Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

David Egydy o crossfitu
na EVL´s Prague Pro 2012

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Ten, kdo navštívil Expo konající se u příležitosti EVL´s Prague Pro, si nemohl nevšimnout party atletů, kteří na zdejším pódiu cvičili jak o život. Byli to crossfiteři, kteří chtěli ukázat svůj sport procházejícím návštěvníkům a snažili se diváky do svých crossfitových workoutů také zapojit. Jejich výzvu přijali mimo jiné i závodníci Extrifit týmu Petr Března a Kateřina Kyptová. Na to, jak si crossfiteři Expo užili a s jakými reakcemi se setkali ze strany příznivců kulturistiky, jsme se zeptali jednoho z organizátorů crossfitové exhibice - Davida Egydyho.

Davide, jak návštěvníci EVL´s Prague Pro na crossfit ve vašem provedení reagovali a s jakým zájmem, či nezájmem jste se setkali?

Musím říct, že jsme si nebyli úplně jisti, jak nás návštěvníci přijmou. Je to přeci jen jiná komunita lidí, kteří dělají jiný sport, a mnohdy se zdají být příliš přesvědčeni o výjimečnosti toho, co dělají. Ovšem reakce byly opravdu velmi pozitivní, což mi udělalo velkou radost. Jak kulturisté, tak návštěvníci nám klepali na ramena a říkali, že to je teda „hustý“.

Jakým způsobem jste svůj sport prezentovali?

Měli jsem podle programu předem naplánované vstupy a byli jsme jako doplněk pro hlavní pódium v Expo stanu. Velmi dobře s námi spolupracoval speaker, kterému veřejně děkuji, protože dokázal vyburcovat diváky a byl úplně nadšený z toho, jak cvičíme. Skvělá spolupráce. V plánu bylo 6 vstupů, ale nakonec jsme přidali ještě 2 workouty pro veřejnost a jeden navíc pro nás. Celý Czech Beast tým se postupně střídal a vždy cvičilo najednou 4 - 5 atletů. Celkem jsme se všichni vystřídali minimálně 3krát, takže jsme měli docela slušný tréninkový den. Poslední workout jsme vystřihli v 18:00, kdy už Expo končilo, nikde ani noha, pouze vystavovatelé, kteří jen zírali, co tam zase blbneme. (smích)

Měli diváci možnost zapojit se do workoutů a odvážili se někteří?

Ano, diváci se zapojili 2krát, ale nebylo vůbec jednoduché je přemluvit. Nakonec, když speaker několikrát zopakoval, že jsou to srabíci, tak se odhodlalo pár mužů i žen, mezi nimi druhá z Miss Muscle&Fitness Šárka Dědková a „česká bestie“ Mirka Zemanová (vyhrála crossfitové závody Czech Beast Challenge). Bylo to velmi zábavné a všichni jsme jim hlasitě fandili. Zvládli to skvěle.

Jeden workout si na Expu zkusil prý i Petr Března a Katka Kyptová. Jak se jim dařilo?

Tak Katka už má nějaké zkušenosti s crossfitem, takže pro ni to měla být maličkost, bohužel si zranila holenní kost o bednu, na kterou vyskakovala, a workout nemohla dokončit. Petr Března dojel bez problémů celý workout a zasloužil si tak obdiv nás všech. Ono 130 kg živé váhy je prostě pro crossfit něco nepředstavitelného.

Jak jste si celou akci užili vy - crossfiteři?

Jedním slovem báječně. Celý den jsme cvičili, dobře si zatrénovali, poznali nové lidi a tancovali na každou písničku, kterou na hlavním pódiu pouštěli pro prezentace zumby. Co víc si přát?


Czech Beast tým na EVL´s Prague Pro 2012




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

09.11.12:35Boris Tiger - Ty jo freerider se dal na crossfit :D To bych nečekal, dob..
08.11.23:58daveM - grrr a nikdo tu nezminil nejznamejsi tvar ceskeho sportovn..+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie