiky dorostenek a juniorek, 2. místo z MS kulturistiky juniorů

Nabízíme fotografie Lenky Červené z Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015.


Lenka Červená na Mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen 2015

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 72 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie