Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice a physique juniorů - rozhovory a formy před mistrovstvím Evropy 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ME VE FITNESS & ME JUN. A MASTERS & ME V KULTURISTICE 2014 - 14. - 18. 5. 2014, Španělsko
Češi před ME:
Petr Havlík • Miloš Růžička • Tomáš Horák • Bohumil ŠtěpánekBoris Orava (II.) • Jindřich Musil (9 t.)
Filip ŠteflovičVítek Sahula (6 t., 4 t., 2,5 t.) • Vladimír ŠtěpánekMilan BodlákMiroslav Mráz • Jaroslav Kejř
Luboš Koumal (II.) • Martin Louda (II.) • Aleš Réman • Ladislav Šroubek • Štěpán Ginzel (2,5 t.) • Jiří Vilímek
Martin MesterLadislav NovýLenka ČervenáDaniel MinsterValerie Peršina (II.) • Eva NutilováMarie Turková
Eva HavelkováAdenike EndtováKarolína Machová • Renata Richterová • Lenka Ferenčuková • Jana Ludmila Bendová • Lucie Limbrunnerová • Veronika ZubačováLucie JakešováŠárka DědkováPetra Urbánková
Margita Zámolová • Veronika ŽižkováMilena KoudelkováLucie KoumarováDominika Krejcarová
Před ME:
sraznominace harmonogram MEodlet české výpravy
Info z ME:
z místa děníprezentaceden 1 + foto - 2 medaile!
den 2 + foto - 4 medaile! den 3 + foto - 2 medaile!
den 4 + foto - 1 medaile! návrat foto masters
kompletní výsledky s body
Z ME očima naší reprezentace, rozhovory:
očima Martina Mesteraočima Víta Sahuly
Ladislav NovýBoris OravaDaniel Minster
Miroslav Mráz

Ve dnech 14. - 18. 5. bude probíhat supermistrovství Evropy 2014, jehož součástí bude Mistrovství Evropy v kulturistice, Mistrovství Evropy ve fitness a Mistrovství Evropy juniorů a masters. Dalšími závodníky naší reprezentace, která bude v Santa Susanně hájit české barvy, jsou také Vít Sahula, Jindřich Musil a Filip Šteflovič.

Následující článek bude věnován závodníkům v kategorii kulturistiky juniorů, klasické kulturistiky juniorů a physique juniorů. Závodníkům jsme položili tři stejné otázky:

1) Kdy začala Vaše příprava na mistrovství Evropy 2014 a jak probíhala?
2) Jak jste spokojený se svojí aktuální formou?
3) Co pro Vás účast na Evropě znamená a s jakými ambicemi odjíždíte?

Níže naleznete odpovědi všech, kteří si našli čas se podělit se čtenáři o své dojmy z přípravy.


jménokategorie
Vít Sahula klasická kulturistika juniorů
Jindřich Musil kulturistika juniorů do 75 kg
Filip Šteflovič physique juniorů


Vít Sahula

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství ČR 2014 - 4. místo v klasické kulturistice
Mistrovství Evropy 2012 - 2. místo v klasické kulturistice
Mistrovství Čech 2012 - 2. místo v klasické kulturistice
Mistrovství světa 2010 - 5. místo v klasické kulturistice
Mistrovství Čech 2008 - absolutní vítězství v klasické kulturistice

1) Ahoj, zdravím čtenáře Ronnie.cz. S přípravou na letošní mistrovství Evropy jsem začal přibližně v září loňského roku, kdy začala objemová část s cílem co nejvíce nabrat. To se mi dařilo dobře, nehledě na to, že během listopadu se mi podařilo navázat spolupráci s Martinem Jebasem a internetovým portálem Ronnie.cz, což pro mne znamenalo ohromnou zásobu doplňků po celou dobu přípravy. Tímto bych chtěl Martinovi poděkovat! Objem se mi povedl natolik, že ručička na váze ukazovala někdy během prosince hmotnost 105,5 kg. Vzhledem k tomu že moje maximální váha v klasikách juniorů je 85,5 kg, usoudil jsem společně se Slávkem Vinogradovem a Mirkem Tichým, že by bylo třeba začít s redukční dietou dříve. Už od ledna a ne od února, jak jsme původně chtěli. V podstatě od začátku jedu sacharidové vlny, ale i ty se v průběhu diety snižovaly. Naštěstí tělo na vlny reaguje dobře. Když se ale váha sekla, tak se něco v jídle ubralo, v tréninku přidalo a šlo to. Celou přípravu jsem trénoval ve vršovickém T&M Olympia Fitness. Tam na mě občas mrknul Tomáš Bureš a dodal mi jak motivaci, tak cenné rady, za což mu moc děkuji. Výsledná forma se teprve uvidí na pódiu ve Španělsku. Protože ta opravdová kouzla se dějí až v superkompenzaci a voda může udělat hodně.

2) S aktuální formou spokojený moc nejsem, i když Slávek nebo Tomáš tvrdí opak. Pořád mi vrtá hlavou, jak by se dalo ještě něco vylepšit. Ale nakonec si řeknu, že kluci mají pravdu. A kdyby tam ta forma nebyla, med by mi jistě kolem pusy nemazali. Stejně je výsledný verdikt na rozhodčích. Já se snažím dělat maximum, aby to bylo top. Tak se uvidí! :)

3) Účast na ME pro mě znamená jistou prestiž a čest reprezentovat svou zemi. Ta atmosféra je úplně o něčem jiném než třeba na mistrovství Čech. Člověk si říká, že už to nebude žádná sranda a musí vydat ze sebe to nejlepší. Přeci jen je to evropská špička. Tak tomu musí odpovídat forma i prezentace na pódiu. Moje ambice jsou jasné, i když to tady většině čtenářů bude připadat hodně namyšlené. Chtěl bych zlato, jelikož v roce 2012 se mi povedlo dosáhnout na stříbrnou příčku, hodlám jít jen dopředu. Tím pádem mi ani nic jiného nezbývá. :) Pokud bude ale někdo lepší, já budu vědět, že jsem udělal maximum.

Tímto bych ještě rád poděkoval své rodině, přítelkyni a kamarádům za podporu. Velké dík patří Ronnie.cz za doplňky stravy a mediální prezentaci. Dále firmě MadMax za sportovní oblečení. Děkuju i kolektivu ve Fitcentru Mamut Úvaly, že to v posledních týdnech zvládali za barem beze mě a já se mohl naplno věnovat přípravě.


Vít Sahula - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2014


Jindřich Musil

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství ČR 2013 - 1. místo v kulturistice do 70 kg
Mistrovství Moravy a Slezska 2013 - 2. místo v kulturistice do 77 kg
Mistrovství ČR 2011 - 3. místo v kulturistice do 70 kg v roce 2011
Mistrovství Čech 2011 - 1. místo v kulturistice do 70 kg v roce 2011

1) Přípravu na ME juniorů jsem začal skoro ihned po zisku titulu juniorského mistra republiky do 70 kg v roce 2013. V objemové fázi jsem se vyšplhal na 86 kg v poměrně slušné kvalitě. Od začátku února jsem začal dodržovat striktní dietu, aby forma byla odpovídající pro start na mezinárodní soutěži i na nominaci. V přípravě jsem se soustředil hlavně na hloubku svalů a separaci. S tím jsem měl doposud problémy.

2) Aktuální formu ať posuzují druzí, myslím si, že nezáleží, jak kdo vypadá týden před soutěží, ale jak vypadá na soutěži.

3) Je pro mě nesmírnou ctí reprezentovat ČR na mezinárodní soutěži. Vždycky byl můj sen stát se reprezentantem a po nevydařeném startu na MS 2012 to platí dvojnásob. Ambice mám takové, že se soustředím sám na sebe a na svoji formu, aby byla 100% na soutěži a ne 3 dny před závody, jak se mi prozatím doposud stávalo. Takže prioritou pro mě je udělat formu a pak děj se vůle boží. :)

Na závěr bych chtěl moc poděkovat celé rodině, přítelkyni Kamile Vávrové, která to se mnou všechno snáší, Lukášovi Topinkovi, se kterým konzultuji celou přípravu a stali jsme se nerozlučnou dvojkou. Sparing partnerům Jiřímu Kociánovi a Oldovi Radovi. Celému kolektivu ve fitness Fitpeople, ve kterém cvičím i pracuji. Majitel mi vyšel velice vstříc a přizpůsobil tomu i pracovní podmínky. Děkuji za cenné rady v závěru přípravy bývalému státnímu trenérovi Martinu Novotnému.


Jindřich Musil - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2014


Filip Šteflovič

Dosavadní úspěchy:

Mistrovství Moravy a Slezska 2014 - 3. místo v kategorii physique mužů
Mistrovství ČR 2013 - 2. místo v klasické kulturistice
Mistrovství Moravy a Slezska 2013 - 2. místo v klasické kulturistice

1) Minulý rok jsem startoval v klasické kulturistice, protože kategorie physique zde ještě nebyla. Moje první závody pro mě byly úspěšné. Na mistrovství Moravy a Slezska a následně na mistrovství České republiky v klasické kulturistice juniorů jsem skončil na krásných 2. místech. V přípravě mi velmi pomohl trenér, ke kterému jsem se dostal přes Nebbia Bodybuilding Team. Následovně jsme uzavřeli individuální spolupráci a mohu říci, že medaile jsou i jeho veliká zásluha. Od té doby spolupracujeme a začali jsme řešit, co bude dál a kam budeme formu směřovat. Kategorie physique mužů byla u mě jasná volba už od začátku. Líbí se mi, že je hodnocena hlavně estetika a vrácení do starých dob, viz Bob Paris, Frank Zane atd.

Co bylo pro mě velké překvapení? To, že mi sám od sebe trenér Vladimír Pajič navrhl mistrovství Evropy ve španělské Santa Susanně. Sám jsem tomu nemohl uvěřit, protože ještě před soutěžemi v roce 2013 bych si něco takového nedovedl představit. Byl to pro mě velmi příjemný, ale také velký návrh, protože jsem si říkal, že na tak vysokou úroveň ještě nemám. Ale postupem času jsem v sebe začal více věřit. A tento rok se cítím opravdu silný a ve skvělé formě, proto se to pokusím prodat a udělat co nejlepší výsledky. S trenérem jsme čekali, že budou nejdříve mistrovské soutěže juniorů, kde bych se nominoval svými výsledky. To se tedy neuskutečnilo a byl jsem v uvozovkách vybrán pouze svazem a reprezentací. I to pro mě byla veliká čest a jsem za to velmi rád. Nedávno se konalo mistrovství Moravy a Slezska mužů a žen v Přerově a já to měl kousek od domova, tak jsem se s trenérem rozhodl, že si to půjdeme vyzkoušet bez jakéhokoliv extrémního připravení a hlavně si vyzkouším pózování v kategorii physique. A vyšlo to! Mezi muži open jsem skončil na 3. místě a mohu jet s čistým svědomím na ME. Jinak dietu už jedu někdy od února, s trenérem jsme zvolili mírnější a pozvolnější. Oproti minulému roku mi tohle daleko více sedí. Na konci objemu jsem měl 95 - 96 kg a momentálně mám okolo 85 kg.

2) Pár dní před soutěží mohu říci, že forma jde už do závěru a začíná to vypadat velmi slibně. Nechci o svojí formě nijak extra vychloubačně mluvit, ale jsem s aktuální formou celkem spokojen. Vždy je totiž co zlepšovat. Jinak do začátku dne D (pro mě den soutěže) to dochystáme s trenérem na 100 % a pokusím se to na pódiu prodat.

3) V první řadě je pro mě obrovská čest být v reprezentačním oblečení a zastupovat svůj národ. Ne každému se tohle poštěstí, a proto do toho dám vše. Nedávno mi ve vlaku řekl průvodčí cestou na první reprezentační sraz: "Když dostaneš šanci či příležitost, tak se ji chop, protože podruhé ji nemusíš dostat." A já se jí uchopil a nepustím! Jinak chtěl bych se probojovat do finále mezi nejlepších 6 závodníků, nebo kolik jich tam bude, a pokud se to podaří, tak už bez kovu nejedu domů. Určitě bude vysoká konkurence, protože je open a zkouší ji mnoho kluků.

Chtěl bych poděkovat Ronnie.cz za umožnění tohoto rozhovoru a dále mým sponzorům, kteří mi v přípravě velmi pomohli. Těmi jsou Nebbia, Metaforce, posilovna Fitness Trinity ve Vyškově. A také všem lidem okolo, kteří mi pomáhají a věří ve mě. Rodině, kamarádům a fanouškům.


Filip Šteflovič - aktuální forma před mistrovstvím Evropy 2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

16.05.11:57empor - bohužel má plochá záda, je to velká slabina no :(
15.05.21:16Pr!nc - Doufám, že ta záda jsou jenom špatně zatnutá, jinak bych t..
15.05.20:47DiamonD123 - Když jsem ho viděl před měsícem a půl, tak vypadal jak hod..+1
15.05.20:36SYMMETRY - Jindra Musil mě teda mile překvapil, moc pěkná fazona! *79*
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie