Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Dneska vařím já: Daniel Staroštík
- grilovaný pstruh na chilli
a česneku se zeleninou

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Výživa

Jako autor pravidelného seriálu o cvičení Kruhový trénink pro ženy bych se Vám dnes chtěl představit i v poněkud jiném světle. Jako téměř každý milovník fitness a zdravého životního stylu mi není cizí, ba dokonce mě i dost baví, pobyt za kuchyňskou linkou s nožem v ruce, kdy „zápasím“ s všemožnými surovinami počínaje ovocem a zeleninou přes oleje, koření, bylinky až po pořádné flákoty, které nakonec končí na talíři v podobě jídla, které má zatím velmi dobrou reputaci mezi konzumenty. Tak věřím, že snad i Vy, čtenáři Ronnie.cz, se přinejmenším necháte inspirovat mými veskrze velmi jednoduchými recepty na dobré fitness jídlo. Určitě dnešní pstruh na chilli a česneku není poslední recept, v brzké době se opět představím, tentokrát s malinko těžším „kalibrem“, vášniví jedlíci a „objemáři“ se mohou těšit už teď. Grilovací sezóna začíná, nebuďme líní a pojďme předvést napumpované bicepsy po tréninku pěkně venku u grilu!


Cena (1 porce): 110 Kč *
Doba přípravy: 30 minut (+ 45 minut marinování)

Ingredience (pro 2 porce):

  • 2x 500 g pstruha
  • 600 g zeleniny (3 rajčata, 5 ředkviček, půl okurky, svazek jarní cibulky) - pro jednu porci počítejte 300 g
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 4 sušené chilli papričky
  • sůl

Postup:

Příprava marinády:

Do misky nalijeme cca 40 ml olivového oleje, přidáme lisovaný česnek a sušené chilli papričky. Ty musíme ale nejprve zbavit jadérek tak, že každou papričku podélně rozřízneme a jadérka opatrně vyklepeme, chilli papričky poté nakrájíme na jemné proužky a přidáme do marinády.

Příprava pstruha:

Pstruhy vykucháme, řádně omyjeme a důkladně vysušíme. Na bocích pstruha uděláme nožem 4 zářezy z každé strany. Rybu poté důkladně potřeme marinádou (směs olivového oleje, protlačeného česneku a chilli papriček) zvenku i zevnitř a necháme ve velké míse odpočívat cca 45 minut.

Gril rozehřejeme na cca 250 °C, pak grilovací rošt očistíme ocelovým kartáčem a potřeme olejem. Ryby vložíme na rošt a při teplotě cca 220 až 230 °C grilujeme z každé strany cca 10 minut (záleží na velikosti ryby - větší ryby, jako tomu bylo v mém případě, můžeme nechat o 10 minut déle).

Těsně před koncem grilovaní přidáme na gril napůl rozřezaný citron, který následně servírujeme s rybou jak pro efektní dekoraci talíře, tak i pro závěrečné pokapání ryby citronovou šťávou. Já přidal ještě jarní cibulku i s natí. To samé lze udělat případně i s rajčaty (buď nakrájenými na půlku, nebo na silnější plátky).

Jako přílohu podáváme zeleninový salát (druhy zeleniny dle libosti, ideálně však čerstvá sezónní, pokud možno z místního pěstitelství) lehce zakápnutý olivovým olejem.

Dobrou chuť!



Nutriční hodnoty našeho pokrmu

ingredience množství energie bílkoviny sacharidy tuky
pstruh lososovitý 500 g 2 058 kJ 92,50 g 0,00 g 15,00 g
rajčata 150 g 142,8 kJ 1,50 g 6,00 g 0,00 g
ředkvičky 50 g 37,8 kJ 0,50 g 2,00 g 0,00 g
okurka 100 g 63 kJ 0,00 g 2,00 g 0,00 g
česnek 10 g 46,2 kJ 0,00 g 3,00 g 0,00 g
olej olivový průměrně 20 ml 776 kJ 0,00 g 0,00 g 20,00 g
celkový součet (1 porce) 3 124 kJ 94,50 g 13,00 g 35,00 g


Přestože je tento pokrm kaloricky velmi bohatý, vůbec bych se nebál ho zařadit do diety. Naprosto jedinečnou povahou živin není možné, aby toto jídlo „napáchalo“ nějaké škody na fitness formě, ba naopak fantasticky prospěje metabolismu a celkové regeneraci. Navíc jak je již zmíněno, měl jsem opravdu velkou rybu. Skvělý profit z tohoto jídla budete mít, i když bude Vaše porce poloviční.


Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!


* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.


O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

13.06.14:05Diana - Naprosto souhlasím s autorem. Ryba na grilu je skvělá zále..
13.06.11:06Noremorsedan - za veskrze pozitivní ohlasy na recept. Já grilování prostě..
12.06.19:39lakatosKE - ja som len hovoril, ze asi si robil srandu, lebo taky nazo..
12.06.09:16Diana - Výborný recept zvláště na léto, výborná ryba. Pokud ně..
12.06.08:29rasteroner1 - Neberu to tragicky, ale jen nepobiram ze nekdo u super rec..+2
11.06.21:33lakatosKE - neber vsetko tak vazne a tak tragicky *21* -4
11.06.20:29rasteroner1 - Tvuj pristup k tomuto sportu a zivotnimu stylu je super! *..+3
11.06.18:47anonymní - ***-5
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie