Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Můj soukromý tip
před Arnold Classic 2012

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Tipovačka před Arnold Classic 2012 je v plném proudu, pokud jste ještě nehlasovali, určitě nezapomeňte přidat svůj odhad! Můžete vyhrát kvalitní proteiny od Extrifitu.

A aby to nebylo od věci, přidám i svůj pohled na startovní pole Arnold Classic, jako jsem to udělal před Olympií. Tehdy jsem dal na první místo Jaye Cutlera, a když jsem potom o víkendu viděl fotografie z porovnávání, spadla mi brada. Přestože byl Jay v životní formě a dehydrovaný až k smrti, Phil Heath byl tak plastický a třídimenzní (a neuvěřitelný v zadních postojích), že téměř nebylo pochyb o tom, že zvítězí.

A to přitom na nejrůznějších předsoutěžních fotkách nevypadal nijak zvlášť hrozivě - další důkaz toho, proč všechny ty fotky z přípravy a předsoutěžní formy o ničem až tolik nevypovídají...

Pojďme ale k Arnold Classic:

Zdůrazním - to, že hodnotím slabé stránky borců a poukazuji na ně, neznamená, že se chci někoho dotknout nebo ho snad urazit. Vím a uvědomuji si, čím vším musí tito borci procházet, jaká obrovská dřina a obětování určitých věcí se schovává za těmi pár minutami na pódiu. Všech chlapům patří velký respekt.

Shawn Rhoden, Matthias Botthof, Ben White, Eduardo Correa, Fouad Abiad, Michael Kefalianos - přes všechny kvality těchto borců si nemyslím, že kdokoliv z nich má v současnosti na to nějak výrazněji oslnit. Někdo z nich možná udělá skvělou formu a "vystrčí" růžky, zároveň ale nečekám, že by to mělo ohrozit špičku.

Gustavo Badell - Gustavo se po soutěžní pauze vrací na pódium (naposledy skončil třináctý na Mr. Olympia 2009). Je mu 39 let a uvidíme, jestli mu ještě neujel vlak. Podle předsoutěžní formy si ale nemyslím, že nějak oslní, a spíš čekám, že se zařadí až za některé již zmíněné kulturisty.

Ben Pakulski - Ben je obrovský, jeho nohy, trup, delty, i forma patří k těm nejlepším - bohužel ale jeho paže jsou úplně mimo tuto konstelaci. Možná se v kulturistice "odpouští" lýtka, případně nějaké to zranění, bicepsy a tricepsy ale ne. Nemyslím si, že Ben má na někoho z trojky Centopani, Wolf, Warren, ale s Currym, Beyekem a možná i s Jacksonem by si mohl poradit, pokud mu vyjde forma.

Brandon Curry a Lionel Beyeke - nevím proč, rád tyhle dva borce spojuji - dvojice nováčků, která o sobě dává vědět, že se s nimi rozhodně má počítat. Lionel zvítězil díky svým líbivým tvarům na nedávném Flex Pro, ačkoliv tedy jeho forma byla měkčí... U rozložitého Brandona se ukáže, kam se dokázal posunout od vystoupení na Mr. Olympia.

Dexter Jackson - Dexter zvítězil nad Toneyem Freemanem na kontroverzní soutěži Pro World Masters 2011, která chtěla srovnávat nesrovnatelné (ale to je jiná písnička...), a podle některých předvedl jednu ze svých nejlepších forem. Byl mohutnější a kompaktní. Dexter má podle mě na to porazit Evana, ale Branche a Dennise už ne.

Evan Centopani - U Evana Centopaniho jsem velmi zvědavý, jak velký pokrok udělal během roku. Považuji ho za jednoho z nejlepších kulturistů současnosti s potenciálem vyhrávat nejvyšší tituly - je navíc ročník 1982, takže má ještě spoustu času před sebou na další zlepšování (samozřejmě pokud vydrží zdraví). Nechme se překvapit, jak zapracoval na svém hrudníku, který se jevil jako slabší místo, a taky na projevu a pózování, kde má určitě co zlepšovat.

Dennis Wolf - Dennis je přes svůj strašidelný vzhled sympaťák a milý člověk a podle fotek navíc odvedl dobrou práci na mohutnosti a kompletnosti svých zad, které kvůli jeho štíhlému pasu působily tak nějak "děravě". Dennis je obrovský, působivý, přesto působí díky své výšce dojmem, že ještě něco někde chybí k dokonalosti. Další kapitolou jsou samozřejmě lýtka, která narušují celkový dojem. Jinak ho mám rád a přeju mu úspěch - který je určitě závislý právě na tom, jak se popasuje se svými slabinami.

Branch Warren - netajím se tím, že Branch je můj favorit a oblíbenec a přeju mu vítězství. Branch po zranění kolene opět dopracoval svůj vzhled k extrému, připomíná mi ty geneticky zmutované býky s omezenou tvorbou myostatinu, navíc stažené z kůže. Jeho pohled a intenzita mi připomínají stafforda mojí sestry těsně před tím, než se rozeběhne za kačenami. Branch je pro mě nástupcem Doriana Yatese, má podobnou image, vizi. To se mi líbí a držím mu pěsti.

A finální tip:

1. Branch Warren
2. Dennis Wolf
3. Evan Centopani
4. Dexter Jackson
5. Lionel Beyeke
6. Brandon Curry
7. Ben Pakulski
8. Fouad Abiad



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

02.03.08:19RANDO - Centopani má mizerne rozvinutý hrudník (v porovnaní s osta..
02.03.07:10Č174 - No nevím zda z té dvojice Curry, Beyeke je zrovna Curry `r..
01.03.16:43glycospeed - Môj typ je skoro na vlas rovnaký ..som zvedavý na výsledky
01.03.16:08DiamonD123 - Mám to skoro stejně *2*
01.03.09:16Dekster - takhle veřejně je tu prozrazen můj tip *22* Ba ne já mám C..
01.03.09:08Daniel Hill - libí se me jak nekdo je lepsi než ostatni nebo spiš když d..-4
01.03.09:06ZdenekRazic - přál bych Dexterovi vitezstvi. jinak jsem zvedav na Evana...+1
01.03.08:50guruhonza - Malá poznámka... Líbí se mi tenhle článek, ale bylo by za..+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 13 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie