Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Dneska vařím já: Jan Valeš
- těstoviny s vejci a houbami

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Výživa

Je prima, když dostaneme do redakce nějakou zpětnou vazbu od našich čtenářů, a proto nás potěšil i jeden z Vás s receptem, který nám spolu s fotografiemi zaslal. Stránky Ronnie.cz slouží a chtěly by sloužit i Vám všem, abyste měli možnost podílet se na jejich podobě. Proto děkujeme právě každému z Vás za Vaši spolupráci. Dalším pokrmem, na němž si tedy můžete pochutnat, je "šedivák" od jednoho z našich čtenářů Jana Valeše. Příprava není nikterak dlouhá ani náročná, takže ji zvládne i úplný kulinářský začátečník. Určitě to také znáte: není čas a Vy potřebujete rychle něco uvařit, dodat tělu nějaké ty sacharidy a kvalitní bílkoviny. Těstoviny, jakožto zástupci komplexních sacharidů, Vám proto v tuto chvíli přijdou vhod a za bílkoviny z vajec Vám Vaše svaly poděkují. Ještě zaklapnout rychle do plastové krabičky, hodit do batohu a může se vyrazit do školy, do práce, na trénink, prostě kamkoli a jídlo budete mít vždycky s sebou.


Cena (1 porce): 40 Kč *
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience (pro 1 porci):

  • 150 g těstovin
  • 6 bílků + 1 celé vejce
  • sušené houby (podle chuti)
  • trochu olivového oleje (cca 6 g)
  • 1 šalotka
  • sůl, čerstvý pepř
  • kmín (množství podle chuti)

Postup:

Připravíme si všechny potřebné ingredience.

Do hrnce dáme vařit vodu pro těstoviny. Mezitím si odvážíme pomocí kuchyňské váhy požadované množství těstovin.

Jakmile se voda v hrnci začne vařit, vsypeme těstoviny.

Podle druhu a typu těstovin vaříme tak, aby byly trochu tvrdší - budou se ještě zpracovávat na pánvi. U většiny těstovin toho dosáhnete po přibližně 8 minutách vaření.

Těstoviny scedíme přes cedník.

Připravíme si pánev, na kterou nalijeme trochu olivového oleje (stačí necelá 1 polévková lžíce). Na rozpálené pánvi osmahneme šalotku, kterou jsme si předem nadrobno pokrájeli. Přidáme houby, které jsme namáčeli ve vodě (stačí namáčet cca 10 minut), a těstoviny.

Asi jednu minutu restujeme na pánvi. Poté přidáme vejce.

Aby nám vznikla míchaná vajíčka, tak pánev občas stáhneme z ohně.

Nakonec ochutíme solí, čerstvým pepřem a kmínem.

Pokrm by měl mít našedlou barvu, říkám mu proto "šedivák".


Nutriční hodnoty našeho pokrmu

ingredience množství energie bílkoviny sacharidy tuky
těstoviny 150 g 2 190 kJ 15,0 g 108,0 g 3,9 g
vejce 60 g 198 kJ 3,8 g 0,4 g 3,3 g
bílky 198 g 426 kJ 21,6 g 1,2 g 0,0 g
sušené houby 10 g 52 kJ 2,0 g 0,4 g 0,3 g
šalotka 40 g 120 g 1,2 g 6,8 g 0,04 g
olivový olej 6 g 210 kJ 0,0 g 0,0 g 6,0 g
celkový součet (1 porce) 3 196 kJ 43,3 g 116,8 g 13,54 g



Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!


* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.


O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

11.02.18:20JoeC - jo s wokem souhlasím,taky používám někdy. Něco fakt udusit..
11.02.16:26barnes - olivovy olej nie je vhodny pri tepelnej uprave potravin, m..
11.02.15:41DoG - Olej? Max do salátu...Kuřecí kozy hážu do vař.vody,hovězí ..
11.02.14:43Arnold1976 - Pokud používáte olivový olej z pokrutin tak nic neztrácí....
11.02.14:39myš - Tak to netuším, asi už trend sluneč.olje vyprchal a teď fr..
11.02.12:48RANDO - ...buď na slanine, alebo masti.... a ... cibuľu... *2*
11.02.12:43RANDO - Myslíš, že olivový olej sa pri tepelnej úprave znehodnocuj..
11.02.12:05JoeC - Blbě jsi to pochopila. Mě jde o toto: Proč se pořád šírí s..
11.02.11:17myš - A tak to já jsem se náramně pobavila...... Tak dušení j..
11.02.09:16JoeC - tak to každopádně,mi je jedno co každej jí,to je jeho. Jen..
11.02.07:58myš - Zkousela jsem misto olivoveho olej Mogul, ale to nebylo mo..
10.02.21:40JoeC - Jináč, proč všeci smažíte na olivovém oleji, když se tepel..
10.02.20:40growler - 600g nakrajanych kur.prs,lyzica sojovky,3struciky cesnaku,..
10.02.13:22JoeC - Vejce ne,ty počítám. Nepočítám bílk. z těstovin. ťunťo:-)+1
10.02.12:48Pažout - Přemejšlel jsem, že bych si to triko od tebe objednal. Ale..+4
10.02.11:58Arnold1976 - ... mimochodem ten borec má super triko *1* *1* -2
10.02.11:57Arnold1976 - Vejce je snad rostliná bílkovina ??? roste někde na stromě..-2
09.02.22:44JoeC - já bych si tam stejne hodil ještě trochu maso, rostlinné b..+4
09.02.21:55Majka - Prima, budu ráda a hlavně, čtenáři se zas nějaký dozvědí.
09.02.21:53RavenStalker - Já jen že jsem tak trochu čuně, však to znáte, všude rozsy..+1
09.02.21:49Majka - `Otravovat` bychom určitě neradi, pokud zvládnete sám pro ..
09.02.21:40RavenStalker - Pokud bych se chtěl zúčastnit `dneska vařím já`, stačí pos..+1
09.02.20:35fashion7 - Hmmm,mňaaam!+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie