Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jakub Šedivý - rozhovor a aktuální
forma před Loaded Cup 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Na soutěžním pódiu letošního Loaded Cupu v dánském Ringstedu se tento víkend kromě Michala Trykara představí také loňský absolutní mistr Čech v kategorii juniorů Jakub Šedivý. Kdo mu radí s detaily předsoutěžní přípravy a jaké jsou jeho soutěžní ambice, se dozvíte v následujícím rozhovoru.


Jakube, tebe jsme mohli naposledy na soutěžním pódiu vidět vloni coby absolutního juniorského mistra Čech. Co se dělo od té doby? Skočil jsi hned do další objemové přípravy na následující sezónu?

Ahoj, zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Po minulých závodech jsem si dopřál dva dny volna od cvičení, a jelikož mi se závěrem přípravy na mistrovství Čech začal radit největší český talent kulturistiky Milan Kinc, se kterým jsem formu dotáhl do úspěšného konce, rozhodli jsme se ve spolupráci pokračovat a rovnou skočili do objemové fáze.

Letos sis místo domácích mistrovských soutěží vybral jako cíl Loaded Cup. Proč padla volba právě na tuhle soutěž? Objevíš se i na domácích pódiích?

O Loaded Cupu jsem slyšel už minulý rok, když na závody odjelo několik českých závodníků, a přestože se jedná o velice prestižní závody (Jiří Lasík o závodech mluvil velice hezky - o celkové úrovni organizace, chování k závodníkům atd.), všichni se umístili velice hezky a já měl před sebou vidinu šance vybojovat relativně slušný výsledek na velké soutěži, jako je tato (poměr velikosti soutěže a šance na dobré umístění se mi dle obsazení jevil velice dobře). Startovat jsem se rozhodl především z toho důvodu, že chci získat zkušenost na mezinárodních závodech. A abych řekl pravdu, mám v hlavě pocit absolutního mistra Čech a tenhle pocit si nechci pokazit. Pro letošní rok jiné soutěžní plány nemám, časuji 100% formu pouze na jedny závody.

Prozraď něco o svojí přípravě, jak o objemové, tak i o té předsoutěžní. Jaký trénink preferuješ a jak vypadá tvoje strava a suplementace?

Co se týká mé přípravy, jak tréninku, tak i jídelníčku a suplementace, absolutně spoléhám na rady Milana Kince. Tomu se nedá říkat jen konzultace, rozhodl jsem se svěřit do rukou jednomu člověku, bezhlavě se držet jeho postupů, nekombinovat rady různých lidí a myslím, že to přineslo své ovoce. Nerad bych zacházel do detailů své přípravy, jelikož své know-how držíme pod pokličkou, ale mohu říci, že většina věcí, kterými jsem se řídil dříve, se mi dnes jeví jako překonaná a naopak každá nová věc, kterou mi Milan prozradí, mi připadá jako postavená na hlavu, ale pokaždé funguje. V globálu by se dalo říci, že podstatou celé přípravy již není jít z extrému do extrému, a dovolil bych si říct, že je to podle mě hlavní měřítko sofistikovanosti celého postupu, jelikož objem typu "velkovýkrm" nebo dietu na principu hladovění umí vymyslet kdekdo.

Kdo tě v přípravě podporuje? Ať už morálně, nebo materiálně?

Mojí největší podporou je již přes půl roku má úžasná přítelkyně Šárka, ze které mám pocit, jako by byla unavená z tréninku se mnou, měla hlad, když mám hlad já, a vše prožívala se mnou. Na dosažené formě nese lví podíl firma MaxxWin, která mi poskytuje možnost výhodného nákupu sportovní výživy té nejvyšší kvality, se kterou úspěšně drtí konkurenci! Vždy mám neskutečnou radost, když mě MaxxWin překvapí zasláním balíčku jako dárku, za což jsem moc vděčný! Sponzora bohužel nemám, přípravu si hradím kompletně sám. Nemám rád, když se lidé vymlouvají na nedostatek financí a absenci sponzorů. Zaprvé si myslím, že příprava na závody není finančně náročná natolik, aby si ji člověk, pokud se snaží dost pracovat, nemohl hradit sám. A zadruhé, pokud člověk opravdu chce závodit, tak to prostě nějak udělá, a pokud čeká, že mu někdo cizí bude dotovat jeho koníček, pak to nemá cenu.

S jakými ambicemi odjíždíš na Loaded Cup a s jakým umístěním bys byl spokojený?

Zprvu jsem měl jako ambici samozřejmě vítězství, ale když jsem viděl výsledky z minulých let a počet závodníků, říkal jsem si, jak bych byl vděčný za medailové umístění. A když jsem se dozvěděl, s kým budu mít na závodech tu čest, spokojím se bohatě s účastí ve finále. Ale teď vážněji, celou přípravu jsem sledoval pouze svůj vlastní progres, nikoli své soupeře, a musím zvítězit jedině sám nad sebou!

Jakube, děkuji ti za rozhovor a přeju mnoho úspěchů na Loaded Cupu!


Jakub Šedivý v přípravě na Loaded Cup 2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

18.04.20:31JIRKA555 - No,jestli jsi někdy viděl naživo nějakou mezinárodní soutě..+2
18.04.19:14karlkanas - V čem vidíš ty přahnané ambice ? Absolutní mistr Čech, jeh..
18.04.15:44JIRKA555 - To je snad každého věc jak píše.Ted už snad budeš spokojen..+1
18.04.09:25Oddo - Myslím si, že by bylo vhodné vypnout Caps Lock :-D
18.04.08:1270mMyW!53 - Bys mohl hrat Terminatora T 1000+1
17.04.20:23JIRKA555 - MYSLÍM SI ,I S PŘIHLÉDNUTÍM K JEHO DOSAVADNÍM ÚSPĚCHŮM,ŽE ..+3
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 49 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie