U stolu sedíme vzpřímeně, ale ne zas ztuha. Lokty ani předloktí neopíráme o stůl, zvláště ne tehdy, máme-li v ruce příbor. Při vkládání jídla do úst se nakláníme nad stůl jen mírně a tuto polohu neměníme ani v případě, chceme-li se napít. Lžíci, kterou jíme polévku, držíme v pravé ruce. Polévku nabíráme z talíře směrem od sebe. Při hlavním jídle používáme nůž a vidličku. Nůž držíme v pravé a vidličku v levé ruce, oba příbory na konci rukojeti, nikoliv uprostřed. Nožem pouze krájíme. Při jídle, které se nekrájí, například omeleta, používáme pouze vidličku...
Já teda nevím, ale tohle je na mě moc složité. Moje stravovací návyky jsou jednodušší, zato účelnější. Při jídle se snažím o to, aby se potrava jakýmkoliv způsobem dostala z bodu A (můj talíř) do bodu B (mé trávicí ústrojí) a minimum potravy se ztratilo při transferu v bodě C a D (tričko, kalhoty). Vidličku i nůž jsem zvyklý používat k odrážení útoků případných protivníků, kteří se snaží dostat jídlo z bodu A (MŮJ! talíř) do bodu E (jejich talíř), nebo přímo do bodu F (jejich trávicí ústrojí). Pokud se na mém talíři vyskytne rajče, pak se jej snažím jakýmkoliv způsobem dostat do jakéhokoliv jiného bodu (s výjimkou bodů B, C a D), ideálně tedy do bodu E, F, případně G (pod stůl), pokud není jiná možnost. Pokud se zásoby v bodě A limitně blíží nule a naplněnost soustavy B ještě není optimální, bez váhání útočím na bod E. Jednoduché, prosté, efektivní!
Vyhráli jste v předchozí soutěži? Vyfoťte se s cenou, pošlete nám tuto fotografii
a získáte navíc tyčinky Hydro Protein Bar a Compress CFM 34!
(Fotografie bude zveřejněna u některé z pravidelných týdenních soutěží, či na našem FB.)
O co v tomto týdnu hrajeme?
Tento týden se mohou tři výherci těšit na knihu Jak jíst a udržet si zdraví, která může být Vaším každodenním průvodcem při snaze o vyvážený životní styl.
Který minerál je významnou stavební součástí kostí a zubů?
Etiketa u stolu je jen takovým malým úvodem, který v knize najdete. Kniha obsáhle pojednává o základech zdravé výživy, srozumitelně popisuje jednotlivé složky potravy. Zajímavou kapitolou je uvedení různých potravin/přírodních zdrojů a jejich obsahů minerálů, vitamínů a dalších látek.
Podmínky soutěže: soutěž začíná 21. 02. 2012 v 12:00 a končí 28. 02. 2012 v 08:00. Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s
Všeobecnými pravidly soutěží.
Výherci soutěže Najdi a vyhraj! (06/2011):
V minulém kole soutěže Najdi a vyhraj! jsme se Vás ptali, jaká je forma zásobního polysacharidu v našem těle. Správná odpověď zněla: a) glykogen.
Vylosováni byli:
- verca2.vesela@...cz
- adam.grundel@...cz
Gratulujeme!
Vyhráli jste v předchozí soutěži? Vyfoťte se s cenou, pošlete nám tuto fotografii
a získáte navíc tyčinky Hydro Protein Bar a Compress CFM 34!
(Fotografie bude zveřejněna u některé z pravidelných týdenních soutěží či na našem FB.)
Hodnotné ceny z našich soutěží by mohli vyhrát také Vaši přátelé na Facebooku - dejte jim o tom vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku a podělte se tak s nimi o možnost příjemné výhry!
Pravidla soutěže: Každý čtenář může zaslat pouze jednu odpověď. Své tipy zasílejte do úterý 28. ledna. Jména výherců budou zveřejněna v úterý prostřednictvím článku, v němž naleznete také soutěžní otázku pro následující týden. Znalostního souboje se mohou zúčastnit pouze čtenáři s dodací adresou pro výhry na území České republiky.