Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

CrossFit: Petr Schlegel o soutěži Prague Team Battle 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

V sobotu 7. 6. 2014 se v rámci mezinárodní kulturistické soutěže Olympia Amateur Europe uskuteční v pražské Tipsport Areně také soutěž Prague Team Battle, na kterou dorazí crossfitové týmy ze šesti zemí. Koordinátorem celé akce bude Petr Schlegel, atlet mnohými soutěžemi kovaný, kterému jsme ohledně klání Prague Team Battle položili několik otázek.

Petře, byl jsi osloven pořadateli soutěže Prague Team Battle, jestli by ses nechtěl podílet na organizaci, a ty jsi souhlasil. Co tedy bylo při chystání akce tvým hlavním úkolem?

Dostal jsem možnost podílet se na takové velké akci, což nešlo odmítnout. Staral jsem se hlavně o "odbornou" stránku, do které spadá např. vymýšlení WODů nebo organizace v průběhu závodu.

Dle zpracování webových stránek soutěže se zdá, že Prague Team Battle by ráda byla českou verzí CrossFit Games. Bude tomu odpovídat úroveň soutěže?

To je trochu nadsazené, ale čte se to hezky. Jsme přesvědčeni, že už je na čase nabízet crossfiterům závody, které jsou srovnatelné se zahraničím, především co se týče organizace a péče o závodníky. Úroveň českého CrossFitu jde nahoru a tomu by měly odpovídat i závody.

Týmy kolika zemí se soutěže zúčastní?

Včetně Čechů a Slováků to budou týmy ze šesti zemí, majoritu tvoří tuzemští zástupci.

Bude se soutěžit pouze v jedné kategorii, nebo se otevře více kategorií dle pokročilosti atletů?

Otevřena bude jedna kategorie. Měli jsme podmínky, díky kterým jsme se nemuseli omezovat, co se týče počtu týmů, takže to bude podobně jako u CrossFit Games Open, kde nejsou kategorie a workouty absolvuje světová špička i začátečníci.

Ty jsi člověkem, který měl na starost vlastně to nejdůležitější, a to zkomponovat soutěžní workouty. Co atlety čeká, asi neprozradíš, ale můžeš alespoň říct, zda se WODy budou líbit více "gymnastům", nebo "silákům"?

Doufám, že se to bude líbit všem. (smích) Workouty prověří týmy jako celek, v některých půjde hodně o komunikaci a spolupráci. Jinak si ale na své přijdou jak siláci, tak gymnasté.

...naším cílem bylo, aby si každý zacvičil co nejvíc...
PhDr. Petr Schlegel, koordinátor závodu

Mohou se závodníci těšit i na nějaké netradiční workouty?

Snad se nepletu, ale většina WODů bude novinkou na českém území. Tím je myšleno jak pojetí, tak vybavení. Stejně jako na CrossFit Games nebudou mít závodníci možnost si nic předtím vyzkoušet, to znamená, že první zkušenost získají až po odstartování WODu.

Jaký systém jste si připravili pro soutěž Prague Team Battle? Kolik workoutů si odcvičí všichni a kdy dojde na "lámání chleba"?

Naším cílem bylo, aby si každý zacvičil co nejvíc. Každý tým tedy absolvuje celkem 4 WODy, poté přijde cut a následovat bude finále pro několik nejlepších týmů.

Prague Team Battle se uskuteční v rámci prestižní kulturistické soutěže Olympia Amateur Europe, mezi diváky tak jistě bude mnoho lidí, kteří o CrossFitu nic nevědí. Bude soutěž moderovat někdo, kdo případným nezasvěceným přihlížejícím trochu osvětlí dění?

Jedním z moderujících bude Joey Scafidi z CrossFit Committed, vzhledem k mezinárodnímu přesahu akce bude perfektní angličtina nezbytná. O postu druhého moderátora ještě není rozhodnuto. Každopádně nechceme představovat CrossFit jako něco nového a neznámého, ale diváci se určitě dozví dost informací, aby byli v obraze.

Mohl bys na závěr prozradit svůj tip na vítězný tým?

Tip nemám, ale fandím českým barvám. A který z českých týmů by to byl, to už není tak důležité.

Závodníci i zájemci z řad diváků naleznou veškeré informace k soutěži na jejích oficiálních webových stránkách.





Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie