Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

David Ulbricht - rozhovor a aktuální forma před Loaded Cup 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


LOADED CUP 2015 - 3. - 4. 4. 2015, Dánsko
Češi před Loaded Cup:
Štěpán GinzelMartin KlušákDavid UlbrichtPetra Urbánková
Veronika ŽižkováSilvie BeránkováVeronika Szalayová
Info z Loaded Cup:
výsledky a fotografie - 3 medaile!
Očima závodníků, rozhovory s medailisty:
očima Davida UlbrichtaŠ. Ginzel D. Ulbricht

Dánská mezinárodní amatérská soutěž v kulturistice a fitness Loaded Cup se v posledních letech koná za účasti českých závodníků a nejinak tomu bude i letos. Jedním ze sportovců, kteří se na zmíněném klání, jež se odehraje ve dnech 3. až 5. dubna v 21tisícovém Ringstedu, plánují představit, je také David Ulbricht. Ten se na akci po sérii úspěchů z předloňských soutěží v kondiční kulturistice a loňské vynechané sezóně chystá nastoupit v pro něj nové kategorii, a to v klasické kulturistice mužů. Čím jej právě klasická kulturistika zaujala i s jakým cílem do Dánska pojede, David prozrazuje v našem předsoutěžním rozhovoru.


David Ulbricht - aktuální forma před Loaded Cup 2015

Davide, po sérii úspěšných vystoupení z domácích soutěží v kondiční kulturistice z let 2012 a 2013 před sebou máte vaše první závody v kategorii klasické kulturistiky, a to hned s mezinárodní účastí a velmi dobrým renomé. Jak se na start na Loaded Cupu těšíte a s jakým cílem na soutěž jedete?

Na první pohled se zdá, že si pořadatelé dávají záležet. To, jak celou soutěž prezentují na webu a Facebooku, je super. Nechybí aktuální a každodenní informace pro závodníky. Na každý dotaz pořadatel ihned reaguje a aktuálně je přihlášeno bezmála 300 závodníků z celé Evropy. Největší celebritou bude profesionál Dennis Wolf, pozornosti se budou těšit i další hosté, jako je například William Bonac. Připravena bude i obrovská LED projekce, kde poběží Generation Iron. Myslím, že to bude velká třídenní podívaná a že si povezu z Dánska velký zážitek. Cílem je neudělat v Dánsku ostudu a poprat se o co nejlepší výsledek. Dovézt placku by byl úspěch.

Co se vám na kategorii klasické kulturistiky líbí a proč vaše volba před letošní sezónou padla právě na ni?

Kategorie klasické kulturistiky je skvělá v tom, že se závodníci nemusí hnát za obrovskými svaly, jako tomu je například u váhové kulturistiky. Přípravu mohu více zaměřit na separaci, tvar svalů a celkovou symetrii postavy, což mi vzhledem k mé stavbě postavy absolutně vyhovuje. Další výhodou v této kategorii je pro mě fakt, že postava je na první pohled stále atletická a přirozená, a to je pro mě důležité.

Kolik pro vás při vaší výšce činí hmotnostní limit klasické kulturistiky? Vejdete se do něj bez potíží, nebo očekáváte, že to naopak bude ještě "boj do poslední chvíle"?

V mém případě se jedná o hranici 89 kg, tento limit nesmím překročit. Aktuální váha je 90,8 kg. Vzhledem k závěrečnému odvodnění si myslím, že nebudu mít problém daný limit splnit. Zajímavé je, že vážení bude v sobotu a startovat budu v neděli, zde by teoreticky mohl nastat problém, ale myslím si, že to vyjde.

Soutěžit byste měl až v neděli, na Loaded Cupu bude ale bohatý program už v pátek i v sobotu. Jak budete oba poslední dny před soutěží trávit? Plánujete být více na hotelu, odpočívat a ladit formu, nebo se spíše vydáte do centra dění do ringstedského kongresového centra?

Těžko říct, jak se v danou chvíli budu cítit. Bývám dost nervozní, i když tato příprava je proti sezóně 2013 docela víc v pohodě, takže uvidím. V pátek si nechci nechat ujít Meet & Greet s Dennisem Wolfem. V sobotu se budu asi už více soustředit na sebe a budu ladit formu. Do Dánska vyrážím s rodinou autem a máme pronajatý dům cca 8 km od místa dění. Zázemí bude skvělé, takže tam budu trávit sobotu a dění sledovat spíše online.

Pro kulturistu není nic příjemnějšího než pracovní den trávit v posilovně.
David Ulbricht

Pracujete jako osobní trenér. Jak moc náročné pro vás bylo skloubit přípravu a práci s klienty?

Stanovil jsem si pravidlo, že nechci, aby se příprava negativně promítla do spolupráce mezi mnou a lidmi, kteří na mě spoléhají. Celá dieta je svým způsobem náročná a občas je člověk unavený, což je na mě někdy znát. Výhodu je, že spolupracuji s lidmi, kteří mě podporují. A za to jim posílám velký dík. Skloubit přípravu se zaměstnáním je vždy o trochu těžší, ale pro kulturistu není nic příjemnějšího než pracovní den trávit v posilovně.

Probíhala vaše příprava bez problémů, anebo jste se musel potýkat s nějakými potížemi, ať už ve formě zranění, nebo nemoci?

Nic vážného naštěstí neproběhlo. Samozřejmě ani mně se nevyhnula vlna chřipek. Z objemové části přípravy jsem řešil přetížené vazy v koleni, které se občas ozývají. Plné regeneraci se budu věnovat, až skončí sezóna.

Plánujete letos po Loaded Cupu absolvovat i nějaké další soutěže?

To je otázka. Ve hře je švédská Grand Prix, která se koná hned týden po Loaded Cupu. Dále vyběhlo Maďarsko a ještě se nabízí Rakousko nebo mistrovství Čech, popřípadě mistrovství republiky. O tom, kam nakonec pojedu nebo nepojedu, se budu rozhodovat podle aktuálního pocitu a také mě bude zajímat zpětná vazba od rodiny.

Chtěl byste někomu touto cestou poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Rozhodně a díky za otázku. Super je moje přítelkyně, podporuje mě a mám od ní skvělé zázemí, které mi doma po čas přípravy zajišťuje. Stará se mi o stravu a vaří mi na každý den dopředu, protože jsem do večera v posilovně. Díky této její pomoci stíhám alespoň sedm hodin spánku. Můj všední den začíná od šesti hodin ráno. Je to pro ni teď dvojnásob náročné a za to, jak mi pomáhá, jí patří velký dík.

Děkuji všem lidem, co za mnou pravidelně dochází na tréninky, za jejich přístup k tréninku a ke stravě! Všem také patří díky za zvýšenou toleranci v období přípravy.

Moji aktivitu lze sledovat na internetu. V Dánsku budu online a mám v plánu fotit a psát info o pocitech z místa dění. Všechny, koho má aktivita zajímá, zvu na facebookové stránky David Ulbricht - Instructor Fitness / Personal Trainer / Athlete.

Navštívit lze i web www.davidulbricht.cz.

Děkuji Ronnie.cz za zájem a držte palce! Díky.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie