Cena (1 porce): 70 Kč *
Doba přípravy: 15 minut (bez doby, po kterou necháváme maso odležet)
Ingredience (pro 1 porci):
- 200 g kuřecích prsou
- 250 g mražené zeleninové směsi
- 150 g mražené kukuřice
- trochu olivového oleje (cca 6 g)
- 2 čajové lžičky solamylu
- sójová a chilli omáčka
- koření s kari na čínu
- špetka soli
- 100 g rýže (jako příloha)
Postup:
Připravíme si všechny potřebné ingredience.
Kuřecí prsa rozkrájíme na drobné kousky a zasypeme čínským kořením.
Přidáme sójovou omáčku a chilli omáčku dle chuti. Směs pečlivě vetřeme do masa a necháme asi 10 minut odležet. (maso lze připravit i dopředu a nechat naložené v chladničce)
Na pánev nalijeme olivový olej (cca 1 polévková lžíce) a rozetřeme.
Necháme pánev rozpálit, přidáme maso. (lze přisypat ještě např. kešu oříšky)
Otevřeme sáčky s mraženou zeleninovou směsí a s mraženou kukuřicí. Dané množství přisypeme k masu na pánev.
Mezitím si ve sklenici vody rozmícháme 2 lžičky solamylu k zahuštění. Nalijeme na maso a zeleninu do pánve. Zamícháme a necháme přejít varem.
Na talíř servírujeme s rýží, nebo jinou přílohou.
Pokrm je hotový. Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty našeho pokrmu
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
kuřecí prsíčka |
200 g |
732 kJ |
37,80 g |
0,60 g |
2,00 g
|
mražená zelenina |
200 g |
530 kJ |
8,40 g |
22,40 g |
0,20 g |
mražená kukuřice |
150 g |
587 kJ |
4,95 g |
22,05 g |
3,45 g |
olivový olej |
6 g |
233 kJ |
0,00 g |
0,00 g |
6,00 g |
solamyl |
14 g |
190 kJ |
0,13 g |
11,27 g |
0,01 g |
sójová omáčka |
17 g |
214 kJ |
0,27 g |
12,58 g |
0,00 g |
chilli omáčka |
15 g |
103 kJ |
0,20 g |
5,85 g |
0,06 g |
rýže |
100 g |
1 530 kJ |
6,70 g |
80,40 g |
0,40 g |
celkový součet (1 porce) |
|
4 119 kJ |
58,45 g |
155,15 g |
12,12 g |
Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail
redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!
Jakub Šedivý není z těch, kdo by se nechali "obskakovat" a nosit si plné talíře až pod nos. Kulturistika jej baví a ač se objevily i nemalé zdravotní problémy, tak s tréninkem nepřestal, ale dal tělu chvíli odpočinek. A řekla bych, že mu to jen a jen prospělo. Ale pojďme se vrátit o pár měsíců zpátky, kdy nám Kuba uvařil své první jídlo, a to kuřecí prsa zapečená s bramborem. Ještě to odpoledne, kdy jsem u něho byla s foťákem na návštěvě, zvládl další dva pokrmy: kuře v mikrovlnné troubě jakožto inspiraci do diety a kuřecí čínu, kterou Vám přinášíme nyní. Předem bych jen chtěla upozornit případné zastánce extra zdravé výživy, že nezáleží na značce, kterou používá Jakub Šedivý, dané suroviny si můžete pořídit i ve Vámi oblíbené a upřednostňované kvalitě. Jen připomínám, že si trošku připlatíte.
Bylo vidět, že Kuba umí být v kuchyni svým pánem. Vaření jej baví. „V dietě vařím hrozně rád,“ dodává, „krátím si tím dlouhou chvíli. Nejhorší je, když nemáš v dietě co dělat a nudíš se. To tě pak hrozně honí chutě a myšlenky na jídlo. A krom toho já jím i v přípravě hodně masa, takže vařím skoro pořád. Ono i teď mimo přípravu dávám kilo masa denně.“
* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.
O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!