Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Margita Zámolová - rozhovor a aktuální forma před Malta Bodybuilding and Fitness International GP 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Medailistka loňského Mistrovství světa ve fitness Margita Zámolová se v těchto týdnech připravuje ke vstupu do letošní sezóny. První soutěží, kterou v ní tato úspěšná bodyfitnesska absolvuje, se stane Malta Bodybuilding and Fitness International GP, která je plánována již na víkend 18. a 19. dubna. Co je u Margity Zámolové nového i jaké má další plány pro letošní soutěžní ročník, se dočtete v našem dnešním rozhovoru.


Margito, o víkendu 18. a 19. dubna vás na Malta Bodybuilding and Fitness International Grand Prix čeká vstup do letošní sezóny. Proč vaše volba padla právě na tuto soutěž a jak se na závody těšíte?

Margita Zámolová 2 týdny před soutěží na Maltě

Vedlo mě k tomu hned několik důvodů. (smích) Letos je to moje první soutěž a koná se na hezkém místě. Manžel tam už byl, tak to znám trochu z vyprávění. Předpokládám, že tam bude o chlup tepleji než tady a že kromě soutěže to bude pro nás i trochu takový prodloužený víkend v krásném prostředí. Organizátory Blanche a Ralpha známe ze světových soutěží a jsou to moc milí lidé.

Jedete na Maltu s cílem dosáhnout nějakého konkrétního umístění, anebo pro vás klání bude znamenat především test formy před dalšími závody?

Pokud je člověk soutěživý typ, a to já jsem (smích), tak jde na soutěž s tím, že by chtěl vyhrát. Samozřejmě nevíte, kdo tam ještě přijede a jak bude připraven, a o tom to je. Určitě nebudu tak připravená, jako by to bylo mistrovství světa (smích), ale je to soutěž a člověk, který už byl bronzový na světě, by neměl dorazit na žádnou soutěž úplně nepřipraven. Pak zklamete diváky i sebe. Takže se budu snažit, ale holt je to pro mě první soutěž sezóny… Každopádně test to bude nejen pro mě - mám nového sponzora na suplementy i na barvu. (smích)

Snažila jste se v přípravě na letošní soutěže zapracovat na nějakých konkrétních zlepšeních? V čem by měla být vaše letošní forma jiná než ta loňská?

Letošní sezóna je cílena hlavně na podzim na mistrovství světa v Budapešti a na amatérskou Olympii v Praze. Vzhledem k tomu, že se musím ukázat na podzim ve vrcholové formě, tak jaro bude pouze dolaďovací a přechodné. Budu pracovat na celkové symetrii, pevnosti, pózování a samozřejmě na nohou.

Kromě stálých lidí, se kterými spolupracuji - Zdena Razýmová, Pavol Jablonický a manžel, mi bude s letošní sezónou pomáhat i šéftrenér reprezentace Maďarska Laci Berkes, který je náš velmi dobrý přítel. On loni připravoval absolutní mistryni světa Gabrielu Szabó, která pravděpodobně letos ještě do profi kategorie nepůjde, a tak se utkáme v Budapešti. Hlavně se jedná o změnu stereotypu tréninku, pózing a sladění formy.

Od vašeho návratu na soutěžní pódia z roku 2013 závodíte vždy na jaře i na podzim. To jistě musí být fyzicky poměrně náročné. Stihla jste si od podzimních soutěží dostatečně odpočinout? Máte nějakou oblíbenou formu regenerace a relaxu, která vám pomáhá dobít síly?

Odpočinek neznám a bohužel se o něm nedá mluvit už hodně dlouho. Chodím každý den do práce, starám se o rodinu a připravuji se na soutěž. (smích) Nemám čas nikdy, proto musím být celý rok tak trochu v přípravě, protože není moc času na dlouhé zbavování se zbytečných vrstev. Prostě na to nemám čas, tak se nenabaluji, abych s tím pak měla co nejméně práce. Regenerací je pro mě kvalitní strava a aspoň 6 až 7 hodin spánku denně. Občas dobrý film, sklenička dobrého pití nebo shopping, jednou za rok lyžování a v létě týden u moře. To je celé, na nic víc nemám čas…

Vím, že jste si letos nenechala ujít sportovní veletrh FIBO Power. Jaký na vás tato akce udělala dojem a nakolik pro vás bylo obtížné skloubit probíhající přípravu a pobyt v Německu?

FIBO je pro nás vždy sportovní i odbornou inspirací a navíc tam na jednom místě potkáme spoustu známých, kamarádů a obchodních partnerů. Ideálně se vše soustředí na jednom místě, jenom stačí trochu plánovat a dá se vyřídit hodně věcí. Vzhledem k přípravě musí být vše naplánované a na klíč, tzn. letenky, hotel, taxi, jídlo s sebou a maximálně na dva dny. Většinou tam jezdíme na čtvrtek a pátek. Přes víkend se tam nedá ani hnout.

Margita Zámolová 2 týdny před soutěží na Maltě

Jaké další soutěže chcete letos absolvovat? Uvidíme vás znovu i na podzim? Pokusíte se obhájit medailový úspěch z loňského MS ve fitness?

Jak jsem již zmínila, moje letošní sezóna bude vrcholit na podzim mistrovstvím světa a amatérskou Olympií. Nevím, jestli se tam vejde ještě Arnold Classic Europe a mistrovství světa masters. Hlavním cíle je dosáhnout co nejlepšího umístění na Mistrovství světa ve fitness a tomu podřídím vše!

Chtěla byste někomu poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi pomáhají, ať už je to jakkoliv. Děkuji Zdeně Razýmové, Pavolovi Jablonickému, Lacimu Berkesovi a manželovi. Všem, kteří mi drží palce a podporují moje úsilí.

Ze sponzorů bych chtěla poděkovat firmě MUSCLESPORT a jejich manažerovi Radkovi Čejkovi, se kterým jsme nastartovali perspektivní spolupráci jak v suplementech, tak i v marketingu. Doufám, že nejen na letošní rok. (smích) Pokud dorazíte na letošní FITBALANCE v Budapešti, tak mě najdete kromě soutěžního pódia právě i na stánku firmy MUSCLESPORT.

Dále bych chtěla poděkovat firmě paní Jany Bobošíkové Vita Liberata a jejich manažerce Nikol Trojanové. Firma se zaměřuje na samoopalovací produkty a zásobuje mě soutěžními barvami.


Margita Zámolová 2 týdny
před Malta Bodybuilding and Fitness International GP 2015

Margita Zámolová na sportovním veletrhu FIBO Power 2015




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

16.04.12:33jnerez - Klobouk dolu, nadhera *79*.
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie