Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodnice v bikiny fitness - rozhovory
a formy před mistrovstvím Evropy 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2014 - 14. - 18. 5. 2014, Španělsko
Češi před ME:
Petr Havlík • Miloš Růžička • Tomáš Horák • Bohumil ŠtěpánekBoris Orava (II.) • Jindřich Musil (9 t.)
Filip ŠteflovičVítek Sahula (6 t., 4 t., 2,5 t.) • Vladimír ŠtěpánekMilan BodlákMiroslav Mráz • Jaroslav Kejř
Luboš Koumal (II.) • Martin Louda (II.) • Aleš Réman • Ladislav Šroubek • Štěpán Ginzel (2,5 t.) • Jiří Vilímek
Martin MesterLadislav NovýLenka ČervenáDaniel MinsterValerie Peršina (II.) • Eva NutilováMarie Turková
Eva HavelkováAdenike EndtováKarolína Machová • Renata Richterová • Lenka Ferenčuková • Jana Ludmila Bendová • Lucie Limbrunnerová • Veronika ZubačováLucie JakešováŠárka DědkováPetra Urbánková
Margita Zámolová • Veronika ŽižkováMilena KoudelkováLucie KoumarováDominika Krejcarová
Před ME:
sraznominace harmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 2 medaile!
den 2 + foto - 4 medaile! den 3 + foto - 2 medaile!
den 4 + foto - 1 medaile! návrat foto masters
kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima Martina Mesteraočima Víta Sahuly
Ladislav NovýBoris OravaDaniel Minster
Miroslav Mráz

V termínu 14. - 18. května proběhne ve španělské Santa Susanně supermistrovství Evropy 2014, které bude zahrnovat Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy ve fitness a Mistrovství Evropy juniorů a masters. České barvy na něm bude hájit hojný počet reprezentantů. Jako tomu bývá vždy, tak Vám i nyní přinášíme rozhovory s nimi a jejich aktuální fotografie.

Následující článek bude věnován závodnicím v kategorii bikiny fitness. Je jich celkem šest, jejich přehled a výškové kategorie naleznete níže. Valerie Peršina se s Vámi o své dojmy a fotky už podělila, a to v rozhovoru pořízeném před Mozolani Classic, kterého se rovněž účastnila. Proto jsme ji nyní poprosili o její dojmy z proběhlé soutěže. Zbývajícím závodnicím jsme položili tři stejné otázky:

1) Jak šla soutěžní příprava a jak jste spokojená s vývojem formy?
2) Co pro Vás účast na letošním ME znamená a s jakými odjíždíte ambicemi?
3) Co plánujete po návratu dalšího, ať už soutěžně, nebo soukromě?

Níže naleznete odpovědi všech šesti reprezentantek společně s fotografiemi z přípravy a z posledních soutěží, kterých se zúčastnily. Tímto jim děkujeme a přejeme mnoho úspěchů ve sportovním i osobním životě a ať to na ME dopadne podle jejich představ!


jménokategorie jménokategorie
Valerie Peršina do 169 cm Eva Havelková nad 172 cm
Eva Nutilová do 169 cm a nad 35 let Adenike Endtová do 163 cm
Marie Turková do 172 cm Karolína Machová nad 163 cm


Valerie Peršina

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství ČR 2014 - 2. místo v bikiny fitness do 168 cm
Mistrovství ČR 2013 - 3. místo v bikiny fitness do 168 cm
Mistrovství Čech 2013 - 3. místo bikiny fitness žen
Mistrovství ČR 2012 - 2. místo v bikiny fitness ženy nad 168 cm

Začnu asi tím, že účast na Mozolani Classic je mou další závodní zkušeností, no a jak všichni víme, každá zkušenost, ať dobrá, či špatná, je také zkušenost.

Ráno jsme dorazili na místo konání. Pršelo a byla strašná zima. Hned ze začátku nás čekalo nemilé překvapení - registrace z neznámého důvodu probíhala venku, strašně lilo a všichni závodníci i s doprovodem stáli přes hodinu ve frontě, aby se nahlásili a dostali pásku, která opravňovala k pohybu v zákulisí a šatnách. Další šok následoval, když jsme se dostali do šaten, ve kterých byly i toalety, ovšem některé bez dveří... Zima byla i uvnitř. U pódia a při vážení a měření byla taková zima, že se nikomu pomalu ani nechtělo ze šaten, které už byly zahřáté od vydýchaného vzduchu.

Program soutěže byl také pozměněn, a tak jsem s lítostí zjistila, že má kategorie nastoupí na pódium až na úplný závěr, takže jsem seděla v šatně přibližně čtyři hodiny. Organizace zkrátka byla velmi pod úroveň, jakou by člověk od tak velké soutěže očekával. Nakonec jsem závodila v kategorii nad 167 cm, prošla eliminací a zazávodila si. V prvním vyvolávání mě bohužel rozhodčí nechtěli, pouze v druhém. Skončila jsem na sedmém místě, které mě moc zklamalo.

Na závody jsem jela s tím, že si ozkouším formu, odnesu si nové zážitky, což se také stalo. Nicméně mě hlavní mezinárodní závody teprve čekají, a to právě mistrovství Evropy, takže teď jen doufám, že se forma podaří ještě doladit a vydaří se. V sobotu se také zúčastním mistrovství ČR, na které se moc těším (pozn. red.: rozhovor vznikal před MČR). Loňská organizace tady v Praze byla špičková a člověk si takovéhle chvíle opravdu užívá.

Jinak bych chtěla poděkovat také mému sponzorovi Fit-pro za skvělou podporu, bez které bych se jistě neobešla. Také děkuji svému manželovi za podporu a pochopení, mému trenérovi Borisi Oravovi a všem, co mi fandí a motivují mě.


Valerie Peršina na mistrovství ČR 2014


Eva Havelková

Dosavadní úspěchy:

BFC Cup 2014 - 3. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistrovství Čech 2014 - 2. místo v bikiny fitness na 168 cm

1) Příprava šla skvěle, až na únorový týdenní výpadek způsobený nepříjemnou virózou jsem ji absolvovala v plné síle, hodně zlepšila spoustu věcí a věřím, že formu dokážu prodat na všech jarních závodech a hlavně ve Španělsku na ME!

2) Je to jako bláznivý sen, jehož třešničkou na "proteinovém dortu" by byl postup do finále a umístění v TOP trojce. :) Každopádně to pro mě bude nezapomenutelný zážitek a už se na samotné závody i vše kolem moc těším!

3) Díky štědrosti firmy Rockmore, která je mým sponzorem, mohu startovat i na červnové Olympii v Praze, takže po návratu ze Španělska mě čekají ještě tři týdny příprav a diety na Olympii. :) To bude poslední soutěž a poté nechám tělo chvilku odpočinout a načerpat síly, abych se na podzim mohla výborně připravit a ukázat se ještě v daleko lepší formě. S přítelem určitě naplánujeme nějakou dovolenou, pokud nás tedy naši klienti z fitka pustí. :) Mám velice oblíbenou destinaci Lago di Garda a přítel tam ještě nebyl, takže s největší pravděpodobností se pojedeme mrknout tam. :)


Eva Havelková na BFC Cupu a mistrovství ČR 2014


Adenike Endtová

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství Čech a ČR 2014 - absolutní vítězka v bikiny fitness
BFC Cup 2014 - absolutní vítězka v bikiny fitness
GP Ronnie.cz 2013 - 1. místo v bikiny fitness žen
Golem Classic 2013 - 1. místo v bikiny fitness žen
Smartlabs Cup 2013 - 2. místo v bodyfitness žen

1) Příprava byla ze začátku hodně náročná, protože jsem musela nabrat ramena záda, a to akutně, takže tyhle partie jsem cvičila třeba 3x týdně, což je docela hardcore. Prvními závody letos bylo mistrovství Čech, takže ve formě už bych být měla. A protože jsem je vyhrála, tak asi ve formě budu. :)

2) Znamená to pro mě adrenalin jako blázen a moc se těším, že si to užijeme! Jedeme tam s rodinou a mám obrovskou radost, že nakonec může jet i trenérka Lída Čížová, takže to vypadá na super dovolenou. :) Nechci skončit poslední, taková je moje ambice. Nedovedu si vůbec představit, jak velká konkurence mě čeká.

3) První "tam pošlu" nějakou čokoládu a pár dalších dobrot. Pak bude mistrovství Čech v juniorech a možná ještě nějaké další závody, kdo ví? :) A potom budu dělat zase takové ty klasické věci, co holky ve 23 letech dělají. Budu se mít parádně, to vím už teď :)


Adenike Endtová na mistrovství ČR 2014


Eva Nutilová

Dosavadní úspěchy:

BFC Cup 2014 - 2. místo v bikiny fitness do 168 cm
Mistrovství ČR 2013 - 4. místo v bikiny fitness do 168 cm
Mistrovství Čech 2012 - 2. místo v bikiny fitness

1) Moje příprava šla celkem dobře, až na nějaké maličkosti, které se občas přihodí. Když máte rodinu, o kterou se musíte starat, a přitom musíte makat ve fitku a ke konci dvoufázově, tak je to někdy dost náročné, ale já jsem se na závody už těšila. :) Nyní mám za sebou mistrovství Čech, kde jsem se umístila na 2. místě, a mistrovství České republiky, kde jsem bohužel nepostoupila, což mě mrzí, protože si myslím, že tak špatnou formu jsem neměla, abych vypadla v semifinále. Ale moje příprava dále směřuje na mistrovství Evropy. Ještě jedu na BFC Cup 2014 v České Lípě, protože každé závody jsou přínosem (pozn. red.: rozhovor vznikl před BFC Cupem, kde se Eva umístila na stříbrné příčce).

2) Mistrovství Evropy pro mě znamená prestižní soutěž, které jsem se zúčastnila už loňský rok. Byla to pro mě nová zkušenost, která mě posunula dál, a proto jsem na sobě makala, abych byla letos ještě lepší než loni. Tak že odjíždím s tím, že chci uspět co nejlépe a reprezentovat naši republiku v té nejlepší formě.

3) Po návratu se budu dál připravovat na Olympia Amateur Europe v Praze. No a pak si dám nějakou dobrotu, než začnu zase dál na sobě pracovat, abych byla lepší a lepší. :) Protože je stále co vylepšovat.

Chtěla bych poděkovat celé své rodině, že mě podporují a pomáhají mi. Někdy je to opravdu náročné a v nich mám oporu, bez které bych tak náročnou přípravu nezvládla. Také děkuji Dmitriovi, který mi pomohl po zdravotní stránce.


Eva Nutilová před mistrovstvím Evropy 2014


Eva Nutilová na BFC Cupu 2014


Karolína Machová

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství ČR 2014 - 4. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistrovství Čech 2014 - 3. místo v bikiny fitness nad 168 cm
GP Fitness 2013 - 1. místo v bikiny fitness

1) Soutěžní přípravu jsem začala v únoru a z hlediska tréninků a diety šla výborně. Cíl, motivaci i energii jsem měla opravdu veliké. V průběhu se pak vyskytlo pár překážek, ale o tom to je a snad bych to ani nebyla já. :) To mě však nakoplo ještě víc a do přípravy jsem dala opravdu maximum.

Celý průběh přípravy řeším s mým, jak já říkám, nejlepším trenérem Filipem Grznárem, který je opravdu odborníkem. V kontaktu jsme každý den, a tak dietu měníme podle potřeby. Filip dokáže vše naplánovat tak, aby výsledek byl takový, jaký chceme. Tímto mu chci za vše poděkovat, bez jeho znalostí, zkušeností a hlavně podpory by to nešlo. Takže, Fílo, moc děkuji. :) S Formou, která byla 4. května na mistrovství Čech a 10. května na mistrovství republiky, jsem byla tedy spokojená.

2) To, že jsem se nominovala a mohu se tak zúčastnit ME, je pro mě obrovská radost a moc se těším. Bude to pro mě první zahraniční soutěž a věřím, že opravdu velká zkušenost. Budu startovat v kategorii bikiny fitness juniorek nad 163 cm jako jediná z ČR a to je pro mě obrovská výzva. Chci mít co nejlepší výsledek. Samozřejmě že se tam neletím jen podívat, a proto budu doufat v co nejlepší umístění, s tím člověk na ty soutěže prostě jít musí, ale především si to chci pořádně užít. :) Moc se těším.

3) Po návratu z ME se s Filipem rozhodneme, zda půjdu na poslední jarní soutěž, a to Olympia Amateur Europe. Pokud by ME mělo být poslední soutěží, i nadále budu pokračovat v trénincích a dietě, to je samozřejmostí, bez které si to nedokážu představit. Je totiž pořád na čem makat a co zlepšovat. Co se týče soukromí, tak plánuji jet na pár měsíců do zahraničí. Kdy odjedu, se ještě uvidí, určitě se ale zaměřím na podzimní přípravu, ať už v zahraničí, nebo v ČR.


Karolína Machová před mistrovstvím Evropy 2014


Karolína Machová na mistrovství Čech 2014


Marie Turková

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství Čech 2014 - 7. místo v bikiny fitness nad 168 cm

1) Přípravu jsme začaly před 8 měsíci s trenérkou Veronikou Šmardovou a vyústila v 7. místo na mistrovství Čech v kategorii bikiny fitness nad 168 cm, což vzhledem k mému prvnímu startu a konkurenci perfektně připravených a zkušených závodnic považuji za úspěch. V přípravě jsem vedle klasických tréninků s Veronikou a kardia docházela na thaibox a CrossFit k Honzovi Vávrovi (KTSO Praha), který mě průběžně trénuje v Muay Thai již asi 18. rokem. Z časových indispozic ze strany Veroniky jsme se bohužel krátce po Čechách dohodly na ukončení spolupráce, ráda bych jí touto cestou poděkovala za uplynulou spolupráci, přípravu a pomoc s líčením, přeji jí mnoho úspěchů v další závodní kariéře i v osobním životě. V posledních pár dnech trénuji sama a spoléhám na státní trenéry, že mi ve Španělsku pomohou formu za daných okolností maximálně doladit a odstartuji tedy ještě v o něco lepší formě než na Čechách. Zároveň bych ráda využila příležitosti a prostoru k poděkování ostatním, kterým vděčím za pomoc v přípravě - fyzioterapeutu Matěji Brabcovi, maséru Pavlu Dinčákovi, za perfektní zázemí fitku T&M Olympia Fitness, Fitness Podbaba, kadeřnici Lence a zvláštní poděkování patří Davidu Babůrkovi za psychickou podporu.

2) Především je pro mě obrovská čest, že jsem byla v nominaci vybrána a byla mi poskytnuta příležitost reprezentovat ČR v zahraničí. Účast na ME mi nepochybně přinese neocenitelné zkušenosti, jsem zvědavá na organizaci, samotný průběh soutěže, těším se na přípravu pod vedením státních trenérů a setkání s dalšími závodníky, zvláště zahraničními, a samozřejmě vynaložím veškeré úsilí na co nejlepší umístění.

3) Alespoň týden se plánuji věnovat rodině a přátelům, které jsem v rámci přípravy poněkud zanedbávala. :) Jinak se velmi těším na spolupráci s Davidem Babůrkem, který se po mém návratu stane oficiálně mým novým trenérem. Věřím, že pod jeho vedením odstartuji na příštích závodech v maximální možné formě. :) Děkuji redakci Ronnie.cz a přeji všem reprezentantům mnoho štěstí!


Marie Turková na mistrovství Čech 2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie