Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

CrossFit: Michal Mička - nejlepší Čech soutěže Open 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Nejlepším českým atletem letošních Open se stal Michal Mička, čtyřiadvacetiletý atlet z Havířova. Michal začal s poctivým tréninkem CrossFitu v lednu 2013 a od té doby se zlepšuje mílovými kroky. Zatímco loni se na Open umístil na 497. příčce evropského žebříčku, letos poskočil o více než 270 příček vzhůru a obsadil 221. místo. Jeho výkonnostní vzestup je velmi dobře patrný i na tuzemských soutěžích, kde patří k naprosté špičce.

Nejvíce se Michalovi daří hlavně v silových disciplínách a není divu. Byl členem české juniorské reprezentace ve vzpírání, takže s velkými váhami si dobře rozumí. Jeho výkony 135 kg na snatch, 170 kg na clean and jerk, nebo 230 kg na back squat jsou dostatečně výmluvné.

Michale, Open 2015 jsou za tebou a ty ses svým výkonem stal nejlepším mezi českými závodníky. Jak jsi ty osobně spokojený se svým výsledkem?

Se svým výsledkem v Open moc spokojený nejsem, jelikož mým cílem bylo vejít se do stovky nejlepších v Evropě. Po 4. WODu jsem ale už věděl, že se mi to nepodaří, takže už jsem tomu nedával 100 %, ztratil jsem motivaci.

Chápu. Dával jsi každému workoutu pouze jeden pokus, nebo jsi některé WODy opakoval?

WODy jsem jel většinou na jeden pokus, ale WOD 4 a nový standard mi dal zabrat, takže tento jediný workout jsem točil 4x.

Jednotlivé workouty jsi šel většinou sám, nebo s někým?

U většiny natáčení někdo byl, je to lepší, než kdybych měl cvičit sám. Možná ještě lepší by bylo, kdybych to jel s někým jako závod, ale tahle možnost nebyla. Jinak mezi jednotlivými WODy jsem regeneroval v pohodě, ani své tréninky jsem nijak neměnil. Jel jsem pořád stejně, jen jsem k tomu ještě přidal workouty z Open.

Které WODy ti sedly nejvíce a s kterými ses spíš trápil?

Ani nevím, z každého šlo něco, ale kombinace pro mě nebyly úplně super. Snad 15.1a bych řekl, že byl pro mě fajn, protože na clean and jerk jsem docela silný, ale nebaví mě, protože jsem pořád limitovaný zraněním a celkově mě maximálka na clean bolí. Ale každopádně byl pro mě asi 15.1a nejhezčí WOD.

Co bylo, myslíš, důvodem, proč se ti nepodařil tvůj plán vejít se do první stovky v Evropě? Potřebuješ ještě na něčem zamakat?

Zamakat nevím na čem, snad trochu víc nadýchat. Ale zase jsem se pořádně naučil wall bally, takže mi workouty Open něco daly. Na to jsou Open super, protože prověřují atleta od základu. Regionals už jsou trochu rozdíl a Games jsou úplně jinde. Open mohly být dle mého názoru trochu těžší, ale budu se snažit a porovnávat WODy v Regionals, abych věděl, kam bych se asi dostal. Myslím si totiž, že mé tréninky jsou na pokročilejší závody, než je Open, takže příští rok budu muset třeba 2 měsíce před Open změnit styl tréninků, dávat si lehčí činku a lehčí cviky, než které jezdím normálně. No, uvidíme. Každopádně bych chtěl poděkovat svým sponzorům Superior14 za podporu a mnoho doplňků, které jsou v kvalitní přípravě velmi důležité. Pozdravit bych chtěl tímto také kluky do Brna, Hradce i Ostravy. :)



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

11.04.07:58Lukana - Michal je borec největší :-))
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie