Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Dneska vařím já: Václav Horák
- zapečené gnocchi s kuřecím
masem a se špenátem

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Výživa

Jak to tady tak pozoruju, tak začínám měnit názor, že by místo u plotny a s vařečkou v ruce náleželo převážně nám - ženám. A to není nikterak špatně, spíš mě to příjemně překvapilo. Ale asi to bude tím, že pokud se člověk nespokojí s bagetou ze supermarketu k obědu a sáčkem přesladce vyhlížejících růžových žužu k večeři, tak je potřeba se o kus toho pořádného "žvance" zasadit vlastnoručně. Kromě toho, vždyť my si taky musíme hlídat, co a kolik toho do sebe ládujeme. Dennodenně lovíme v kouzelných knihách a na internetových stránkách přesné nutriční hodnoty a pátráme po vyváženém poměru bílkovin (s přesností na deset desetinných míst), sacharidů a tuků, aby nám svaly pěkně rostly, nebo abychom zase docílili co nejefektivnějšího spalování tuků.

Jeden z minulých receptů od našeho čtenáře Jana Valeše dodal odvahu a chuť pochlubit se svým uměním také Václavu Horákovi, kterého na našich stránkách můžete potkávat pod nickem RavenStalker. Jak v diskuzi pod článkem slíbil, tak také učinil a k nám do redakce dorazil jeden z dalších chutných receptů. Za jeho recept mu velice děkujeme! A tak, pokud budete mít trochu volného času, vyzkoušejte sami zapečené gnocchi s kuřecím masem a se špenátem, které Václava Horáka naučila jeho přítelkyně, a uvidíte, že si pochutnáte také!

Jsme rádi, že i Vy čtenáři se zapojujete do chodu svého oblíbeného webu a tvoříte jej tak spolu s námi!


Cena (2 porce): 100 Kč *
Doba přípravy: 60 minut

Ingredience (pro 2 porce):

  • 400 g sekaného listového špenátu
  • 500 g gnocchi
  • 250 g kuřecích prsou
  • 100 g strouhaného sýra (Eidam 30 %)
  • špetka soli
  • trochu plnotučného mléka, nebo smetany (cca 150 ml)

Postup:

Připravíme si všechny potřebné ingredience.

Připravíme si prkénko, nůž a kuřecí maso, které nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřátou pánev. Na kvalitní teflonovou pánev nemusíme přidávat ani žádný olej na smažení. Jinak přidáme 1 lžíci oleje. Kuře děláme, dokud není hotové, ale nemělo by se rozpadat.

Poté přidáme špenát, vše osolíme a chvilku dusíme pod pokličkou. Můžeme přilít trochu vody, která se pak odpaří.

Do vroucí vody vložíme gnocchi a necháme je cca 2 - 3 minuty vařit, mohou být "al dente".

Poté, co jsou gnocchi hotové a maso se špenátem také, tak smícháme vše dohromady a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou smetany, nebo plnotučného mléka a posypeme strouhaným sýrem.

Poté pečeme v troubě bez pokličky 40 - 50 minut na 200 - 220 stupňů, dokud není pokrm hotový.

Přejeme dobrou chuť!


Nutriční hodnoty našeho pokrmu

ingredience množství energie bílkoviny sacharidy tuky
špenát 400 g 456 kJ 11,2 g 10,0 g 2,8 g
gnocchi 500 g 3575 kJ 19,0 g 187,5 g 1,5 g
kuřecí prsíčka 250 g 915 kJ 47,3 g 0,7 g 2,5 g
sýr Eidam 30 % 100 g 1085 kJ 24,4 g 4,6 g 16,0 g
mléko 3,5 % UHT 150 ml 398 kJ 4,9 g 7,1 g 5,3 g
celkový součet (2 porce) 6 429 kJ 106,8 g 209,9 g 28,1 g
celkový součet (1 porce) 3 214 kJ 53,4 g 105,0 g 14,5 g



Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!


* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.


O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

21.02.21:18Houmik - Jsou to vlasně takové zapečené `tága` :) Myslím, že by to..
28.02.08:34downunderer - ..ale ta drbarna s tim *5*
27.02.21:38Kolibr - Děkujeme za upozornění, opravili jsme.
27.02.21:16RavenStalker - V tabulce je uvedeno množství živin na 100gramů gnocchi kd..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie