Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Lukáš Osladil - rozhovor
po Arnold Classic 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Český profesionální kulturista Lukáš Osladil se minulý pátek zapsal do historie jako jeden ze dvanácti účastníků vůbec prvního ročníku Arnold Classic v kategorii do 212 liber. Na klání, které se složením startovního pole rovnalo kvalitě, kterou jinak nabízí pouze Olympia 212 Showdown, nakonec vybojoval dobré sedmé místo. Jak byl Lukáš po závodech spokojený s předvedenou formou i umístěním nebo jak hodnotí spolupráci s Georgem Farahem, kterou právě v přípravě na Arnold Classic 2014 navázal, třiatřicetiletý závodník prozrazuje v následujícím rozhovoru pro Ronnie.cz!


Lukáš Osladil ve finále
Arnold Classic 2014 pro kategorii do 212 liber

Lukáši, máte za sebou svůj první start na Arnold Classic v kategorii profesionálů do 212 liber. Jak jste spokojený s formou i umístěním?

S formou jsem byl spokojený už v průběhu přípravy. Vlastně už v prvních týdnech. Postupně se zlepšovala a tady na pódiu vygradovala do podoby, kterou jsem chtěl mít. Určitě jsem tu měl životní formu. Byly vidět detaily, separace, tvrdost, vyrýsování, odvodnění, prostě super. Arnold Classic je druhá největší soutěž po Olympii, tomu odpovídala i forma ostatních. Chtěl jsem se dostat mezi nejlepší pětku, ale to se mi nepodařilo. Škoda. K maximální spokojenosti mi tedy trochu schází, ale sedmé místo mezi dvanácti nejlepšími kulturisty na světě, kteří dostali na tuto akci pozvánku, je skvělé umístění. Udělal jsem v přípravě maximum a formu jsem měl, myslím, fantastickou, a to i díky týmu, který mě obklopuje.

Pokud srovnáte svou páteční formu s tou, ve které jste před dvěma roky vybojoval vítězství na Toronto Pro Supershow, která podle vás byla lepší?

V Torontu jsem se cítil dobře, ale chyběla mi ostrost, kterou jsem měl tady. V Torontu jsem byl plný, ale detaily a dotažení chyběly. To jsem chtěl mít na Arnold Classic a podařilo se to skvěle. Měl jsem opravdu top formu, příprava byla dokonalá. Možná se dají svaly ještě víc naplnit, pak bych mohl být ještě lepší. Ale vyrýsování bylo určitě na maximální úrovni.

V přípravě na Arnold Classic jste spolupracoval se známým odborníkem Georgem Farahem. Jaké změny do vaší přípravy George vnesl a co hodnotíte jako největší přínos této spolupráce?

Změny nebyly zásadní, ale některé mě překvapily. Ale důvěřoval jsem Georgovi a vyplatilo se to. Například jsem byl zvyklý mít v přípravě tři proteinové nápoje za den a teď jsem měl jen jeden po tréninku. Akorát na začátku přípravy ještě jeden navíc na noc. Ty dva, na které jsem byl zvyklý, jsem měl nahrazeny přírodními zdroji, třeba vaječnými bílky nebo masem. Další změna, která mě teď napadá, je v soli. V amatérech jsem vždy v posledních dvou dnech vysazoval sůl, což dělá asi většina závodníků. Na posledních soutěžích v profi divizi jsem sůl omezoval, ale nevysadil jsem ji úplně. Tentokrát jsem ale solil až do konce, vůbec jsem s ní v rámci přípravy nemanipuloval. V minulosti jsem míval křeče, ale teď jsem díky tomu neměl vůbec podobné problémy. Rady, které jsem dostával, měly smysl. Před závodem jsem s Georgem trávil hodně času a ladili jsme formu k maximální dokonalosti. On a celý tým, který mi pomáhal, si zaslouží obrovské poděkování.

Lukáš Osladil a James "Flex" Lewis

Flex Lewis se po soutěži nechal slyšet, že je toto zřejmě jeho poslední sezóna v kategorii do 212 liber. Jak je tomu u vás? Nezvažujete také přesun do kategorie open?

Určitě by mě lákalo vyzkoušet si soutěž v kategorii open. Dokonce jsme se bavili s Georgem, že bychom o tom vzhledem k mojí výšce měli přemýšlet. Ale jestli k přechodu dojde a kdy, to je zatím předčasná otázka. Je to složité. Je třeba začít nabírat a to nějakou dobu trvá. Když potom nastoupíte, tak první závody jste vlastně opět jako začátečník. Kvalita tam může být, ale nebude tam ze začátku hmota, která je potřebná. Potřebuje to prostě čas, což je jasné. Proto s tím asi nebudu pospíchat a uvidím.

Měl jste možnost setkat se v zákulisí soutěže s Arnoldem Schwarzeneggerem. Jaký dojem na vás Arnold udělal?

Já už jsem se s ním potkal potřetí. Je to legenda a největší osobnost kulturistiky. Od svých začátků jsem četl jeho knížky a řídil se radami v nich. Tady na Arnold Classic jsem měl poprvé tu čest si s ním podat ruku a pozdravit se, a to dokonce dvakrát.

Můžete nyní srovnávat organizaci dvou největších zámořských kulturistických show. Která soutěž se vám po organizační stránce líbila více - Arnold Classic, nebo Mr. Olympia?

To je těžké, obě soutěže jsou z organizačního hlediska trochu jiné, ale nedá se říct, že je jedna lepší nebo horší, že se mi jedna líbí více a druhá méně.

Co vás teď bezprostředně po soutěži čeká? Máte v USA naplánována nějaká fotografování?

Ne, vracím se domů na začátku příštího týdne (pozn. red.: rozhovor vznikal o víkendu). Po příští soutěži v Americe mám naplánované focení, ale nyní se vracím zpět k přípravě doma.

Lukáš Osladil a Arnold Schwarzenegger

Hovoří se o tom, že by Arnold Classic nemělo být vaší jedinou letošní jarní soutěží. Je tomu tak a můžete už nyní prozradit, na jakých dalších závodech nastoupíte?

Mám v plánu Mozolani Pro Classic v Žilině, potom New York Pro nebo soutěž v Dallasu a pak určitě Toronto Pro Supershow.

Před nedávnem jste spustil nové webové a facebookové stránky. Na co se na nich vaši fanoušci mohou těšit?

Určitě se tam fanoušci setkají pravidelně s informacemi z mojí přípravy a ze soutěží. Těšit se určitě můžou na fotky a videa. Budou se tam objevovat i tipy na cvičení. Myslím, že si tam každý něco najde.

Lukášovi touto cestou děkujeme za rozhovor a přejeme mu, ať mu jeho další letošní soutěže vyjdou podle představ!


Lukáš Osladil na Arnold Classic 2014


Další informace týkající se účasti Lukáše Osladila
na letošním Arnold Classic jsme Vám přinesli v článcích věnovaných semifinále a finále soutěže.


Foto:
Facebookové stránky Lukáše Osladila



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

08.03.21:54LUC - souhlasim s Tukaram a jen bych dodal: asi se osobně neznaj..
04.03.00:35Turakam - presne tak, čo spolu ťahali káčera, či čo, vykanie má svoj..
03.03.23:38dzordn2 - To co jsi napsal, je úplně mimo. Rozhovor jsme připravoval..+3
03.03.22:59naazgul3 - ***-5
03.03.22:15Sanr11 - Jj Lukáš tam měl top formu, mít větší objem tak by vyhrál ..+1
03.03.20:52Carnivor - neskutečný jak zestárnul, je mu teprv 54. Vypadá to že už ..
03.03.20:12Muflon - Nechpu proc se ten kluk nesmeje porad :) Nemuzu si pomoct ..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie