Dnes nás k sobě na snídani pozval Josef Podhrázský. Že už jste to jméno někde zaslechli? No jistě! Vždyť třeba na podzim jste jej zrovna mohli vidět na prknech Pražského poháru 2011, kde získal 1. místo v kategorii kulturistika mužů nad 90 kg. Josef Podhrázský, ačkoli působí spíše dojmem uzavřeného člověka, nestál na soutěžním pódiu poprvé. "I když nejsem exhibicionista, závody mám rád. Posouvá to čověka někam dál," říká sám o sobě. Pojďme tedy nahlédnout do kuchyně tohoto závodníka.
Cena (1 porce): 20 Kč *
Doba přípravy: 5 minut
Ingredience (pro 1 porci):
- 150 g ovesných vloček
- 5 vajec
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 1 polévková lžíce Nutely (lze použít také marmeládu, med, jogurt)
- podle potřeby možno přidat také 25 g směsi ořechů
Postup:
Na stůl si vyndáme všechny potřebné ingredience.
Připravíme si kuchyňskou váhu, na kterou umístíme misku. Do ní odsypeme 150 g ovesných vloček.
Do téže misky roklepneme 5 celých vajec, osolíme špetkou soli a rozmícháme.
Rozpálíme si pánvičku s 1 lžicí oleje. Směs vloček s vejci dáme na pánev. Za občasného míchání necháme vajíčka srazit.
Tepelně upravený pokrm přemístíme do misky, přidáme Nutelu podle chuti a potřeby navýšení energetického příjmu.
Hotový pokrm dáme na talířek.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty našeho pokrmu
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
ovesné vločky |
150 g |
2 207 kJ |
19,50 g |
85,50 g |
10,50 g
|
Nutela průměrně |
25 g |
531 kJ |
1,45 g |
15,35 g |
7,18 g
|
olej olivový průměrně |
20 g |
776 kJ |
0,00 g |
0,00 g |
20,00 g
|
vejce |
250 g |
1 805 kJ |
33,00 g |
1,50 g |
33,00 g
|
celkový součet (1 porce) |
|
5 318 kJ |
53,95 g |
102,35 g |
70,68g |
Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním, třeba
i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit právě tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail
redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!
"Tak víš co, přijď na ráno a uděláme snídani," domlouvám se s Josefem Podhrázským na termínu našeho kulinářského setkání. Najít volnou chvilku je někdy prostě trochu težké, takže volíme ranní hodinu. Těším se. Ovšem mé nadšení mě v den D rázem přejde, když se probouzím s pěknou migrénou. Odříct domluvenou schůzku na poslední chvíli se mi ale nechce, a tak do sebe hodím jednu zázračnou tabletku a očekávám alespoň placebo efekt.
S nepříliš přívětivým výrazem ve tváři putuji podzemím sobotní Prahy. Zarytě sleduji jedno místo na podlaze u dveří metra a představa zvednout hlavu mi přijde jako naprosto nemožná. Když přijíždím na Palmovku, cítím, že je o něco málo lépe. Nu, ale dost mých pocitů...
Pepa na mě už čeká na stanici metra. Mávám na něj a vyrážíme společně k němu domů, kde nás již očekává jeho manželka. Dostávám teplé bačkůrky, vybaluji foťák a Pepa se pouští do vaření. Během doby, co mě zasvěcuje do tajů svého ranního rituálu, se dozvídám, že každý den začíná naprosto stejně. Alespoň co se jídla týče - protein a dávka BCAA od zn. Fitco. V práci (pracuje v bezpečnostní službě) pak teprve následuje snídaně. "Vajíčka dávám celá, pokud nejsem v přísné dietě. I žloutek je potřeba, na to lidé většinou zapomínají. Obsahuje hodně důležitých látek." Souhlasně přikyvuji a sleduji mezi cvakáním fotoaparátu jeho počínání si v kuchyni. Je vidět, že vaření má "v ruce" a že určitě nepatří k těm, kteří by se nechávali jen "obskakovat". Jeho žena občas nahlédne do kuchyně, aby zkontrolovala, zda je vše v naprostém pořádku.
Snídaně je během pár minut hotova. Škoda jen, že můj žaludek stále není ve stavu, že by do sebe nasoukal nějaké jídlo. Přeji Pepovi tedy alespoň dobrou chuť. Během jídla zabředneme do příjemného rozhovoru, na který se můžete těšit v některém z dalších článků. Tak ať tato snídaně plná bílkovin zachutná i Vám!
* Uvedená cena je pouze orientační a může se lišit.
O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!