Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Tomáš Kašpar - rozhovor a aktuální forma před Olimp Challenge 2012

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

V rámci sportovního veletrhu FIBO Power se i letos uskuteční soutěž nesoucí název Olimp Challenge 2012. Její začátek je naplánován na 21. dubna 2012. Pořadatelé soutěže přislíbili účast jak Štefana Havlíka, který se stal vítězem letošního ročníku Arnold Amateur, tak i šampióna Loaded Cupu Paula Poloczeka. V nedávné době jsme Vám přinesli startovní listiny se základními údaji o soutěžících. České barvy na Olimp Challenge bude hájit jeden z účastníků Arnold Classic Amateur - Tomáš Kašpar. Pojďme společně s ním zavzpomínat ještě na okamžiky z amerického Columbusu. Jak probíhala jeho příprava od AC až po současnou dobu?

Je tomu už víc jak měsíc, kdy v americkém Columbusu probíhala prestižní soutěž Arnold Classic Amateur. Pojďme ještě malinko zavzpomínat na tu dobu. Jak se vám na AC soutěžilo?

Ani nevím, vše proběhlo tak rychle, že jsem si ani nevšiml, že jsem na pódiu. Asi během deseti minut a jednoho porovnávání závody skončili. Strašný fofr, ale na pódiu jsem se cítil dobře a pózovalo se mi tam dobře. I těch pět minut jsem si užil a snažil se to prodat, i když forma nedopadla dle mých představ. Hodně jsem to přepálil při stahování do kategorie do 100 kg a ztratil hodně svalů a vypadal hubeně. Samozřejmě vše odešlo z vršku a nohy, kde by něco málo mohlo ubýt, zůstaly. Přišel jsem si jak junior. Jinak Arnold Classic, ale i samotné USA byl pro mě obrovský zážitek. V USA jsem byl poprvé a moc jsem si to vše užíval.

Ačkoli forma byla na velice dobré úrovni, poslední perné 3 týdny vás stály hodně sil, přesto se nepodařilo probojovat se až do finále. Přišlo zklamání?

Poslední tři týdny byly skutečně peklem. Po rozhodnutí jít do kategorie do 100 kg, kdy jsem měl 108 kg, a to myslím ne ve špatné formě, jsem musel vše rapidně omezit, protože váha vůbec neklesala. Takže se omezovala i bílkovina, o sacharidech nemluvě, to jsem skoro nevěděl, co je. Takže jsem 3 týdny v podstatě žil na aminokyselinách a zelenině. K tomu kardio hodinu ráno a navečer trénink a znovu kardio 30 minut po tréninku. To vše si vybíralo velkou daň hlavně na psychice a já chodil jako mrtvola.

Tak samozřejmě po takovém zápřahu, kdy jsem do toho dal ze sebe zcela vše, bylo nepostoupení do finále zklamání. Věděl jsem, jaké mám soupeře, a doufal jsem alespoň v první pětku, tedy finále.

Vnímal jste v něčem své „nedostatky“ oproti konkurenci, na něž jste se zaměřil právě nyní - v přípravě na Olimp Challenge?

Tak určitě. Jak jsem již řekl, bylo to to, že jsem působil hubeně a ztrátou svalů se silueta postavy zdála nevyplněná, zkrátka byl jsem „samá ruka, samá noha“, tak mi to přišlo. Jinak vyrýsování bylo na dobré úrovni. Teď jsem se zaměřil v přípravě na Olimp Challenge na získání ztracené svaloviny a přibrání svaloviny navrch při zachování co možná nejvyšší kvality.

Předpokládám, že po návratu z AC následoval nějaký odpočinek, než jste se pak pustil opět naplno do přípravy. Jak probíhal tento poslední měsíc? Lišila se v něčem příprava od posledního měsíce před AC?

Tak po AC jsem si dal asi týden volna, kdy jsem netrénoval a jedl vše. Pak jsem začal opět trénovat a postupně upravovat stravu do dietního režimu. Moje příprava celkově po Arnold Classic se liší především tím, že se snažím udržet maximální množství svalů oproti posledním 3 týdnům na AC, kdy to byly pro mě spíš katabolické závody.

To znamená, že jsem v tréninku zařazoval, maximální váhy těžký objemový trénink, základní cviky v kombinaci s izolovanými.

Co se stravy týče, tak jsem držel 3 gramy na kilogram tělesné váhy, sacharidy nešly pod 200 gramů denně. Dále jsem měl maximální množství aminokyselin BCAA, Amino Tropinu a Aminokyselin 2500 - vše od firmy All Stars, která je mým sponzorem. A ještě jsem jídelníček doplňoval proteinovými koncentráty, a to produkty Hy-Pro, Iso-Tech a Whey Plex.

Rozhodnutí startovat na Olimp Challenge přišlo až po závodech v Columbusu, nebo jste start plánoval už dříve? S jakými cíli a představami o umístění odjíždíte nyní na Olimp Challenge?

Ano, toto rozhodnutí padlo už v Columbusu. Když jsem viděl startovní listinu, která je velmi nabitá, tak mým cílem je hlavně se výborně prezentovat a předvést se ve výborné formě. Je tam celkem osm závodníků a v té konkurenci, která tam je (například Peter Molnár, Alex Shabunya, Štefan Havlík), by bylo hodně dobré skončit v první pětce.

Jaká je vaše současná hmotnost a jakou plánujete, že budete mít na soutěžním pódiu?

Moje současná hmotnost je okolo 110 - 111 kg. Předpokládám soutěžní hmotnost okolo 105 kg


Tomáš Kašpar před Olimp Challenge




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

17.04.10:5970mMyW!53 - Prekona svuj rekord?
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie