Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Vjačeslav Vinogradov - rozhovor
a aktuální forma před Arnold
Classic Europe 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2013 - 11. - 13. 10. 2013, Španělsko
Příprava Čechů na Arnold Classic Europe:
Vjačeslav VinogradovVojtěch KoritenskýTomáš Kašpar Michal Sitter
Češi před Arnold Classic Europe:
Vojtěch KoritenskýJakub ŠubrtPetr KovářMichal SitterPavel BretšnajdrTomáš Kašpar
Vjačeslav VinogradovJakub CahaRené GorolMilan Obořil • Denis Štěrba • Jaroslav Paseka
Martin Mester (4 dny) • Štěpán GinzelDmytro RublovJakub KiovskýJiří VilímekPetr Polák
Šárka DědkováMargita ZámolováMilan BodlákMarek Vomáčka • Jana Bendová
Před Arnold Classic Europe:
odlet české výpravy
Z AC očima naší reprezentace:
očima Martina Mestera
Info z Arnold Classic Europe:
z místa děníprezentacevýsledky a foto (I.) - 3 medaile! výsledky a foto (II.)výsledky a foto (III.) - stříbro!
video Gorol momentyzákulisízákulisí II.kompletní výsledky s body

Slávkovu cestu na soutěžní prkna evropského Arnold Classic jste mohli sledovat prostřednictvím jeho tréninkových videologů. Co se změnilo od toho posledního a jaká je závěrečná fáze Slávkova předsoutěžního režimu?


Slávku, prozraď, co je u tebe nového od posledního videologu?

Teď už jde do tuhého, hodně jsem ubral jídlo a přidal na aerobním cvičení, abych doladil detaily, takže jsem dost unavený. Cvičím dvoufázově - ráno mám nalačno hodinu kardia a k tomu slabší partie, což jsou hamstringy, hýždě a břicho. Pak práce, domov, nějaké jídlo, doplňky a pak večerní trénink. Ten je silový, partie dělím na velké a malé a pak mám zase aerobní cvičení, takže zase kardio, ale tentokrát jen půl hodiny a už jen kolo, kde to prostě lehce vyšlapu.

Takže hlavní rozdíl je ten, že méně jím a víc cvičím.

A co tvůj zadek? V tom posledním videologu sis právě stěžoval, že je málo napruhovaný… Už je to lepší? (smích)

Já ho právě cvičím teď skoro každý den, když jsem hodně vyčerpaný, tak už ho necvičím, ale jedu ho tak 5x týdně. Chodím po schodech, hodně vysoko zvedám nohy, hodně to zatínám, pak dělám abdukce, roznožování nohou, a pak ještě vleže na zádech zvedám zadek nahoru a zatínám ho a někdy dělám ještě hluboké výpady, dlouhý krok, chůze tam a zpátky… Zaměřuju se na ten zadek, i když cvičím nohy, třeba když dělám dřepy, tak ho pořádně mačkám… Myslím ten zadek. (smích) Tak snad to bude dobré.

Takže jinak jsi s formou spokojený?

Já myslím, že asi žádný sportovec nebude spokojenej se svou formou, vždycky čeká něco lepšího, většího, vyrýsovanějšího. Ale okolí mi říká, že je tam zlepšení, takže to je pro mě pozitivní, protože se zlepšuju a jdu dopředu. Za sebe můžu říct, že dělám opravdu maximum, takže nemůžu říct, že ta forma je špatná, protože jsem něco neudělal. Možná jsem něco neudělal, ale to proto, že neznám nějakou správnou techniku, neznám to tajemství… Ale dělám to hlavou, dělám to, jak umím.

A do jaké jdeš tedy nakonec vlastně kategorie?

Mým cílem je jít do klasické kulturistiky, ale je to u mě na hraně. Můžu jít buď do 180 cm, nebo nad 180 cm, protože jsem výškově tak těsně. Někdy mi naměří 181 cm, někdy jen 178 cm… Kdybych šel do té nižší, tak budu muset mít nějakých 85 kg, když půjdu do té vyšší kategorie, tak tam můžu mít třeba 89 kg.

Takže co myslíš, že by bylo pro tebe lepší?

Na jednu stranu je mi to jedno. Vím, že v té střední kategorii bývá víc lidí, jsou kompletnější, nad 180 cm už jich je méně, ale mají už třeba 186 cm, takže vedle nich zase budu moc malej, navíc můžou vážit třeba i o deset kilo víc… Ale i kdybych se třeba nevešel do klasiky, tak půjdu do kulturistiky. S tím si hlavu tolik nelámu. Mým cílem bylo projít nominací a udělat dobrou formu. A ta dopadla dobře, myslím, že pokud se něco nepokazí, tak by mohla být zajímavá. Takže o kategorii se rozhodne přímo na místě.

A co budeš ladit tedy v tom posledním týdnu před soutěží?

Já měl vlastně už od minulého pondělka až do čtvrtka nuly a to bylo dva týdny před soutěží. V pátek jsem cukry trochu zvýšil, v sobotu a neděli zase snížil. Všichni jsou zvyklí na klasickou superkompenzaci, ale já to budu mít trošku jinak. Už budu cukrovat od pondělka před soutěží, postupně budu sacharidy zvyšovat a naplňovat to svalstvo, spíš budu hodně hlídat vodu, snížím bílkoviny. Dělám takovej obrácenej postup, zatím nikdy jsem to nedělal, takže snad se to povede. Chci zkusit něco nového a myslím, že nemám moc čím to pokazit. Samozřejmě tam nebudu dávat jednoduché cukry, ale budu zřejmě cukrovat pečeným bramborem, postupně. A hlavně budu tu formu sledovat a třeba nastane změna v průběhu. Je to prostě o poslouchání těla, o sledování se v zrcadle…

Jedeš tam vyhrát?

(smích) Jedu tam vyhrát, to je bez debat. V mojí hlavě nic jiného nemůže být, ale neberte to, jako že jsem nějak nafoukanej. Myslím, že je to zdravé, že když se sportovec chystá a dává do toho maximum, tak od toho čeká maximum. Kdybych si řekl, že chci skončit šestý, tak bych se ani nemusel na tu soutěž chystat. Cíl pro každého je být ten nejlepší a mít tu zlatou medaili. Je to pochopitelné - když se zeptám, jestli chcete desáté místo, nebo zlato. Co odpovíte?

Takže já to mám stejně. Chci zlato, chci dokonce absolutní zlato, ale jsem nohama na zemi a pro mě je hlavní, ať vyhraje ten nejlepší. Nechci vyhrát za každou cenu, když tam bude někdo lepší, tak ať vyhraje, já mu rád podám ruku a třeba se připravím na příště, abych byl lepší než on. Takže pro mě není až tak důležité, jestli za každou cenu vyhraju nebo zvítězím... (smích) Hlavně že se zúčastním.

A co tedy po návratu zpět?

Bude tady EVL´s, kam samozřejmě soutěžit nejdu, ale budu tam jako rozhodčí. A hned potom se mi narodí syn, takže to už jsou jiné starosti, s čokoládou v puse… (smích)

Takže letos už soutěžit nebudeš...

Myslím, že letos už ne, i když mi psali z Ruska, že by mě rádi viděli na některých jejich pohárových soutěžích, ale já myslím, že na tu kulturistiku nemám. Oni tam mají kulturistiku open a tam jsou samí obři, pro mě je spíš ta klasická kulturistika, a když se tam nevejdu a půjdu do kulturistiky, tak tam budu jeden z nejmenších.

Koho bys chtěl na závěr pozdravit, komu poděkovat?

Zdravím samozřejmě všechny čtenáře a moje velké díky patří mému sponzorovi, kterým je právě Ronnie.cz, teď to opravdu nepřeháním - když to řeknu lidsky, tak mi dával vše, co mi na očích viděl, co jsem potřeboval k soutěži, nikdy jsem neslyšel "ne". Co jsem potřeboval, tak to jsem měl hned. To je pro sportovce perfektní, když se chystá a nemusí si s ničím dělat hlavu. Svoje odborné znalosti mi předával Tomáš Bureš. Tome, díky moc.

Když člověk dvoufázově trénuje, nemá žádné jídlo, stojí to spoustu času… A já mám doma tak zlatou manželku, že sám koukám, jak to zvládá. A zvládá to opravdu s úsměvem. Když je člověk tak nepříjemnej a "vyfluslej" (teď mluvím o sobě), tak ona to dokáže pochopit a ještě mě podpořit, což sám nechápu, jak je to možné… Takže fakt - manželko, děkuju ti, tohle si budu pamatovat, to máš u mě navždy… (smích)

Chtěl bych taky poděkovat Martinu Mesterovi, vždy během příprav na soutěže se navzájem podporujeme. A poslední díky mému sparing partnerovi, kterým je Dmytro Rublov.

Slávku, díky za rozhovor a ať se ti návrat na soutěžní pódia podaří co nejlépe, aby sis potom už naplno mohl užívat roli "taťky".


Vjačeslav Vinogradov 2 týdny před Arnold Classic Europe 2013




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

09.10.10:50Dr.Manhattan - kdyz jsem Slavka ukrajinskyho vydel pred rokem ve fitnessu..+1
08.10.21:30LUC - Vjačeslava Vinogradova z mého pohledu. Jedním je hlavní ro..+4
08.10.14:29Mates-daoc - Mistře. Držíme ti palce a já ti věřím že tam budeš bojovat..+3
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie