To, že Míša Podnecká umí pořádně zabrat na tréninku, o tom jste se mohli přesvědčit v jejím videologu. Že je úspěšnou závodnicí, to už dávno víte, a že studium a výborný prospěch jí taktéž není cizí, to jste už divoce probírali v diskuzi u prvního videologu. Nicméně jak si tato sympatická holčina dokáže poradit u plotny? A protože jsem od přírody tvor zvědavý, tak mi to nedalo a s Míšou jsem se domluvila, že ji v kuchyni u ní doma navštívím i s foťákem. Uběhlo pár dní a já vyrážela v příjemném nedělním dopoledni směr Kolín.
Cena (2 porce): 80 Kč *
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience (pro 2 porce):
- 350 g hovězího masa (8 tenkých plátků)
- cca 40 g arašídového másla
- sušená bazalka
- pepř
- sójová omáčka
- 150 ml vody
Postup:
Na stůl si vyndáme všechny potřebné ingredience.
Plátky hovězího masa vyjmeme z obalu, položíme na prkýnko a příčně několikrát nařízneme z obou stran.
Plátky zakapeme sójovou omáčkou, opepříme a přidáme bazalku.
Bereme postupně jeden plátek masa za druhým a každý zvlášť potřeme z jedné strany jednou lžičkou arašídového másla.
Plátek zabalíme, a to tak , že arašídové máslo zůstává uvnitř.
Pokud mají plátky tendenci se otvírat, můžeme je snadno převázat obyčejnou nití.
Rozpálíme si kontaktní gril na střední stupeň a všech 8 závitků klademe na plotýnku. Gril zavřeme.
Během přípravy často maso kontrolujeme, aby se nám nepálilo. Podlijeme cca 150 ml vody. Jakmile se voda začne směšovat se šťávou, kterou pouští maso, využijeme toho a to, co nám steče do mističky u grilu, zase nalijeme na maso.
Do 10 minut by měly být závitky hotové. Servírujeme na talíř.
Jako přílohu Míša použila vařenou jasmínovou rýži, do níž vmíchala petrželku, a dušenou zeleninovou směs.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty našeho pokrmu
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
hovězí zadní |
350 g |
2 160 kJ |
52,50 g |
0,00 g |
34,30 g
|
arašídové máslo |
40 g |
1 016 kJ |
11,60 g |
1,80 g |
21,20 g |
sójová omáčka |
35 g |
441 kJ |
0,63 g |
25,90 g |
0,00 g |
celkový součet (2 porce) |
|
3 616 kJ |
64,73 g |
27,70 g |
55,50 g |
celkový součet (1 porce) |
|
1 808 kJ |
32,37 g |
13,85 g |
27,75 g |
Netrvalo dlouho a přistála jsem skoro ukázkově na parkovišti nedaleko domu, kde Míša Podnecká bydlí se svými rodiči. Sama už stála ve dveřích a s úsměvem na tváři mi dávala najevo, že mě ráda vidí. Ověšená foťákem se sunu do útulných prostor jejich bytečku. Nejprve však povinné uvítání, a to jaksepatří. Nejprve se přišel představit kocour Garfield a mně samo sebou nevypadlo z "huby" žádné moudro, nýbrž jen primitivní:
"Jéé, vy máte kočku?!" Překvapivé, že? :) Až pak jsem se teprve mohla přivítat i s maminkou, během vaření dorazil i bratr Míši a její tatínek.
"Garfield přišel k nám do posilovny před osmi lety. A neměl ani permanentku, ani si nezaplatil vstup. Mamka řekla, že ho vezmeme tedy na noc domů a druhý den ho zase pustíme. No, a tak už ho máme osm let," ukončuje Míša své povídání o tom, jak k tomu chlupatému krasavci vlastně přišli.
A víte co, možná Vás tohle povídání trochu nudí a chcete se už taky pustit do té dobroty, kterou si naše juniorská závodnice pro Vás připravila, ale Garfieldovy závitky bez Garfielda prostě nejdou. A toť vše. A nyní se pusťte do vaření. Ať Vám chutná!
Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail
redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!
* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.
O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!