Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Martin Mester -  rozhovor před Europa Show of Champions 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Zářící úsměv, pozitivní energie, síla jak Herkules a on o sobě skromně říká, že je "Bikinář". Kdo že to je? No přeci Martin Mester! Martin si pro sezónu 2014 naplánoval hned několik startů v kategorii physique a ten první bude již v dubnu. Proto ho chceme tak trochu vyzpovídat, a to nejen o soutěži, ale také mu položíme několik neobvyklých otázek.

Martine, řekni nám, kde bude tvůj první start a kde všude tě budeme moci vidět.

Tento začátek roku bude docela zajímavý a dá se říct "na plný plyn". Hned začátkem dubna budu závodit v USA v Orlandu na Europa Show of Champions a týden nato v Las Vegas na Jay Cutler Desert Classic. Pak bude tři týdny "pohodička" a potom mistrovství Evropy ve španělské Santa Susanně, kam se taky moc těším. Pak zase tři týdny "relax" a přijde amatérská Olympie v Praze. Tam se těším nejvíc. :) No a co bude následovat potom, to zatím přesně nevím, ale určitě se ještě někde objevím.

Jak hodnotíš svou formu v porovnání s minulým rokem?

No, to je těžké říct. Já se vždy snažím připravit, jak nejlépe dokážu, a někdy to může být lepší, jindy horší. Ale snaha být připraven na 100 % je vždy 100%. :) Ale myslím, že oproti minulému roku jsem trochu zlepšil ruce, ramena a lýtka. Jestli je to dobré, nebo ne, to se uvidí již brzy. :)

Došlo u tebe během přípravy k nějakým změnám? Ať už ve cvičení, stravě, suplementaci?

Velké změny ani nedělám, prostě se snažím "makat" a poslouchat své tělo. Stravu hlídám a dieta mi opravdu nevadí, je to součást celé přípravy, ke které to neodmyslitelně patří, takže to tak beru a nestěžuji si, když nejsou sacharidy. :) Jinak s doplňky je to jasné. Již delší dobu mě neskutečně skvěle sponzoruje společnost Nutrend, za což bych jim chtěl nesmírně poděkovat. A hlavně také za to, že mi vyřídili vše potřebné k této cestě "za velkou louži". Jsem velmi spokojen s každým doplňkem, který používám, a až jednou naše spolupráce skončí, já budu určitě s užíváním doplňků od Nutrendu pokračovat.

Jaké jsou největší překážky k dosažení vítězství v kategorii physique?

Nevím, jestli se to dá nazvat překážkami, já opravdu závodím pro radost. Je to motivace ve cvičení a nějaký cíl, který si dáte a jdete za ním. Na soutěži rozhodují jen rozhodčí a ať je to tak, nebo tak, prostě je jen na nich, jak vás vidí a jak rozhodnou. Jediný "problém" trošku vidím v tom, že mnohdy ani oni sami neví, kterým směrem se ubírat nebo čím přesně se řídit. Některé závody vyhraje někdo, kdo je fakt velký, a některé zase ten, kdo je malý, ale vysekaný, takže někdy je těžké vybrat si, kterým směrem se vydat. Proto si myslím, že pokud nejde o život, je třeba si cvičení a závodění užívat. Pokud člověk vyhraje, je to krása, a pokud ne, svět se nezboří a my máme novou motivaci makat a zlepšovat se třeba na další závody. :)

Na jaké závody nejraději vzpomínáš a které medaile si nejvíce ceníš?

Na každých závodech, kterých jsem se zúčastnil, jsem si to užíval a každé měly něco do sebe. Ale asi nejsilnější zážitek byl, když jsem vyhrál Arnold Classic Europe v roce 2012. To byl vážně úžasný pocit, na který se nedá zapomenout.

Teď trošku odbočíme od sportu. Co tě dokáže nejvíc rozesmát nebo povzbudit, když jsi smutný?

Je sice pravda, že já moc smutný nebývám, ale když už jsem trošku "v krizi", nejvíc mě vždy povzbudí a "nakopne" Slávek Vinogradov, který je v tomto (a nejen v tomto) opravdu třída. :) A taky můj brácha. Takže oběma velké díky!

Máš nějakou životní filosofii nebo krédo?

Když bych to měl vše shrnout, je má filosofie pozitivní. :) Každou věc můžete vidět negativně nebo pozitivně, to záleží jen a jen na vás. Z každé věci a z každé situace v životě se snažím odnést jen to pozitivní. A to si myslím, že mi pomáhá být uvnitř vyrovnaný a v klidu. Stres nemám rád. :) A nechápu lidi, kteří ve všem vidí jen to negativní. Samozřejmě že ne vše je lehké, ale vždy je nějaká cesta nebo řešení, a když není, tak si ji prostě vytvořte a uvidíte, že s úsměvem jde všechno líp. :)

Věříš v lásku na první pohled?

Jasně že věřím! Někdy ta láska sice může trvat jen chvíli, ale věřím. :) Někdy vidíte a poznáte člověka a jste z něho vedle a říkáte si, že to je ta pravá, kterou jste hledali. Ale to byl jen první pohled a za tři dny třeba zjistíte, že to byl omyl, a tak hledáte dál lásku na první pohled. :)

Jaký bys chtěl mít talent, kdyby sis mohl vybrat?

To je záludná otázka. :) Já bych chtěl mít takový talent, abych byl talentovaný. Aby mi vše, na co sáhnu, šlo od ruky. :)

Máš rád hazard? Bojíš se tmy? Chtěl bys být kouzelník? :)

Ne že bych hazard neměl rád, ale dá se říct, že hazardér nejsem. Tmy se nebojím, a když mám někdy strach, tak rozsvítím světlo a strach zmizí. :) A umět čarovat bych chtěl, to teda jo, to by se mi líbilo. A moc. :)

Jak dlouho bys chtěl žít?

Věčně vysmátý. To by bylo fajn, protože když už bych byl tak starý, že bych ani neměl sílu se usmívat, tak pak už by to žití bylo nudné. :)

Co bys popřál svým fanouškům?

Popřál bych jim jen to úplně nejlepší, a jestli mají nějaké sny, tak ať za nimi jdou a nenechají si nikým namluvit, že je to hloupost nebo že na to nemají. Je to jen váš život, tak si ho žijte tak, jak se vám líbí. No a samozřejmě bych jim chtěl z celého srdce poděkovat za opravdu velikou podporu a motivaci, kterou mi dávají přes své komentáře a zprávy. Někdy ani sám nemůžu uvěřit, jak pěkné věci píšou, takže opravdu všem velké díky! :)

Martine, děkujeme za rozhovor a těšíme se na tvé výsledky.

Já děkuji vám a věřím, že výsledky vás nezklamou. :)


Martin Mester 4 týdny před Europa Show of Champions 2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

29.03.13:44kroll - Náhodou otázky nejsou špatné aspoň změna a ne jen furt mám..+1
28.03.12:34Pato11 - 190 cm ;)+1
28.03.10:11kubaz - ty otazky mu davala redaktorka blesku ? *2* +1
28.03.09:53dzmilo - Super pozitivny clovek keby bolo takych viac. inac nevie n..+3
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie