Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Tomáš Horák - rozhovor
a aktuální forma před MS
v klasické kulturistice 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS V KLASICKÉ KULTURISTICE MUŽŮ 2013 - 15. - 18. 11. 2013, Rakousko
Češi před MS v klasické kulturistice mužů:
Boris Orava (videolog) • Tomáš Horák (11 t.) • Lukáš Topinka
nominace

Info z MS v klasické kulturistice mužů:
prezentacesemifinále + foto semifinále video
finále fotovýsledkykompletní výsledky s body

Z MS očima naší reprezentace, rozhovory:
očima Borise Oravy


Rakouský St. Pölten bude ve dnech 15. až 18. listopadu hostit letošní ročník Mistrovství světa v klasické kulturistice. Na klání se chystá odcestovat také trojčlenná čeká reprezentační výprava, o jejímž složení 2. listopadu rozhodl nominační sraz v pražském T&M Olympia Fitness. Jedním z borů, kteří nominací prošli, je také čtyřiadvacetiletý loňský juniorský mistr světa v klasické kulturistice Tomáš Horák, jehož jsme před cestou do Rakouska vyzpovídali v následujícím rozhovoru.


Tomáši, je před vámi váš první start mezi muži, a to rovnou na Mistrovství světa v klasické kulturistice. Jak se na závody těšíte a jak jste v současnosti spokojen se svou formou?

Tomáš Horák 6 dnů před Mistrovstvím světa
v klasické kulturistice 2013

Nejprve bych chtěl pozdravit všechny čtenáře serveru Ronnie.cz a všechny příznivce zdravého životního stylu. Ano, jak jste správně zmínil, na letošním mistrovství světa v Rakousku budu pokřtěn mezi dospěláky v kategorii klasické kulturistiky do 175 cm. Na závody se těším jako na každé, ale tyhle jsou přeci jen trošku jiné. Jsou pro mě spíše plné očekávání a zvědavosti, jak to všechno dopadne a jak budu mezi muži vypadat.

Se svou formou asi týden před závody jsem spokojen na osmdesát procent. Uvidíme, jak to všechno bude vypadat po závěrečné superkompenzaci, ale troufnu si říct, že mám zatím asi nejlepší formu, jakou jsem se kdy prezentoval.

Na čem se vám od loňské sezóny podařilo nejvíce zapracovat a s jakým cílem na šampionát vůbec jedete?

Teď už si troufnu říct, že se nám podařilo dost zapracovat na spodní části těla. Nejvíc to je vidět asi na hamstrinzích a kvadricepsech. Od loňských závodů se mi podařilo přibrat cca 4 kg svalů, tak se naplácaly na ta správná místa. Na závody do Rakouska jedu s tím, že se chci prezentovat tou nejlepší formou. A pak ať se děje vůle boží.

Trénujete pod vedením Vladimíra Pajiče. Kdy začala vaše spolupráce a v čem vidíte její největší přínos?

S Vláďou, tuším, spolupracujeme od roku 2010, kdy si mě všiml na mistrovství České republiky, kde jsem se stal absolutním juniorským mistrem ČR. Za ta léta a přípravy, co už máme za sebou, zná Vláďa dobře mé tělo a ví, jak a co na mě bude fungovat, či naopak. To je podle mě velké plus. Také si troufnu říct, že je to člověk s mnoholetými zkušenostmi a také za ním stojí velké úspěchy jeho závodníků, takže být v jeho týmu je svým způsobem i čest. Je to člověk, se kterým si sedíme a rozumíme. Nejvíc se mi líbí, když mi říká, že já tady nejsem na přemýšlení, ale jen na to, abych ho poslouchal. (smích)

V posledních týdnech jsem již několikrát zaslechl, že tato sezóna bude s největší pravděpodobností tou poslední, kterou budete trávit v kategorii klasické kulturistiky. Co budete muset všechno zlepšit, abyste mohl pomýšlet na konkurenceschopné závodění ve sportovní kulturistice? A v jaké hmotnostní kategorii byste zde chtěl začít?

Momentálně nad tímhle až tak nepřemýšlím, protože to pro mě není aktuální. Teď jsou pro mě prioritou závody v Rakousku. Ale další rok bych si chtěl asi odpočinout, nabrat nějaký ten kilogram svalů a uvidíme, co na sebe naplácám. Ovšem nečekejte žádné přehánění s nabíráním svalové hmoty. Jsem spíš estét a jsem pro zachování symetrie, takže hezky kvalitně a pomalu. Jako umělecké dílo. (smích)

Jak náročné pro vás bylo sladit přípravu na světový šampionát s prací?

V práci mám naprosto úžasné podmínky a na ně si nemůžu stěžovat. To díky mému vedení, které mi moc fandí a vkládá ve mně i důvěru dobře reprezentovat Českou republiku a Městskou policii Brno. Také mí kolegové už vědí, co obnáší má příprava, takže vědí, jak budu na určité věci a situace reagovat, a nechávají mě v dietě být. Fandí mi, podporují mě a troufnu si říct, že snad všichni - a za to jim moc děkuji! Díky všem, jste skvělá parta!

Tomáš Horák 10 dnů před Mistrovstvím světa
v klasické kulturistice 2013

Kolik týdnů trvala vaše předsoutěžní dieta a na jaké jídlo se nejvíce těšíte, že si dáte, až ji budete mít za sebou?

Má dieta pro rok 2013 trvala cca dvanáct týdnů. Jaké jídlo? Spíš jídla... (smích) Bude toho hodně a dám si všechno, takže ten seznam by byl hodně dlouhý. (smích)

Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?

Prvně bych chtěl poděkovat svému hlavnímu sponzorovi Size and Symmetry, který mě sponzoruje po finanční stránce a zásobuje mě kvalitními doplňky výživy. Big 1 Fitness Brno, což je posilovna, ve které se připravuji na své závody a mám v ní úžasné podmínky. Kdo ji ještě nenavštívil, určitě to napravte, protože je skvěle vybavená a je zde i příjemný personál a mnohé další. Další velké díky patří mým kolegům v práci, mé rodině, přátelům, společnosti Fitness Muscle, fanouškům, lidem, co mi fandí a podporují mě, a závěrem mému báječnému taťkovskému trenérovi Vladimíru Pajičovi, který ze mě udělal mistra světa a dovedl mě tam, kde jsem. Moc ti děkuji, Vláďo, a moc děkuji Vám všem, co mě třeba i sledujete na Facebooku. Děkuji a držte palce na mistrovství světa. (smích)

Tomášovi i touto cestou děkujeme za poskytnutý rozhovor a na šampionátu v Rakousku mu přejeme hodně štěstí!


Tomáš Horák - aktuální forma před Mistrovstvím světa
v klasické kulturistice 2013




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

14.11.08:52Smile04 - no vidíš původně jsem chtěl napsat do 90 :) ale tak když t..
14.11.08:11Arnie226 - Děkuji za kompliment, ale ta váha je tady tuším nějakých 8..+1
14.11.07:29Smile04 - tohodle sleduju už dlouho a tedka teda vypada ještě neskut..
13.11.20:29DiamonD123 - Má no, ale genetiku nevosereš a Tomáš měl lýtka výrazně vž..
13.11.20:10violence - Přijde mi, že je má strašně malé..
13.11.14:05strejda. - moc pěkný*79*
13.11.09:56Oddo - Ten naproužkovaný ocásek na tricáku *87* *79* *79* +2
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie