Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Ohlédnutí za akcí
Nejlepší z nejlepších 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

Brzké ráno soboty, označené v kalendáři datem 16. srpna 2014, bylo nevlídné. Nebe se zatáhlo šedivou dekou a pršelo. Takové počasí si organizátoři akce Nejlepší z nejlepších rozhodně nepřáli, jelikož téměř vše, co se chystalo v areálu pražských Žlutých lázní, mělo probíhat pod širým nebem. Počasí se ale nakonec ustrnulo, slunce osušilo hrazdy a den plný sportu mohl začít.

Zatímco se oblíbený zábavní areál u Vltavy teprve probouzel a zúčastnění sportovci se začali připravovat ke svým výkonům, byl tu člověk, který právě v tuto dobu svou „šichtu“ pomalu končil. Jaroslav Bohdal, ultramaratonský běžec a profesionální houslista, tu pod dohledem komisaře dokončoval pár závěrečných opakování z celkem 1000 shybů, které tu udělal, když před nimi uběhl ještě 100 km. Neuvěřitelný výkon! Tento vražedný duel se mu podařilo dokončit v čase pod 12 hodin a vytvořil tak nový český rekord.

Když se ráno přehouplo do dopoledních hodin a vzduch se o něco oteplil, začaly se rozbíhat akce ve všech koutech areálu. Na hrazdách rozjeli své psí kusy streetworkoutové týmy ze Skalice a Karviné, ve stánku Honzy Kareše se začaly krájet jeho vynikající fitness koláče a delikatesní proteinové cheesecaky, trenéři Hardcore tréninků Jirka Nečásek a Štěpán Ginzel spustili mučení svých prvních obětí na gumových expandérech a rozličných nestabilních pomůckách. Když hodina pokročila ještě více, začaly Žluté lázně doslova pulsovat sportem a člověk nevěděl, kam dřív skočit. Radši si vyslechnout přednášku Martina Snášela na téma Chybné postupy a zdravotní rizika v dnešní tréninkové praxi, nebo sledovat crossfitovou exhibici supervýkonné atletky Kamily Ďuricové a vynikajícího závodníka Radka Hadrovského? A co nakouknout na hlavní stage, kde zkušená trenérka Ria Hrušovská s kolegy předváděla ukázku cvičení body combat? Vše prostě stihnout nešlo, a tak si každý musel vybrat dle osobních preferencí. A opravdu bylo na co koukat. Ženy určitě valily oči při exhibici mohutných kulturistů, mužům se možná mlžil zrak při smyslném vystoupení Lucie Šimkové, mistryně republiky v pole dance, dětem zářila očka jak žárovky, když dostaly možnost zařádit si na lezecké stěnce od Makaku, která zde byla postavena pro jejich potěšení. Ovšem to zdaleka nebylo všechno. Jóga, zumba, přednášky, MMA zápasy, BMX exhibice, segwaye, cvičení s kettlebelly, to vše tu probíhalo souběžně v různých částech areálu.

Jedna ze zelených ploch patřila soutěži silných mužů - strongmanů. Ti zde předvedli divácky atraktivní show, když zvedali šedesátikilové jednoručky, bílé BMW, oblý, více než 100kilový říční kámen a také, v návalech radosti, i sebe navzájem. Byla to hezká podívaná, navzdory přepršce, která někomu možná znepříjemnila úchop, ale náladu soutěžícím ani divákům nezkazila.

Zajímavý battle proběhl v prostoru pod hrazdami v odpoledních hodinách. Česká vzpěračka a všeobecně talentovaná sportovkyně Pavla Kladivová (alias Kulíšek) vyzvala diváky k snatch testu s kettlebellem. Odvahu přijmout výzvu našel jediný z přítomných - jistý Martin, alias Samuraj. Cílem snažení byla stovka opakování snatchů v časovém limitu 5 minut. Dívky tento test obvykle absolvují se 16kg kettlebellem, Pavla se toho ale nebála a vzala si kettlebell 20kilový. Martin byl opatrnější a vystačil si s 16 kg. Na průběh battlu dohlížel a čas měřil Michal Vrátný, instruktor kettlebellu a majitel portálu Železná koule. Kdyby nebylo Martina „Samuraje“, asi by si málokdo z přihlížejících uvědomil, jak je tento test obtížný. Pavla totiž házela kettlebell nad hlavu v jednom opakování za druhým s takovou lehkostí, že se zdálo, že vlastně o nic nejde. Zato Martin musel těžce dýchaje občas vkleče odpočívat a výkřiky „já to nevzdám“ se sám hecovat k tomu, aby úkol dokončil. Souboj Kulíšek vs. Samuraj nakonec skončil vítězně pro první jmenovanou, když zvládla v časovém limitu všech 100 opakování, zatímco Samuraj jich stihl o sedm méně.

V 18 hodin večer přišel na plac i otec celé akce Nejlepší z nejlepších, lezec, trenér a rekordman Jan Kareš, který se chtěl pokusit o překonání světového rekordu ve shybech za jednu hodinu, jenž momentálně činí 1009 shybů a jeho držitelem je Angličan Stephen Hyland. Překonat rekord se Honzovi bohužel nepodařilo, ale jeho 916 opakování je i tak výkon běžnými smrtelníky jen těžko pochopitelný. Nicméně kdo Honzu zná, ví, že když se do něčeho zakousne, jen tak se nepustí. Pokud se tomuto sportovnímu šílenci na příště podaří přesunout většinu starostí s organizací svých akcí na pomocníky, aby se sám mohl věnovat odpočinku a ladění formy, může se Stephen Hyland začít o své prvenství bát.

Závěrem nezbývá než dodat, že navzdory drobným přeháňkám a mírným organizačním zmatkům dopadla akce skvěle, všichni přítomní si užívali jak sportovní podívané, tak vynikající atmosféry. Nápad, který vznikl v hlavě Jana Kareše a vedl k uskutečnění projektu Nejlepší z nejlepších, má velký potenciál a bude jedině dobře, pokud dá letošní ročník základ nové, pravidelně se opakující a čím dál vypiplanější sportovní události.


Hardcore tréninky ve Žlutých lázních


Nejlepší z nejlepších 2014 - fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

24.08.22:17Maerlyn0 - Já si nemůžu pomoct, ale spousta těch cviků mi připadá, že..+3
24.08.19:28CZEBLADE - Pěkný venkovní vyblbnutí, ale má to hardcore někdy něco sp..+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie