Jak to tady tak pozoruju, tak začínám měnit názor, že by místo u plotny a s vařečkou v ruce náleželo převážně nám - ženám. A to není nikterak špatně, spíš mě to příjemně překvapilo. Ale asi to bude tím, že pokud se člověk nespokojí s bagetou ze supermarketu k obědu a sáčkem přesladce vyhlížejících růžových žužu k večeři, tak je potřeba se o kus toho pořádného "žvance" zasadit vlastnoručně. Kromě toho, vždyť my si taky musíme hlídat, co a kolik toho do sebe ládujeme. Dennodenně lovíme v kouzelných knihách a na internetových stránkách přesné nutriční hodnoty a pátráme po vyváženém poměru bílkovin (s přesností na deset desetinných míst), sacharidů a tuků, aby nám svaly pěkně rostly, nebo abychom zase docílili co nejefektivnějšího spalování tuků.
Jeden z minulých receptů od našeho čtenáře Jana Valeše dodal odvahu a chuť pochlubit se svým uměním také Václavu Horákovi, kterého na našich stránkách můžete potkávat pod nickem RavenStalker. Jak v diskuzi pod článkem slíbil, tak také učinil a k nám do redakce dorazil jeden z dalších chutných receptů. Za jeho recept mu velice děkujeme! A tak, pokud budete mít trochu volného času, vyzkoušejte sami zapečené gnocchi s kuřecím masem a se špenátem, které Václava Horáka naučila jeho přítelkyně, a uvidíte, že si pochutnáte také!
Jsme rádi, že i Vy čtenáři se zapojujete do chodu svého oblíbeného webu a tvoříte jej tak spolu s námi!
Cena (2 porce): 100 Kč *
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience (pro 2 porce):
- 400 g sekaného listového špenátu
- 500 g gnocchi
- 250 g kuřecích prsou
- 100 g strouhaného sýra (Eidam 30 %)
- špetka soli
- trochu plnotučného mléka, nebo smetany (cca 150 ml)
Postup:
Připravíme si všechny potřebné ingredience.
Připravíme si prkénko, nůž a kuřecí maso, které nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřátou pánev. Na kvalitní teflonovou pánev nemusíme přidávat ani žádný olej na smažení. Jinak přidáme 1 lžíci oleje. Kuře děláme, dokud není hotové, ale nemělo by se rozpadat.
Poté přidáme špenát, vše osolíme a chvilku dusíme pod pokličkou. Můžeme přilít trochu vody, která se pak odpaří.
Do vroucí vody vložíme gnocchi a necháme je cca 2 - 3 minuty vařit, mohou být "al dente".
Poté, co jsou gnocchi hotové a maso se špenátem také, tak smícháme vše dohromady a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou smetany, nebo plnotučného mléka a posypeme strouhaným sýrem.
Poté pečeme v troubě bez pokličky 40 - 50 minut na 200 - 220 stupňů, dokud není pokrm hotový.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty našeho pokrmu
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
špenát |
400 g |
456 kJ |
11,2 g |
10,0 g |
2,8 g |
gnocchi |
500 g |
3575 kJ |
19,0 g |
187,5 g |
1,5 g |
kuřecí prsíčka |
250 g |
915 kJ |
47,3 g |
0,7 g |
2,5 g |
sýr Eidam 30 % |
100 g |
1085 kJ |
24,4 g |
4,6 g |
16,0 g |
mléko 3,5 % UHT |
150 ml |
398 kJ |
4,9 g |
7,1 g |
5,3 g |
celkový součet (2 porce) |
|
6 429 kJ |
106,8 g |
209,9 g |
28,1 g |
celkový součet (1 porce) |
|
3 214 kJ |
53,4 g |
105,0 g |
14,5 g |
Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail
redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!
* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.
O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!