Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Jiří a Veronika Lasíkovi
- rozhovor před Loaded Cup 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


LOADED CUP 2013 - 29. - 31. 3. 2013, Dánsko
Češi před Loaded Cup:
Michal TrykarMarína HámováJiří Lasík (7,5 t.) • Michal Gáborik • Veronika Lasíková
startovní listiny
Info z Loaded Cup:
prezentace den 1 (výsledky, foto, video) den 2 (výsledky, foto)
 

Lasíkovi jsou sportovní rodina. Jirka Lasík - závodník kulturistiky, jeho žena - závodnice kategorie bikini. Oba se v současné době chystají na blížící se soutěž Loaded Cup 2013, která bude probíhat od 29. 3. do 31. 3. 2013 v dánském Ringstedu. Proč jsme už dříve neviděli Jirku na Arnold Classic Amateur, kam se chystal, a jaká je nyní jeho forma i forma jeho ženy Veroniky, se dozvíte v následujících rozhovorech. Jaké to je, když soutěží manželé, kteří jsou zároveň tátou a mámou?

Veronika Lasíková

Veroniko, startovat na Loaded Cupu bylo ve vašich dlouhodobějších plánech, nebo jste se rozhodla dodatečně?

Na poslední chvíli. Letos jsem chtěla začít sezónu v Německu na FIBO 2013.

Proč právě Loaded Cup?

Startuje tam Jirka a původně měli s manažerem Pepou letět. Jelikož to na poslední chvíli změnili na cestu o den dříve autem kvůli pohodlí, tak by bylo škoda toho nevyužít. Letecky jsem s nimi nechtěla, protože by to bylo finančně nákladné, a já si po dohodě s Jirkou raději vybrala pokusit se nominovat letos na mistrovství Evropy do Španělska, což taky nebude levné.

V čem jsou pozitiva a negativa toho, když startujete s manželem na jedné soutěži?

Negativa, myslím, nejsou žádná. On poslední dva dny před soutěží a během soutěže nemluví, takže spory žádné nemáme. Pozitiv je několik a teď v Dánsku obzvlášť. Kulturistika je totiž v sobotu a bikini v neděli. Takže v neděli bude mít Jirka už po soutěži, bude v klidu a může mi být oporou.

Jak doma fungujete, když jste oba v dietě? "Nehladoví" i děti?

V žádném případě. Nakupujeme a vaříme normálně. Navíc jim chutná hovězí maso i rýže, takže máme většinu jídel společných.

Jak se cítíte a jak jste spokojená momentálně se svojí formou?

Jsem celkem spokojená. Trochu mě trápí podezření na kýlu, ale zatím to není vidět, tak to můžu řešit až po závodech. Uvidím, až stáhnu vodu, ale myslím, že by to mohlo být lepší než loni.

Můžete říct, pokud Vám to nepřinese manželské neshody, jak hodnotíte formu manžela?

Tak to opravdu neumím říct. Vidím ho každý den, tak ty změny tolik nevnímám. A navíc já i Jirka neradi předvídáme. Nejde o pověrčivost, ale spíše je pak nepříjemné, když to dopadne jinak, než řekneme nebo si myslíme.

Jaké jsou vaše soutěžní ambice pro letošní sezónu a jaké výzvy si dáváte pro sezóny nadcházející?

Ambice? No, každý by se asi chtěl každý rok trochu zlepšit a postoupit výš. Loni jsem byla na mistrovství republiky druhá, tak… A do budoucna? To zatím neřeším. Pro Jirku je na rozdíl ode mě kulturistika smyslem života a má své sny a cíle. Pro mě je to zatím zábava a rozptýlení od všedního života. Cvičení a zdravá strava mě bavily vždycky a tak to bude dál, ať budu soutěžit, nebo ne.


Jiří Lasík

Jirko, předpokládali jsme, že vás uvidíme už na Arnold Classic, ale nepovedlo se. Příprava se nedařila podle představ?

Bylo toho trochu víc. Hlavním důvodem bylo, že jsem chtěl startovat nad 100 kg a předpokládali jsme, že se 125 kg v objemu budu startovat někde kolem 110 kg. Nakonec se ukázalo, že kvalitní soutěžní váha bude letos cca 105 kg, což na Arnold Classic opravdu nestačí. A do počtu závodit nechci. Navíc by tato soutěž spotřebovala všechny finanční prostředky, které jsem na sezónu měl, a bez vidiny alespoň finálového umístění jsem raději Ameriku o rok odsunul a rozhodl se rozložit prostředky své i sponzorů na více jarních soutěží.

Jak vidíte svou formu nyní, krátce před Loaded Cupem? S jakými partiemi jste spokojen a o kterých víte, že nejsou ještě zcela podle vašich představ?

Přípravu mi už druhým rokem řídí Tomáš Bureš a ten, myslím, relativně spokojený je. Já asi spokojen nebudu nikdy, ale musím mu dát za pravdu, že formu mám zatím nejlepší, jaká se mi povedla. Tak snad se to něčím nepokazí. A partie? Myslím, že za ruce a lýtka se stydět nemusím. (smích) Zato zadek a spodní záda mě trápí. Nějak se tam nedaří zbavit vody, tak uvidíme.

Co byste řekl k formě vaší ženy, která také bude startovat na Loaded Cupu?

Vypadá skvěle jako celý rok. Když má někdo celoročně 5 - 8 % tuku, příprava ho moc nedusí. Ve fitku dře před soutěží stejně jako celý rok, to se nemění, a pouze pár dní před soutěží stáhne trošku vody a je v cajku. Její příprava je spíše stres z nových plavek, barvy a konkurence…

Proč jste se rozhodli startovat právě na této soutěži?

Rozhodl jsem se startovat v Dánsku okamžitě po zamítnutí Arnolda. Verča se rozhodla asi před týdnem na poslední chvíli, jelikož jsem leteckou dopravu nahradil autem a tím pádem už náklady nejsou takové, takže si pojede také otestovat formu před MČR. A proč Loaded Cup? Nikdy jsem tam nebyl, soutěž je známá a má slušnou úroveň. A co se dnes moc nevidí, tak i velmi hodnotné ceny za finálová umístění, takže je o co bojovat.

Připravuje se Vám lépe na jarní sezónu, nebo na podzimní?

Určitě na jarní. Na podzimní přípravu je třeba začít už v průběhu léta a to je pro mě moc horko např. na dvoufázové tréninky atd. To si raději sednu po tréninku někde na zahrádku na něco chlazeného a pořádnou porci zmrzliny s ovocem. Navíc v teplém počasí nezvládám konzumovat tolik masa a bez něj to v dietě nejde.

Která z budoucích soutěží (ať už letos, nebo v příštím roce) je pro vás momentálně největší výzva a ke které se bude upínat vaše maximální snažení?

EVL´s Amateur 2013. Moc lidí to zatím neví, ale loni byl první ročník, který byl pouze profi, ale letos bude navíc program rozšířen o amatérskou část, což je pro mě velice lákavé, a navíc je to v Praze, takže bych se tam rád ukázal v nejlepší formě i jako obrovské poděkování novému sponzorovi Amix Nutrition, díky němuž by na podzim mohl být pokrok mnohem znatelnější než v přechozích letech. A protože je to v Praze, bude finální příprava mnohem snazší. A vyspím se doma. (smích)

V každém případě informace o tom, jak přípravy probíhají, aktuální fotky, videa a jak se vyvíjí plány, včetně aktuálních informací během soutěže v Dánsku, můžou všichni najít na mých facebookových stránkách: Jiri Lasik - Fan Page. Moc rád tam odpovím i na případné otázky.



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 130 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie